Piersicute de iulie august (25)
Raspunsuri - Pagina 11
freedelia spune:
Aruba -- si cine mai are masina cu doua usi -- sa stiti ca scoica sepoate pune foarte in siguranta pe locul de langa sofer, cu airbagul dezactivat. In unele tari, de exemplu in Suedia, unde road safety este cea mai ridicata, aceastapozitie este considerata cea mai sigura, mai sigura chiar deca locul din mijloc de pe bancheta din spate. Eu numai acolo mi-am tinut copiii pana la doia ani, la inceput in scoica, apoi in scaun de masina cu pozitia tot inversa sensului de mers, pentru ca asta este cea mai sigura, se recomanda pentru cat de mult timp posibil. Eu abia luna asta am mutat-o pe Jane in spate, cu fata la sensul de mers. Daca nu venea bebele nou, o lasam pana la 3 ani cu spatele si pe locul de langa sofer.
Iiuli -- din ce stiu eu, daca e maro nu e mare problema, dar mergimla doctor cat de repede poti. Doamne-ajuta!
Cu nasterea, incep sa ma stresez rau de tot, pentru ca inclina balanta din ce in ce mai mult spre Romania, insa citesc la voi ca particularele nu sunt echipate pt urgente, or mie mi-e frica, fiind a patra cezariana, sa nu pierd foarte mut sange sau chiar sa se ajunga la histerectomie, si sa nu fie in stare sa faca fatza acolo, si sa ma dua la stat, iar bebe sa mi-l tina la privat. Despartirea de bebe este pentru mine cea mai mare grija... Offf
Va pup, fug cu Jodie la gadinita.
Delia, 21+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
adarev spune:
Salutare fetele. Va Dau cafeaua. Am niste ameteli,sper sa-mi treaca. Cred ca de la vreme sau de la faptul ca imi cam uit vitaminele sa le iau. IIuli sper ca ai rezolvat. Rocsy despre sarcina, nu e perioada mea cea mai grozava.
Ada
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ARUBA Porumbita, de ce ai renunat la Medlife? Ma intereseaza pt ca si eu tot acolo imi monitorizez sarcina si vreau sa nasc. Ai avut cezariana? 22+ |
am fost la mirela popa - o alegere nefericita pt mine... m-a panicat (ma batea la cap ca sunt inconstienta si ca o sa nasc prematur pt ca aveam ctr cand si cand incepand cu 20 si ceva de sapt si refuz sa stau acasa - eu lucrez pt mine, deci dc stau prea mult se cam duce totul de rapa) pt ca nu am gasit intelegere la ei sa sch doc am renuntat complet...
am avut pana la urma cezariana de urgenta; fix in ziua cand am facut 40 de sapt la ora 23:00 s-a rupt apa
dar copilul era ff sus (nu stiu de ce, cu cateva zi inainte am simtit cand s-a ridicat), nu aveam nici un fel de contractii;
mi=am facut dus/spalat par/manichiura si contractii ioc
pe la 2 l-am sculat pe sot; la 3 eram la Municipal;
pe la 4 fara ceva mi-au facut ecografia si au zis ca bb e ok dar canu mai are prea mult lichid;
doc a decis cezariana de urgenta pt ca nu aveam sanse nici cu inducere sa il cobor corespunzator...
la 7 a venit pitic pe lume
niccostea spune:
Eu eram 90% hotarata sa nasc la Filantropia pana am fost nevoita sa ajung la Fundeni si m-am simtit ca oaia-n turma, pusa la gramada cu alte 15-20 de gravidute, repezita si 'tratata' in 30 de sec. Am plecat de acolo daramata.
Nu as naste la privat pentru confort, in fond - daca vreau conditii hoteliere ma duc in concediu, nu? - dar recunosc ca, daca ma repede vreo asistenta sau moasa in mijlocul travaliului, fie o reped si eu, fie ma buseste o bazaiala de n-o sa mai apuc sa ma bucur cand mi-oi vedea piticu'...
Delia, din cate imi amintesc, legislatia in RO spune ca nu avem voie sa ducem copii mai mici de 12 ani pe scaunul din dreapta soferului, nici in scaun de masina nici in brate la un adult.
In alta ordine de idei, parca ziceai tu ca faci wrap-uri si sling-uri. Poti, te rog, sa ne dai niste sfaturi de cumparare celor care suntem in tara? Ma gandesc la chestii gen: la ce sa fim atente, ce defecte ascunse poate avea, etc. Eu sunt omul care nu pot sa cumpar pana nu testez, ating - asa ca oricum o sa-mi pun cateva wrap-uri pe mine inainte sa cumpar unul. Dar, fiind prima data, nu stiu dupa ce sa imi dau seama ca este ok sau nu. Multumim
Ada, ametelile pot fi si de la tensiune sau glicemie mica. Ai mancat ceva azi?
Sa aveti o zi frumoasa fetelor.
