LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***413***
Raspunsuri - Pagina 25
inapreda spune:
Si eu vreau sa-i fac lui Ian niste analize; in continuare, nu maninca
Ada nu a plins cind i-a luat singe? Chiar ca e curajoasa si a luat diploma aia pe merit!
novus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inapreda Si eu vreau sa-i fac lui Ian niste analize; in continuare, nu maninca Ada nu a plins cind i-a luat singe? Chiar ca e curajoasa si a luat diploma aia pe merit! |
Eeee a plans un pic dar nu in hohote si i-a trecut repede cand i-au spus doamnele ca au o pisica pe geam, ea plangea cand se uita la manuta ei si vedea acul, cum i l-au scos si i-au pus plature colorat si i-au inmanat diploma ne-a reamintit ca am plecat dupa ou Kinder
Eu ii fac in fiecare an in luna martie analizele
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
pisigri spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inapreda Tocmai am realizat ca, de 3 ani incoace, e PRIMA dimineta in care pot face ce vreau. Si...nu fac nimic. Zac; nu m-am ridicat nici macar pt cafea + tigara pe care as putea sa le savurez in liniste. Am incercat sa invat la mate. Nu pot ca...nu inteleg Am incercat sa dorm. Nu pot, desi am stins tv-ul, am pus telefonul pe "silent" si am facut bezna totala. Ma gindesc la Ian si la ce proasta am fost ca am ramas acasa sa invat, in loc sa merg cu ei. "You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis |
:))))))) ce bine stiu cum este....
Anamaria, cu tapetul ala cred si eu ca o sa arate super. Si cu rozul f pal. Abia astept sa vad finalul :)
Si Ilinca are niste tentative de roz dar aici am cam manipulat-o :))))
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
anamariame spune:
Eu exact in privinta tapetului am emotii. Ma tem sa nu fie coplesitoare dungile alea. Clar va arat rezultatul final, doar ca mai dureaza cel putin o saptamana.
pisigri spune:
De la citi deni in sus, sunt niste dresuri negre opace?
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
anca_nicolae spune:
Ina bine ca esti bine
ieri, cu patzania cu ian, am uitat sa-ti zic fuga la mate :).
Metoda Pivotului, parca, la sisteme de n ecuatii cu n necunsocute, avea la baza modificarea elementelor unei matrici [cu coeficientii necunsocutelor] ca sa obtii 0 sub sau peste diagonala si astfel, obtineai pe rand fiecare necunsocuta, de la ultima spre prima. Nu e greu, e doar muncitoresc, se fac in proasta impartiri, scaderi..
Stai sa caut pe net.
gata, am gasit 2 linkuri, primul pare clar scris, e si cu exemple, dc faci si tu unul cu mana, apoi e simplu, nu e nimic de inventat, e doar calcul.
http://www.ucdc.info/cd/doc/1258/2.pdf
http://facultate.regielive.ro/cursuri/economie/matematici-economice-180810.html
Pup.
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori
inapreda spune:
Anca, link-urile trimise fac referire la metoda pivotului? Daca da, mi-s folositoare, merci mult
anca_nicolae spune:
Vaiii, la parfumuri.. cat de multe stiti... eu, mereu cu ideea [de la mama] ca parfum se cumpara max 1 data pe an [probabil asa se gasea atunci], eu NU am intrat niciodata in magazine de parfumuri, dar imi place si mi se potriveste: givenchy amarige. Atat stiu, atat cumpar.
Divagand un pic de la asta, mi-am amintit o chestie spusa de un medic endocrinolog [de fapt prima femeie medic endo din Ro], ne caracteriza pe noi, un grup de prietene din liceu: : radeti radeti voi, dar, desi din grup anca pare cea mai rebela, aiurita, dezmatzata, usuratica etc, ea de fapt este CEA MAI constanta/stabila in sentimente, ca o stanca la care se intorc, mereu, ceilalti [adica ele, fetele de atunci]. Si intra-devar eu ajung greu si rar sa iubesc, sa ma entuziasmez, sa ador, etc, dar si cand iubesc, iubesc. Asa si la parfumuri: domne, cum l-am iubit pe asta gata, mi-a fost IMPOSIBIL sa imi mai ridic ochii spre altceva, nu mai simteam nevoia, putea orice sa fie mai perfect, nu domne, ATAT imi trebuie mie.
