Strengari 49 - Bv franqois,Tania!Hai Lady_X!
Raspunsuri - Pagina 3
happylica spune:
dana, sunete albe gasesti si pe contul comun. legat de suzeta.. am zis eu sa nu ii dau sa nu depindem de ea (un fix al meu). dar nici acum nu i=o dau des.. ca in general ea e o cumintica
saru'mana de complimente. nici cu Gaza nu mi-e rusine
io-s pachet de nervi. dimi soacra-mea i-a pus piticei la spalat 2 prosoape si hainutele de ieri (1/4 masina plina) si cand ma uit, masina plina de spuma. si o intreb: cat detergent ati pus?
raspunsul ei: am pus..
m-am umplut de nervi. am realizat ca a pus cat pt o masina plina. desi i-am explicat cum sa faca.
acum prb mea e.. de ce nu a asteptat ea sa se stranga mai multe? si 2.. nu e logic k daca ai masina 1/4.. consumul de detergent tb sa fie la fel? sunt exagerata eu?
acum imi pare rau k nu i-am zis sa ma lase pe mine sa ii spal hainele.. dar m-a luat valul si nu am mai gandit pe moment.
ronina, cum e Bianca?
Mirela, mami de Alexia
megbeng spune:
irina, legat de kg ma intrebai daca asa a fost si la matei..parca nu, dar la matei in prima luna a stat mama cu mine si gatea ea zilnic si facea mancaruri decente..noi acum mai intram in criza de timp si pac! o pizza, o shaorma, un sandvis cald..bombe calorice adica..la matei kg s-au dus incet si constant de cum am venit acasa, acum vad ca nu, desi alaptez exclusiv..na, daca bag in mine, cum sa slabesc?
de azi s-a intors sotul la serviciu asa ca sunt single-mom pana seara..in primele zile o sa vina soacra sa il ia pe matei de la gradi, sa nu o bag pe asta mica prin vetiar pe acolo, apoi vedem cum o fi.
dana, ma alatur corului care vrea detalii despre nastere si doula!
dara, vad ca esti programata pe 3 (mereu uit si incurc datele la care sunt cezariene programate, care e pe 3, care pe 4...)..noi pe 5 sau 6 mergem cu cea mica la controlul de o luna...vrei sa te vizitez? incurajari, chestii..
monna, eu nu ma bag la sfaturi pentru sani ca nu am avut astfel de probleme si nici nu am citit despre, dar las un pupic sa treaca repede.
ronina, uf, ce ne mai speriem la fiecare problemuta de-a piticilor! varsa dupa fiecare masa biencuta? eu cred ca e doar o problema tranzitorie, pana isi regleaza cei mici tubul digestiv si invata exact ce e de facut..si ana mananca uneori ca haplea, se ineaca, tuseste , regurgiteaza..stiu senzatia de "a varsat TOT ce a mancat"..
cu suzeta, asa stiu si eu, ca e de evitat in ideea in care scapi greu de ea..matei desi a primit suzeta din prima luna de viata nici nu a avut probleme cu alaptatul si cand am vrut eu sa ii scot suzeta nu a protestat deloc..chiar depinde de la copil la copil treaba asta..dar pentru mama ajuta mult, recunosc..uite ca la ana insa nu functioneaza, o scuipa si gata, daca incerc sa insist isi face greata cumva, ca si cum ar vrea sa vomite..si am icnercat cu 2 modele, ambele pt 0 luni..
mada, si eu am crezut ca o sa mearga fara wrap (si de data asta) dar e posibil sa imi iau si eu..vad ca ti-au dat deja fetele link-ul..a mea sta in landou, dar in a doua parte a zilei e cam matzaita daca nu o tin in brate si as incerca un wrap.
amy, si eu muream de cald in ultimul trimestru..dar sa stii ca a trecut la vreo saptamana dupa nastere..asta ca incurajare cu transpiratia..de hemoroid nush ce sa zic...cat despre cezariana...poate e bebe pregatit nitel mai repede sa va cunoasteti..pe final, cand timpul trece si mai greu, conteaza parca si cu o zi daca nasti mai devreme..
ma duc sa ma uit la pozele noi!
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
megbeng spune:
wow, am vazut si eu poze de buburuza!! recunosc la serban exact aceleasi mutrite cand e langa mara cum face matei cand e langa ana..si pana si acelasi asternut verde din ikea . sunt niste dragalasi puiutii tai, bubu!
am facut si eu poze cu burtica "3 weeks after", ca azi avem fix 3 sapt si a fost o idee buna, ca ma vad mai bine asa..o sa pun poza pe picasa, ca FB e prea public..
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
strumfy_12 spune:
Salutare!!!
Felicitari tuturor mamicilor!!! Bun venit strengarilor!
Eu abia apuc sa va citesc... ca daca vede Andra laptopul deschis vrea si ea sa-l butoneze... iar Cami imi lasa putin timp mainile libere. Eu sunt incantata ca papa san si ii place dar pe partea cealalta parca prea is cu mainile ocupate si n-am timp de nimik. Abia astept sa mai creasca oleaq sa aiba un program...
