A dat in mine..sa-l iert?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cred ca se face confuzie intre a "primi automat" cetatenia romana si a primi(a avea, a dispune de) actele doveditoare. Este perfect adevarat ca in conformitatea cu prevederile legale romanesti copiii nascuti din cetateni romani au cetatenia romana, insa este la fel de adevarat ca trebuie administrate actele necesare pentru realizarea concreta a acestui drept.
Nu cred absolut deloc ca acest lucru ar fi irealizabil la o adica, nu cred absolut deloc ca o separare sau divort dupa caz ar fi ceva irealizabil sunt sute, mii de cupluri care divorteaza cum sunt sute, mii de cupluri care se formeaza, este ceva ce se intampla cotidian, impactul este mai degraba relational nu neaparat juridic. Avem un copil minor cu cetatenie greaca actualmente cu domiciliul stabil in Grecia, un sot si o sotie, el cu aceeasi cetatenie ca si a copilului minor nascut din aceasta casatorie, ea are cetatenie romana, el are domiciliu sytabil si venituri stabile, ea are dociliul stabil acum dar in caz de divort nu stiu daca are acolo un domiciliu stabil, el are venituri stabile acolo, ea nu are venituri deloc acolo, copilul minor s-a nascut a crescut si traieste la locul de domiciliu al sotului (si a sotiei dar in caz de divort... a sotului din cate vad eu) deci.... este relativ simplu de decis unde si cu cine va trai copilul.
Are cineva alta opinie?

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui msl1

Da asa e orice act faci certifica, pasaport sau orice trebuie semnatura tatalui; dar ce nu inteleg eu e cum ai reusit sa iesi din grecia cu copilul fara semnatura lui? ca eu de aici nu as putea pleca fara ca el sa semneze

Are acordul tatalui. Insa acest acord este limitat dar suficient pentru a parasi teritoriul Greciei pentru perioada de timp precizata in document.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Marius,bineintzeles ca nici eu nu cunosc legislatzia Greciei,sunt de acord cu tot ce ai spus tu ,cu anumite amendamente!

Chiar daca nu are un venit stabil in Grecia,asta nu inseamna ca in urma divortzului copilul va fi incredintzat tatalui!Probabil va primi pensie alimentara,ma rog repet nu cunosc legislatzia,insa asta nu este un motiv sa nu i se incredintzeze copilul!Probabil va fi cusotodie comuna!

Si alt amendament la ce ai spus tu,daca divortzeaza nu inseamna ca ea trebuie s aparaseasca Grecia!Probabil ca are deja prin casatorie(bineintzeles ca aici iar intervine ce am spus anterior,ca sunt o serie de demersuri ce trebuiesc neaparat facuta atunci ,la momentul potrivit si nua tunci cind te lovesti de ele si mai ales in situatzii de criza sa spun asa)drept de sedere permaneta in Grecia,ma rog repet nu cunosc legislatzia si termenii!

Problema este ca daca tatal nu vrea ,nu-i da semnatura ca ea sa paraseasca cu copilul(cetazean grec momentan,asa cum ai spus si tu)definitv Grecia,in vederea stabilirii in alte tzari!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Adica, asa cum spuneam, se va ajunge la santaj. Feeling-ul meu asta spune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeaca spune:

Mie,chestia cu intorsul si iertatul de dragul copilului e o mare prostie.Nu ma intelege gresit,te rog.Fiind vorba de omul cu care traiesti TU,trebuie sa te gandesti in primul rand la tine,copilul creste si isi va vedea de viata lui mai tarziu,dar TU esti cea care va ramane cu acel om,tu trebuie sa-i suporti umilintele si bataile si ce-o mai fi.Copilul e foarte important,dar poate primi afectiune,atentie,suport din partea lui si fara ca tu sa te sacrifici(fara rost sacrificiul).Si tu esti om,si tu ai nevoie de afectiune,de liniste,de iubire,si viata ta conteaza.Cu ce drept a dat in tine,te-a umilit?Esti propietatea lui?
Nu accepta sa fi o victima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Mie,nu mi-a trebuit semnatura tatalui cand am inregistrat nasterea copilului la ambasada pentru a primi certificat romanesc.M-am dus singura cu B.I,certificatul de nastere al copilului libanez (tradus si legalizat)si certificatul de casatorie.

Mai bine ai suna la consulat sau le poti trimite un email in care sa le explici situatia si poate iti vor oferi un sprijin in acest sens.

Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien

Perle de shef!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Eu am sunat la consulatul roman din Grecia, imi cereau 200 de euro, certificatul meu de nastere, certificatul tatalui,si certificatul fetei, traduse si apostilate, o declaratie data de tata precum ca e de acord sa ii fac cetatenia romana, certificatul de casatorie tradus si apostilat.
Si in Romania la fel se cere. Cum am mai spus, am procura aia care se face ca sa ies cu fata din tara. Bine, ca la vama cand iesi din grecia, ofiterii vamali nici nu ies din chioscul lor de-acolo.. nici nu se uita la masina..dar tot nu as avea curajul sa ies cu fata fara acord, ca nu poti sa stii ce se intampla ..ceasul rau..
am inteles de la o prietena din grecia, ca el poate sa depuna plangere la ambasada pentru rapirea copilului, si sa mi-l ia oricand, el fiind cetatean grec (copilul).

Mergi la inceput

Tot ceea ce ai scris este absolut corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Exact!

Si sta este problema ta ce amare acum!Daca el itzi cere sa te intorci si tu n-o faci,poate face reclamatzie de rapire a minorului!Iar cum tu nu ai certificat romanesc püentru fata,nici autoritazile romanesti nu au cum sa te apere pe tine si copil!

De asta tzi-am spus intr-un mesaj anterior,sa nu te certzi cu el,vorba aia "fa-te frate cu dracul pina treci punte"si nu uita niciun momnet ca esti la mina lui!Gindeste-te bine si actzioneaza inteligent!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

da stiu...o sa vad ce am de facut, ma gandesc chiar sa ma intorc si sa incerc sa-l conving cu binisorul sa imi faca actele la fata...ii voi spune ca daca nu o fac ve lua amenda..
sau vad eu ce motiv gasesc... E greu...ddar pentru copilul meu fac orice

Mergi la inceput