Normalitate si anormalitate

Normalitate si anormalitate | Autor: Deceneus

Link direct la acest mesaj

Mereu am considerat ca nu exista o linie bine definita intre normal si anormal, intre bolnav si om sanatos.

Daca mergi la un medic si face un control amanuntit aproape sigur gaseste ceva iesit din "parametrii".
In ce priveste sanatatea mentala se spune ca "fiecare om are pasarele, dar unii au un stol".

Am fost impotriva condamnarii penale a homosexualilor, pentru ca am considerat ca este o afectiune psihica, asa ca alcoolismul si trebuie tratata medical si nu este o infractiune care se condamna penal.
Cand vointa nu se poate opune ratiunii, este o problema de labilitate psihica.

Acum aflu ca homosexualitatea a fost elimnata de pe lista afectiunilor care pot fi tratate pe cale medicala, dar s-a introdus pe lista vegetarianismul si dragostea.
Poate homosexualitatea a ramas ca afectiune, dar s-a considerat ca netratabila.

www.romanialibera.ro/stil-de-viata/sanatate/oms-a-inclus-pe-lista-tulburarilor-psihice-dieta-cu-alimente-crude-vegetarianismul-si-iubirea-258477.html" target="_blank">OMS a inclus pe lista tulburarilor psihice dieta cu alimente crude, vegetarianismul si iubirea

Citat:
Anul trecut, pe lista afectiunilor care pot fi tratate pe cale medicala, OMS a inclus iubirea. Īn schimb, a eliminat homosexualitatea de pe lista cu tulburari pshice.

Mai are cineva curajul sa afirme ca este indragostita?
Care sunteti indragostite trebuie sa va tratati.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Cred ca asta e pt. cartea de coduri diagnostice.
In acea carte se gaseste cod si pt. "neintelegri cu soacra", asa ca nu ma mira articolula sta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

..si neintelegerea cu soacra face parte din normalitate, sau din anormalitate???...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Ce topic incitant... si frumos!

Daca dragostea este o boala, probabil ca a fost catalogata in categoria celor ne-imunizabile si ne-contagioase :)
Are clar simptome . Se spune ca se si trateaza :))

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ari

..si neintelegerea cu soacra face parte din normalitate, sau din anormalitate???...

Nu stiu, ca sunt amestecate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Ne explica Frank Tallis www.franktallis.com/lovesick.htm" target="_blank">aici. A scris o carte despre asta, si nu numai el. Treaba e bine documentata. Se aplica oare si aici chestia aia... ca a admite ca esti bolnav este primul pas spre vindecare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Ce topic incitant... si frumos!

Daca dragostea este o boala, probabil ca a fost catalogata in categoria celor ne-imunizabile si ne-contagioase :)
Are clar simptome . Se spune ca se si trateaza :))

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Nu se spune ca trece si fara tratament, cum se spune despre gripa ca "tratata trece in sapte zile si netratata intr-o saptamana".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Aiurea!

Dupa ce ca sunt prosti gramada, jurnalistii romani mai reactioneaza si cu intarziere mare!

Povestea reala este urmatoarea:

Pasul 1: in 2011 WHO a actualizat clasificarea disfunctiilor mentale si comportamentale, ICD-10 (www.who.int/classifications/icd/en/GRNBOOK.pdf" target="_blank">PDF oficial).

Pasul 2: dupa ceva vreme, tot prin 2011, niste rusi ametiti de vodka lanseaza pe internet bomba cu dragostea clasificata ca boala. Nu se stie cine a lansat bomba, dar ea a circulat in internetul cu caractere chirilice.

Pasul 3: Cu o intarziere de jumatate de an, un roman preia stirea si-o lanseaza in blogosfera romaneasca.

Pasul 4: Toata mass media romaneasca preia "stirea" pe nemestecate. Nu tu documentare, nu tu verificare. Jurnalism de Dambovita ...

ICD-10 la punctul F63.9 contine doar atat:
Habit and impulse disorder, unspecified

Niste rusi au presupus (in gluma evident, dar alti rusi mai prosti au luat-o de buna) ca indragostitul se incadreaza perfect in descriere.

Eu zic ca mai degraba jurnalistii romani intra perfect la aceasta categorie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Creola spune:

Cred ca cei 2 rusi erau narcisisti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Am fost impotriva condamnarii penale a homosexualilor, pentru ca am considerat ca este o afectiune psihica (...) si trebuie tratata medical

Consideri ca homosexualii ar trebui tratati si vindecati de homosexualitate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui rall

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Am fost impotriva condamnarii penale a homosexualilor, pentru ca am considerat ca este o afectiune psihica (...) si trebuie tratata medical

Consideri ca homosexualii ar trebui tratati si vindecati de homosexualitate?

Nu mai mult decat daca cineva reuseste in egala masura sa trateze iubirea in sine oriunde s-ar manifesta ea. Parerea mea desigur. Nu de alta dar daca sapam mai adanc exista riscul sa constatam ca pe fond este acelasi lucru dar uneori nu vedem fondul de forma. Tot opinia mea de liber cugetator.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput