Strengari 49 - Bv franqois,Tania!Hai Lady_X!

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Merci Monna, Irina, ziceam doar de ce nu prea mai apuc sa scriu.

37+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Pup gagicile!
Noi abia aseara ne-am revenit si am acum ceva timp sa intru sa va sciru ce m-a ajutat pe mine, poate va e util.
Pt lapte:
- am luat Galafor. Sunt pastile 100% naturale si dupa doar 3 randuri (cate 2/masa) imi curge lapte intr-o veselie.
- am baut bere fara alcool (mie imi place berea orcium...)
Gaza e si el in sfarsit satul sau cel putin asa imi pare mie. Sa vad cat ia de acum pe zi.

A venit si consilierul in alaptare care mi-a dat niste sfaturi:
- sa nu insist cu ragaitul dc nu vrea/nu poate. Important e sa-l tin pe umar 10 min dupa masa si chair dc nu ragaie, e ok in sensul ca nu o sa verse... insa pt gaze in burtica si colicele.. sa speram cu parturile se elimina ceva, daca nu ragaie la masa respectiva.
- cica sa nu il invat sa adoarma la san. Masa sa fie masa si somnul somn.. asta e mai greu de facut, dupa mine. Dar o sa incerc (ziua, ca noaptea o sa fiu prea lenesa).
- sa fiu atenta sa inghita. EL poate sa si molfaie tzatzaica, dar e bine sa-l trezesc si sa-l stimulez sa inghita (stimulatul insemana si sa-i fac presiune pe tzatza sa-i mai vina lapte). Mai bine papa 30 min si ne jucam/iubim alte 30 decat sa molfaie o ora.

Cam atat. Ma contrazice Ionela daca am zis ceva gresit. Daca e, e din interpretarea mea, consilierul e super ok ;-)

Tala, ne-a cazut si noua buricul in seara asta. Gaza ii trimite bezele Matildei

Pupici tuturor fetelor. Maine intru sa recuperez din urma ca acu' vrusei doar sa scriu info proaspete, ca altfel uit. Ma bag si eu in pat langa baieti.

EDIT: Ah, ca uitasem! Tot consilierul mi-a zis de un site http://kellymom.com/ - asta cica e 100% corect, toate info sunt bune si te poti baza pe ele. EU o sa-l "rasfoiesc" maine sa vad ce hram poarta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Danaang, bine ai venit!
Chiar mai ai asa de putin... presupunc a sunt normale astefel de dureri si pregatesc travaliul (chiar daca acesta nu incepe imediat)
daca ne citesti din decembrie, de ce ai asteptat atat sa dai un semn de viata?
Despre ce echo deformate vorbesti? la o echo 2D rareori prinzi o pozitie in care imaginea sa fie clara si ok, mai ales cand e sarcina asa de avansata. Plus daca era vreun risc sa fie ceva probleme cu bebe, sigur ti-ar fi spus dr. - daca a zis ca e ok, inseamna ca asa si este!

Monna, super ca s-a desfundat! sper sa nu mai ai probleme din astea!

Chito, esti tare haioasa!
Hai ca n-ai de ce sa-ti faci griji - esti la sfarsit de sarcina si te cheama dr. des sa te vada, sa fie sigur ca e totul ok.

Happy, imi pare rau; sper sa gasiti o solutie.
Pe de alta parte ...chiar daca suna sadic, bebe plang... uneori fara ca noi sa intelegem de ce; uneori poate au nevoie doar sa se descarce si nici nu vor sa fie consolati. Desigur orice parinte ar vrea sa gaseasca un mod sa-si consoleze bebelusul ...dar cat timp episoadele de plans nu dureaza foarte mult nu e grav... Am inteles ca e normal ca bebe sa planga pana la 2 ore pe zi (in medie) ... noi cu d-soara ne-am stresat rau de tot ca plange mult si tare si nu reuseam sa o calmam... apoi cand sa cronometram...am realizat ca eram noi paranoia, ca de fapt nu plangea in total nici macar o ora pe zi (ca medie...ca avea si zile in care putea sa planga si o ora fara pauza)

Tala, lapticul are calitate foarte buna si fara vitamine... dar e riscul sa ramai tu fara rezerve si sa ti le termine bebe! daca ai luat vitamine in perioada sarcinii cateva zile dupa daca faci o pauza nu cred ca-i asa de grav.

