Ma simt jignita

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Leditia

In legatura cu mizeria de pe plaje este vina tuturor,dar mai ales a turistilor.De ce in alte tari nu stau pe plaja si scuipa seminte si aici o fac?Mucurile de tigara sunt parfum,mai nasol cand vezi chiloti plutind,sticle de bere sparte si aruncate,pampersi plutind,doze de bere si alte lucruri periculoase pt tine,pt copil!
Pe mine ma seaca la maxim comportamentul asta al oamenilor,al turistilor.Ei fac diferenta!Mizeria nu o fac hotelierii ci turistii.Degeaba sunt pubele peste tot,e mai usor sa-ti lasi mizeriile langa sezlong sau sa le arunci pur si simplu in apa,ca doar e fun..face si pleosc.
In rest,de ani de zile tot merg pe la terase si nu am dat in veci de un ospatar care sa-mi vorbeasca urat sau sa se poarte urat..oi fi eu norocoasa.

Selene sunt si plaje curate si poti gasi o pensiune cu preturi ok,nu e musai sa stai la un hotel in Mamaia,unde preturile sunt clar mai mari.

Leditia,tu ai perfecta dreptate!

La tot ce ai scrsi tu,un mic amendament as avea(nu cred ca asta ar schimba foarte mult situatzia dar...n-avem d eunde sti)cosurile de gunoi pe litoral sunt supra pline,dau pe dianfara,eu nu-mi amintesc sa fi vazut vreodata un cos gol!Cunosc doar notziunea de cos umplut la maxim si gramada aferenta in jur!

Si tot mesajul tau imi intareste convingerea existentzei unei simbioze perfecte intre turistul roman si managerul roman!Managerul da exact ceea ce i se cere:nimic!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Anda,a-ti lasa mizeria pe plaja e una,a o duce la pubela e alta,fie ca pui acolo peste gramada aia..A sta sa mananci seminte pe plaja si sa bei bere si sa-ti arunci mizeriile in apa e iar alta problema care tine de bun simt.Nu stiu,pe mine ma enerveaza cand merg cu fii-miu pe plaja si trebuie sa fiu cu ochii in 4,chiar si in apa,de teama sa nu calce intr-un ciob sau mai stiu eu ce.
Nu am experienta cu hotelierii,insa ma deranjeaza mentalitatea asta...De ce in Bulgaria de ex nu stau romanii nostrii sa manance seminte pe plaja,sa bea bere si sa ''uite'' langa sezlong pet-uri,doze,sticle,seminte,etc etc sau nu-si arunca chilotii si alte mizerii in apa?Sau in alte tari?De ce acolo sunt civilizati si cand vin aici fac plaja o cocina?
Da,preturile sunt mari la noi,conditiile din hoteluri nu-s taman ok,nu se investeste cum ar trebui,avem o tara frumoasa cu un potential turistic fantastic,dar la fel,mentalitatea lasa de dorit..si asta nu stiu cand si cum se va schimba.
Ce-i drept eu nu platesc sa ma duc la mare,insa nu as schimba orasul meu cu niciunul din tara asta.Iubesc Constanta,iubesc marea si plaja,m-am indragostit de acest loc.
Edit:cat despre manageri poate ai dreptate,poate nu.Taxele nu se compara cu alte tari,in turism se baga bani doar pe hartie,multi dau faliment nu pt ca nu ofera calitate ci din cauza ca sunt sufocati de taxe si impozite si nu sunt sustinuti.Altii s-au trezit,au vazut ca daca sustii turismul si investesti in turism poti face averi,atat pt tine cat si pt stat..noi nu ne-am trezit si nu am inteles nimic in toti acesti ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Si tot mesajul tau imi intareste convingerea existentzei unei simbioze perfecte intre turistul roman si managerul roman!Managerul da exact ceea ce i se cere:nimic!