Va pupik pe toate si sa stiti ca ma gandesc la voi.
dia_tm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui megbeng ... despre mine...cea mai mare problema: nu se duc kilogramele si burta!! am dat 10kg in maternitate si de atunci stau pe loc.. |
Meg, ce spui tu acolo??? care problema??? ai nascut de nici o luna! chiar nu e momentul ideal pentru dieta - acorda-ti macar 6 saptamani ianinte de a te stresa cu asa ceva; in plus deja ai scapat de 10 kg! super!!!!! serios, priveste partea buna a lucrurilor si nu te mai gandi la prostii!
eu la prima sarcina am revnit din maternitate cu 4 kg in minus, in conditiile in care doar d-soara a avut 3,7kg (nici acum nu-nteleg cum) si mi-a luat vreo 6-7 luni sa ajung la -10kg
Felicitari Carstea !!!!!! Bun venit pe lume Emma!
(Luna, multumim de informatii)
Chito, te asteptam sa revii, stapana pe casa ta.
Felicitari pt vesti bune de la echo!
Sfaturi nu pot da, ca la noi cu d-soara n-a functionat nimic...
Dana, Mada, bine ati revenit pe aici!
Din pacate oboseala ne schimba...am avut si eu o perioada in care am zis ca inteleg eprfect cum lipsa de somn poate fi o tortura crunta si e incredibil ce mult te schimbi in astfeld e cazuri si ce nu-ti mai pasa de nimic altceva decat sa poti dormi un pic
Monna, sper sa nu fie mastita si orice ar fi sa treaca repede!
Emmaella, imi pare rau ca va confruntati cu colici - sper sa treaca cat mai repede!
Ronina, sper sa fie doar un episod trecator si fara insemnatate ... ce a zis pediatra?
La noi a fost ok la dr. ieri.
A durat mult, dar e totul ok - tensiunea ok (mai ok decat la inceputul sarcinii...a mai disparut din stres, asta o fi?); glicemia ok - a scazut la 81 ; in schimb 3kg in plus in ultima luna. Bebelina e bine, aprox 3,1kg, nu da nici un semnd e graba, se misca intr-una (s-a chinuit dr. de vreo 7-8 ori pana a reusit sa-i inregistreze inimioara cateva secunde...dar in final a reusit si e totul bine )
Mai merg martea viitoare, si atunci fac si o monitorizare.
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)
dana_cp spune:
Ronina, uff, imi pare rau... ce ti-a zis pediatra? De la ce a varsat? E bine acum pititca?
Dara, saru'mana pt link!! Ignora-ti socrii si parintii. Miruna vine cand trebuie, nu-ti mai face griji
Legat de doula, imi e teama sa nu fiu subiectiva asa ca vi incerca sa scriu faptele mai mult decat sa dau impresiile mele... ideea a fost asa:
(eu am vrut doula pt ca stiam ca teorie stiu dar imi era frica sa nu uit tot in momentele nasterii..)
- am sunat-o pe doula cand mi s-au rupt membranele, a venit in aceeasi zi la Isis (joi)
- am ras, am vorbit, mi-a facut un pic masaj la picioare si iar am vorbit
- in zilele urmatoare m-a incurajat sa nu fac ceza, insa nici nu mi-a spus nimic din ce ar merge sa fac.. de exemplu: vb cu prietenele mele la telefon si imi ziceau: plimba-te, coboara scari, stimuleaza-ti sanii, etc.. si dupa fiecare sfat primit doula imi zicea "da, merita incercat".. insa niciunul din sfatruile astea nu au venit direct de la ea.. ea doar statea cu mine in camera..
- sambata ziua a fost la shopping si seara a plecat cu un grup de prieteni in Vama.. nimic de zis, pt ca oricum nu nasteam
- duminica a plecat direct la Buc... iarasi, nimic de zis ca oricum nu se prevedea travaliul
- luni imi arata Mister niste poze pe telefonul lui.. erau 2 poze cu mine si radu si vreo 4-5 cu ea, in pozitii d'alea gen facebook.. mentionez ca nu i-a cerut permisiunea lui Radu sa-i foloseasca telefonul..in plus, ne-a socat ca in toata starea aia de agitatie, ea statea sa-si faca ei poze pe telefonul sotului meu..
- dupa ce am nascut ne-a sunat de cateva ori (mereu pe tel lui Mister prima data, care nu raspundea, si abia apoi pe al meu)
--->> asta a fost cu doula.. concluziile le trageti voi
Monna, sa fie bine cu infectia, sa treaca repede de tot
Amy, am trecut si eu prin asta cu transpiratiile... uneori ma intrebam de unde naiba atata apa.. hai ca nu mai ai mult nici tu
Happy, vai cum te inteleg..
Pe de alta parte, cu mine e mama acum, care e cea mai buna mama din lume... si am avut niste nervi de nu-ti spun.. cred ca e si de la hormoni, imi venea ieri sa iau bazooka si sa ies la drumul mare..
