Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (4)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

mukltumesc LOOANA
da...super cadou
au inceput greturi?

-------------------------------------------------------------------

Mamica de buburuza mica si terorista xenia 21-02-2008
.............................................

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

--------------------------------------
hainutele noastre: https://picasaweb.google.com/102280662496723264658

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Looana spune:

Da Macarie au inceput pina acum au fost ok dar de cind am intrat in sapt 7 le simt mai dese si mai rau ...trec ele incet altele mai mari sa nu fie

Looana

Trombofilie Ereditara MTHF C677-T heterozigot
Imunofenotipare limfocitara (limfocitare T, B, NK)
4 sarcina naturale oprite din evolutie + 1 Fiv (intre sap. 5-7)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

da , cu greturile ne descurcam noi
eu desi am abia 4 saptamani , sunt terminata , intruna am un nod in gat si imi vine sa , dar am primit de la socru suc de rosi facut in casa si imi este putin mai bine cand il beau
este primul copil?

4+

---------------------------------------------------------------------

Mamica de buburuza mica si terorista xenia 21-02-2008
.............................................

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

--------------------------------------
hainutele noastre: https://picasaweb.google.com/102280662496723264658

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

Salutare fetelor!
sunt si eu o noua graviduta de vreo 5,4 saptamani. Am aflat marea veste chiar in minunata zi de de Buna Vestire cand mi-am facut un test care a iesit extrem de pozitiv;))
Ultimul Cm l-am avut in data de 21 februarie, pe 6 martie am fost la un cntrol si medicul mi-a vazut un frumos folicul de 23 mm nespart, cred ca a 2a zi s-a spart pt ca dovada este chiar testul meu pozitiv din data de 25 martie;))
Apoi a 2a zi, am avut dimineata o sg data doar aunci o secretie usor roz si de sperietura m-am dus direct la medic . Acolo la ecograf mi s-au vazut in endometrul meu gros de 10,7 mm si cam neomogen: 2 puncte negre de 7,4 mm fiecare fara nimic altceva. Medicul mi-a zis ca nu stie daca e sarcina si daca e ok deocamdata ca e cam devreme. Aveam 20 de zile fix trecute de la ovulatie. In aceeasi zi am facut beta hcg care a iesit: 2420; peste 2 zile am repetat beta hcg-ul care a iesit 6082. Semne bune ca s-a marit. Luandu-ma dupa betahcg mare si dupa faptul ca la eco apar 2 puncte negre, eu cred ca am gemeni!
Sunt extrem de incantata pana acum dar si panicata toata! Desi sunt ff increzatoare, totusi cateodata am impresia ca timpul nu trece mai repedesi ma sperii si abia astept sa ma duc sa repet eco ca sa-mi vad sigur samburasii! DNP: 2 decembrie { dar daca am gemeni, clar sunt fericita sa ajung doar la 38 de sapt si aia e!:))}
Din proprie initiativa imi pun utrogestan de 100 de mg de 2 ori pe zi. Am uitat sa intreb medicul attunci ,asadar nu mai am stare pana cand merg data viit si nu stiu daca am facut bine sau doza e cam mica...as face oric, as sta si in cap daca mi s-ar spune , nunmai sa fie bine!!
Istoric:
*am 28 de ani, fara antecedente medicale, acum fix 6 luni , am pierdut prima mea sarcina f dorita la 10 sapt, se preconizeaza ca din cauza unei infectii cu ureaplasma sau a unui accident genetic, cauzele inca sunt nesigure); nu am luat nimic pt sustinerea acelei sarcni; de aceea acum m-am aventurat si mi-am cumparat utrogestan ovule;
* acum iau vitamine prescirse de medicul hematolog pt siguranta cate 1 pe zi: femibion 1, acid folic 5mg, vitamina C cetebe 600 mg, magne b6, aspenter de 3 ori pe sapt preventiv pana ajung sa imi fac si eu mutatiile sa vad sigur ca nu am probleme;
As dori sa stiu daca am facut bine, daca sa maresc doza, dupa parerea voastra sau o fi suficient asa cu utrogestanul, sau daca o maresc, ce sanse exista sa dauneze la vreo ceva? Ma gandeam sa imi bag cate 2 ovule (deci 400 de mg pe zi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