Iar mesajul tau exprima exact ceea ce gandesc si eu si, probabil, sta la baza intregului fundament al falimentului.
Nu stiu cati din voi isi amintesc cum se facea turism la mare inainte de 1989: un litoral plin ochi, oricine mergea la mare. Care aveau bani, stateau la hoteluri mai pretentioase, urmau sindicalistii (la greu!), cei in gazda, la corturi sau pur si simplu in masina, pe spatiile verzi. Orice parculet era plin de masini cu cearceafuri in geam si pline de copii. Toata lumea era fericita, mergea 2 saptamani la mare.
Dupa 1989, au inceput oamenii sa mearga prin strainatate si au vazut diferenta. Si "li s-a urcat la cap". Vor si ei aici ce vad aiurea.
Eu nu inteleg neam de ce as avea pretentia asta. N-o am! De cand ma stiu eu, la bulgari a fost mai fain la mare. In alte parti...nici nu mai zic. Litoralul nostru e la fel de aglomerat. Cei din boscheti s-au mutat in gazda oamenilor care isi completeaza un venit mizer si nu cer prea mult pentru asta. Nu-i mai lasa politia...ca ei tot in parc ar sta. Da, "merge si asa", e clar ca merge, de ce ne-ar trebui straini? Unde sa-i culce si pe aia?
Eu am invatat demult ca litoralul romanesc poate fi prea scump pentru mine. Si prea incomod. Si totusi, an de an merg cateva zile. Intr-o perioada mai calma, la o gazda/hotel ieftin, aplez doar la anumite servicii...si ma simt bine. Iar "marea" principala ne-o luam din Turcia.
Nu ma simt jignit pentru asta. Cand nu mi se ofera, nu platesc. Si plec mai departe. Plateste altul dupa mine? Traba lui. Sunt banii lui.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Astept sugestii, atunci, n-am mai fost in statiunile de pe litoralul romanesc de cand aveam... 8 ani, parca. Adica din... '86.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Vreau sa mai spal putin rusinea litoralului sa va spun si experienta mea de turist in RO. Am fost inca din anii in care se cerea viza si in alte tari. Dupa revolutie turismul in RO era de toata jena, ne-am luat si noi destule tepe. Dar in ultimii ani am cautat bine inainte si am mers numai in locuri foarte bune. Nu am fost dezamagiti in ultimii 4 ani. Daca nu gasesc ceva care sa-mi placa 100% nu merg sau daca e prea scump si nu-mi permit merg 5 zile in loc de 7 sau chiar mai putin. Plajele unde am fost au fost foarte ingrijite si destul de libere. Am mers cativa ani intr-un loc unde eram doar noi si o apa limpede si plina de pesti. La fel si la terase: ma duc in locuri unde imi inspira incredere, intru si in 10 daca nu-mi plac nu ma asez la masa. Prefer sa nu mananc nimic decat aiurea sau prefer 100g fata de 500g mancare la acelasi pret. Am fost si in Bulgaria si Grecia si Turcia. In Bulgaria am ales un hotel scump dintr-un lant si nu m-a dezamagit desi ca sa avem acces la plaja din fata hotelului am platit. In Grecia la fel. In Turcia cand am fost pentru prima data in anul 1998 am ales dupa poze un hotel de 3 stele. Ne asteptam la mai mult. La micul dejun am primit un ou si o felie de pepene. Am plecat si am servit micul dejun la o terasa. Am facut reclamatie la operator si s-au schimbat lucrurile. A doua zi ne-au instalat si aer conditionat in camera. Am ramas cu impresie placuta despre acel manager de hotel.
Mi se pare nedrept sa punem pe toti intr-o oala, cred ca trebuie sa gandim ca daca platim un pret mic si plaja gratis vom primi pe masura pretului si nu ce ne dorim noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Rufus, tu te intrebi de fapt de ce au oamenii pretentii sa fie altfel decat inainte de '89?
Va intrebati de ce sunt plajele pline in Ro. Pt ca le place sau cel putin nu-i deranjeaza. Pt ca mare parte dintre cei care populeaza litoralul subt din categoria celor care fac gratare pe ritm de manele in spatele blocului. Atata timp cat schimbatul de prosoape si curatenia zilnica sunt considerate fite..asta e.
Tot aud asta cu Ro "tara superba, potential turistic urias". Avem si noi un colt de mare si niste munti nici prea prea, nici foarte foarte. Nu ne comparam nici pe departe la peisaje si monumente cu adevaratele obiective turistice. Dar ne consolam cu "potentialu' ".
Singurul loc special e Delta, dar si acolo..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

De ce sa pierd timpul in vacanta si sa intru in 10 restaurante, sa verfic meniul, sa vad daca portia e de 100 g sau de 500g si eventual sa ma bucur in cateva ore de o "cura de slabire" fortata? De ce sa nu ma duc la greci? De ce sa nu pot intra in orice taverna fara grija ca ma tepuieste cneva? Singura grija a copiilor era: oare ce desert primim cadou (stiu ca e "preplatit" dar e o smecherie care prinde).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Ultima data am fost la Eforie, in 2010, mai mult de gura nasilor, am stat fix 4 zile. Ca o nota de culoare, proprietarii pensiunii isi faceau concediile in Turcia.

Acum, cu copil mic, stiu ca vacanta oricum nu va mai fi relaxare 100%. Sa mai stau si cu grija cioburilor/tigarilor/seringilor (am vazut si d-astea !!)/dozelor/etc etc etc de pe plaja ?! Mai bine Bulgaria.

In rest, subscriu la ce a spus Rufus. Sunt prea saraca sa-mi permit Romania, am facut in 2009 prostia sa mergem la Mamaia la o saptamana dupa ce venisem din Antalya si cand am pus cap la cap cheltuielile am vazut ca mai bine duceam soacra si nepotica in Turcia. Nu ma simt deloc jignita, sa fie hotelierii sanatosi si sa ia banii cui admite ce se intampla la noi.

Ca o nota de subsol, nasii nostri, mari patrioti si amatori de Eforie, de vreo 3 ani de cand am mers impreuna in Thassos fac imposibilul sa mearga si ei anual in Grecia. Nu de alta, dar pana si benzina a devenit mai ieftina afara...nu mai vorbim de servicii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Si la greci sunt tepe..... Ha, am ajuns sa privim grecii ca pe idealul de corectitudine? lol
Intru in 10 terase pentru ca imi place sa fac alegeri bune, sunt foarte pretentioasa si asta se extinde la toate tarile pe care le vizitez. In alta tara nu inseamna ca totul e roz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Grecii doar stiu sa faca turism mai bine ca noi.
Diferenta e ca la ei ai de unde alege terasa aia, la noi risti sa ramai flamand daca incerci sa fii cat de cat pretentios.

Mergi la inceput