Piersicute de iulie august (25)
Raspunsuri - Pagina 17
Dianami spune:
Salutare si de la noi!
Vin cu vesti, mai intai cele neplacute. Am plecat vineri spre Hunedoara (Daconst, nu sunt de acolo, am mers la Manastirea Prislop). Cu vreo 12 km inainte de Ramnicu-Valcea, prin curbele acelea, un TIR ne-a lovit din spate, nu a franat la timp...Nu va zic ce soc am avut, s-a spart geamul din spate, au sarit cioburi pana in fata, centura m-a strans de burta si au inceput niste contractii de credeam ca nasc acolo, imi venea sa-l bat pe sofer.
Am luat niste pastile, am plecat spre maternitatea din oras, unde am gasit un dr bun prin interventii, norocul meu ca era de garda, la eco nu s-a vazut nimic in neregula, doar bebe f. agitat.
Duminica seara ne-am intors acasa si ieri am fost sa luam copiii de la mama, m-am bucurat enorm ca i-am lasat acolo si n-au fost cu noi, cine stie ce se putea intampla.
Azi am fost din nou la eco, e totul in regula, bebe are deja 950 g , colul s-a mai scurtat un pic dar in rest nimic mai grav.
Vineri facusem si doppler pt. picioare si n-am TVP, sunt edeme asimetrice de sarcina, n-am mai avut asa mari de atunci.
Astea sunt noutatile, dupa ce ca imi era frica de TIR-uri, acum sunt de-a dreptul ingrozita, nu pot sa va descriu ce am simtit cand am vazut ditai masina ca vine si nu se mai opreste.
Am reusit sa mai sortez din hainutele mici, abia astept sa am pe cine imbraca in ele . Noi avem un carut Chicco, poate fi folosit de la nastere, tinand cont ca va fi vara nici nu-mi trebuie altceva, se desface/inchide cu o singura mana, rapid, asa ca pot fi si cu ochii pe restul trupei.
Caut sa cumpar doar un cosulet in care sa doarma bebe in primele luni, va sta cu noi in camera din lipsa de spatiu si ca nu cumva sa-i vina vreo idee lui Alex sa-si ceara inapoi drepturile asupra patutului mare .
Am intrat in sapt. 28 si n-am nicio poza cu burta, nici nu stiu de ce, neaparat trebuie sa-mi fac si eu, poate pun cateva si in album.
Pupam piersicutele, ne mai auzim.
Diana, 27+ cu si mami de Iulia (15.07.2005), Andrei (23.06.2008) si Alexandru (16.01.2010)
adarev spune:
Ioana, stai linistita ca nu se intampla nimic. Ai incredere in Herghelegiu ca el stie mai bine. Ia no-spa de trei ori pe zi fara sa astepti sa te doara burta si stai linistita.Dianami imi pare rau ptr. ce ti s-a intamplat.Bine ca nu ati avut copii cu voi si ca bebele este ok. Roaga-te la bunul Dumnezeu sa te fereascca de asemenea incercari
Ada
Biribu spune:
buna vorbaretelor!
eu in pauza de masa, lasagna cu legume. va poftesc! in rest am dat-o pe fructe ca nu se mai poate, tre sa ma pot deplasa pina la final...
Fleur suna bine si musacaua ta
Aruba de pe un site american l-am luat si chiar era destul de ieftin ca aveau sale. e si pe amazon aici - nu stiu cit ar fi pretul in lei, sau daca livreaza in romania. mie mi-a placut, e f usor de manevrat, suspensii bune, nu e greu.
cu masina treaba vine cam asa: nu e nevoie de un accident grav, ci de o banala frina brusca. La bbii mici, pina dupa un an, musculature gitului e f slaba, plus capul disproportionat de mare comparativ cu corpul, deci la frina evident ca nu vor putea sustine greutatea capului. De unde riscul de accidente grave chiar si fara un impact, doar o oprire ceva mai brusca. Atunci cind sunt impotriva sensului de mers, capul e sustinut de scaun/scoica. landoul dupa cum vad eu ca sta pe bancheta din spate, copilul practic ar fi proiectat in fata, sau macar capul lui. Nu prea vad cum ai evita asta in afara de cazul ca-l tintuiesti cumva, si nu cred sa fie prea comod. Landoul aici de pilda nu e omologat pt transportul copiilor, si personal din cite stiu americanii au cele mai riguroase criterii de siguranta.
