Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (39)
Raspunsuri - Pagina 18
Anxy spune:
Dap, noi avem contractul cu Biogenis ptr celule din cordon in doua pachetele separate (pot fi folosite in 2 interventii in caz de nevoie) si ne-a costat vreo 35 mil cu totul. Taxa pe an era de 190 lei. Dar mi-a placut ca nu trebuie platit nimic anticipat si se dau banii doar ulterior testarii probei daca aceasta se califica.
La fel si cu internarea. Dam banii la externare integral sau exista si optiunea de a plati jumatate din suma la externare si restul in rate de 5 mil ptr 5 luni fara dobanda. Dar la cate cheltuieli vor fi ulterior nu as merge pe varianta asta. Totusi erau doamne din Cernavoda, Medgidia sau imprejurimi care nu isi permiteau sa dea 50 mil o data si doreau totusi sa nasca cu doc meu care nu presteaza decat acolo la Euromaterna si asa le-au usurat putin cheltuielile.
Cum zicea si Blanca, cred ca acolo la momentul faptei nu imi va mai pasa de nimic numai sa nasc odata cu bine si sa scap Ma indoiesc ca voi mai fi stresata de goliciuni, cine ce vede si pe ce pune manaSa fie Sophie sanatoasa, eu intreaga sau cusuta regulamentar si estetic si totul terminat cu bine ca in rest...Aaaaa eu mai am o problema: sa ii faca un buricutz frumos Fiind si fetita se va vedea mai usor. Si asa am o oroare de buricele iesite in evidenta, innodate inestetic etc
gogosica pe druuum 34+
hai cu totiiiii 5+ to go!!!
Andra_C spune:
Cred ca la toti poti plati dupa, ma refer la celule.
Anxy, la cate te gandesti si tu! Asa eram si eu, ma gandeam la multe, sa fie frumoasa, o visam pe fimea cu tenul inchis la culoare al lui tasu si cu ochii mei verzi, a iesit exact pe dos, cu tenul meu alb si cu ochii caprui. Acum ca sunt mama si stiu ce inseamna, la Victor nu ma mai gandesc sa fie frumos sau inalt sau mai stiu eu cum, ci doar sa fie sanatos, atat ma intereseaza
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 11 luni) si viitoare mami de baietel Victor 30s+
aever spune:
Buna mamici de burtici! Multumesc fetelor pentru urarile de ziua sotului! La multi ani Albinuta pentru sotul tau! Sa stiti ca noi azi n-avem program de vizita de la prieteni sau rude, asa ca nu ma spetesc cu treburi. As vrea sa-i pregatesc o cina mai draguta, dar nu e chiar munca de pe lume.
Acum m-am strans si eu pe acasa dupa ce am fost sa preluam casuta. Arata bine, noi suntem multumiti de cum au lucrat si finisat. De acum o sa incepem treaba cu ea. Nu ne putem hotari ce sa facem mai intai, sa schimbam usa, sa punem obloane, sa facem bucataria sau sa facem ca un acoperamant deasupra usii de la intrare(chiar nu imi vine acum cum ii zice). Oricum e clar ca sambata mergem acolo cu scule de curatenie si sotul a zis ca el face curat si eu ma uit(ca si cum as putea sa-l las sa dea de mantuiala sau sa faca prostii pe acolo)
Am fost si la primarie si am facut rost de adresa, sunt aproape sigura ca am fi putut face asta si mai demult dar noi n-am mai fost sa ne interesam de la sfarsitul lui februarie. M-am ofticat teribil la gandul asta si chiar n-am mai reusit sa ma bucur de toate cate le-am facut azi. Dupa primarie am mers la politie sa ne schimbam buletinele, asa ca in curand o sa fiu si eu legal. Cica sunt gata in 3 saptamani buletinele, din pacate nu se poate mai repede(cica nu au varianta de taxa de urgenta). Asta e. Probabil imediat dupa Paste vor fi gata si apoi voi putea sa ma ocup si eu de restul de acte ce le am de schimbat. Sunt un pic preocupata de cate am si avem de facut, dar sunt sigura ca se vor rezolva ele cumva sa fie bine. Eu nu cred in situatii fara rezolvare.
