Strengari 49 - Bv franqois,Tania!Hai Lady_X!
Raspunsuri - Pagina 14
monna3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinaelena monna, ai baiat mare si puternic daca a reusit sa desfunde canalul, bravo lui! Irina, 37+ cu Maria |
ma nu stiu ca eu n-am simtit nimic cand l-a desfundat. cred ca i-a venit fluxul mare si s-a inecat atunci. dupa ce a terminat de papat mi-am dat seama ca mi-a desfundat canalul si ca de aia s-a inecat. poate o fi ajutat si varza aia ca nu mai durea aproape deloc dimineata inainte sa-l pun la papat.
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii
monna3 spune:
Miha, Irina ce fain ca puteti filma valurile, eu din cauza placentei anterioare n-am avut valuri asa mari si oricat m-am chinuit sa filmez pe camera nu se vedea mai nimic
Povestea nasterii
ronina spune:
Buna fetele!
Felicitari Tania!!! Bine ai venit bebe Stefan Gabriel
Hai Lady_X!
Danaang: bine ai venit la odisee, ma bucur ca ne-ai scris. Trebuie sa depasesti 10 mesaje scrise pt. a scapa de moderare si a vedea noi mesajele tale in timp util, am impresia ca te-au cam ratat fetele din cauza ca s-a schimbat pagina pana ti-a aparut mesajul Din cate stiu pe final durerile ca de menstruatie sunt normale si in lipsa contractiilor. Avand in vedere ca ai DPN pe 1 aprilie eu zic ca oricum trebuie sa te pregatesti
Bia_Mi, Happy: am avut si noi 2 zile mai ciudate, vad ca si voi, o fi vremea? Eu am decis sa-i dau probiotice, poate ajuta la colici si mai ales la reflux. Curaj mamici ca trecem noi si peste asta si vom uita de durerile de cap, maini, spate cand ne vor zambi haios strengaritele
Dana: bafta cu sporitul laptelui
Meg: asa e, pozitia burta pe burta face minuni, pacat ca Biancai nu-i place doar cand e aproape adormita o mai pot pacali asa, desi culmea in maternitate si inca cateva zile statea bine mersi asa si ii placea. Sper sa-i revina cheful...
JD: ma bucur ca esti bine, uf prin ce sperietura ai trecut
Carstea: bun venit acasa si acomodare rapida! Ce bebica mare ai Cand ai timp mi-as dori sa vad pozici
Amy: il rugam pe Victor sa stea cuminte in burtica pana ti se intoarce medicul
Chito: ce haioasa esti
Monna: felicitari pt canalul desfundat, ce usurare!
aredwynn spune:
Profit si eu de o clipa libera sa va mai scriu. Reusesc sa va mai citesc de pe tel, cand alaptez, insa nu apuc nicicum sa intru pe calc sa si scriu.
Felicitari fetelor care au nascut, sa aveti bebelusi sanatosi si voi sa va refaceti cat mai repede!!!
Happy, la noi a functionat Protectis. Si am avut maaari probleme cu colicile. In plus, pediatra ne-a aratat o tehnica de bac care pare a fi eficienta - cu palma caus, lovit spatele mai tare, ca vibratiile sa ajute bula de aer sa urce. Mi s-a parut putin brutala, dar bebe nu protesteaza, ba chiar pare ca ii place.
Dana, sunt intru totul de acord cu JD. Pentru mine e de vis faptul ca prima masa de noapte i-o da sotul din biberon (lapte muls), pot sa dorm mai multe ore legate, ea mananca bine, adoarme imediat, iar la urmatoarea masa am sanii plini si se satura in 20 de minute. In rest, stau efectiv toata ziua cu ea la san, pentru ca vine foarte greu laptele, se satura dupa 3-4 reprize a cate 20-30 de minute. Ceea ce inseamna ca stau 2 ore cu ea la san ca sa se sature, cand ea ar trebui sa manance o data la 2 ore. Deci se pierd mese. Efectiv nu mai stiu ce sa mai fac ca sa cresc productia de lapte. Duminica implinim o luna si eu inca am problema asta, cu toate ceaiurile, supele si suplimentele lu' peste. Iar sanii sunt arhistimulati, din moment ce eu imi petrec aproape toata ziua cu ea la san. Practic singura masa la care mananca bine (90-100 ml) si se satura in 20 de minute e cea de noapte, dupa o masa pe care o primeste din biberon, deci dupa aprox 5 ore de somn, in care sanii nu sunt deloc stimulati.
