Piersicute de iulie august (25)
Raspunsuri - Pagina 20
Porumbita spune:
dinami bine ca sunteti ok!!
ce multe mamici de gemeni la odisee!! f frumos!!
am facut si eu azi morfofetala (22s si 1 zi) bb e bine, are 560 grame, toate sunt in limite (si a tinut mainile pe fata si buzele/gura nu s-au putut vedea)
recomandarea e sa se repete morfofetala la 30-31 sapt; eu parca nu imi amintesc sa fi fost asa si acum 3 ani... la voi dupa morfofetala cand a zis sa mai faceti?asta dc a zis desigur...
ali24 spune:
pe mine iar m a lovit asa o stare de stres,neliniste sau cum so mai numi.eu sunt foarte apropiata de baietelul meu pot sa spun chiar ca suntem dependenti unul de altul.sa nu radetistiu ca unii ma acuza si ma judeca dar asa suntem noi si ne place asta dar stiu ca in unele situatii ar fi bine sa nu fiu chiar asa stresata.o singura noapte am fost plecata de acasa si atunci am plans de numa.si acum m am gandit la momentul cand va trebuii sa plec la spital.ce voi face?daca v a veni la mine probabil v a suferi si va plange cand va vedea ca eu trebuie sa raman cu bebele si nu pot pleca cu el acasa.daca nu vine la mine iar mi se pare mult vreo 3 zile sa nu ne vedem
of of...cele care mai aveti copilasi acasa v ati gandit cum o sa faceti?cum il vor accepta cei mari pe bebe?la mine cred ca va fi tare greu
22+
rafael albert(25.05.2007)
CamiM spune:
Salut!! Nu dati bataie dar abia acum mai scot si eu nasul de la naftalina.. dupa peripetii:unele mai putin placute: raceli, alergat cu Sofia la urgenta, altele mai faine: vacanta in Florida.
Ali te inteleg perfect, asta a fost una din cele mai mari temeri ale mele cand am nascut a doua oara, si incepe sa fie si acum :) Cumva o sa treceti peste momentul nasterii. Noi am pregatit-o pe Sofia cu ceva vreme inainte sa nasc, i-am spus de multe ori ce urma sa se intample: ca mami merge la spital si ca doctorul o scoate pe surioara ei din burtica si apoi vom merge cu totii acasa in cateva zile. L-am lasat pe sosul din dotare sa mai preia unele "indatoriri" inainte sa nasc: ii mai facea el baie, sau o mai punea la nani, nu a fost fericita la inceput dar dupa o vreme a fost ok cu asta.
Cat priveste acceptatul lui bb2 .. eii noi am batut moneda cum ca e surioara ei, cadou pentru ea, am pus accent pe ce fetita mare e Sofia deja si cum poate sa ajute, am avut grija pe cat posibil sa nu se simta data la parte si mai ales cand primeam ceva pentru bebe aveam ceva surpiza si pentru ea, asa cat de mic:) Oricum noi am fost surprinsi cat de usor a acceptat-o pe surioara ei(sper sa fie la fel si de data asta), au mai fost momente de criza(sa nu crezi ca totul a fost roz bombon) dar rare si in general se inteleg foarte bine. Tin pumnii sa fie si la voi macar la fel de frumos si de usor ca la noi.
Cami - mami de cirese de mai
19+
Delia21 spune:
Ali,nu rade nimeni de tine,stai linistita caci toate aici ne iubim puiutii fara limite.Al meu e maricel la 6 ani...si tot suntem nedespartiti ,adica in 6 ani...am fost fara el doar de 2 ori cate 48 de ore...ah,si binenteles orele cat e dus la gradinita de 5 ori pe saptamana...care sunt de la 8 dimineata la 6 seara.Si pe mine ma incerca sentimente de vinovatie la gandul cat de ocupata voi fi cu cele 2 zuze mici si scumpe....si imi tot promit sa nu-l fac sa se simta neglijat sau mai putin iubit/important.Sper si eu din inima sa stea fetele la copt pana ajunge mami meu la mine pe 21 iulie...ca sa il las cu ea acasa acele 4 zile...si sa nu fiu toata fiarta ca-l las prin vecini
andrrreea spune:
Buna fetelor si bun venit burticilor noi! Am lipsit 2 zile si ati umplut un capitol intreg, vorbaretelor! Am gasit o multime de sfaturi utile mai ales pentru o neexperimentata ca mine, si am fost surprinsa sa aflu ca nu sunt singura care trece prin tot felul de stari ciudate. De exemplu, am program de bazaiala aproape zinic din orice prostie, nu ma mai sufar! Altfel, si mie mi s-a spus ca am burta cam mare, chiar o tanti de la magazinul de gravide m-a intrebat "cate luni ai? 7?", dar nu bag in seama toate prostiile.