Si la capitolul "plangeri" va anunt ca m-am umflat cam rau, abia abia mi-am indesat verigheta pe deget(ca noaptea o scot) si abia am reusit sa ma incalt cu ceva. Parca vad ca va trebui sa renunt de tot la sare, desi am mai redus-o dar vad ca tot nu e suficient. Radeam de dimineata cu al meu ca in curand n-o sa mai am cu ce sa ma imbrac sau incalt si ma voi baricada in casa intr-un capot larg ca un sac.
Sa aveti o zi usoara si linistita si...Zen fetelor! Sa curga Zenul!
Andreea, 28+ cu BebeLUnu
alina04and spune:
buna burticilor,
Albinuta felicitari pentru bebelul in grafic. Am vazut ca si tu nasti la Elias. Ai idée ce tarife sunt pe acolo? Cu cine o sa nasti? Sa iti traiasa sotul si sa fie sanatos !!!
Cuchi, Ionelu sper sa se rezolve problemutele voastre si sa auzim foarte curand ca totul este in regula.
Deea aceleasi intepaturi le am si eu tot undeva in zona ovarului doar ca la mine este in dreapta. In plus ma dor mainile si picioarele si deja au inceput sa se umfle. Dar asta e... important este sa fie galusca bine ca eu imi revin dupa nastere. Referitor la nume pot sa iti spun si eu ca si Ionelu ca si noi daca am fi avut baiat i-am fi pus Tudor Alexandru. Mie imi place foarte tare Tudor. Ne gandeam ca o sa fie baietel pentru ca in familia sotului sunt numai baieti si ne gandeam ca asta o sa fie si la noi si soc... o fetita. Oricum ne-am hotarat destul de repede. Gabriela vroiam oricum iar Natalia ne-a placut si mie si lui. Si gata. Oricum chestia asta cu numele este importanta si sa va povestesc cu cumnatul meu si sotia lui nu erau hotarati la nume si s-a intamplat minunea si a venit micutul pitic pe lume mai devreme decat era programat si s-a dus tati la spital pe undeva sa-l declare si il intreba o tanti si cum il cheama la care cumnatul meu ii spune pai nu trebuie sa va spun dvs. #61514; femeia ii spune ba da si uita asa statea lumea in spatele lui pana a sunat-o pe sotia lui si in doua min. s-au si hotarat la nume pentru ca nu aveau de ales. I-au pus David.
Aever sa iti traiasca si tie sotul si sa fie sanatos!!! Si sa o stapaniti sanatosi (pe casa)!!!
Onuta multumim pentru vesti.
Miha81 – si noi am incheiat un contract cu cei de la biogenis insa o sa platim integral stocarea pana la 18 ani si ne costa 70 de milioane. Ne costa mai mult daca am fi platit taxa in fiecare an si am preferat sa facem asa.
Corina ma bucur ca e totul ok.
multi pupici pt burtici
[29+] In curand mamica si am o minune in burtica Natalia Gabriela
aever spune:
Da, uitasem ceva, ca de obicei. Vroiam sa va spun ca eu cred totusi ca o sa nasc la Elias. Am mai zis asta mai demult, pe urma am inceput sa ma gandesc la nasterea la privat, dar sincer cred in proportie de 99% ca ramane Elias. O sa mai discut si cu doctorita joi la control, sper sa-mi amintesc ce am de intrebat. Si nu recoltam nimic.
In cazul in care ne mai trecem pe prima pagina cu spitalul si medicul cu care nastem, la mine o sa fie Elias cu dr Dumitru Nicoleta. Daca se ocupa cineva de trecut astea pe prima pagina sa ma treaca si pe mine.
