Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (39)
Raspunsuri - Pagina 13
Andra_C spune:
Intra pe FB sa vorbim pe chat mai bine, te astept:*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 11 luni) si viitoare mami de baietel Victor 29s+
Anxy spune:
ufffff ca ma panichez si eu cand citesc ce ati gasit azi pe la eco/morfo Ionelu exact asta ti-as fi sugerat si eu, sa vorbesti cu doctorul sa treci mai devreme pe la el sa monitorizeze si sa observe atent situatia ca el stie bebelu de la inceput si isi poate da seama de modificari. Sa dea Domnul sa nu fie problemte! Dar intradevar o saptamana nu e mult si exact cum ziceau si fetele...masuratorile pot fi eronate si au marja de eroare. Eu te incurajez ca sa dormi linistita la noapte si zi-ne apoi ce ai vorbit cu dr tau.
Si da, Cuchi, ce inseamna chisturile alea?
Albinuta, bine ca voi sunteti ok
Andra, dar de ce mamica sa coste asa mult stemul? Le tin sub Mos Craciun la Pol??? Eu am semnat ptr 35 mil cu tot cu criogenizarea pe primul an!
gogosica pe druuum 34+
hai cu totiiiii 5+ to go!!!
ana_lia spune:
Albinuta felicitari pt. eco bun.
Cuchi eu stiam ca aceste chisturi sunt periculoase la varste mici ale sarcinii, se aborb de obicei si prezinta probleme daca sunt asociate cu alte malformatii. Repeta eco, poate la un ecograf mai performant, este ciudat ca nu s-au vazut la mofofetale, asa ca este foarte probabil sa fie o eroare.
Andra vorba lui Anxy ce pret este asta la recoltare, iti mai da un copil de banii astia? Eu recoltez la Cord Blod unde am recoltat si Anei si costa 2800 cu tot cu primul an depozitare.
Anxy spune:
Hai ca am citit cate ceva de chisturile acelea si se pare ca nu este ceva grav, ca apar frecvent in perioada asta de dezvoltare a creierasului si ca de obicei se resorb de la sine pana la nastere fara insa a afecta in vreun fel dezvoltarea intrauterina sau ulterioara
gogosica pe druuum 34+
hai cu totiiiii 5+ to go!!!
miha81 spune:
Observ ca preturile pentru celule stem variaza. Ar fi bine ca acelea dintre voi care ati semnat deja cu o firma in vederea recoltarii,sau v-ati hotarat deja sa specificati si pentru ce tip de recoltara ati optat (adica din cordon, din placenta, tesut, celule mezenchimale, etc). Mi-ar fi si mie de mare ajutor pentru ca nici eu nu sunt inca hotarata. Multumesc anticipat!!!
pozeBianca
Andra_C spune:
Pai sa va zic: la ei se recolteaza celule stem din cordonul ombilical(SCO) si tesut de cordon ombilical (TCO). La Amana nu am recoltat TCO, ma uitam la femeia aia ca mata-n calendar. Asa, SCO costa 3590 si TCO 1440 (5030 total) apoi 41 euro/an stocarea. Daca vreau integral costa 7200 (enorm).
Daca aleg sa recoltez cu altii imi iau o taxa de 12 mil.
Daca iau de la CBC pachetul cu SCO si TCO http://www.cordcenter.ro/cbc-platinum.html costa 3528 cu reducerea de 10% pt plata integrala. Plus 12 mil (cat imi iau cei de la RM pt recoltare) ies la 4750.
Asa la RM daca iau pachetul stem voi sta singura in camera si voi avea si 3 consultatii pediatrice. Sunt hoti, oricum, te conditioneaza sa iei celulele de la ei.
Eu nu as mai lua deloc, dar al meu insista ca daca am facut la primul copil s afacem si la al doilea.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 11 luni) si viitoare mami de baietel Victor 29s+
Mmamita spune:
Feteloooor,
M-ati bagat in sperieti cu preturile pentru nasteri si celule stem..incep sa cred ca nu mi-as fi permis sa am vreun bebe in Ro, daramite 2...mi se pare fffff mari, exagerate, inumane!