Ada m-ai omorit cu cearta constructiva , eu chiar nu cred ca poate gindi asa cineva. Sa tipe cineva la mine si eu sa tac sa-nghit , aoleuuu!!!
Maria bun venit!
Dana simptomele ca la ciclu sunt pt barbatu-tau, sa nu le uite cumva
Mami de A 5.02.07, T 27.06.08 si BB 3
Fleurdelise spune:
Diana, bine ca nu a fost mai rau...ce intamplare, dar nu ma mai mira nimic pe soselele din Ro. Felicitari pt bebe grasunel, al meu avea 620g la 25 sapt. si era in grafic, wow asa rapid cresc aproape dublu in 3 sapt. si ceva! Cred si eu ca se agita saracutul dupa sperietura cu accidentul, ca ii strangea centura casuta! Oricum insa, e mai bine cu centura decat fara, cine stie ce mai pateai fara!
Biribu, f. bune si la obiect comentariile despre asigurarea bb-ului in masina. Nici eu nu il voi tine altfel decat in scaunul auto (scoica), invers sensului de mers, nu in landou (nici nu voi avea), si in nici un caz pe scaunul din fata, mi se pare periculos si cred ca e si ilegal. Tu ai adus un punct de vedere medical, de care ar trebui sa tinem cont.
Fetelor, eu am facut o plimbarica de 30 min dupa masa de pranz la birou, m-a inviorat bine ca aici e soare dar friiiiig. Nu stiu dar dupa masa ma ia asa o stare de sfarseala, ameteala, in fine mi-a trecut cu plimbarea. Tare bine ar fi sa o fac zilnic!
Va pup.
Edit: Biri, mi-a scapat caruciorul tau, unde-i dom'le ca m-ai facut curioasa?
26 + X Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
r_ocsy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Daconst Nu stiu daca am mai intrebat,dar voi aveti simptome ca la ciclu in saptamanile cind ar trebui sa va vine daca n-ati fi gravi? Ma refer la nervozitate,dureri de burta,ma simt balonata si n-am chef de nimic. www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07) 23+ sapt |
Eu inainte de ciclu cu 2-3 zile spargeam frigiderul ... si sa stii ca da , am si acum cand in mod normal ar trebui sa fiu la ciclu acelasi obicei prost ... acum e mai rau ca daca mananc ca sparta 3 zile rup cantarul cand ma asez pe el, cand nu eram gravida nu se observa nimic la cantar in cele 2-3 zile.
R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 ) si 26+
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
r_ocsy spune:
Diana : si eu am oroare de tiruri, bine ca nu ati patit nimic !
R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 ) si 26+
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
adarev spune:
Fetelor, help. Fleur pune-mi si mie pozele in album ca m-am intins pe toata pagina pls.
Ada
Daconst spune:
Dinami,Doamne ce sperietura!!!Adevarul e ca ruta aia e de groaza si foarte circulata de tiruri.
In noi era sa intre un tir cind veneam de la mare.Era curba si noapte...deja l-am vazut pe ala in noi.Of,bine ca n-au fost si copii cu voi.
Ioana,si eu am avut asa cum spui dar am luat nospa si am stat cumintica 2 zile.Trece,dar cunosc senzatia de sperietura pe care ai tras-o si tu.
Laura,ai dreptate cu pozele,trebuie sa-mi mai fac si eu citeva...sunt de groaza.
Biribu,ce m-ai distrat,haha,cica sunt pentru barbat sa nu le uite.Adevarul e ca si-o ia saracul de numa in perioada asta ca sunt ciufuta rau.
Fleur,nici aici nu e omologat landoul si sincer nici nu m-as risca cu el.
R_ocsy,bine ca nu sunt singura...asa si la mine,rup frigiderul si as manca dulce,ca de obicei ma pot abtine.In we am bagat prajituri ca sparta.
Ada,naspa cu Ecoli ala.Acum mai dai si cu antibiotic,vezi sa nu faci candida.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
23+ sapt
adarev spune:
Dana, ai dreptate. Mi-a dat si un ovul de lomexin. Am pus poze noi dar nu am Mai stiut sa le pun in album.
Ada