Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (4)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavida spune:

Neata! Va multumesc tuturor pt primire! Daca vreti puteti sa ma treceti si pe mine in listuta, azi am 5 sapt. Sa va mai spun despre mine ca mai am o fetita, Eliza Maria, nascuta pe 24.09.2008, deci are 3 ani si jumatate. Azi dupa serviciu o sa merg la medic, vreau sa vad ca e in regula bulinutza. Anul trecut am mai pierdut o sarcina si acum suflu si in iaurt.

La capitolul simptome stau si eu bine. In afara de oboseala si sani durerosi/ tensionati, n-am nimic. Cu Eliza aveam si o pofta de mancare nebuna, acum dimpotriva, parca nu-mi prea trebuie mancare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns epopeasca spune:

Buna dimineata!!! Eu ieri nu am mai stat pe net ca nu m-am simtit deloc bine; pitica mea m-a tot calarit vreo 2-3 zile, asa ca ziua de ieri mi-a adus aminte foarte bine de prima sarcina (4 luni la pat cu contractii zilnice, aveam voie sa ma ridic numai la tron); Looana, am vazut ca tu ziceai de magneziu, ca ajuta la contractii-pe asta nu o mai stiam. O sa incerc si eu.Sper din tot sufletul sa fie bine sarcina asta, bebele sanatos si sa o pot duce la termen, ca alta sansa nu mai am; am Rh- si cu toate ca am facut Rhogamul dupa nastere, nu vreau sa risc.
Intrun (cica asa se scrie corect mai nou) spirit mai vesel, felicitari Looana si Mada ca vi-ati vazut bulinele la eco
Va pup si va doresc o zi frumoasa si fara evenimente, asta in cazul in care va trebui sa ma pun iar in pat

8 + si mami de Andreea Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

Citat:
citat din mesajul lui luciana2008

Fetelor...ajutati-ma si pe mine cu un sfat...stiti ca v-am povestit sapt asta ca in liceu la mine este epidemie de rubeola. Luni m-am dus si mi-am facut niste analize sa vad daca am avut rubeola in copilarie(IGG/IGM)...acum problema mea este urm: ieri am luat analizele si am sunat-o pe doamna doctor de familie...mi-a iesit IGG 43.7 semn ca am anticorpi in organism si ca am facut aceasta boala, dar problema este ca mi-a iesit si IGM usor pozitiv(a depasit un pic pragul)semn ca aceasta boala a fost facuta recent.....aici este problema ca doamna doctor nu mi-a putut spune cand anume am dezv aceasta boala deoarece eu nu am avut nimic...nu am avut pete pe minedaca as fi avut nu as fi stiut si eu?..mi-a spus ca probabil am facut acum cateva luni sau posibil chiar in periada asta desi eu am exclus din start aceasta ipoteza...nu cred ca poti face o boala si sa nu stii de ea...oricum azi ma duc si la doctorulginecolog sa vedem ce zice...sunt data peste cap total

7+

Luciana,iti tin pumnii sa fie bine.Te inteleg cel mai bine.Eu inca n-am facut aceste analize.Merg luni la dr sa ma interesez.Nici eu n-am avut rubeola,nici macar simptome...De aceea primul gand dupa ce mi-am facut testul a fost sa raman acasa.Din ce aud de la colege,inca mai sunt cazuri de rubeola in liceu.Asa ca paza buna trece primejdia rea...Te pup si Doamne ajuta sa fie totul O.K!Pup!

Alina 6+ mami de Delia ( 5 ani si 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Neata fetele!

Cami, saru'mana de urare. Pai sa ne zici si noua cum se intituleaza analizele alea; si bineinteles sa ne comunici rezultatele sa stim aici cum sta treaba (eu sunt precisa ca nu ai nimic).

Almy, saru'mana. Dap, inca lucreaza, mai are 5 ani pana la pensionare; se tot intereseaza sa vada in ce conditii poate iesi mai devreme fara sa suporte penalizari la pensie, dar de cand s-a schimbat legea pensiilor nu mai intelege nimeni nimic. Cat despre cele 11 luni, atat imi permit sa stau acasa dpdv financiar. Daca as sta doi ani mi-ar limita indemnizatia de crestere copil la 1.200 RON pe luna, suma cu care abia am acoperi chiria si pampersii; si din salariul domnului nu putem trai toti trei. Daca aleg doar un an iau si eu 75%, ceea ce e uuuun pic mai bine. Asa ca .... daca nu schimba astia legea mamelor inainte sa nasc, cam astea ne sunt optiunile: 10 luni stau eu, o luna sta domnul si stapanul, si daca ma intorc la munca mai devreme de varsta de 1 an a copilului mai primesc si un stimulent de insertie de 500 ron pe luna pana cand face fasolica 2 ani.