Dara, se pare ca ai o bebelusa maricica... dar mai sunt 3 zile pana te vezi cu ea, si in 3 zile n-o sa mai puna mult in greutate; da, la echo e cu marja de eroare - daca inainte a fost in grafic si acum a sarit mai brusc...e foarte posibil sa fie acum o marja de + si in realitate sa fie un pic mai micuta.
Oricum ar fi, iti tinem pumnii sa fie ok!

Dana, super ca a crescut lactatia, si ca ai discutat cu consilierul...sper sa fie sfaturi utile, care sa functioneze cat mai bine pentru voi!
Eu am retineri doar la partea cu sa nu-l inveti sa adoarme la san. O fi corect, nu zic nu, dar depinde cum reactioneaza bebe; intr-un fel mie mi se pare mai simplu sa-l dezveti cand e un pic mai maricel decat sa-l lasi sa planga inainte de fiecare nani cand e asa de micut si cand stii ca exista o solutie atat de simpla pentru a evita asa ceva. Dar daca la bebe ii e ok, si nu are de protestat, probabil ca asa ar fi cel mai bine, masa sa fie masa, si somnul somn. (cand adoarme la san nu ai prea ai cum sa-l tii sa ragaie si ramane cu mai multe gaze in burtica...)

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaang spune:

neatza fetelor, merci de incurajari, poate a iesit asa deformata eco ca e bebelina mare , oricum la penultima eco era un bebe asa de frumos , i se vedeau trasaturile clare, titi eu am deja maine 40 de saptamani si vad ca nu da semne ca vrea sa vina-n lume, maine m-a chemat dr sa ma vada la monitorizare ca e de garda, o sa nasc cu dr oancea mihaela, tu? nasti tot la stanca si de data asta sau ai schimbat dr? o zi placuta si multi pupicei la bebei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaang spune:

dia_tm va citesc din decembrie, dar imi era asa rusine grupul era deja format, dintre voi sunt si mamici cu experienta , eu sunt si tanara (26 de ani) ( nu vreau sa jignesc pe nimeni, doamne fereste) si prima sarcina si plus de asta sunteti si o enciclopedie de informatii, stateam in umbra si va savuram,imi amintesc cand i s-a rupt apa roninei i-am zis sotului, noh are 36 de sapt si deja nasc pe rupte fetele alea, sper sa ma incardez acum in grup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Dara cred ca ai avut o zi tare grea ieri. Abia astept sa nasti si sa mai scapi de griji. Eu ma proiectam undeva dupa perioada de recuperare

Dana am prins bezelele multumim si pupam burtica acum.
Nici eu nu vad cum sa adormi bebe altfel decat la san. E adevarat ca David era mai lenes si tzocaia o ora timp in care si dormea (dar imi convenea pt ca avea reflux si trebuia sa fim cat mai lenti). Matilda insa munceste sustinut intre 10 si 20 de minute (adica vad si aud cum inghite) apoi scuipa tzatza ca si cum ar avea aroma de usturoi si doarme.
Aseara i-am facut baita pana la urma in chiuveta repede (ii place la nebunie ca si lui frate-su) si masaj tot repede (ca sa o faca mami maslinuta). Ma gandeam ca eu n-am stiut cum plange David pana la 2 luni cand mi l-au chinuit aiurea niste dr, insa Matilda cand vrea ceva....cere nene! Nu plange, mai mult tipa si comenteaza

Dia asa voi face, o scurta pauza de vitamine pana imi trec mie problemele.

