*****Capsunici in jeans Mai Iunie2007 (3)*******

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

aa
baby haller a folosit si Manu. I-a fost prescris tratament cu flixo 4 luni, dar cum nu avea absolut nici un efect, l-a intrerupt dupa 2 luni (pneumologul). Cred ca am mai scris pe forum despre asta...

La mine sincer dupa 4 ani a venit o perioada mult mai usoara.
In toamna-iarna asta Manu a avut o singura raceala - a trecut cu ventolin si dexa.
A mai avut 2-3 reprize de curs de nasul - nu foarte rau - insotit de tusit de 3-4 ori pe zi (direct copt) - chiar de nebagat in seama, care trec cu colargol si vitamina C.
Sa nu cobesc ca zic acum
Fata de anii trecuti cu antibiotice si raceli rele, ventolin de 2 ori pe luna, tuse permanenta (perioada maxima 9 luni) cu pauze de doua saptamani-trei inainte de urmatoarea repriza de cateva luni, acum sunt in paradis.
In schimb a inceput Mihnea cu ventolinul. I-a mai trecut partea cu nasul, dar acum si tuseste (pana acum facea bronsiolite/laringite dar nu tusea). A avut 3 in sezonul asta, si la una a avut nevoie de antibiotic. Celelalte au trecut doar cu aerosoli si siropel.

Eu cred ca nu e neaparat vorba de varsta de 4-6 ani, ci despre intrarea in colectivitate. Mara a inceput gradinita anul asta, nu?
Si Mihnea a inceput de o saptamana... Speram sa fie acomodarea mai blanda ca s-a imunizat o data cu Manu :) Cel putin asa zice pediatra

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Da, e primul an de gradinita. Volumaticul este asta http://www.google.ro/search?q=volumatic&hl=ro&rlz=1R2ADFA_enRO471&prmd=imvnsa&source=lnms&tbm=isch&ei=LahjT7vrDqL54QSX-dDUBw&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CBMQ_AUoAQ&biw=1366&bih=566&sei=MqhjT46TFtT14QSgzoiFCA, diferit de babyhaler, dar cred ca functioneaza dupa acelasi principiu. Doar ca e mai ieftin . Bronsiolita nu e pneumonie, dar se pot face amandoua odata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Sanatate multa copilasilor!

Si Andreea e iar cu otita, acum incercam fara antibiotic sper sa scapam cu toate ca nu-s tare optimista ca tot iesim afara, isi mai scoate caciula cum e cald, vantul sufla ...

Trebuie sa o laud! A mers la dentist si a stat sa ii faca 2 plombite si sa ii scoata un dinte ca i-a crescut al doilea incisiv in spate la cel vechi care nu se misca prea tare ... sper sa se indrepte ca asa rau e crescut si cum maxilarul e mai mic, dintii astia noi sunt mai mari si se intind pe mai mult de doi dinti vechi ... mai multi nu se scot ca se pot departa ce-i noi . Si cariile au fost marisoare, nu mici, cu una am mers de 4-5 ori si nu statea sa i-o faca ...

Al_ma, seretide nu e prea tare pentru copii? sau poate exista varianta de copii ca de medicamentul asta stiu de la mama ... ma tot uit ca voi primiti altceva la afectiunile astea respiratorii , gen bronsiolite, pneumonii, noua nu ni se da decat adrenalina sau antibiotic daca nu-i trece ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Sanatate capsuneilor bolnavi!
Si noi cu febra astazi. Dupa ce ne-am plimbat toata ziua prin oras in tricou cu maneca scurta, a trantit un 39 pe seara, cand eram intr-o vizita. Si inca privim termometrul, care nu vrea sa scada sub 38,5 inca.
Betty sunt tratamente diferite in functie de afectiune. Exista Seretide cu doza mai mica, pentru copii.
Volumatic-ul este indicat copiilor mai mari, babyhaler pentru cei mici.

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007 si 11+

Mergi la inceput

La Seretide ne-a dat cea mai mica concentratie, 25/50, si doar un puf fiecare la administrare, nu 2. Eu eram cam circumspecta, stii cum e cand vezi inhalatoarele astea, specifice asmaticilor, te gandesti la ce e mai rau, dar dr Diaconescu mi-a zis ca nu e cazul, sa stau linistita, ca nu e rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Alina, scuze, de-abia azi am vazut mesajul. Si noi tot in recuperare dupa brosnita, dupa doar o saptamana la gradi. Tot cu ventolin si flixo.
In plus, iar lichid la ureche din cauza de nas infundat/muci, asa ca trebuie neaparat sa o operam de polipi.

Mi-e putin cam teama dar sper sa gasesc un doctor bun.

Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Cum se manifesta lichidul in ureche, ce simptome da?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Buna!
Liv frumoase petrecerile voastre tematice! Felicitari!
Vad ca nici pe voi nu v-au ocolit virozele. Si noi din una in alta, partea "faina" ca eu merg cu 3 deoadata! Nici nu stiu daca sa zic "hop" ca se reia... La gradi ii aduc cu antibioticul la purtator! Eu nu am dus niciodata copilul cu medicatie in colectiv, nu stiu cum de ceilalti o fac!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Madaiulia, ma gandeam eu ca este doza de copii, observ ca la fetele din bucuresti li se da ventolin si flixo pentru bronsita. Is curioasa ca poate cu ele scapa copilul fara antibiotic si cum alexandra face mereu, laringita, bronsita ori pneumonie ma intreb de ce nu mi-a prescris nimeni ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Betty ventolinul si flixo se indica de obicei in bronsiolita, unde e obstructie severa. Si care de obicei e virala. Nu exista o legatura intre bronhodilatator si antibiotic. E greu de comparat diagnosticele fara sa vezi copiii. In principiu eu am mare incredere in scoala de medicina de la Cluj, nu cred ca tocmai la pediatrii sa fie buba. Sau sa-l fi nimerit tocmai tu pe cel mai impiedicat. Asa ca zic sa ai incredere ca fetele primesc cel mai bun tratament pentru boala lor.

Noi tot cu febra. E a treia zi, si nu prea scade cu nimic. Si valorile de 39-40 sunt regula. Asa ca m-am incumetat pana la urma la Novocalmin in seara asta. Si cum e prima data cand primeste Andrei, il pazesc inca. Dar vad ca deja a scazut rapid febra, ceea ce e semn bun.

Am facut si eco astazi. Mai avem un baietel in burtica. Si "bonus" un col scurtat si inca urme de la hemoragia de la inceput, asa ca ma mai distrez cu progesteron si repaus. Si sper sa ma fereasc de viroza.

Alina sanatate prichindeilor. Cred ca e tare greu cu toti 3 bolnaviori. Nici eu nu inteleg cum poti aduce (si primi, in calitate de cadru medical) un copil febril/inca in tratament cu antibiotic la gradinita.

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007 si 12+

Mergi la inceput