Andreea, 28+ cu BebeLUnu
elena_gd spune:
Buna fetelor!
Gata am facut revolutie si merge si la mine forumul, facea iubi bascalie ca nu stiu aia de la UPC cu ce bortoasa se pun....
Deea si eu am probleme cu transpiratul noaptea in zona pieptului, tin minte ca totusi aveam aceeasi problema si inainte de sarcina...cu cateva zile inainte de ciclu, cred ca e ceva hormonal.
Problema mea cea noua e ca de vreo 2 zile ma doare un ganglion la incheietura piciorului drept...sper sa treaca ca deja ma gandesc la prostii.
Ionelu nu mai dormi cu burtica in sus, indiferent ca e mica ca nu se alimenteaza bebe bine si iti mai apasa si tie pe venele si arterele din burtica.
Astazi am masurat iar burtica...tot 93 cm are, nu vrea sa creasca si pace.
Elly ma rog sa mai stea fie si cateva zile Babyboom in burtica.
La multi ani! sotilor sarbatoriti.
Elena 29+ cu Bebster
diana85 spune:
Onutza, multumim de noutatile de la Elly. Tot la ea mi-e gandul, ce-o fi in sufletul ei, saracuta... Masina de spalat vase - merita nu cat costa, ci si de 2-3 ori mai mult. Asta din punctul meu de vedere, al unui utilizator cu trei ani vechime .
Cuchi, Ionelu, ma bucur ca sunteti mai linistite. O sa vedeti ca se vor aranja lucrurile, aveti doar rabdare. Din fericire nu pare sa fie prea grav. Cuchi, eu aveam colul de vreo 2,8 acum trei saptamani - acum nu mai stiu. Am incercat eu sa ma menajez, insa in afara de faptul ca nu mai car/ridic chestii grele fac de toate. Plimbari de cate 8 ore, treaba pe acasa, n-am treaba. Dar ma simt perfect.
Virgi, sa stii ca incerc sa ma gandesc cat de putin la momentul nasterii. Ambele perspective ma ingrozesc. Cea naturala mai mult pentru el, mi-e teama sa nu iasa cu clavicula rupta, umeri dislocati, cap lunguiet de la vacuum si alte minuni de le-am auzit in cazul copiilor mari. Durerea mea... no, 12-24 de ore cat or fi, trece. Eu asa cred. Sotul meu s-a nascut cu 4,400g prin cezariana, deci am sanse sa ajunga si el pe acolo mai ales la ce promite de acum. In cazul asta cred ca ar fi o nebunie sa merg pe nastere naturala. A, am uitat sa va zic ca eu am 1,62 .
Andreea, si eu votez pentru Tudor si asa l-ar fi chemat pe Mirciulica daca nu era deja frate-mio Tudor. Mi se pare ciudat acum. Tu gandeste-te la trei nume care-ti plac mai mult si cand va fi momentul, daca nu vine el cu o varianta mai buna alegeti unul din cele trei si gata. Dar Tudor Andrei mi se pare ca suna grozav.
Si acum sa va zic cum m-am dat si eu azi in stamba. Ca de obicei vin numai sa ma laud ca nu ma doare nimic, ca am cel mai voinic fiu, ba chiar mai si slabesc de la o saptamana la alta. Ei bine... azi am fost sa-mi fac analiza de diabet gestational. Mi se pare absurd sa o fac la varsta asta a sarcinii, cand sunt deja aproape gata, insa... fie. Daca au zis sa o fac o fac. Am ajuns cu tare greu la centrul de recoltare ca-mi era un somn de-mi venea sa vomit de oboseala, cu toata ca ma trezisem doar cu o ora mai devreme ca de obicei. Intru, iau glucoza - o scarbosenie galbena si groasa cu gust de "lamaie", 200ml... Zice tanti sa astept, daca vomit sa ii anunt. Eu... sa vomit?! E, vomit. E oribila, dar... no. Ei bine, in 10 minute m-am intors sa raportez ca am vomitat. M-o trimis acasa, o zis sa ii zic medicului isprava si daca vrea sa repet sa nu - ca oricum maine am intalnire cu ea.