24+
MTHFR - A1298C heterozigot (Metafolin, DHA-250, Prenatal Caps, utrogestan, probiotce)
Laura32 spune:
Buna dimineata burtici ,
Ada multumim de cafea , sa bei si tu daca te simti ametita si numai uita vitaminele sunt ft imp pt BB , nu pt tine .(te-am certat un pic)
IIuli sper ca esti ok , poate ai facut un pic mai mult efort
In leg cu burtica , atata timp cat bebe este chiar mai mare in graficul de la eco nu ma alarmez , poate fac eu parte din gravidutele fara burta mare , loc in tranvai primesc , nu e bai ca tot eu o am de tras dupa aceea , asa ca mai bine mai micuta ... vad eu spre final cat de mica v-a mai fi burta ... poate ma satur
24+ Andrei
ARUBA spune:
Balanta: ma bucur ca ai acordul medicului pt drum, mai ales ca doar asa vei fi linistita tot restul sarcini! Iti tin pumnii de pe acum
Ada: eu merg la Medlife la doctorita Caliopia Parfene, cu ea o sa nasc
R_ocsy: in ceea ce priveste cezarienele si termenul la care se fac, observ ca la cate bordeie atatea obiceie. Mie doctorita mi-a zis ca e chiar indicat sa astept sa se declanseze nasterea, ca bebe sa treaca prin cateva contractii si apoi daca vreau musai sa fac cezariana. La fel mi-a zis si Iosup cand am fost la morfologie la el. Daca nu voi avea probleme in ultimele saptamani, eu una intentionez sa astept sa se declanseze nasterea, iar bebe sa iasa cand e pregatita.
Biribu: e ft frumos caruciorul ales de tine, sa ne spui cu cat l-ai gasit, aici e ft scump. Eu una nu inteleg de ce zici ca daca pui copilul in landou, in masina, la o frana s-ar rostogoli. Adica, landoul e prins in centurile masinii si bebe e fixat cu centura in 3 puncte de el, cum Doamne iarta-ma sa se rostogoleasca? Bine, doar in caz de accident grav, cand niciun scaun nu te mai ajuta, dar eu nu ma gandesc la astea asa nasoale. Eu cred ca un sistem omologat de siguranta e gandit in asa fel incat sa il protejeze pe micut, si am incredere in asa ceva, indiferent ca e landou cu kit special auto sau scoica. Poate e ceva ce nu vad eu...
Iuli: sper ca ai sunat medicul, sa ne tii la curent ce ti-a zis!
freedelia: mersi pentru pont, habar n-aveam ca pot tine copilul in scoica pe scaunul din fata, aici nimeni nu practica metoda asta... Nici nu stiam ca e legal, eram convinsa ca bebe tb sa stea musai in spate.
De ce spui ca balanta inclina sa nasti in Ro? Vezi ca aici medicii isi pun mainile in cap cand aud de 3 cezariene, daca vii tu cu a 4-a cred ca le dai sistemul peste cap, s-ar putea sa le fie frica sa te taie! Eu zic sa te interesezi inainte daca medicul e dispus sa faca cezariana in conditiile astea.
Cat despre Wrap, eu una nu sunt fan deloc, adica nu ma pot imagina infasurata in asa ceva si cu bebe legat de mine. Imi aduce aminte de femeile africane care numai asa isi poarta copiii. Asta e, nu dati cu rosii! Punctul meu de vedere se bazeaza strict pe partea estetica, nu zic ca nu sunt bune. Mai degraba agreez sistemul port bebe, sotul meu a zis ca si-ar dori sa il poarte pe bebe asa, eu una in niciun caz. Adica eu o tin in burtica 9 luni si apoi in carut, daca vrea sa o poarte de gat, sa isi ia el port bebe.
22+
adarev spune:
Of fetelor, mai am putin si abia astept sa-mi fac incetarea.Am o sefa in varsta care zici ca e nebuna, cand o apuca, bineinteles ca azi i-a cazut pe mine. Nu are copii si e pasionta doar de lucrari si de doctrina. Eu pe toate nu am cum sa le stiu. In rest este o femeie buna, dar are niste rautati uneori de-mi vine sa-mi iau campii si pe deasupra are si prostul obicei sa tejigneasca. Stiu ca-i pare rau apoi, dar m-am saturat si eu sa le primesc gratuit. In fine, ma descarc si eu pe aici ca a mea mama ii tine isonul si-mi spune ca cearta este constructiva. O fi, dar in perioada asta imi vine sa plang din orice.Nico, nu am mancat nimic, acum decat o bucata de mar ca ma facu asta varza de dimineata si-mi disparu si pofta de mancare.Laura, ai dreptate, trebuiesa iau vitaminele, problema e ca uit si iau doar fierul. Aruba sa sti ca am auzit de doctorita ta.
Ada
ocsanica80 spune:
Ziua buna si de la noi,
Ada noi am fost la eco morfologica ieri, suntem bine avem 517 g, o s#259;pt#259;māna in plus fata de vārsta reala, azi am 22 saptamāni si bebe are 23, partea mai pu#539;in buna este ca a-a deschis orificiul intern al codului pe o portounede 1cm, colul are 3,49 cm, iar tensiunile pe arterele uterine suntla limita superioar#259; īntre 0,56 si 0,66 ceea ce īnseamn#259; ca iar o sa fac clexane, asta este;
O zi buna va doresc, mai revin cand am un pic de timp.
Roxana mami de Maria-Sofia (26.01.2011) si 21+
balanta_tm spune:
laura, mie mi se pare ca burtica ta a crescut.
aruba, multumesc.
adaaaaa, pai papa nu prea, vitamine nu????
ocsanicia, ce a zis dr sa faci pt col?
tamys spune:
Fetelor va rog sa ma scuzati pentru absenta mea de pe forum, am fost de 2 ori internata nu pentru ca as avea ceva ci pentru prelungirea concediului medical, am avut mult de alergat .
Azi am facut 21 de saptamani si 3 zile si am fost la morfofetala de trim. II o sa avem un flacau si o domnisoara , flacaul are 414 gr. si domnisoara 427 gr. sunt perfect sanatosi amandoi cam inghesuiti dar se descurca ei.
Va pup pe toate si sper sa fiu mai activa de acum incolo
21+ cu