Strengari 49 - Bv franqois,Tania!Hai Lady_X!
Raspunsuri - Pagina 11
SuperMami_1 spune:
Tania, felicitari! sa-ti traiasca puiutul si sa fiti sanatosi! Ma bucur ca ai nascut asa de repede si usor, tu fiind micuta si bebe maricel.Ne pui si poze cu voi?Cum merge alaptarea?
Miha, mamica fericita de Rares si 38+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
AMR 4 zile
dana_cp spune:
Multumesc, Ionela. Am vorbit si eu cu un consultant (una din fetele de la Naste cum simti) si o astept azi, sper. Om vedea cum rezolvam pana la urma, deocamdata e o situatie de 'criza', pana primesc ajutor.
Felicitari, Tania! Sa-ti traiasca baietelul!
irinaelena spune:
Bia, ia un wrap!. Mi se pare solutia potrivita pt tine, nu stiu dc la varsta asta ai cum sa o dezobisnuiesti de stat in brate si nici nu cred ca are rost
Supermami, medicii astia ar trebui sa fie f atenti la ce spun gravidutelor pe ultima suta de metri, altfel nu mai au ce manca de Paste
Tala, eu m-am tuns deja dar nu foarte scurt, ci suficient de lung cat sa mai pot prinde o codita acolo, oricum ma mai ajut si de coronite/bentite. Oricum mi-a scurtat mult timpul de spalat+uscat. Nu stiu cum e al tau, dar al meu creste repede. Nu stiu stlist, eu m-am tuns la un coafor normal.
Felicitari Tania!
Irina, 37+ cu Maria
amy25 spune:
Tania, felicitari, sa cresteti mari si sanatosi!
Supermami inca astept sa iasa dr din sala de operatii sa vorbeasca sotul cu el daca este de acord sa ma opereze luni. Ideea e sa stea pana atunci caci si aseara am avut dureri de spate si de burta care au cedat la scobutil si un somn cat de cat decent.
Oricum abia astept ca nu vreau sa ma apuce Pastele cu bebe in burta.
Trebuie sa ma mai uit in listuta sa vad ce numar mai captez ca vad ca cele care le am ori au nascut deja ori nasc zilele astea.
Multumesc Bunului Dumnezeu!
38+ Victor Gabriel
AMR 6 zile
SuperMami_1 spune:
Irina, ai fost tare pai chiar asa e...tu ca doctor te gasesti pe ultima suta de metri sa faci remarci de-astea nefondate, cum ca m-am ingrasat pe burta, ca de fapt bebe nu e asa de mare(la eco s-a vazut tot timpul ca e dezvoltat normal)....nu erau suficiente grijile mele pentru ultima suta de metri acum imi mai trebuia o grija in plus?
Acuma ma gandesc sa nu influenteze cu ceva data de 2 -cand e ziua de constientizare a autismului... n-aveam destule frici si anxietati
Miha, mamica fericita de Rares si 38+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
AMR 4 zile
amy25 spune:
Ce-i cu data de 2? Ce mai e si asta?
Multumesc Bunului Dumnezeu!
38+ Victor Gabriel
AMR 6 zile
Haydee spune:
Tania, felicitari! Iti doresc sa ai un puiut sanatos si mancacios! Sa fiti fericiti impreuna
Dana, Happy, Mona sper se rezolve cat mai repede problemele cu alaptarea si colicii la puiuti si sa intre totul in normal;
Ronina, ce mancacioasa ai!
Bia, parca te-a mai intrebat cineva - cu pusul pe burtica ta "skin to skin" ai incercat?
Dara, pai dupa poza nu aveai cum sa ma recunosti, pentru ca de curand m-am incumetat sa ma tund.. destul de scurt. Dar nu eram nici una din cele 2 gravidute pe care le-ai remarcat tu. Eu eram in rochita bleumarin cu buline albe si este adevarat ca am cam circulat mult pe acolo - CTG, eco in cealalta clinica RM, semnare contract, consult preanestezic...
Si cum spuneam Tala, eu m-am tuns tot din considerentul ca pierdeam mult timp cu uscatul, desi parul meu nu era atat de lung ca al tau. Si pt ca am aceeasi problema ca si tine cu parul pe fata, am avut grija sa nu-i fac breton, ca sa-l pot da dupa urechi.
Si sa stii ca nu mi se pare deloc deplasat sa te superi pe nas daca iti baga persoane straine in curte, mai ales ca nu avea treaba la tine.
SuperMami, ce-ti veni? Ia stai tu linistita cu data de 2! Fii zen, totul o sa fie bine
La noi in weekend e desfasurare de forte.. facem curatenia generala
37+, cu
happylica spune:
monna, nu a functionat cu nimic. suntem capiati amandoi. tati dimineata a plecat la munca. io macar nu a trebuit sa plec. vedem cum o sa treaca si ziua de azi. am avut o noapte de cosmar. ma gandesc sa ii schimb picaturile de colici. voi ce ziceti??
i-am dat initial infacol. nu a avut nici un efect. apoi bonnisan. parea sa functioneze. pana ieri. i-as lua sab impex sau gripe water.
mi-e sa nu o zapacesc ca i le tot schimb.
