Calendarul gradinarului vesel (24)
Raspunsuri - Pagina 17
Mik spune:
Giorgi, si la mine ploua si ma bucur.
Si eu te sfatuiec sa cumperi din vecini caci cresc mai bine decit cele din magazine.
PS : eu tot n-am apucat sa fac poze si nici macar sa le pun pe cele de zilele trecute.
leeloo2004 spune:
Georgipuia, mi-ar place mie sa am asa gradina profesionista, dar ma inspir si eu din reviste, din ce am vazut prin curtile oamenilor in concediile din strainatate si mult din ce-am vazut pe la fetele de aici, de pe forum!
Bonsai, m-am uitat pe etjcheta magnoliei, se numeste "Leonard Messer"! Dar cred ca am si o Soulangiana roz, e a doua magnolie mai maricica de la mine din curte. Am sa-i fac si ei o poza pt ca mi se pare ca si ea are 2 boboci!
B.nica, tu zici ca din cauza scoartei de copac nu mi-au aparut unele lalele, sau la ce te-ai referit cand ai zis ca le-am inabusit? Nu m-am gindit la asta, dar atunci nu ar fi explicabil de ce mare majoritate a bulbilor a rasarit totusi. Inclin sa cred ca bulbii au degerat sau au putrezit, probabil au fost soiuri sensibile.
Oricum anul asta, in iunie, a jung de 2 ori la Amsterdam si am sa-mi iau un packet mare de bulb de allele Darwin, din cele obisnuite si foarte rezistente!
PS: si eu ma bucur ca azi (si in zilele urmatoare din cate am inteles) ploua - ieri a fost nenea cu gazonul - mi l-a aerat si curatat si apoi a dat cu ingrasamant asa ca ploaia a picat tocmai la tzanc!
b.nica spune:
Gabriela, nu stiu dar pozele tale arata altfel decat sunt bulboasele mele din capitala dar totusi cred ca m-am inselat.
La mine lalelele sunt inflorite deja iar primulele sunt mult mai dezvoltate.Sincera sa fiu si eu imi propusesem sa cumpar "aschii"(na, ca iar nu stiu cum sa le numesc!) din astea si sunt cu ochii pe tine.
bonsai spune:
leeloo,
astept pozele!!!
acum mi s-a pus pata pe acea magnolie roz,cu flori MARI,CARNOASE!!!
stiu ca e soulangeana si daca ma poate ajuta cineva cu denumirea corecta ,nu ma supar!!!
Leonard Messer am vazut in OBI,dar mi se parea ca nu e aia cu flori mari....uite asa invata omul......
olympia spune:
Gabi, m-am mai gandit la coltul tau. Daca pui bulbi, pune lacramioare ca lor le place la umbra/umezeala. Si mai poti pune caldaruse, ca umplu locul pana creste tamarixul si spirea si incearca chiar si regina noptii ca si ea vrea apa destula. Eu am si la soare si la umbra si se descurca.
zuzi.simona spune:
la mine a mers menta bine la umbra si agrise, anul acesta probez zmeura
gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
bonsai spune:
revin cu inca o intrebare de incepator!!
avand in vedere aventura mea cu bulbii,adica am cumparat o multime de soiuri si credeam ca daca vor fi pusi primavara ,voi avea flori ....tot primavara,m-am apucat de documentat......
pe site-urile de profil sunt impartiti:bulbi de primavara si bulbi de toamna.....ce nu inteleg????..irisii albastrii,pitici,apar peste tot la bulbi de toamna,dar au recomandari de plantare in martie -aprilie,si mai mult de atat,recomanda si scoaterea lor inainte de primul inghet.......fetele care au irisi in gradina,scoateti bulbii sau nu toamna?...si daca i-am pus in martie ,pot spera sa mai infloreasca anul acesta?????
leeloo2004 spune:
Olimpya, multumesc mult de sugestii!
B.nica - la mine e Mai frig ca in Buc, probabil de asta toate infloresc mai tirziu. In Buc magnoliile sunt in plina floare sau sunt pe trecute, la mine abia au boboci...si primele lalele au inflorit in weekendul asta!
Bonsai - poate gresesc dar eu stiu asa: bulbii de toamna se planteaza toamna si infloresc primava urmatoare; bulbii de primavara se planteaza primavara si infloresc vara si cred ca toti sau aproape toti bulbii de primavara se scot toamna pt ca nu resista la ger.
Eu am iris pitici, pusi toamna, nu I-am scos niciodata si infloresc primavara devreme, nu mi-au inflorit niciodata de 2 ori. Am si bulbi de iris hollandica - incoltesc toamna, stau Asa peste iarna si infloresc la sfirsitul primaverii - si ei sunt rezistenti la ger. Si am si rizomi de irisi germanica, infloresc la inceputul verii si sunt si astia rezistenti la ger.
Sper ca ti-am fost putin de ajutor!
olympia spune:
Bonsai, nici eu nu scot bulbii de irisi peste iarna, am irisi inalti mov si n-au inghetat. Rezistenti sunt si bulbii de narcise galbene, astia-s si productivi, ramasi in pamant se inmultesc an de an.
Mik spune:
Bonsai, in cartea de de gradinarit "Guide Clause" scrie la fel : bulbi de toamna, bulbi de primavara. Eu am renunat la asa subtlitati, am citeva lalele si narcise galbene si e suficient.
Leloo, nici magnolia mea nu e inflorita si in orasul "de jos" sunt in floare.
La noi e tot frig si ninge/ploua. Deci n-am facut nimic in gradina.
Am pus doar poze facute saptamina trecuta si poze noi cu gainuse :
http://mihaelaquoideneuf.blogspot.fr/
O duminica placuta.