LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***413***

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Chatonel
Chiar ca e parte pozitiva ca ai reusit sa rupi lantzul ala distructiv si auto-distructiv de violetza, asta e adevarata putere! Tu mai ai urme de duritate care provin din ce ai trait si i s-au imprimat fara sa vrei, dar esti si deosebit de inteligenta, si sufletista si un spirit liber asa incat sunt convinsa ca Dragoana nu va avea de patimit; stiu ca te enervezi rar dar sunt convinsa ca va fi chiar din ce in ce mai rar, fiindca esti constienta de raul pe care-l poate face o umilintza, si chiar si cea mai usoara palma la cur e o umilintza! Si-apoi ce cur are Pogo, io numa l-as rontzai toata ziua:P Pisoiul cum e in privinta asta, la fel de sever ca tine sau mai indulgent? Am auzit ca si la francezi se practica "bataia in familie", desi nu asa vizibil ca la noi

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui novus

Chatonel, eu te inteleg pt ca am fost in aceeasi situatie adica o mai incasam, rar ce-i drept dar de uitat nu am uitat si de iertat nici nu se pune problema , am incercat doar sa inteleg si sa cred ca tot educatia primita a fost de vina, culmea e ca tatal meu nu o incasase in copilarie dar probabil avea el alte frustari sau pur si simplu asa a crezut ca e bine, sa-i stim de frica !

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

si tie
Esti cu atat mai mult de admirat pentru ce fel de parinte esti!
Of, eu v-am zis rationamentele maica-mii, foarte realiste de altfel...Cand am zis ca m-am apucat de fumat (ca nu-mi era frica sa marturisesc nimic, asta a incercat maica-mea sa-mi imprime de mica, sa nu-mi fie frica sa-i marturisesc orice, caci daca e de ajutat/salvat/indreptat ceva, tot ea o poate face:) taica-meu s-a crizat si a incercat un puseu de autoritate, sincer indignat, saracul:)) Mami, in schimb, s-a prezentat de la nonstop cu un pachet de Marlboro roshu Explicatiile date lu' taica-meu, care fierbea (desi el innoda tigara de la tigara iar mama pufaia un kent la cateva luni, "la ocazii":))):
"omule, fata e incapatzanata, daca ei i-a intrat in cap sa fumeze, o sa fumeze; mai bine fumeaza aci cu noi cate o tigara decat s-o stiu ascunsa prin tot felul de bude din oras, sa n-o vada cineva...si mai bine-i cumpar io ce-i mai bun, decat sa ceara de aaltii Carpati si Snagov si sa le mai fie si datoare, sa-i cearaaia altceva la schimb" Asa era maica-mea!:))) M-am lasat cand am avut destula minte, din vointza proprie, asa cum m-am si apucat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Stiu ca am divagat de la subiect dar pana soseste Pisi mai bat campii si eu pe aici: pe mine cel mai tare ma enerva ca aveam ora de venit acasa , bine cred ca toata generatia mea avea dar ma enerva ca nu avea niciun rationament, de ce 2 si nu 3, adica decat sa plec cu gasca cand e gata cheful si stiu sigur ca ma conduc baietii acasa mai bine vin eu ca gasca/rata la 2 ca asa trebuie ?!! asa ca veci nu le respectam si primeam cate o consemnare in casa dar macar nu ma faceam de minune sa plec prima de la chef plus ca nu aveam de gand sa umblu noaptea singura pe strazi si apoi aveam eu metodele mele sa imi scurtez si pedepsele

Inapreda, eu habar nu am cu ce sa te costumezi , poti inchiria de undeva tinute ? sau cum se procedeaza ?

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Am scris un mesaj luuuuuung pe care l-am sters, din greseala, tragind cu okiul la "Tinar si nelinistit".
Pe scurt: gindesc EXACT da' EXACT la fel ca si Ilinca; ce ma face sa cred ca fac bine -bine pentu mine si bine pentru Ian, nu extind la alte persoane binele nostru- ce fac e faptul ca, rind pe rind, fara sa-l fortez/cert/conditionez/etc intra si Ian in "rindul lumii": nu mai varsa mincare pe jos, daca, din greseala, se intimpla, ridica ce-a aruncat; nu mai face kk pe covor -stiu ca v-a shocat "zenoshenia" mea vis-a-vis de aceasta situatie etc.