Mirela, mami de Alexia
megbeng spune:
supermami, de la piata sudului luam eu primavara trecuta urzici, ca o vreme am avut drum pe acolo..da...muuult mai ieftine ca aici!
dana, cat de rau imi pare ca nu merge struna alaptarea! din pacate nici nu stiu cum sa te sfatuiesc, ca ai primit deja multe recomandari..ceai de lactatie bei? de care? eu am luat initial din farmacie la plic (de la fares) dar mi s-a parut ineficient..din plante nu am gasit aici, dar a gasit mma in suceava si mi-a luat separat seminte de chiment, fenicul si anason, pun cate o lingurita din fiecare la 500ml de ceai si merge treaba struna.
despre colici..eu ieri am facut o mega-descoperire, poate va e utila sa o incercati..am tinut-o (intamplator- eu vroiam sa citesc, ea maraia..) cu burtica pe burta mea dupa fiecare masa, DUPA ce in prealabil o tinusem la ragait si scosese aer..vreau sa va zic ca de fiecare data, cam dupa 20 de minute de stat asa a tras niste ragaieli de s-au cutremurat geamurile, nenicule..prima data m-am speriat rau, am crezut ca vomita..dar ea era f fericita acolo cu nasul intre tzatze..si am tinut-o asa, dupa cum va ziceam la toate cele 4-5 mese, icnepand cam cu ora 12 la pranz..si seara..surpriza!! NEMA COLICI!! nu cred ca v-am povestit, dar anutza avea seara o repriza zdravana de "colicit", se facea toata rosie, isi strangea piciorusele, dadea parturi..si o tinea asa de la 7 seara pana spre miezul noptii, spre disperarea mea, ca abia reuseam sa il culc pe cel mare de galagia ei. aseara a plans cred ca...15 minute in tottal, toata seara, a dormit de la 7 la 9..incredibil a fost! si ieri nu a primit DELOC picaturi de colici, nici macar o picatura!
am ratat treaba cu lecitina..de ce luati?
tania, felicitari pentru nasterea usoara si rapida!! ! ce bebeloi marisor ai!!
bia, pana si eu ma gandesc la wrap..si nu credeam ca o sa fie cazul...toata lumea sustine ca ajuta la colici..iar eu in plus vreau sa il folosesc prin casa, sa pot petrece mai mult timp cu matei.
Citat: |
citat din mesajul lui irinaelena Supermami, medicii astia ar trebui sa fie f atenti la ce spun gravidutelor pe ultima suta de metri, altfel nu mai au ce manca de Paste |
..de departe replica zilei!
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
J.D. spune:
Salutare! Vad ca nu ne/ati simtit lipsa. Eu luni seara la 22 am ajuns la spital pentru ca am avut o hemoragie. Am stat toata noaptea la monitor in sala de travaliu pentru ca aveam contractii si se asteptau sa nasc. Am crezut ca inebunesc de grija, pentru ca bebe e inca mic. Nu au reusit sa/si dea seama de la ce s/a produs hemoragia, asa ca am stat in spital pana ieri dupa amiaza. Colul este inca lung, are 2 cm, deschis 1 cm, placenta ok, destul lichid, bebe are 2831 gr estimat, e bine merci. Deci nu se stie ce s/a intamplat si de ce. Pe 2 aprilie am programare la ginecolog la clinica iar din 6 aprilie merg numai la spital. Deocamdata cicatricea de la cezariana e ok dar mai trebuie masurata mai aproape de termen. Nici nu/mi vine sa cred ca am trecut de 36 de saptamani! Burta e micuta, nu pre ma crede lumea ca sarcina e asa avansata.
Bia, eu tind sa cred ca tu ai o depresie post partum, altfel nu ai mentiona dezobisnuitul unui bebe de cateva zile de tinut in brate. Meseria de mama este cea mai grea, mai plina de responsabilitati, frustranta uneori, dar iti aduce cele mai mari bucurii. Copilul e copil mult timp dupa nastere si va vrea in brate poate si la 6 ani. E bine sa nu/i refuzi apropierea pentru ca poate avea efecte negative pe plan emotional. Cumparati un wrap - se gasesc ieftine de tot pe ebay - si iti va fi mult mai usor.
Dana, imi pare rau ca aveti probleme cu alaptatul. Si la mine la fel a fost cu Finn. Cand incepuse sa se obisnuiasca numai cu alaptatul exclusiv a renuntat de tot. Acum sper sa fie mai usor. Cu ajutorul consultantei vei reusi. Daca nu si nu, da/i formula lui Vlad si asta e. Asta nu te face mama mai putin buna decat una care alapteaza pana la adanci batraneti.
Ionela, sfaturile tale sunt super bune si cred ca ajuta multe fete in dificultate. Din pacate nu merg intotdeauna si nu ajuta pe toti la fel. Eu m/am incapatanat sa/l tin pe Finn la san non stop iar din cauza oboselii extreme am pierdut laptele in cateva zile. Timp de 3 zile am incercat toate pozitiile posibile de alaptare, am stat cu el lipit de mine non stop si nu a vrut. Nu a supt nimic 3 zile si a slabit foarte mult. Nu mai vorbesc de urlat si de nedormit. Poate daca i/as fi dat biberon as fi reusit sa ma odihnesc 3-4 ore legat si nu pierdeam laptele. Oboseala este extrema la un moment dat - Finn si acum se trezeste noaptea cel putin 1 data si nu mai spun de cate ori ne trezeste pe noi cu suturi in nas sau palme peste fata - si chiar nu mai faci fata. Cand am ajuns in spital am dormit noaptea de la 8 la 7 dimineata. Si tot as mai fi dormit. Se simte dupa ani de nesomn.
Felicitari Ana. Niko, Franqois, Tania!
Finn Constantine 15.10.2009 si 36+ Euan Tudor