Monna sincer as vrea sa nu mai slabesc (dar inainte sa ma hortarasc trebuie sa probez cateva haine din dotare ). Am fost mereu o slabanoaga si acum abia arat si eu mai normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Dana, pe cine ai chemat consultant? Pe Raluca?

Tala, ca sa fie laptele hranitor eu am inteles ca-s utile grasimile bune de mancat de catre mami, de ex seminte de dovleac (Sovi foloseste si de cedru, luate din Piata Matache), posibil migdale (aici cu grija sa nu fie alergene). Da, stiu ca se indica Femibion si in lauzie. De asemenea si comprimate cu DHA - ulei de peste, ca mancatul de peste e cu schepsis, cam ca in sarcina. Eu mi-am pregatit Folowise.

Meg, multe multumiri pentru detaliile nasterii de la Regina Maria. De nepretuit!

37+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelli spune:

buna fetelor
felicitari mamicilor care au nascut sa fiti sanatoase si fericite si bebelusi sanatosi mancaciosi si veseli !
bine ai venit dana!
eu nu am mai intrat in ultima perioada,am mai facut cate cv prin casa,am calcat k se stransese multe mai ales ale buburuzeicuratenie ,mancare ,prajiturisi cum ritmul nostru e mai lent mai cu multe pauze nu prea am mai intrat pe forumsuntem bn,mancam mult si mai ales la ore tarzii si apoi nu mai ne gasim loculdar nu ne mai vaitam de insomnii doar ca obosim mai repede,bubu e o jucausa dar ascultatoare dak ai spun sa dormim se linisteste si doarmedak e asa ascultatoare si afara
luni mergem la ultimul control la dr sa vedem si rezultatul steptococuluiapoi sa facem programare la spitalul unde urmeaza sa nascdin cate am citit mamicile care au nascut s-au acomodat cu bebelusiiasa ma bucurma gandesc k am citit despre una despre alta acum sper sa ma pastrez calma cind am sa intru in travaliu si apoi cind voi fi cu bubusi sa nu uit tot
saptamana viitoare pare una incarcatacu bebelusi la termen si cezariene urez de pe acum tuturor mamicilor nasteri usoare si grabnice recuperare rapida celor cu cez si tuturor bebelusi sanatosi!

37+ Maria-SiminaDoamne ajuta-ne sa fim cu totii sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Danaang, bine ai venit, tizo!

Happy, imi pare rau ca treci prin situatia asta. Sfatul meu - mulge-te pt o masa, doua si ia o pauza. Culca-te (in alta camera sau du-te la niste prieteni) cateva ore bune sa te relaxezi si vei vedea altfel lucurrile. Acum esti panicata si intr-o stare naspa, nu vei gasi solutii si te va cuprinde deprimaraea. Ia o pauza si vei gandi mai clar odihnita. multa bafta, ai grija si de tine!

Dia , si io-s de acord cu tine cu somnul la tzatzica. Ziceam doar ce mi-a zis consultanta. Nici eu nu-l las sa planga, imediat il mufez pt calmare. Insa voi incerca sa vad cum reactioneaza atunci cand e calm si il pun in patut. In loc sa-l mufez, voi incerca sa stau cu el, sa vorbesc, sa-i cant, sa vaz daca adoarme. Daca nu, pac vine tzatza

Tala, foarte tare cu Matlida si cu suptul! Tre; sa se cunoasca neaparat cu Gaza, poate il invata si pe al meu bunele obiceiuri :)

Dara, pe Andreea Andrei am chemat-o (direct pe ea, nu am mai trecut prin naste cum sitmi).
Ma apuca pe mine emotiile pt tine cand vad ca mai ai asa putin si vine Mirunaaa!! Concentreaza-te pe asta, nu pe griji

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelli spune:

happy-pacat ca treci prin asemenea stare,cum a spus si dana,poate k dak vei fi putin deconectata de bebe si te vei odihni cateva ore altfel vei vedea situatia,sper sa treci curand cu bine

37+ Maria-SiminaDoamne ajuta-ne sa fim cu totii sanatosi!

Mergi la inceput