EDIT: am uitat sa spun de ce am divagat: ca sa demonstrez ca "stabilitatea sentimentelor" nu este mereu benefica , pt ca se opune largirii univrsului etc... adica Pisik a raspuns pe vreo 6 randuri, iar eu doar pe 1/5 dintr-un rand...
pisigri,
merci mult de raspuns, ff complex, am o mica intrebare, doar de curiozitate, si doar dc vrei sa imi zici. Mai sus ai zis faza: daca te-ai fi incapatanat sa pastrezi copilul si l-ai fi strans cu usa... poate nu mai erati impreuna. Dar, l-ai intrebat sau ti-a zis motanul ce ar fi gandit daca "te-ai fi incapatanat sa pastrezi copilul, insa l-ai fi parasit pe el, ca sa nu se simta strans cu usa?" Intreb pt ca am observat ca PESTE 90% dintre barbatii ce se trezesc cu partenere gravide [FARA planificare sau dorinta comuna de bb] imediat se gandesc ca daca partenera va decide sa pastreze copilul o face SIGUR-SIGUR ca sa-l stranga cu usa... Si tot ei, barbatii, apoi rad unii de altii, ia uite bai.. te-a fraierit, ai luat plasa etc... Pe mine ma darama psihic acest procent mare... doar din curiozitatea asta statistica te-am intrebat...
Poze cu noi
anamariame spune:
Ah, parfumurile...Eu am asa: Bvlgari: Omnia Chrystaline/AmethysteMarc Jacobs: Daisy (a fost favoritul meu pt ft mult timp)Noa CacharelBe Delicious DKNYElisabeth Arden: 5th Avenue, Provocative WomanDior: J'AdorePe astea toate le-am iubit mai mult sau mai putin. Acum sunt in cautare de altceva, mai cu amprenta, si pana acum am gasit, pentru iarna, de fapt mai degraba pentru serile tarzii de toamna racoroasa, Gucci by Gucci.In rest, inca mai caut ACEL parfum.
anca_nicolae spune:
ina,
eu asa imi amintesc, nu am citit acum atent, ca metoda pivotului de fapt este metoda jordanizarii unei matrici, insa lumea ii zice metoda pivotului de la denumirea fiecarui element ales "reprezentativ", pivot. E denumirea populara, cea reala este ceva cu jordan gauss, cam asa.., sua se mai numea metoda triangularizarii ca se obtine o matrice cu 0 sub diagonala, ca un fel de triunghi.
Inital, ai sa zicem 5 ecuatii, scrise in forma canonica, adica fiecare necunsocuta ordionata una sub alta:
3x1 + 4x2 + 5x3 + 2x4 + 9x5 = alfa1
8x1 + 9x2 + ...
si asa se obtine matricea coeficientilor, doar DACA necusnocutele sunt aliniate pe verticala, termenii cu x1 pe coloana 1, aia cu x2 pe coloana 2 etc.
matricea e:
|3 4 5 2 9|
|8 9 ..
si vectorul coeficientilor liberi este:
|alfa1|
|alfa2| etc
si dorinta omului este sa rezolve sistemul. Si atunci, face calculele alea si obtine cam asa:
|d1 . . . .|
|0 d2 . . .|
|0 0 d3 . .|
|0 0 0 d4 c5|
|0 0 0 0 d5|
d1-d5 sunt niste numere obtinute dupa calculele alea
In clipa asta, ultima relatie este:
d5*x5 = alfa5, si astfel s-a reusit obtinrea unei ecuiatii cu 1 singura necunsocuta, si se scoate x5 = alfa5/d5
apoi, recursiv, te intorci spre sus, adica la relatia penutlima:
d4*x4 + c5*x5 = alfa5,
acum, pe x5 il cunsoti deja, si deci iar este o ecuatie cu 1 singura mecunsocuta, x4, si o aflii:
x4 = (alfa4 - c5*x5)/d4
si tot asa, te intorci pana ajungi la prima relatia, si il aflii si pe x1.
In mare asa se pune problema, ca sens practic, acum, ce calcule excat se fac nu mai stiu, insa dc citesti si ai in minte scopul [sa obtii 0 sub diagonala pricipala] atunci vei intelege, nu-i greu.
Pup.
Poze cu noi