Apoi am mers sa astept autobusul. Si astept, astept, astept... in picioare eu si inca o gravida! in conditiile in care erau doua tanti la vreo 35-40 de ani pe banca si un mos in putere. Asta nu mi s-a mai intamplat de cand sunt aici, si babele de abia stau in picioare insista sa stau jos in locul lor ori sa le-o iau inainte la coada. Si la un moment dat ma gandesc sa merg pana la coltul intersectie sa arunc ceva la cos, sa-mi mai treaca timpul. Nu ma-ntorc bine ca ma impiedic de un stalp de 30 de cm si cad lata cata is. M-am blocat. Noroc ca am cazut in palma, apoi genunchi si coapsa, n-am dat cu fundul de pamant doar dupa astea trei. Am simtit atunci ca nu m-am zguduit prea tare, ca totul e in ordine dar tot mi-a stat inima cat un purice pana a inceput inimosul programul de dimineata. Cred ca el a dormit bine mersi, ca apoi tot impungeam burtica sa imi dea ceva semne - el nimic. La vreo jumatate de ora s-a foit un pic si apoi dupa alte 15 minute cand m-am intins in pat a inceput programul. Tare m-am mai speriat si imi vine sa mor cand ma gandesc ce era sa fac...
Diana 34+ cu Mirciulica
AMR 5+
elena_gd spune:
Diana, mami, ai grija, cum sa te intinzi toata pe trotuar, si eu merg ca melcul de frica sa nu ma rostogolesc, imi pierd echilibrul f usor si scap lucruri din mana f des.
In ceea ce priveste testul cu glucoza...ai avut noroc ca ti-au pus lamaie, altfel vomitai instant. Eu am baut incet paharul, in cam 5-7 minute, asta e tehnica ca sa ramana in stomac. E cam tarzior facut testul, normal se face la 26 sapt.
Elena 29+ cu Bebster
diana85 spune:
Elena, eu sunt de felul meu tare grabita, neatenta mereu, cu capul in nori, cu gandurile mele - nu doar in perioada sarcinii. Ma impiedic, le scap toate din mana, dau pe mine ce beau, daca mananc o inghetata clar ma patez ca un copil... In fine, sunt un pericol public. Pana acum doar pentru mine. Sotul meu e opusul: lent, calm, socotit, asezat. In 11 ani inca nu s-a obisnuit cu toate ispravile mele si inca ma mai cearta. Ma certa, la trecut. Acum, de cand cu sarcina, vad ca ma iarta de suparari . Insa totodata insista mai mult sa am grija, de cand ii duc fiul. El si maica-mea, inainte sa raman insarcinata radeau de mine de cate ori scapam ceva ca mie nu o sa-mi dea copilul - cum sa mi-l dea, sa-l scap?!
Ei bine... ma gandeam eu azi, dupa, cum ar fi fost daca-l aveam legat de mine in sling. Imi vine sa mor gandindu-ma la viitor...
Diana 34+ cu Mirciulica
AMR 5+
albinuta83 spune:
multumim pt urari!! Aever, la multi ani si pt sotul tau!sa ne traiasca berbecutii!
Nici noi nu facem pregatiri- o sa fac ceva bun doar pt noi doi pt ca am facut sambata gratar pt prieteni.
Referitor la nastere, eu la Elias am doctorul -dl Parvu. Am vazut ca aever e la dr Dumitru. Dansa a fost rezidenta lui Parvu si am cunoscut-o bine anul trecut cand am avut eu gemelara.
Tarifele sunt orientative- cam 1500 ron la ceza pt dr + restul- rezzident, anestezist, neonatolog.
31+ cu Rares-Iustin
Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.