Calendarul gradinarului vesel (24)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

Fetelor dragi, pentru cine e interesata de hortensie sa stiti ca este la Lidl cu 28 lei, alba, albastra si rosie. Ghiveciul este maricel . Eu am luat alba si are cam 5 "maciuci" inflorite bine si alte 2 verzicioase. Mai vreau una rosie. Deja la ghiveci am albastra si i-am cumparat si ingrasamant de albastreala dar am citit ca ph-ul acid se poate obtine si cu turba sau cu pamant de flori amestecat cu rumegus.
Vreau sa le plantez afara, pe langa trotuar, zona unde este soare pana la cel mult 12-13 apoi se lasa umbra casei. Cred ca le va merge bine.Le fac "tarc" din bordura de lemn cu are Carmi insa de forma patrata
Cea din ghiveci am lasat-o anul trecut si in arsita si frunzele se ardeau.

Si off topic: au si pijamale cu maneca scurta cu licenta Disney la 27 lei. Frumoase si bune calitativ. Am mai luat si alte pijamale pt pici si se comporta f bine comparativ cu altele scumpe(nu se decoloreaza si nu se largesc). Asta pentru cine e interesata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Multumesc de raspuns Carmi!

Ultimele 24 ore au fost cam pe dos la mine si ma adun tare greu acum... am luat ieri 2 pliculete de seminte, dar sa crap daca-mi amintesc ce am luat... Va dati seama cum sunt?

Am fotografiat cu privirea si niste flori la ghivecel frumoase tare, dar si preturile lor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

De dimineata am mai facut un tur prin gradina sa vad ce a mai rasarit, ce a mai inflorit - am facut si poze, le gasiti de aici incolo...
Am poza si noua "zona de interes" din gradina - coltul de care va vorbeam - nu am terminat-o, insa am delimitat-o si am inceput sa o populez cu plante - mai trebuie sa o termin de sapat, sa completez cu pamint si sa aduc si scoarta de copac - abia astept sa o termin!

Si inainte sa plec spre servici a venit si nenea cu ingrijirea gazonului - sa aereze, sa-i dea cu ingrasamant si sa mai planteze seminte de gazon pe unde au mai aparut gauri - la tzanc daca tot zic meteorologii ca de azi incep ploile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

leeloo,

cine e fata desteapta ca tine are cu ce se lauda primavara!!!!......cine e incepator ca mine,ca sa nu folosesc alt adjectiv,se uita la altii in gradina...

......eu asteptam primavara ca sa pun flori de primavara.....nu am citit pe instructiunica narcisele,zambillele,muscariile sunt bulbi de toamna...asa ca deocamdata privesc in alte gradini dupa aceste minunatii.....

ma consolez doar cu lalele....si cu daliile la care le-am nimerit sezonul...

PS;cum se numeste magnolia ta????e cumva magnolia solangiana roz????asta mi-o doresc ,dar nu gasesc in magazine la un pret rezonabil....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Gabi, superbe florile! Si cate culori de zambile! Cred ca miros divin!
Ce ai mai pus in coltul nou in spatele hortensiei si al hostei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Olympia - deocamdata nimic... chiar vroiam sa va cer si voua sugestii - locul ala e mai mult la umbra si ramane acolo destula umezeala. In colt de tot am o tufa de Spirea, pe margini am plantat Jugastru si in stinga de tot am o tufa noua, un Tamarix (pe asta cam trebuie sa-l tin sub control - creste foarte mult, foarte repede si de obicei cam aiurea...). Probabil hortensia ar fi trebuit sa o pun mai in spate, spre spirea, dat fiind ca in timp creste destul de bogata si relativ inaltutza - dar m-am gindit (avand in minte gradina bunicii mele) ca ii va lua multi ani hortensiei ca sa ajunga la o astfel de dimensiune si pina atunci pot sa o tin sub control... Eu ma gindeam la niste plante low-maintenance de tip ierburi sau ceva asemanator...Ma gindeam sa pun si bulbi de primavara, dar ma tem sa nu putrezeasca din cauza umezelii...

