Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mami_de2

Am citit toate paginile DE AICI INAINTE SA MA INSCRIU si am vazut ca Ande si-a facut mutatiile de trombofilie si are 2 heterozigote si 1 homozigota., nu vreau sa o sperii insa cred ca in timp am ajuns AS in trombofilie!! anul trecut dupa ce am pierdut sarcina m-au trimis si pe mine la aceste analize si la controlul normal cu timpul de coagulare, anticoagulantul lupic, proteina C,S, etc.. am iesit cu toate bine dupa cum spune medicul, insa mutatiile nu le-am facut , m-a trimis acasa zicandu-mi ca la primul test pozitiv sa revin sa refac analizele si atunci vedem daca e necesar sa fac si mutatiile sau nu. Am citit sute de pagini despre trombofilie si stiu sigur ca 90% dintre fete care doar cu 1 sau 2 mutatii heterozigte (care se presupun a f usoare si neimportante) ori fac injectii cu heparina(Clexane, Inohep) toata sarcina si iau aspenter sau tromboass ori iau numai aspenter dar cu monitorizare atenta. Fetele care au si mutatii homozigote, acelea clar categoric 100% fac injectii cu Claxane, asadar din tot sufletul nu ma sta nici macar o secunda si du-te cu analizele tale la un hematolog bun care sa stie despre trombofilia in sarcina (asa cum este DR Uscatescu sau Dr Avram) pt ca pot sa bag mana in foc ca ele iti vor prescrie heparina la mutatiile care le ai tu pt siguranta ta si a bebelusului tau pt ca nu ai una, ci ai 3 din care 1 homozigota.
Exemplul cel mai elocvent este prietena mea insarcinata acum in 8 luni care nu s-a dus la timp la hematolog, si ea avand o mutatie ca a ta , ea tot mai asteptand si cand s-a dus in saptamana 13 i-a zis hematologil ca trebuia sa inceapa injectiile inca de cand a inceput bebe sa creasca, pt ca deja i s-au dezvoltat lacune placentare (infarcte placentare mai exact scria pe ecografia ei) ceea ce inseamna ca bebe nu se mai alimenta cum trebuie din cauza mutatiei ei dar totusi a ajuns la timp si a reusit sa revina pe drumul cel bun, facand Clexane de 2 ori pe zi; acum mai are o luna si naste si e perfecta si ea si fetita ei!
ASAdar FUGI LA MEDIC PT CA TRATAMENTUL REZOLVA TOTUL SI VEI STA LINISTITA PE TOT PARCUSUL SARCINII!

Luciana am citi ca esti ingrijorata cu rubeola; sa stii ca inainte sa stiu ca sunt gravida, am facut si eu Igg-ul doar sa vad daca am vaut rubeola in tinerete;)) si mi-a eisit pozitiv cum ca as fi avut nu m-a mai interesat igmn-ul pt ca stiu ca igg-ul se pozitiveaza ddupa cateva luni bune daca ai avut boala; asadar nu cred ca mai afecta cu vreo ceva sarcina; Am citit ca rubeola se manifesta in cazuri usoare fix ca o usoara raceala, de aceea nu ai stiut ca ai avut-o si pate si eu la fel.

Pai si eu pe la inceputul sarcinii,cand abia ce-mi facusem testul,am avut o mica raceala.Imi curgea nasul si mai stranutam.Atat.Dar n-am luat nimic,doar ceaiuri cu multa lamaie.E posibil ca raceala mea sa fie de fapt altceva???????

Alina 6+ mami de Delia ( 5 ani si 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelay_28 spune:

Bun venit noilor graidute Macarie, Dana, Mami_2. Cand citesc despre gravidutele care se gasesc la prima sarina imi aduc aminte cat eram si eu de emitonata...imediat am dat fuguta la medic si imi aduc aminte ca mi-a zis la prima sarcina ca nu poate sa-mi confirnme sa sunt insarcinata, a se vede ceva saculet dar mai bine sa revin peste 2 saptamani. Asa dezamagita am plecat...mai ales ca asteptam si noi de 2 ani vestea cea mare..., plus ca mi-a zis ca mai bine avortez tinand cont ca facusem o radiografie la inceput cand nu stiam ca sunt insarcinata. Asa ca la doua zile m-am dus la alt medic care a stiut sa ma linisteasca. A avut rabdare cu mine si mi-a raspuns la fiecare intrebare. Am lasat sa decurga sarcina normal, nu am luat decat acid folic la inceputul sarcinii si duphaston.

Lorelay - mami de Maya (20.08.2009)
camera Mayei
Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelay_28 spune:

Vitaminele nu le-am suportat. Si asa am dat nastere la o scumpete de fetita perfect normala. Cand ma uit la ea si ma gandesc la ce as fi putut renunta daca ascultam de medic...
Dumnezeu este mare fetelor. Aveti incredere in El.
Sarcini usoare sa aveti, fara probleme si la final sa ne putem bucura din plin de boboceii nostri.

Lorelay - mami de Maya (20.08.2009)
camera Mayei
Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

Multumesc pt primire fetelor!
sa ne dea Dumnezeu la toate bebelusi super sanatosi si nascuti la termen!
A.C, se poate ca tu sa fi avut doar o simpla raceala..insa eu iti spun ce am citit cum se poate manifesta forma cea mai usoara de rubeola.
PS: mai tineti minte cand eram in scoala generala si cred ca cu totii am facut diverse vaccinuri ca stiu ca stateam la coada la cabinet ca oile;)) Si ne ziceau ca a 2a zi sa ne asteptam ca la unii pot aparea stari de usoara febra, curgere de nas,etc.. ca efect la vaccinului..eu cred ca o data ce iti introducea vaccinul ala in tine, care era de fapt virului mort al bolii clar la unii se putea usor manifesta..altfel nu imi explic;))

in fine..acum nici sa nu ne impacientam la orice raceala ca am putea avea rubela;)) Eu zic ca oricum cele care au, sa nu isi mai faca probleme pt ca au anticorpi.

25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionI, 1 Magne B, 1 Acid folic, 1 Cetebe, 1 Aspenter (3 pe sapt.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andie_n spune:

Multumesc mult pentru sfat, Mami_de2 . O sa merg saptamana viitoare la hematolog, deja eram decisa sa fac acest lucru. Eu zic sa-ti faci mutatiile si tu ca sa fii sigura, eu am repetat analizele de coagulare saptamana trecuta si tot bune au iesit, asa ca rezultate ok la analizele de coagulare nu sunt o garantie ca nu ai mutatiile. Sanatate sa ne dea Dumnezeu tuturor! Noapte buna!

Andreea 7+
http://lmtf.lilypie.com/ULNlp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camitu spune:

Buna seara fetelor,

Lume noua....lume noua....Macarie, Mami de 2 si Dana bine ati venit, felicitari pentru vesti si sa aveti sarcini usoare
sa le duceti la capat fara probleme.

Va trec imediat in listuta dar mai am nevoie de cate ceva:

MACARIE , sa ne dai si noua numele tau .....
Mami de 2 , la fel sa ne dai si noua numele tau

miha ralu si Lavida astept datele voastre.fara ele nu va pot trece in "gasca noastra" de pe prima pagina.

Weekend placut in continuare si aveti grija de voi fetelor.

CAMITU 7+ mamica de Ana Maria 5 ani

http://lmtm.lilypie.com/mNrTp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almy spune:

Buna!
Bine ati venit LORELAY, MACARIE, MAMI_DE2, DANA! Sarcini usoare si bebei sanatosi si la termen!!!
ICO1979, felicitari pentru inimioara!

Fetelor cu greturi, ieri am inceput acupunctura pentru greturi in sarcina. La inceput am crezut ca-i apa de ploaie, sicer, insa dupa sedinta de azi ma simt mai energetica, nu-mi mai e asa greata la mirosurile care ma trimiteau la baie de urgenta, adica vad deja ceva rezultate. (O fi si pura auto-sugestie, cine stie?) Nu mi-e 100% mai bine, adica n-am dat iama la frigider, dar ma simt un pic mai uman. Sa vedem cum o fi maine. Si am avut aprobare medicala, adica nu prezinta risc pentru sarcina. In disperare de cauza, am zis "hai s-o incerc si pe asta". Mai fac vreo 4 sau 5 sedinte, ca atat imi acopera asigurarea Merita incercat si asta, zic eu, mai ales cand nu mai ai energie deloc si simti ca pur si simplu nu mai esti TU.
Cam atatica, va urez weekend linistit si relaxant alaturi de familii!!!

Alma 8+, mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)

Mergi la inceput

Bun venit noilor fete ! Va doresc sarcini usoare,bebelusi sanatosi si frumosi!
...Si o duminica frumoasa,oriunde v-ati afla!

Alina 6+ mami de Delia ( 5 ani si 9 luni)

Mergi la inceput

Cum se schimba nr.saptamanii de sarcina de la semnatura? Pur si simplu,mergi la editeaza profil si schimbi?Ca nu reusesc sa schimb deloc.

Alina 7+ mami de Delia ( 5 ani si 9 luni)

Mergi la inceput

gata,am reusit.

Alina 7+ mami de Delia ( 5 ani si 9 luni)

Mergi la inceput