CA metoda de calmare pt Gaza, am vazut ca daca il pun la mine pe burta, se calmeaza instant.. stiam de asta, dar uitasem.. am descoperit azi dimineata. Ca si bonus, ragaie super repede in pozitia aia. Eu am cosmaruri cu ragaiatul ca sunt f lenesa si daca adoarme mi-e naspa sa-l trezesc sa ragaie (ca se trezeste automat). Stiu ca nu e bine.. incerc macar ziua sa fac asta, dar noaptea.. nu prea Oricum, acum ca stiu de asta cu pozitia belly to belly, o s-o incerc mereu.
Intrebari..
1) voi cum faceti cu pozitiile puradeilor? Mie la Isis mi-au spus sa il pun sa doarma doar pe parti, din cauza refluxului si asa fac.. Fac rau? Practic n-a stat niciodata pe spate asta micu.. si ma gandesc ca n-o fi ok pt coloana.. Voi cum procedati?
2) eu nu reusesc sa alaptez decat in pozitie culcat.. daca stau pe scaun parca nu ia sfarcul bine.. ceva sfaturi? ca incerc si nu prea reusesc sa-l pozitionez tot asa, intr-o parte, si mi-e tare greu.
3) voi cat de des ii cautati la scutec? Aveti vreun ritual? gen inainte/dupa alaptat? sau?
Despre, kile.. eu am plecat din Buc la +22, nu stiu cat oi mai fi luat pe acolo. Cand m-am intors aveam +12. Am zis ca nu ma mai cantaresc in fiecare zi. Oricum, Meg, sunt de acord cu Dia.. se duc kilele alea.. macar de oboseala si tot se duc!! Am zis!
cu Gaza... >> AMR 3 saptamani!!!
SuperMami_1 spune:
Dana, ce sa iti zic de doula?!...n-am cuvinte...cunosc genul de persoana. I-ati mai dat si bani pentru "serviciile" prestate?
In ceea ce priveste scutecul bebelusii au reflexul de a face caca imediat dupa masa, sau in timpul ei...la restul intrebarilor nu ma bag cu sfaturi
Dia, felicitari pentru vestile bune...sa o tineti tot asa...si sa nu te aud nici pe tine de kg ...ca se duc ele dupa
Ronina, hai cu vesti despre Bianca.
Strumfy, si noi ne gandim la tine si ne bucuram ca ne mai vizitezi...stiu ca e greu cu fetitele micute sa intri pe forum
Miha, mamica fericita de Rares si 37+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
AMR 1 saptamana
happylica spune:
dana, mie cu schimbatul mi-au zis in maternitate ca tb sa o fac inainte de fiecare masa. si ca un pampers 'rezista' cam 4 ore. acu' na.. daca a facut caca am schimbat-o si de 2 ori intr-o ora. acum deja Alexia e 'mare' si nu mai face asa des
legat de doula... nush ce sa zic. as fi curioasa cati bani i-ati dat pt 'serviciile prestate'
kg.. eu nu m-am cantarit cand am ajuns acasa. nici nu mi-a trecut prin cap. m-am cantarit in week end si ma laud cu -10kg si am ramas cu +4kg. bine, eu am multe in plus.. dar acum vb doar de cele acumulate in sarcina
Mirela, mami de Alexia
dara76 spune:
Am vb cu Niko, bebe are 2200, nascut la 35 sapt si 3 zile, ieri la ora 10 am inteles, e bine, papa, totul e ok cu el, il cheama Mihaita. Insa Niko desi si-a revenit f. repede dupa cezariana, are leucocite multe si coagulare mare si nu se stie de la ce si incearca medicii sa descopere ce e cu ea.
Ii tin pumnii!!!
Felicitari Niko!Bine ai venit, bebe Mihaita!
Meg, da, mi/ar placea sa te vad si pe tine, si pe Ana, poate daca vezi cate kg am eu, o sa te simti ok :P - eventual da un tel/sms atunci de confirmare, daca vrei, pls. Da banuiesc ca vom fi ok.
Am probleme cu compi, rog daca poate modifica cineva lista pt. Niko.
37+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
Tala spune:
Dana, wow! doula ta cred ca a venit sa-l sprijine pe Mister si ai inteles tu gresit crezand ca e pt tine....
La intrebarile tale uite cum fac eu:
- in principal doarme pe parti (dar mai sunt si exceptii) si incerc sa pastrez regula ca dupa alaptat sa o pun 10min pe dreapta (recomandarea neonatologului)
- cred ca e vorba doar de obisnuinta. Eu alaptez de nevoie culcata, dar sezand parca am mai mula libertate de miscare in pozitionarea piticei
- o schimb inainte de papa, dar face caca si in timp ce o schimb si imediat dupa ce papa. Dupa alaptat ma cam feresc sa o schimb pt ca oricat de incet o manevrez regurgiteaza putin (insa observ ca a crescut productia si nici nu-i place sa stea asa, nu stiu cum vom face). A mea e f cacacioasa, cam de 10-12 ori pe zi minim.
Of! mi-e tare greu sa scriu pt ca stau in picioare si ma dor toate cele. As vrea sa sciu fiecareai in parte dar nu reusesc.
Ce vesti avem de la Niko si Francois?
Dara esti ok?