Normalitate si anormalitate
Raspunsuri - Pagina 3
ladyJ spune:
Deceneus, dar tu compari schiziofrenia cu homosexualitatea? Prima e o psihoza, o patologie, in care dispare contactul cu realitatea.
Ti se pare tie cumva ca homosexualii nu ar avea contact cu realitatea?
Nu mai folosi normal sau anormal. Ca nu exista in formele astea pure.
Normalitatea nu e asa o chestiune de sine statatoare,nu o studiezi abstract. Ea se judeca(stabileste) in colaborare cu norme ale societatii,valori culturale, diferente individuale, etc.
Daca individul deviaza de la norme, nu inseamna musai boala.
oanap85 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rall
E intrebare serioasa sau o gluma? |
o intrebare glumeata
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
Deceneus spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui oanap85
dar chiar exista iubire la homosexuali?sau doar dorinta? Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011). |
Care-i diferenta intre iubire si atractie?
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Deceneus, dar tu compari schiziofrenia cu homosexualitatea? Prima e o psihoza, o patologie, in care dispare contactul cu realitatea. Ti se pare tie cumva ca homosexualii nu ar avea contact cu realitatea? Nu mai folosi normal sau anormal. Ca nu exista in formele astea pure. Normalitatea nu e asa o chestiune de sine statatoare,nu o studiezi abstract. Ea se judeca(stabileste) in colaborare cu norme ale societatii,valori culturale, diferente individuale, etc. Daca individul deviaza de la norme, nu inseamna musai boala. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Am dat exemplu de terminologie similara in cazuri complet diferite, pentru a vedea ca totu-i relativ.
Nu pot utiliza notiunea de bolnav la o probelma care nu necesita medic si tratament.
Este o problema de deviatie. Deviatie de la reperele mele, de la ce consider eu ca-i normal.
Normalul este relativ.
oanap85 spune:
e o intrebare?
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanap85 e o intrebare? Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011). |
Da o intrebare!
Era o vorba: "cand doi oameni se iubesc nu mai conteaza sexul".
J G spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui oanap85
o intrebare glumeata Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011). |
Gandindu-ma la prietenele mele R si A, care tocmai s-au casatorit dupa 6 ani de relatie, mi se pare o intrebare de 2 lei. Sincer.
michelle-usa spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui Deceneus
Care-i diferenta intre iubire si atractie? Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
diferenta dintre dragoste si atractie?
eu cred ca, atunci cand iubesti pe primul plan este cealalta persoana, ai compasiune, consideratie.
iar cand esti atras de cineva pe primul plan esti tu, doresti doar sa primesti ceva in schimb,si aceasta dorintza nu are nimic de a face cu dragostea, compasiunea...consideratie pt aceasta persoana.
michelle
Deceneus spune:
Da, este un raspuns bine foarte argumentat.
In alt topic spuneam ca exista o dragoste narcisista, dragostea declansata de vorbe frumoase, un sentiment de recunostinta indreptat spre cineva care ne-a descoperit si ne apreciaza la valoarea pe care o avem despre propria persoana.
oanap85 spune:
d.p.d.v. al meu iubire=suflet,atractie=fizic