Si acum doarme imbracat si incaltat si stiu de ce o face; si sint convinsa ca acest lucru se va schimba. La fel, de ieri, iese dezbracat afara; azi l-am imbracat/incaltat pe banca in curte. Dar, cum am spus, eu sint ca Ilinca: pe mine ma amuza "unicitatea" lui si nu mi se pare greu, sa-l secondez, si sa-i explic cu calm, in timp ce-l imbrac, de exemplu, de ce fac ceea ce fac (ca-l imbracam, in timp ce el imi spunea ca vrea "in cute in putza goaia" )

Mergi la inceput

Imi pare rau pentru toate tufetele care au incasat-o cind au fost mici.
Imi pare rau ca Jambo a incasat-o cind a fost mic.
Dar asta nu e un motiv ca eu -mama lui Ian- sa accept sa o incaseze si el la rindul lui. Ce vina are el? JUR ca daca Jambo il va altoi vreodata pe Ian -fie si "ushor", sun la Protectia Copilului. Si Jambo stie asta. I-am spus-o, ca fapt divers, la o discutie dar nu asa incerc sa-i arat ca nu-i ok sa lovesti un copil. Nu neaparat copilul tau. Ci orice copil care, fizic, iti este inferior. Mi se pare de neimaginat -pe linga umilinta- sa-i storcesti inocenta cu o palma, pumn, jorda, ce-o fi.

Mergi la inceput

Si ca sa aveti un tablou complet: Jambo considera ca are DREPTUL sa-l abtiguiasca daca nu asculta. Asta e UN DREPT DE TATA!!
So, de la tat' su stie ca, atita timp cit el -tata- are grija sa nu-i lipseasca nimic copilului, copilul tre' sa asculte si sa...se supuna.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Si ca sa aveti un tablou complet: Jambo considera ca are DREPTUL sa-l abtiguiasca daca nu asculta. Asta e UN DREPT DE TATA!!
So, de la tat' su stie ca, atita timp cit el -tata- are grija sa nu-i lipseasca nimic copilului, copilul tre' sa asculte si sa...se supuna.

"You don' t have a soul.
You ARE a Soul.
You have a body" - C. S. Lewis

Da-i niste linkuri la anumite topice de pe DC ;)
Eu am noroc ca-s pe aceeasi lungime de unda cu huzband, m-as face foc si para sa aud idei de-astea
Dar sincer, io uitandu-ma asa la Jumbo, zau ca nu mi-l imaginez in postura de "bataush" de copchii, n-oi fi io cel mai bun psiholog, da' asa mi se pare!

Mergi la inceput

Cuscra, eu cred ca in cazul lui Jambo, furia acumulata -tac' su la batut si in adolescenta- si sechelele il fac sa vorbeasca asa. Nu l-a batut niciodata pe Ian; nici macar "palmuta la pampers" nu i-a dat in 3 ani. Are rabdare la "figurile" lui Ian si se inteleg foarte bine. De ex, in seara de canasta, se distreaza impreuna f fain. De fapt, seara de seara, cum intra in casa, Ian in acapareaza; cind sint "turata", dupa o zi grea cu Ian, ii spun ca sint cu nervii in pioneze, si-l preia fara probleme. Momentan, nu ma pot plinge decit de IDEI pe care i le-am descoperit in discutiile cu prietenii nostri, TOTI "batausi de propriul copil" (motivatia lor e clasica: tre' sa stie de frica, io sint seful etc)

Mergi la inceput

Ai de capu' meu, jeansii astia au ceva praf magic in ei, doarme de 3 ore juma!!! Si ieri a dormit vreo 3 ore- tot in jeansi, desigur
Cuscra, e clar ca Jumbo spune vorbele alea "sub presiunea grupului", mai ales ca sigur sunt in grup cativa "macho" care stiu manipula bine vorbele si pot fi convingatori (am io feelingu' asta, cred ca-l si cunosc pe unul) si nu vrea sa para "pampalau" in ochii lor...
Huzband are 2 feluri de a se manifesta cand vine vorba de asa ceva, depinde in ce forma e: ori combate de le inchide gura la toti are asta un papagal...io-s mic copil la impus puncte de vedere pe langa el:)) ori zice:"dada, sigur ca da" cu o mutra ironica si apoi ne distram acasa pe tema asta. El uneori isi apara punctul de vedere la maximum dar cand considera ca auditoriul e mult sub nivelul lui si nu merita "margaritas ante porcos", n-are treaba in a face pe prostu'/ blegul, chiar il distreaza. Ca de ex. imi spune ca l-a intrebat o colega mai saracutza cu duhul dar auto-suficienta cum o cheama pe Phiphi. El a raspuns la care ea, plina de sine:"stii ca numele ei inseamna "intelepciune"? La care el a luat cea mai de prost fatza posibila si cu ochii bolovaniti a uimire a exclamat:"da, p@@la?!" atat de credibil ca aia a continuat cu lectiile:"daaa, serios, in greaca...":)))
Eu, spre deosebire de el, am orgoliul ala prostesc, de a nu lasa un om prost cu impresia ca-s proasta:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

ah, ilink, ma intrebai de motan: el nu are nevoie sa faca altceva decit sa ridice vocea si sa ii vorbeasca mai aspru dragoanei si ea deja se pune pe plins: pe el il stie "mai de frica" decit pe mine, poate e vocea de vina, ori poate ca eu ma ratoiesc mai des, pe cind el mai putin?!

Mergi la inceput