Zi usoara bulinele!

gogoasa hormonizata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine_rox spune:

buna fetelor;
referitor la ce spuneati voi cu simptomele si cu sexul copilului nu e obligatoriu dc nu ai simptome sa ai baiat si dc ti-e rau sa ai fata; eu la Alexandra nu am avut nimic si toata lumea era convinsa ca fac baiat; surpriza, a iesit fata; vedem acu ce iese ca acu am o stare de greata permanenta, de nu pot sa mananc decat stixuri, saratele si varza murata cu ceva carnita; am fost si eu la dr luni ca duminica am avut o sangerare, si nu am voie sa fac efort, mi-a dat dr o tona de analize, mi-au recoltat astia vreo 5 eprubete de sange; sper sa fie ok samburelul; ma mai duc peste vreo 2 saptamani abia la eco sa vvedem ce-i acolo ca momentan luni cand am fost se vedea doar saculetul;
pt prima pagina fii-mea are 1 an si 3 luni

mamica fericita de puiut alexandra

cum a ajuns o minune mica in viata mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_ralu spune:

Buna ziua doamnelor,
ma alatur si eu cu timiditate grupului vostru, sperand sa invat si sa impartasesc alaturi de voi cat mai multe experiente. relativ de curand am avut si eu ocazia sa vad in fata mea cele doua liniute roz si cred ca sunt undeva prin saptamana a 5 a. nu am fost inca la doctor, am programare saptamana viitoare. de cand am aflat maarea veste citesc non stop articole, sfaturi, trairi ale altor viitoare mamici.
pana saptamana viitoare cand ajung la medic innebunesc...asa ca va rog si eu ceva...cine are rabdare sa ma lamureasca si pe mine...in ce va consta aceasta prima intalnire?? sunt pentru prima oara insarcinata...si desi am citit cate ceva vreau sa aud de la voi cume e...
multumesc...si multa , multa sanatate viitoarelor mamici si puisorilor lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camitu spune:

Buna fetelor,

Lavida te trec in listuta dar te rog sa ne dai si noua numele tau, UM, DPN.

Ioana am facut urmatoarele analize genetice:
Mutatia Factorului V Leiden
Profil Trombofilie Ereditara II
Mutatia factorului XIII
Gena PAI

Daca toate astea iesm bine insemna ca bebe al meu nu poate avea vreo problema genetica gen TRISOMIA 13, Sindromul DOWn si alte nebunii genetice.

V-am zis ca am pierdut o sarcina la 7 sapt si doctora a zis ca foarte multe femei in ultima vreme au in special probleme de trombofilie.
Nu stiu daca m folosit exact termenii corect ca nu sunt doctora.

Astazi sunt ok.Astept ora 5 s ao iau pe fimea de la Gradi si sa mergem la cumparaturi.Maine sper sa ma trezesc cand oi vrea eu si sa dorrrrrrrrrrmmmmmmm.

Pupici si sa auzim numai vesti bune fetelor!

CAMITU 7+ mamica de Ana Maria 5 ani

http://lmtm.lilypie.com/mNrTp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andie_n spune:

Buna tuturor, ce mai faceti? Eu ma simt ok azi, doar obosita un pic. Azi fac exact 7 saptamani, si mai am o saptamana pana la urmatoarea eco. Camitu, analizele genetice pe care le-ai facut sunt pentru trombofilie, nu pentru alte boli genetice, nu? Eu asa intelesesem, ca am facut si eu mutatiile factorului II si V Laiden, mutatiile genei MTHFR si ale genei PAI-1 (plus antitrombina III, proteina C, proteina S, anticoagulantul lupic, APTT, PT si fibrinogen, care-s analize de coagulare, si anticorpii anti-cardiolipinici si Anti-beta2 glicoproteina, care nu stiu exact ce sunt). Eu sunt putin stresata, ca mie mi-au iesit 2 mutatii heterozigote ale genei mthfr si una homozigota a genei PAI-1, dar celelalte analize erau ok inainte de sarcina. Doctorul ginecolog la care am fost a zis ca daca restul analizelor sunt ok nu tb sa-mi fac griji pentru mutatii, dar eu mi-am facut totusi o programare la hematolog saptamana viitoare, sa se uite si el pe rezultate. Sanatate tuturor!

Andreea 7+
http://lmtf.lilypie.com/ULNlp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almy spune:

Salut,
GEANI80, te inteleg si te compatimesc din tot sufletul. Suntem pe aceeasi lungime de unda cu raul. Si eu am acelasi sentiment, si anume ca de atata rau nici nu pot sa ma bucur de sarcina. E cumplit. Numai cine trece prin asa ceva te poate intelege. Foarte bine ca trimiti fata la bunici, te va ajuta mult.

MIHA_RALU, bine ai venit si felicitari pentru 2 liniute. Sarcina usoara si la termen!

IPOPICA, te inteleg cu concediul, trebuie sa impaci si capra si varza. Plus ca daca il alaptezi, la 11 luni o sa-i mai dai doar seara san, asa ca va fi OK sa te intorci.

Cum o fi fost fetelor pentru mamele noastre sa se intoarca la servici la 3 luni de la nastere? Ca asa era pe atunci. Si pe noi tot ne-a alaptat, venea acasa la pranz mama, asa mi-a povestit.

Eu tot chiulangita, nu m-am dus la servici. Dar ma duc in juma de ora cu baiatul la doctor, ca a vomat de doua ori si vreau sa-l controleze cineva. O fi vreun stomach flu.

Alma 8+, mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_ralu spune:

joi pe 5 aprilie la ora 18 am prima mea programare la medicul ginecolog, in calitate de viitoare mamica. dar pana atunci....spuneti mi va rog si mie cateva lucruri....cum va fi?...prin ce voi trece?? deja am niste emotii..
multumesc pentru primire!

Mergi la inceput