Vestile bune de la noi sunt ca chestia cu candidoza a fost alarma falsa, bineinteles ca nu era asa ceva. Ii mai ramane limbuta alba de la laptic/regurgitat, iar mameloanele devenisera mai sensibile pentru ca, cu o zi inainte, statuse muuuuuult la san si isi stricase suptul, iar eu nu am observat. Acum tot stau si ii corectez pozitia buzitei de jos.
Si o veste si mai buna este faptul ca am luat bine in greutate, am trecut de minimul de 500 de gr in plus fata de greutatea cu care am iesit din maternitate si inca nu am implinit o luna. Asta dupa 2 saptamani in care am stat la greutatea la care a scazut in maternitate. Luam cam 30 de gr pe zi, uneori si mai mult. Si tot de 2 saptamani nu a mai primit deloc lp, dupa ce in prima saptamana manca mai mult lp decat de la san (desi imi petreceam ore intregi "alaptand", ca nu stiu cat curgea), iar in a doua mai primea 30 sau 60 ml pe zi.
Am avut probleme cu colicile care par a se fi rezolvat cu Protectis, apoi 2 zile in care a regurgitat branzit aproape la fiecare masa, uneori aproape tot ce manca. De aia am si ajuns la o pediatra cu competente in gastro, care ne-a linistit ca e ok si ne-a invatat tehnica asta de bac, care mi se pare ca ajuta atat la problema colicilor cat si la cea a regurgitatului.
Fetelor, cu ce ati reusit sa mariti secretia lactata? Ca eu mai am putin si o iau razna. Nu pot sa-mi fac niciun program, nu putem iesi afara, ca pe cand adoarme si e satula, e prea tarziu, nu mai e cald afara.
Monna, bine ca ati reusit sa desfundati canalul. Imi inchipui ca e groaznic.
Tala, Meg, ce bine ca va merge alaptatul struna... Astept si eu momentul asta...
Ronina, 100 ml... Wow! Natalia n-a reusit sa manance mai mult de 90 la o masa (si asta doar noaptea, dupa ce fac eu o pauza de 5 ore de la alaptat). Iar de muls... cu chiu cu vai, intr-o ora reusesc sa strang vreo 80 de ml. Sunteti mai ok, mai regurgiteaza?
Din pacate nu-mi aduc aminte ce am mai citit, dar va pup pe toate si sper ca in curand sa am si eu timp pentru mine, ca sa mai intru sa va si scriu.
Anca, mamica Nataliei
aredwynn spune:
Mada, Bia, eu am iesit o data cu Natalia in wrap (adormise asa si n-am mai scos-o) si a fost foarte bine. Si in plus, puteti manca asa, sau sa mai faceti una alta prin casa.
Anca, mamica Nataliei
monna3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danaang buna! vreau si eu la voi in odisee! va citesc cu mult drag de foarte mult timp, mai precis de cand am ramas in concediu si eu astept o strengarita pe 1 aprilie (DPN) si as avea o intrebare, oare e normal sa am dureri ca la menstruatie in absenta oricaror contractii si alte probleme?sa ma pregatesc....? am uitat numele meu este Dana, UM 26.06.2011 si DPN 01.04.2012 cu stregarita Giulia Noemi |
Bine ai venit la noi! Scrie repede 10 mesaje sa te vedem in timp real ca altfel sarim peste posturile tale
Povestea nasterii
danaang spune:
Ronina merci ca m-ai observat :), ma gandeam ca nu am reusit sa va scriu sau cine stie unde am trimis mesajul, asa e cu pregateala de nastere, fiind prima nastere sunt atenta la absolut orice durere, oricum sunt optimista si stiu ca voi trece cu bine de toate, sa va traiasca puisorii , sa fie sanatosi si mancaciosi!
danaang spune:
sunt din cluj, daca dintre voi sunt fete ce au nascut la stanca, poate ma ajuta si pe mine cu sugestii, mentionez ca e spital de stat de aia am ganduri multe, multe