Bonsai - hai ca ai fost draguta, nu m-am gindit ca nu stii ca bulbii plantelor care infloresc primavara se pun toamna...dar nu-i nimic, ii poti pune de acum si la primavara viitoare sigur ai sa te bucuri de flori superbe!! Cred ca magnolia inflorita e cea de care spui tu - o sa ma uit diseara pe cartonas, tin minte ca il mai am - si iti spun. Eu am luat-o de la cris style (din Otopeni) - ma bucur ca este prima magnolie din gradina (am 4, dar doua sunt mici-mici, celelale 2 sunt cam de 80 cm). Eu trec in fiecare dimineata prin fata magazinului - acum e plin la ei acolo de magnolii de diferite marimi, pline de flori - stiu insa din experienta ca sunt scumpe, mai ales cele mari...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Cum ne iubeste pe noi Doamne-Doamne!Uite, cu ploaia asta au iesit minunile mele bulboase de nu stiu la ce sa ma uit mai intai.

Gabriela, minunate flori ai, le-am admirat aseara, nu stiu in ce zona stai ca sa ma gandesc la temperatura, dar nu cumva le-ai inabusit cam mult cu aschiile( am un lapsus cu denumirea lor) acelea de conifere?

Fetelor, am "reciclat" niste cosuri din plastic vechi( le foloseam la spalarea fructelor) pe care am vrut sa le arunc si le folosesc acum pt. bulbii de gladiole si de "Gladiolus acidanthera" acelea parfumate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Sunt convinsa ca va scot din papuci cu ultima mea gaselnita: cultivarea ciupercilor Shiitake.
Iata: http://www.youtube.com/watch?v=NGi6cVYtgeg&feature=related
In conditiile astea daca ai butucii si o bormasina poti sa le cresti si pe balcon,!

P.S.Cand imi vor fi furnizati sporii si daca sunt OK am sa va spun pe PM de unde puteti sa-i procurati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

Am auzit ca din week-end pana spre 15 aprilie, temperaturile nocturne vor fi si de 2 grade in Bucuresti.
Si ieri m-a luat valul cu florile si am transplantat cannele afara. Aveau multe frunze, cam 3-4 si maricele.
Nici nu stiu cu ce sa le acopar pt ca sub pet-uri nu ar intra ca-s prea mari. Butasii de trandafiri ii voi lasa asa pentru ca i-am imprastiat prin toata gradina si nu mai am cu ce-i acoperi.
Sper sa reziste si cannele, ca sunt asa de frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Bine v-am regasit...

Si la noi ploua binisor... o sa acopar si eu magnolia si ce mai am descoperit noaptea, ca nu se stie. Am reusit sa tundem pomii si sa terminam de semanat mararul, patrunjelul si salata de la Suceava, sotul a imprastiat si gazonul pe cea mai mica portiune si vroia sa continue azi. Oare merge daca pamantul e asa de ud?

Mie cannele nu mi-ai rasarit inca in ghivece, semintele de floricele nu reusesc sa le identific in ghivecele unde le-am semanat nu stiu daca si ce sa jumulesc... am mai cumparat seminte de primula si de clopotei, dar intentionez sa le seman direct in gradina incepand cu luna mai. Au rasarit lalelele indungate si abia astept sa creasca si sa imboboceasca.

Vroiam sa stropim pomii, dar cu ploile astea nu cred ca mai merge, deocamdata.

Leelooo tu ai o gradina prea profesionista ca sa-mi dau eu cu parerea. Chiar nu stiu cu ce idee sa ajut si eu la amenajarea ei.

Am trecut aseara pe la un vecin care vinde panselute si am intrebat care e pretul si le-am vazut. La 1 leu radacina (zice prietena mea ca-s mai multe fire) eu zic ca e un pret ok... Maine aveam in plan sa merg, dar cu ploile astea nu stiu daca mai scoate omu.

Bonsai, magnolia lu Leeloo e Soulangeana, dupa bobocel.

Spor la gradinarit!

Mergi la inceput