A dat in mine..sa-l iert?
Raspunsuri - Pagina 6
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ioannoula da stiu...o sa vad ce am de facut, ma gandesc chiar sa ma intorc si sa incerc sa-l conving cu binisorul sa imi faca actele la fata...ii voi spune ca daca nu o fac ve lua amenda.. sau vad eu ce motiv gasesc... E greu...ddar pentru copilul meu fac orice |
Tu crezi ca il poti pacali ?!
Ma intreb cum or fi reusit alte femei, victime ale violentei sotilor de alta nationalitate, sa ajunga cu copilul / copiii in Romania, chiar daca au fost nascuti in alta tara.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui msl1 Da asa e orice act faci certifica, pasaport sau orice trebuie semnatura tatalui; dar ce nu inteleg eu e cum ai reusit sa iesi din grecia cu copilul fara semnatura lui? ca eu de aici nu as putea pleca fara ca el sa semneze |
cand iesi nu te intreaba nimeni nimic, dar cand vii inapoi iti trebuie declaratie ca sa iesi cu copiii din Rom.si sa te intorci cu ei aici.
nu mereu se cere declaratia, dar mie mi-au cerut-o.
michelle
michelle-usa spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Victoria_mami
Michelle, nu cred. Eu m-am uitat pe site-ul consulatului roman din toronto si scrie ca trebuie sa o 'inscriu' in registrele romanesti sa obtina cetatenia romana. Adica, da, o primeste automat, dar trebuie inregistrata. Nu stiu exact la ce te-ai referit, poate am inteles eu gresit. _ Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 VICTORIA www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia |
m-am referit la faptul ca, copilul este considerat cetazean roman chiar daca nu are certificat de nastere romanesc, doar prin faptul ca unul din parintii e roman.
(cel putin asa mi-au explicat mie la ambasada...si pe unde am fost).
a are aceleasi drepturi si obligatii ca orice copil cetatean roman chiar daca nu are certificat de nastere scos.
mie ca sa-i obtin certificat romanesc de nastere nu mi-a cerut decat actele mele si certificatul de nastere american apostilat.
pentru pasaport se cere si incuvintzarea tatalui.
michelle
bird70 spune:
Nu exista posibilitatea sa isi gasesti de lucru in Grecia si sa te desparti de sot dar sa traiesti acolo? Poate ca e patetic ca sot dar asta nu inseamna ca nu isi iubeste copilul si nu vrea sa aibe o relatie cu copilul. E mai probabil ca vei reusi in Grecia, despartita de el, sa pastrezi o relatie civilizata cu el.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
freedelia spune:
Ei, hai sa vin eu sa ma pun impotriva curentului...
Deci, eu zic asa, ca orice om merita o a doua sansa. Da as fi eu in situatia Ioanei, cred ca asa as proceda: as face o lista cu conditiile in care m-as intoarce, care ar cuprinde consiliere de cuplu si consilierea lui personala pentru anger management, apoi acordul lui ca pentrunun timp sa fim doar colegi de apartament, pana cand, prin consiliere, vom rezolva anumite probleme. Si, bineinteles, as face foarte clar ca aceasta este singura sansa, pentru ca violenta domestica este un mediu nociv pentru copil.
Acum, de ce spun asta -- eu consider ca oamenii cand trec prin probleme grave pot ajunge sa "nu mai fie ei insisi", adica sa isi piarda oarecum mintile si sa faca lucruri pe care nu le-ar face in mod normal si pe care nu le-au facutnicioata
Ioana a spus ca nici un fel de violenta nu a mai avut loc. Dar relatia lor a foat foarte proasta mai mult de un an, sex aproape deloc. A aparut si primul copil. Eu vad aici o gramada de probleme arora unii le pot face fata, altii insa nu. Si cred ca un psiholog bun si un consilier de cuplu poate face minuni, daca ambii parteneri sunt dispusi sa isi salveze relatia.
Eu, de exemplu, la fiecare sarcina devin de nerecunoscut, ma cert cu toata lumea, sotul saracul nu stie cum sa imi mai intre in voie. Ba chiar asa, exemplu recent, acum vreo 2 nopti voia si el sa fie intim cu nevasta-sa, ma mangaia, mapupa, i-am zis de vreo 2 ori sa ma lase in pae, apoi m-am enervat cumplit si i-am tras vreo doua asa, prin plapuma si am pleat din pat. Acu xe ar trebui sa faca, sa ma lase cu burta la gura si sa plece, ca l-am agresat. Normal ca mi-a parut rau, la mine e sarcina de vina, stiu cain 3 luni trece,pana atunci incercam amandoi sa facem fatza situatiei. In azul sotului Ioanei pot fi alte circumstante are il scot din minti, poate are nevoie de consiliere, poate chiar de medicatie, o fi anxietate, o fi frustrare... Dca nu se simte in siguranta, pot sta separati cat timp fac consiliere...
Asta e parerea mea, evident, contara curentului general... Si bazata pe faptul a aunci cand ne casatorim, ne luam cu bune si rele. A nu se intelege ca zic ca daa l-ai luat, tre sa il lasi sa te bata, sa te insele. Dar il poti ierta si ajuta sa treaa peste greutati si impreuna sa aveti o viata frumoasa...