Am inceput sa iau si eu elevit si fier, ca de-aia nu ma ingrasasem eu, dar de-acum...sa te tii:).
Acum am o ocupatie noua: de cand mi-a zis dr ca am placenta subtire si e posibil sa nu il hraneasca bine pe bb, mi-a recomandat ssa stau mai mult pe stanga sa favorizez alimentarea lui. Evident ca exagerez in disperarea mea si stau aproape numai pe stanga, ma trezesc din somn sa ma intorc si ma trezesc cu mana si piciorul stang amortite...
Sa pun si eu data nasterii ca cine stie cand apuc sa mai intru, 01.09.1986 si rog pe cineva cu mai mult timp sa ma invete si pe mine sa pun poze si sa le vad pe ale voastre.
Sa aveti noapte frumoasa, am scris o gramada. Pupici la mamici si burtici
21+
freedelia spune:
Fleur si Biribu -- va contrazic in cunostinta de cauza, locul din fataeste LEGAL in masinile farabairbag sau cu on/on switch la airbag si este considerat cel mai safe loc din masin, cu toate ca in Romania se cheama locul mortului. Poate tocmai pentru ca era cea mai periculoasa zitie, au fost adaugate atatea masuri de sigurata incat este considerat el mai sigur loc din masina.
Am cautat briefly pe google, cum legile difera de la stat la stat, in US su Canada nu gaseati un site care sa iti spuna ceva pt toata tara. Asa ca am verificat in New Jersey si in Alberta. Este legal. Si toate masinile au un sticker undeva langa locul dinnfata care aminteste sa turn off airbag-ul candmfolosesti carseat, la fel cum si carseaturile au precizarea asta pe ele.
In plus, daca ai 4 copii in masina de 5 locuri, ce faci? Ca front facing carseat chiar nu cred ca se pune pe front seat.
Anyway... Am vrut sa scriu, penteu ca sunt mame (ca mine) care nu potsta linistite cand nu vad copill, sa ii da suzeta, sa il atinga daca plange. Pentru mine una, nu ar fi safe deloc sa conduc cu copilul in spate, plangand. As fi agitata si un pericol public.
Nu stiu cum e legea in Romania, dar ar fi tare aberant sa fie ilegal, eu cred mai degraba a nu stiupolitistii. In UE e legal, deci ar trebui sa fie si in Romania.
Delia, 21+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
freedelia spune:
Diana -- ce aventura, bine ca sunteti bine! Da-mi si mie pm cu adresa ta de email te rog, vreau sa ma sfatuiesc cu tine despre nasterea in Romania.
Intreba cineva de ce inclina balanta spre nasterea in Romania. Pai, cred ca am mai spus. Eu am sa nasc probabil in prima saptamana din iulie. Pana iese pasaportul si pana primeste viza de iesire din China, trec cel putin 3 saptamani. Asta asa, tehnic vorbind, ca prctic, tre sa treaca cel putin o luna sa poti sa te misti bine cu bebe, sa nu mai manance non stop, etc. Ei, in conditiile astea, cum scoala incepe putin dupa jumatatea lui August, nu am putea sa plecam nicaieri in vacanta. Copiii ar sta aici toata vacanta, ai mei nu vor fi aici, intre 15 iunie si 15 august, Coleman va fi plecat cam 3 saptamani, probabil saptamana dinaintea ultimei mele saptamani dinainte sa nasc, apoi din nou dupa vreo 3 saptamani. In timpul asta as fi singura cu copiii de la 8 searanpana la 8 dimineata, adica singura sa ii culc, or cele care aveti copii stiti ca bebelusii nou-nascuti stau seara la san orein sir -- cine sa ii culce, cine sa ma ajute cu Jane...
Alt considerent este ca verile aici sunt cumplite, groaznic de cald, si 95% din copii pleaca din oras 6-8 saptamani. Deci copiii nici nu vor avea cu cine sa se joace, o sa ma omoare in casa, eu in 8 luni de sarcina nu voi putea sa ies cu ei in caldura, sa stau toata ziua la piscina, sau sa ii duc la locuri de joaca, abia o sa ma mai misc.