Cat despre ecografii..eu ce sa mai zic? Ultima mea eco a fost cea de 22 de saptamani, analize nu mai fac (decat GBS-ul), colul mi-l verifica incepand cu saptamana 36..deci daca Doamne fereste sunt probleme cu retard de crestere, lichid prea mult/putin, chisturi sau mai stiu eu ce...doar Doamne-Doamne stie, si speram sa le si regleze pana la nastere.
Dar nu ma stresez, sunt cat se poate de optimista si cu voie buna, va sfatuiesc sa faceti la fel!
Cori, mami de Bubulina 1+ si acum Dalia Maya ... in luna a 7a (29+) :)
aever spune:
Seara buna, burticoaselor! Am ajuns si eu acasa acu vreo ora si un pic si de atunci va tot citesc. Eu tot pe drumuri, ca de obicei, am plecat de la 8 sa-mi fac analize si m-am tot dus incolo si incoace plus servici de am ajuns acasa dupa 7:30(pm, evident) Ultima mea masa(si de fapt si prima) a fost pe la ora 11. In rest am mai bagat un mar si niste covrigei. Da, programul meu obisnuit de gravida.
Deci am fost la analize dar am luat doar sange, a ramas ca secretia si cultura din col sa o recolteze doctorita joi cand merg la control. E mai bine asa, mai vede si ea colul ca nu l-a vazut demult.
Maine mergem sa preluam casuta noastra, tot maine e ziua sotului deci cadou frumos chiar de ziua lui. Sper sa fie totul bine facut.
Citisem mai sus ca Juninca nu mai are baietel ci are fetita? Cum asa?
Bine ca mai sta Babyboom la caldurica!
Imi pare rau ca v-ati speriat pe la ecografii, sper sa nu fie nimic serios in realitate. Cand citesc de-astea jur ca nu-mi mai vine sa merg la nici un control.
Anxy, noi patutul l-am comandat sa ajunga la sfarsitul lui aprilie, deci nu e oricum graba pentru noi. Nu cred ca s-au apucat sa-l faca de acum ca ramasese oricum sa mai dam noi un semn sa confirmam exact culoarea si pe ce parte sa fie comoda. Stiu ca tu ti-ai luat cosulet de la ei, ma tenteaza si pe mine cosuletele alea dar ma gandesc ca poate sugerez cuiva ca ar putea cineva sa ni-l dea cadou. Nu de alta, dar oricum vrea lumea sa aduca daruri, n-as vrea sa stric placerea nimanui si sa nu mai aiba ce aduce ca am luat eu de toate.:P
Inchei ca sunt rupta de oboseala, chiar daca nu m-am resimtit pana acum. Fizic ca ma simt bine insa mi-e foarte foarte somn asa ca ma bag deja la nani. Zilele urmatoare continui cu programul meu incarcat. Daca se face intalnire iar in Bucuresti sa strigati si pe facebook ca in caz ca nu prea am timp de net intru macar un pic pe facebook si vad update-urile. Eu maine si joi o sa cam chiulesc de la servici, joi poate nu chiar toata ziua insa maine sigur toata ziua, asa ca vineri n-ar fi prea indicat sa lipsesc iar, deci daca e pe vinerea asta de la 5 nu prea as putea. Dar vinerea viitoare cred ca pot si de la 5.
Andreea, 28+ cu BebeLUnu
Mmamita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aever Citisem mai sus ca Juninca nu mai are baietel ci are fetita? Cum asa? Andreea, 28+ cu BebeLUnu |
Daaa, am vazut eu pe FB...li s-a tot zis baietel, baietel si acum (cred ca are si ea in jur de 30 de saptamani)s-a dovedit a fi fetita! Tare, nu?
Cori, mami de Bubulina 1+ si acum Dalia Maya ... in luna a 7a (29+) :)
aever spune:
Da unde tu pe facebook? Credeam ca pe facebook la grupuletul nostru dar acolo n-am vazut nimic de genul asta. Ea vad ca e putin dupa mine, eu am 28 saptamani, cam asa cred ca are si ea. Uf, sper sa nu ne anunte si pe noi joi ca e fetita. Nu ca n-ar fi minunat si fetita, dar deja incepusem sa ne pregatim de baietel.
Andreea, 28+ cu BebeLUnu