A dat in mine..sa-l iert?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pinkie_pie spune:

Din pacate situatia, din pct.de vedere legal, e mult mai complicata.
Chiar daca tatal si-a dat acordul sa iesiti din Grecia, daca iti cere sa va intoarceti si tu refuzi, poate sesiza Ministerul Justitiei din Romania pentru a declansa procedura prevazuta de Conventia de la Haga privind rapirea internationala de copii. Aduceti-va aminte de cazul Truica. El a plecat cu minorele din Insulele Saint Marteen, avea acordul Irinei Truica, dar a refuzat sa i le inapoieze iar ea a sesizat Ministerul si a castigat actiunea.
Cel mai bine e sa te gandesti la viitorul tau. Daca consideri ca nu se mai poate face nimic(si eu personal cred ca se vor repeta actele de violenta, asta a fost doar inceputul), mergi la instanta si cere urgent incredintarea copilului, eventual pe calea ordonantei presedintiale si divortul. Esentiala e incredintarea copilului, ca sa nu te mai poata acuza de rapire.
Cunosc procedura si de aceea mi-am permis sa-ti dau acest sfat, sper sa nu te superi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Nu ma supar... casatoria nu e recunoscuta in Romania, si nici copilul nu are cetatenie romana. Mi-a promis cand am plecat ca imi face actele romanesti la fata...si a zis ca nu va lua niciodata fata pentru ca el nu e in stare sa creasca copilul singur..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Ioana...el nu are nicio legatura cu actele romanesti ale fetei,tu esti singura care potzi face demersurile!

Problema nu e asta acum,ai avea tot timpul pentru acte romanesti.problema este ca tu nu ai casatoria recunoscuta in Romania si ca al tau copil este doar cetatzean grec!Deci tu pentru a inainta divortz,trebuie sa o faci doar in Grecia!

Nu stiu daca doar tu potzi introduce divortzul sau potzi fi reprezentata prin avocat,ideea e ca tu nu esti rupta de acum de Grecia!

Iar el daca vrea,indiferent de ceea ce tzi-a spus el,itzi poate face probleme foarte mari cu fetitza,ca sa nu spun ca daca el nu doreste,tu nu te vei putea niciodata stabili definitiv in Romania!

Stiu ca nu asta este ceea ce vrei tu acum sa auzi,insa sunt probleme de astea legale care sunt in general ignorate la momnetul potrivit,insa te lovesti de ele tunci cind te asteptzi mai putzin!

Mult succes in luarea unei decizii,oricum nu incepe razboiul cu el,asteapta sa-tzi vezi sacii in car cum se spune,respectiv divortzul si semnatura sa te potzi stabili cu copilul unde doresti tu!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Pentru a face actele romanesti ale fetei imi trebuie semnatura lui si declaratie...actul lui de nastere apostilat si buletinul lui... Am tot cautat eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

poi mai sus scriai ca el ti-a promis ca e de acord sa-i faci actele fetei, de ce nu ii ceri ceea ce iti trebuie sa i le faci?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ioannoula

Pentru a face actele romanesti ale fetei imi trebuie semnatura lui si declaratie...actul lui de nastere apostilat si buletinul lui... Am tot cautat eu...

Ia du-te tu la primaria orasului de care apartzii si intreaba acolo!

Eu nu stiu sigur,nu te contrazic,insa nu cred ca-tzi trebuie semnatura lui!Poate documentele lui,da...dar nu semnatura!

Tu du-te la primarie(oficiul starii civile )si intreaba!

Oriucum,asa cum am spus anterior,asta e cea mai mica problema a ta momentan!(asta se poate face si dupa ani,nu e nicio problema)

Dana

Mergi la inceput

Uite aici documentele de care ai nevoie pentru a scoate certificat romanesc copilului!Bineintzeles ca nu-tzi trebuie nicio semnatura d ela el,asta este un drept al copilului pin nastere!

http://www.mae.ro/node/1432

Dar...itzi trebuie recunoscuta casatoria in Romania!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

cum sa il ierti? eu nu inteleg cum este posibil, general vorbind sa continui o relatie cu un om violent. sa fii cu inima mereu cat un purice..iar violenta de acum asupra ta, poate in viitor va fi asupra fetitei...
nu, nu, nu.
doaar ca trebuie rezolvate restul problemelor legale,despre care eventual suna la consulatul din Grecia sau alte autoritati care iti pot da indicatii clare despre cum sa faci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Cauta repede un avocat bun. Trebuie sa anunti undeva ca ai fost batuta, de aceea ai plecat de acasa si sa specifici ca acolo, in Grecia, nu ai unde sa locuiesti decat cu el si iti este frica. Este important sa faci tu niste demersuri oficiale inainte de a le face el.

Vezi ca e posibil sa te minta. Spui ca relatia voastra e proasta de mai mult timp. Poate ca nici macar nu te vrea inapoi, vrea doar copilul. Daca te intorci in Grecia s-ar putea sa iti ia intr-un fel sau altul copilul, tu acolo nu ai casa, nu ai servici.

Nu merita sa te gandesti la el. Tu gandeste-te in primul rand la copil, daca e violent individul poate fi violent si cu copilul. Si dupa acest episod nu cred ca mai iesi a doua oara asa usor din Grecia cu copilul. Chiar daca nu va fi violent cu copilul va fi o trauma pentru fetita sa vada scene ca cea care s-a petrecut.

Oricum actioneaza oficial cat poti de repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Iar el daca vrea,indiferent de ceea ce tzi-a spus el,itzi poate face probleme foarte mari cu fetitza,ca sa nu spun ca daca el nu doreste,tu nu te vei putea niciodata stabili definitiv in Romania!

Dana

Poti dar fara copil. Iar asa cum "vad" eu noutatile ceva imi spune ca nu isi va da acordul sau pe scurt va fi folosi ca si mijloc de "santaj". Vrei sa vezi copilul - ok - in Grecia.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput