@ construit CASA ! (14)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Adialex: tot felul de acte in copie legalizata, declaratii notariale ca ai sa despagubesti proprietarii initiali ai tevilor, decl notariala ca imobilul nu e in litigiu, certificat fiscal, Autorizatia de construire, buletin, act proprietate, cererea, taxa, noi parca am obtinut si de la primarie ceva cu retelele utilitare. Trebuie sa te duci la ghiseu la ei, iti cer acte si in functie de sector.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

La noi a inceput numaratoarea inversa .

Ne-am apucat de tencuit interior-exterior, zic mesterii ca in doua saptamani sunt gata ( pe sfarsitul saptamanii viitoare vine asta).
Urmeaza instalatiile de apa si apoi sapele...apoi inchisa si tot asa.

Sper sa avem in continuare parte de oameni seriosi si sa se tina de termenele pe care ni le-au spus.

Am inceput si cu dosarele pentru utilitati, avem emotii cu cei de la gaze- ca acolo am inteles ca dureaza...

In rest, gradina mea este varza :), ieri au trecut cu o masina de nisip peste castraveti si au julit un pom care se prinsese asa frumos...mi-a spus sotul sa nu-mi mai fac sperante cu gradina ca este un dezastru in curte ( noi ziceam ca nu se mai face asa rau, dar se pare ca ne-am in selat). Sper sa mai salvam cate ceva!

Mergi la inceput

Intrebare, credeti ca avem vreo sansa sa ne racordam la gaze anul asta? Acum am citit ca intre 15- noiembrie si 15 martie lucrarile la reteaua de gaze sunt sistate, iar toata operatiunea de bransare dureaza o jumatate de an, in cazuri fericite 4 luni. Noi vom avea 5 luni de la momentul depunerii dosarului pana pe 15 noiembrie. Sa sper la ceva bun? Cu interventii ni s-a spus ca tot dureaza 4 luni, sper insa sa nu se intinda mai mult!

Ca alternativa la caldura, vroiam sa facem o soba, insa nuprea ne place cum arata ( astea clasice care sunt si mai ieftine), iar cu semineu am fi cam ca in vorba aia "chelului tichie de margaritar ii trebuie"- ce vrem noi este foarte scump. Voi ce alternativa la caldura aveti! Pot incalzi o iarna casa cu calorifere electrice? Cat costa? Ati fost in situatia asta? Cum v-ati descurcat?- pun raul inainte, ca poate intampinam greutati la gaze!

Mergi la inceput

Dragilor, decizia care o luasem cu greu in februarie acest an de a ne muta la casa sa vindem apartamentul,sa scapam de rate si sa terminam ce aveam inceut... a ajuns aproape la final.

Casa este aproape gata, azi mi-am depus actele pentru buletin pe noua adresa :), de la 1 septembrie incepem sa caram usor, usor ce avem pe aici si vom incepe o noua etapa...etapa la "curte :)". . De abia astept, totul a iesit bine, lucrarile au mers nesperat de usor ( mai putin utilitatile).

Pana la urma ne-au ramas 17.000 de euro, de la stadiul de rosu am reusit in banii astia, sa o finisam interior acceptabil, nu este lux insa noua ne place cum a iesit, parchet, doar intr-un dormitor si la parter, utilate 3 bai( pentru doua din bai aveam gresia si faianta cumparate, le luasem pentru balcoanele de la apartament si doar am mai completat putin )- una singura cu cada, la una trebuia dus ( dar nu am mai pus deocamdata) si la parter nu avem dect wc si ghiuveta. Bucataria cu gresie faianta si parchet ( de calitate zicem noi ). Exterior tencuit.

La utilitati tot in banii astia ne-am incadrat cu : curentul, apa, canalizarea, iar gazele doar pana in fata portii. Deci bransamentul din curte si centrala urmeaza sa le platim cand se va face lucrarea efectiv- ca anul asta nu cred ca mai avem sanse, deoarece nu ne-au trimis inca nici contractul la semnat). Avem in casa facuta instalatia de incalzire si caloriferele urmeaza sa le montam.

La iarna ne vom incalzi cu soba si cu boiler la una din bai pentru apa calda - deocamdata nu l-am instalat, nu stim cum sa facem sa nu spargem faianta ca nu am vrea sa-l lasam definitiv- daca aveti idei sunt binevenite . Am zis ca este buna alternativa la caldura si ca nu este o investitie aiurea asa ca din banii de centrala am ales sa facem o soba.

la exeterior doar am tencuit, urmand ca izolatia sa o facem cand mai avem bani.

Cam asta este situatia. Nu-mi vine sa cred ca timpul a trecut asa repede! Parca mai ieri va citeam si ma gandeam ca intr-o zi ne vom muta si noi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Inbox, parerea mea este sa te pregatesti pt ce e mai rau.
Iarna la curte nu seamana deloc, dar deloc cu cea de la bloc.
Noi eram pregatiti psihic pt ce e mai rau si tot a fost mai rau decat am prevazut
Tin minte ca se incalzise afara de vreo luna iar mie inca imi era groaznic de frig
Bine, eu nu am trait niciodata la curte si probabil socul a fost mai mare.
Poti sa iei unul sau doua calorifere electrice pt ca la nevoie nu te mai uiti la bani. In general consuma cam ca si AC.
Si noi avem o soba, anul trecut sotul nici nu a vrut sa auda de ea. Ba chiar facea misto de mine "tu cu cosarul, eu cu ciocanul"
Anul asta chemam cosarul.
Cat despre gradina, nu iti face griji, isi va revenii f bine. E uimitor cat de bine se regenereaza natura.

+29

Mergi la inceput

Ela, recunosc ca imi este frica de iarna, daca aveam centrala si casa izolata nu aveam nici o grija, dar asa... ne vom pregati cu calorifere electrice, insa am zis ca nu este suficient...daca avem noroc de o pana de curent de cateva zile, inghetam...asa ca soba e sfanta.

Eu am crescut la tara si nu-mi placea iarna cand treceam dintr-o camera in alta, de la cald la frig si tot asa... frigul ala de te lua de la picioare...dar noi zicem ca am izolat bine temelia...

Vom vedea...momentan sunt stresata cu mutatul, plus ca trebuie sa-mi vina si femeia care imi are grija de copii ca incep munca la sfarsitul lui septembrie...si asta ma streseaza rau, ca nu sunt mutata si aranjata acolo, si nu am apucat sa-mi fac o rutina acolo... Trebuie sa mai mut si copilul la scoala din sat, ca este foarte aproape de casa si astia imi dau buletinul peste doua saptamani ...deci deocamdata am de ce sa ma stresez... pana vine zapada :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Daca ai bransamentul de gaze in poarta, restul e treaba de o zi maxim doua si vei avea caldura de la centrala de gaze. Eu as incerca sa urgentez asta. Ca idee, ultimele ierni, cel putin in zona noastra au fost relativ ok pana la sarbatori si abia dupa a venit greul. Poate reusesti sa rezolvi pana atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Noi aveam centrala dar casa nu era izolata si a cam fost caldura contra vantului...
adica mai mult de 23-24g nu erau in casa, iar cand s-a oprit curentul intr-o ora erau 18g... a fost cam de cosmar asa...a trebuit sa dau drumul la aragaz si sa stam toti intr-o camera. Desi eu nu suport mirosul de gaze arse nu prea am avut incotro...
asa ca nici nu se oprisera ploile din mai ca noi am si inceput cu izolarea. Vad ca e destul de buna daca dau drumul la AC si las temperatura in casa la 24g asa sta aproape o zi intreaga.
Oricum facem si soba ca vine si bb 2 si caloriferele electrice si botosei grosi pt toata lumea.
La cat de secetoasa a fost vara asta nu cred ca o sa fie o iarna cu prea multa zapada... doar inghetul ala urat.
Si eu am termen pana nasc sa fiu cu toate la locul lor si nu prea sunt...exact camera lui bb am lasato pe ultima suta de metri. Asa ca si eu ma rog ca vremea buna sa mai tina cu noi un picut.

+29

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Daca ai bransamentul de gaze in poarta, restul e treaba de o zi maxim doua si vei avea caldura de la centrala de gaze. Eu as incerca sa urgentez asta. Ca idee, ultimele ierni, cel putin in zona noastra au fost relativ ok pana la sarbatori si abia dupa a venit greul. Poate reusesti sa rezolvi pana atunci.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

M-am exprimat eu aiurea, nu am bransamentul la poarta...am doar banii pentru bransamentul la poarta :). Foarte greu se misca, am facut asa:

- dosar depus la ei parca,
- ei au trimis prin posta de la Bucuresti ce mai avem de facut, avizul si cat ne costa ( bani care ii avem dar ii consideram ca si dati :), bine avem cu o marja mai mare),
- am trimis prin posta catre ei actele pe care le mai solicitasera, urmand sa ne trimita contractul sa-l semnam si sa-l trimitem inapoi... contractul de o luna il asteptam, aici am ramas...

urmeaza:
- cand vine contractul sa-l semnam si odata cu el sa trimitem si un mandat pentru o firma de aici care sa faca lucraarea cu speranta ca se va tine cont de acest mandat ( asa cred ca am rezolva pana in noiembrie, dar slabe sperante), tot cand semnam contractul trebuie sa achitam si suma spusa de ei,
- daca nu se tine cont de mandat, fac ei licitatie ( cand, nu stiu) si desemneaza ei o firma care sa faca lucrarea,
- firma vine cand poate cred...face lucrarea
- apoi distrigaz face bransarea..

Deci nu avem sanse zic eu...mai ales ca in perioada 15 noiembrie-15 martie nu se fac lucrari la reteaua de gaze.
Eu am spus de utilitati cat ne-am incadrat cu ele ca si costuri pana la poarta...ca ei cand depui dosarul iti dau un cost al lucrarii. Deocamdata avem curent si au inceput lucrarile la apa si canalizare.

Ela eu ma bazez ca totusi casa este facuta din caramida eficienta parca ii zice, porotherm sau nustiu care. Geamurile sunt facute cu 5 camere cu 3 foi cu protectie all seasons. Ma gandesc ca daca asta vara nu se simtea zapuseala aia in casa, adica era bine, ar trebui ca si iarna sa fie bine...zic si eu...

Oricum ne vom muta intr-un soi de santier si eu ma rog ca si tine sa tina vremea buna si sa fie o iarna blaaaanda :D.

Mergi la inceput

ela_04 v-ati orientat la soba? V-ati uitat ce si cum, ati gasit cine sa v-o faca?

Mergi la inceput