Am citit toate paginile DE AICI INAINTE SA MA INSCRIU si am vazut ca Ande si-a facut mutatiile de trombofilie si are 2 heterozigote si 1 homozigota., nu vreau sa o sperii insa cred ca in timp am ajuns AS in trombofilie!! anul trecut dupa ce am pierdut sarcina m-au trimis si pe mine la aceste analize si la controlul normal cu timpul de coagulare, anticoagulantul lupic, proteina C,S, etc.. am iesit cu toate bine dupa cum spune medicul, insa mutatiile nu le-am facut , m-a trimis acasa zicandu-mi ca la primul test pozitiv sa revin sa refac analizele si atunci vedem daca e necesar sa fac si mutatiile sau nu. Am citit sute de pagini despre trombofilie si stiu sigur ca 90% dintre fete care doar cu 1 sau 2 mutatii heterozigte (care se presupun a f usoare si neimportante) ori fac injectii cu heparina(Clexane, Inohep) toata sarcina si iau aspenter sau tromboass ori iau numai aspenter dar cu monitorizare atenta. Fetele care au si mutatii homozigote, acelea clar categoric 100% fac injectii cu Claxane, asadar din tot sufletul nu ma sta nici macar o secunda si du-te cu analizele tale la un hematolog bun care sa stie despre trombofilia in sarcina (asa cum este DR Uscatescu sau Dr Avram) pt ca pot sa bag mana in foc ca ele iti vor prescrie heparina la mutatiile care le ai tu pt siguranta ta si a bebelusului tau pt ca nu ai una, ci ai 3 din care 1 homozigota.
Exemplul cel mai elocvent este prietena mea insarcinata acum in 8 luni care nu s-a dus la timp la hematolog, si ea avand o mutatie ca a ta , ea tot mai asteptand si cand s-a dus in saptamana 13 i-a zis hematologil ca trebuia sa inceapa injectiile inca de cand a inceput bebe sa creasca, pt ca deja i s-au dezvoltat lacune placentare (infarcte placentare mai exact scria pe ecografia ei) ceea ce inseamna ca bebe nu se mai alimenta cum trebuie din cauza mutatiei ei dar totusi a ajuns la timp si a reusit sa revina pe drumul cel bun, facand Clexane de 2 ori pe zi; acum mai are o luna si naste si e perfecta si ea si fetita ei!
ASAdar FUGI LA MEDIC PT CA TRATAMENTUL REZOLVA TOTUL SI VEI STA LINISTITA PE TOT PARCUSUL SARCINII!

Luciana am citi ca esti ingrijorata cu rubeola; sa stii ca inainte sa stiu ca sunt gravida, am facut si eu Igg-ul doar sa vad daca am vaut rubeola in tinerete;)) si mi-a eisit pozitiv cum ca as fi avut nu m-a mai interesat igmn-ul pt ca stiu ca igg-ul se pozitiveaza ddupa cateva luni bune daca ai avut boala; asadar nu cred ca mai afecta cu vreo ceva sarcina; Am citit ca rubeola se manifesta in cazuri usoare fix ca o usoara raceala, de aceea nu ai stiut ca ai avut-o si pate si eu la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

Buna fetelor!
Mai primiti o aspiranta super fericita? V-am spionat,va stiu asa in mare.Promit ca ma pun la punct imediat cu noutatile
Ma bucur sa fiu in aceeasi odisee cu aspirante mai vechi care m-au tras dupa ele (Popi sa stii ca tu esti "principala" vinovata!).
UM 1.03.2012,DPN 06.12.2012.
Sunt Dana si e prima mea sarcina la aproape 28 ani.Exact cum e titlul e o minune pt noi care dupa 2 ani nu ne asteptam sa reuseasca reteta dr mele!
Azi am luat rez la beta nr 2 care e 217,primul de joi a fost 61. Am facut monitorizare si injectie cu ovitrelle,apoi duphaston z 15-25 si cand nu a mai venit am facut teste...cu liniute sterse de tot,dar care mi-au dat sperante.
Pana ajung la medic iau in continuare duphaston,acid folic si magne B6 cate unul zilnic.
Ma bucur ca suntem asa multe si sper sa fim impreuna toate pana la termen!

Mergi la inceput

Sigur Danuta ca te primi,cu bratele deschise...cu un asa frumos beta,super creste,deci sarcina merge bine.Eu iti doresc din suflet sarcina usoara si sanatos si sa o duci pina la termin fara greturi fara probleme

Looana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andie_n spune:

Bine ati venit, Dana si Mami_de2. Sarcini usoare va dorim si sanatos si venit la timp! Ce ma bucur ca incep sa apara si minunile de decembrie . Sanatate tuturor!

Andreea 7+
http://lmtf.lilypie.com/ULNlp2.png

Mergi la inceput

Mami si pt tine sarcina usoara dusa pina la termin, sanatos si fara greturi.

Looana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

Va multumesc pt primire fetelor!
Nu am nimic deosebit pana acum,doar sanii un pic plini...si nu imi plac fructele.Imi stau in gat,rau stiu...o sa beau suc natural
Dar nici un pic de greata sau alte stari suspecte.Sunt ciudat de satula,eu care sumt o mancacioasa de fel.
Va doresc si voua bebei sanatosi si la termen!

Mergi la inceput