Alt considerent este ca aici fiind legea cu un singur copil, nu exista doctori cu experienta in cezariene multiple. Sunt cativa doctori care au experienta cu 3, dar mai mult de atat, nu exista. Si astia are au facut 3 cezariene, au fcut-o asa, de 2-3 ori, nu poti zice ca au experienta. Asa ca mi-e teama, pentru ca pot aparea complicatii si ei fiind neexperimentati, sa nu se descurce.
Si mai nou, asta abia ieri am aflat, spitalul unde planuiam sa nasc a marit preturile, de unde si inainte erau piperate (8000 de dolari/5500 de euro), acum sunt 11000 de dolari/8000 de euro). Noi avem asigurare fara maternity, asa ca toate cheltuielile cu sarcina si nasterea sunt din buzunar, si mi se pare o suna nesimtita de tot, nu as vrea sa dau atatia bani, ca doar nu cumpar copilul, doar il nasc.
De aia ne gandim serios sa venim in Romania. Drumul nu ne costa nimic, pentru ca folosim air miles (Coleman calatoreste des, in toata lumea si are o gramada acumuate), nasterea e maxim 2000 de euro, in rest mancare e mancare si aici si acolo, activitatile pentru copii chiar mai ieftine acolo, ca e parcul Tineretului fix vizavi de blocul alor mei. Putem merge si la munte, pe Valea Prahovei, asa aproape ma aventurez oricand, si la 2 saptamani dupa ce nasc.
Doar ca nu prea am cum sa ma interesez cre sunt conditiile -- adica ce urgwnte pot ei sa rezolvela privat, daca e sa te mute la stat,unde te muta, ai copilul cu tine sa nu, etc. Deci e greu de luat o decizie, sper sa inchida Dumnezeu toate posibilitatile mai putin una singura, sa fie clar ca aia e cea buna...
Delia, 21+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
CamiM spune:
Freedelia iti tin pumnii sa luati decizia cea mai buna si, cel mai important, sa ai o nastere usoara si sa fiti ok atat si tu cat si bebe.
In ce priveste copii si locul in masina: regulile pentru unde si cand il poti pune pe copil in masina difera de la stat la stat aici, in plus cele mai multe sunt recomandari facute in urma studiilor cum ar fi cea de care vorbea si Biribu ca nu-i recomandat sa pui copii sub 13 ani pe scaunul din fata. Uite aici mai multe info: http://www.nhtsa.gov/Safety/CPS
Cami - mami de cirese de mai
19+
Fleurdelise spune:
Freedelia, ai dreptate, am verificat, aici cel putin in Quebec si Ontario legea nu interzice sa instalezi copilul in scaun auto pe locul din fata, daca este dezinstalat airbagul.
Masina mea nu permite asta (sa scot airbagul).
Toate recomandarile de siguranta a circulatiei, de pe site-urile oficiale ale societatilor de transport auto, spun insa ca locul pt copiii sub 13 ani este in spate. Motivul, in afara de airbag, este distanta fata de parbriz.
Eu te inteleg ca vrei sa fii aproape de bb cand conduci, dar nu ma convinge argumentul. Esti la volan, copilul e safe oricum chiar de e in spate si mai plange, ca e langa tine sau in spate tot aia e dpv al riscurilor daca iti abate atentia si te intorci sa ii dai suzeta etc.
Fiecare face cum cred de cuviinta, eu fiind si incepatoare in domeniul copiilor sunt mai fricoasa si prefer sa respect recomandarile oficiale.
CamiM, bine ai revenit, sa va fie de bine vacanta in Florida si sper ca fetita e mai bine.
Ce vorbarete am fost! Lansez de pe acum rugamintea acelor din fete care mai editeaza sa va faca capitol nou, ca voi intra tarziu maine. Am dimineata programare la clinica pentru gravide diabetice.
Pupici.
26 + X Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
freedelia spune:
Exact, asta am spus si eu, ca in Canada si US nu gasesti ceva generalizat, ca fieare stat/provincie are legile proprii. Insa nu este ilegal sa pui copilul pe locul din fata, iar studiile si recomandarile difera, la fel cum difera si care loc din spate e cel mai safe, etc. Pentru mine, clar cea mai buna solutie este sa am copilul langa mine, sa il vad mereu, sa il ating, sa il linistesc, sa i dau suzeta, etc. Si am vrut sa stie toate mamicile ca si asta este o posibilotate sigura si legala, pentru ca eu nu am stiut de la inceput, si a fost nasol, mi-a spus o colega deodisee cand eram insarcinata cu Jane, la inceput am contrazis-o si am facut-o inconstienta, dar apoi am cautat si i-am multumit :)
POZE