Delia, 21+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
Ioannoula spune:
citat din mesajul lui freedelia Ei, hai sa vin eu sa ma pun impotriva curentului... Deci, eu zic asa, ca orice om merita o a doua sansa. Da as fi eu in situatia Ioanei, cred ca asa as proceda: as face o lista cu conditiile in care m-as intoarce, care ar cuprinde consiliere de cuplu si consilierea lui personala pentru anger management, apoi acordul lui ca pentrunun timp sa fim doar colegi de apartament, pana cand, prin consiliere, vom rezolva anumite probleme. Si, bineinteles, as face foarte clar ca aceasta este singura sansa, pentru ca violenta domestica este un mediu nociv pentru copil. Acum, de ce spun asta -- eu consider ca oamenii cand trec prin probleme grave pot ajunge sa "nu mai fie ei insisi", adica sa isi piarda oarecum mintile si sa faca lucruri pe care nu le-ar face in mod normal si pe care nu le-au facutnicioata Ioana a spus ca nici un fel de violenta nu a mai avut loc. Dar relatia lor a foat foarte proasta mai mult de un an, sex aproape deloc. A aparut si primul copil. Eu vad aici o gramada de probleme arora unii le pot face fata, altii insa nu. Si cred ca un psiholog bun si un consilier de cuplu poate face minuni, daca ambii parteneri sunt dispusi sa isi salveze relatia. Eu, de exemplu, la fiecare sarcina devin de nerecunoscut, ma cert cu toata lumea, sotul saracul nu stie cum sa imi mai intre in voie. Ba chiar asa, exemplu recent, acum vreo 2 nopti voia si el sa fie intim cu nevasta-sa, ma mangaia, mapupa, i-am zis de vreo 2 ori sa ma lase in pae, apoi m-am enervat cumplit si i-am tras vreo doua asa, prin plapuma si am pleat din pat. Acu xe ar trebui sa faca, sa ma lase cu burta la gura si sa plece, ca l-am agresat. Normal ca mi-a parut rau, la mine e sarcina de vina, stiu cain 3 luni trece,pana atunci incercam amandoi sa facem fatza situatiei. In azul sotului Ioanei pot fi alte circumstante are il scot din minti, poate are nevoie de consiliere, poate chiar de medicatie, o fi anxietate, o fi frustrare... Dca nu se simte in siguranta, pot sta separati cat timp fac consiliere... Asta e parerea mea, evident, contara curentului general... Si bazata pe faptul a aunci cand ne casatorim, ne luam cu bune si rele. A nu se intelege ca zic ca daa l-ai luat, tre sa il lasi sa te bata, sa te insele. Dar il poti ierta si ajuta sa treaa peste greutati si impreuna sa aveti o viata frumoasa... Delia, 21+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010) POZE |
ioachim spune:
freedelia, desi si eu stiu ca nu e tocmai politically correct, si eu as fi avut parerea ca ii mai poti da o a doua sansa daca era vorba de un injurat si un impins, hai un imbrancit, hai o palma.
dar daca a dat cu pumnii, asta e deja foarte grav si se poate transforma in pericol mare. in cazul asta, eu cred ca nu se mai poate vorbi de a doua sansa.
msl1 spune:
Eu nu pot sa inteleg cum nu vi s-a cerut semnatura tatalui sa faceti actele necesare copilului! la primul copil a trebuit sa-l car dupa mine in Ro peste tot la sfat, a trebuit sa dea declaratie la notar cu traducator ca e de acord sai fac certificat si pasaport si a trebuit sa il car dupa mine pina si la evidenta populatiei! la al 2 lea tot asa a trebuit sa il car dupa mine la consul sa dea semnatura; cind am calatorit la iesitrea din tara (ambele si usa si ro) a intrebat clar daca el este tatal si eu mama ( avem nume diferite) si daca nu era acolo sint sigura ca as fi avut probleme.
freedelia spune:
Msl -- nu mai tin nte la primii doi copii, dar la al trelea stiu ca nici macar nu m-am dus eu la consulat sa inregistrez copilul, a mers tatal meu, cu certificatul meu e nastere, pasaportul meu romanesc, certificatul d nastere al copilului si cred ca atat a fost nevoie pentru a ii face certificat de nastere romanesc. Pasapoarte nu le-am facut, ca e complicat sa faci pasaport romanesc in stainatate si cand am mers in tara nu am vrut saapierd timpul, deci ptpasaport nu stiu ce trebuie, darpt certificat de nastere sigurnu e nevoie de acordul tatalui.
Cat despre iesitul din tara, mie nici in China, nici in Romania, nici in State nu mi-au cerut niciodata nici o hartie, nici nu aveam de altfel. Poate pentru ca avei nume diferite? Dar parintii mei au calatorit cu John fara noi si nu i-a intrebat nimeni de nici o hartie, desi fscusem la consulatul amercian declartie ca lepermitem sa calatoreasca cu copilul nostru. Dr nu au avut nevoie. Au mers din China in Romania si inapoi. In State nu au intrat/iseit cu copiii nostri, dar noi amandoi am intrat singuri cu copiii si am iesit si nu a fost nevoie de nici o hartie. Nu stiu de ce ti-au cerut tie...
Delia, 21+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui msl1 Eu nu pot sa inteleg cum nu vi s-a cerut semnatura tatalui sa faceti actele necesare copilului! la primul copil a trebuit sa-l car dupa mine in Ro peste tot la sfat, a trebuit sa dea declaratie la notar cu traducator ca e de acord sai fac certificat si pasaport si a trebuit sa il car dupa mine pina si la evidenta populatiei! la al 2 lea tot asa a trebuit sa il car dupa mine la consul sa dea semnatura; cind am calatorit la iesitrea din tara (ambele si usa si ro) a intrebat clar daca el este tatal si eu mama ( avem nume diferite) si daca nu era acolo sint sigura ca as fi avut probleme. |
te-a intrebat pe aeroport in USA de declaratia de la tata, sau trebuia sa fiti impreuna?
pe mine niciodata si am iesit doar cu el de cateva ori. in schimb am avut probleme la intoarcere, cu cei din Romania.
michelle