Nasterea la Arcadia - Iasi (37)
Raspunsuri - Pagina 5
DadaIna spune:
gravidacori 2 lingurite ii dai cand se introduce un aliment nou dupa care astepti 2 zile maxim sa vezi daca nu face alergie la alimentul nou introdus.2 lingurite la 9 luni la o masa este foarte putin daca nu primeste la acea masa lapte completare 150-200 ml.Normal trebuie sa manance in jur de 150-200 mg de mancare.Ideea e sa se inlocuiasca masa de lapte.Cat lapte consuma atata mancare se da.Am mai spus... gaza mea mananca un castronel Avent mic, plin la o masa.Pentru exemplificare am pus o poza in albumul comun sa vezi cat manca gaza mea la 9 luni.Inainte de mese bea si cate 50 - 100 ml de lapte.
Asta nu inseamna ca toti copii sa manance la fel pentru ca nu toti copiii sunt la fel!!!Sunt altii mai mofturosi, altii chiar nu vor sa manance de loc, altii stramba din nas la primirea mancarii, etc.In orice caz nu trebuie fortati.
Fara sa te superi insa mancarea sanatoasa poate fi si foarte gustoasa.Eu gatesc in fiecare zi de 17 ani de zile 2-3 feluri de mancare si crede-ma ca noi mancam sanatos in casa si mancarea e foarte gustoasa.Si nu folosesc delikaturi si alte porcarii cu chimicale in ele pentru a schimba gustul mancarii ci doar condimente naturale.Nu o spun eu ci oaspetii care vin la noi.
Acum Anto papa 3 mese pe zi. Dimineata : branza de vaci, ou fiert la 2 zile, iaurt, biscuit pulbere, fructe: mere,pere, combin diferit in fiecare zi.La pranz: ciorbita, bors, sau supa de carne si felul 2 piureu din legume cu carnita.Carne primeste zilnic peste,pui sau vita. Seara ceva usor: cereale, budinca de gris, mamaliguta cu branza, macaroane la cuptor, etc. Mereu mancarea din castronelul Avent o papa toata. Lichidele: borsuletul, supica bea cam 200 ml din ele.I le dau cu lingurita sau cu biberon cu tetina variabila de la Avent.Zeama o strecor si restul solid din ciorbita ii dau separat amestecat cu putina smantanica.
Pe langa astea lapte de la mine de 3 ori pe zi insa putin.Maxim 100 ml.Apa, ceai mai rar si o data pe saptamana ii fac suc la storcator.
Intre mese mai papa un fruct sau mai rontaie un biscuit.Pana acum nu i-am dat paine.Prefer orezul in locul painii.
"Copii nostri se nasc perfecti! Rolul unui parinte este sa nu strice ceea ce natura sau Dumnezeu a creat!"
MElise spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LenaC La multe lunite bebe Andrei !!! Melise, scuze. Modific in capitolul urmator ca acum nu mai pot. Tu nu poti modifica? Esti moderator, nu? Lena - fericita a Maiei Bebe Maia - 8 oct 2011 |
LenaC am modificat eu, ai dreptate, ca moderator pot modifica oricand, scuze...nu m-am gandit, eram obisnuita cu ideea ca tu administrezi listuta de asta.
MElise
gravidacori spune:
am fost la aer,3 ore am stat
DADA, ea a papat si mai mult de 2 lingurite, a avut o perioada bunicica,apoi s-a lasat doar pe cereale si iaurt,apoi i-ar si-a revenit.au fost zile si zile,dar cat papa antonia nici nu ne apropiem.acum, cateodata,numai daca vede lingurita intoarce capul,trebuie sa ii dau cu lingurita pe buze ca sa simta gustul.
am nr doamnei cu laptele, a zis ca are clientii ei pt care vine si daca mai vrea cineva sa fie sunata ca sa stie sa aduca cat e necesar.e bun si proaspat. azi a fost o amica la targul ala, a luat laptele de capra de acolo,si acasa s-a branzit. m-a sunat dezamagita sa ii iau eu o sticla de aici din tatarasi.noroc ca am gasit-o pe femeie ieri,ca faceam si eu un drum degeaba pana in pacurari si bani 'branziti'
DadaIna spune:
Si noi am stat azi afara mult.Trebuie sa recuperam gravidacori incet, incet o sa pape si gazuta ta.Poate o deranjeaza dintisorii.Si la noi cand suntem in plina eruptie dentara nici nu ne uitam la mancare.
gravidacori spune:
da DADA,au iesit si cei de sus. sper si eu sa intram in ritm normal,oricum m-am mai linistit cu anemia,(pana la analize) nu se regaseste in nici o descriere/test.
AlynaB spune:
Buna ziua scumpele mele mamici, burtici si bebei!!!!
Nu am intrat de f mut timp,am pierdut preo 3 cap :(((......Am inceput serv de 2 sapt si sincer nu mai am timp de nimic.Cand ajung acasa imi vad puiul si atat, restul nu mai exista.In week cand sunt acasa , stam numai p afara.
Alex a implinit 1 anisor, am taiat motul, am avut o petrecere super!!! A ales de pe tava microfonul pixul si te :)
Acum 2 zile l-am frizat, l-am tuns 0!!!!
Felicit toate mamicie care au nascut intre timp, sa va traiasca ingerasii!!!!!
La fel tuturor puisorilor care au implinit primul anisor din viata!!!! Sa cresteti mari, sa fiti sanatosi voiosi si voinici!!!!
Va pupam si va dorim o duminica minunata!!!!!!!!!!!!!!!
Gabrielita81 spune:
La multi ani sanatosi si fericiti ALEX!!!!!!!
Frumoasa poza de la avatar....nazdravan baiat....
oiyoy spune:
La multe lunite fericite si ceestere usoara in continuare bebe Edward!La multi ani voiosi bebe Alex!La multe lunite senine si frumoase Estelina!madline tu cum esti o mamica dedicata ii dai de cap problemei cu Fe.cin si eu cu o problema.IONELA HELP! Azi m-am trezit cu durere in sanul drept deasupra.ma tine si acum si devine sensibil la atingere.cand am strans de mmelon sa verific daca e infundat de pa canalul din dreptul poetiunii dureroase a iesit laptic galben.sa-i mai dau sa suga la sanul asta.offff!chiar n-aveam nevoie de asta.
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oiyoy La multe lunite fericite si ceestere usoara in continuare bebe Edward!La multi ani voiosi bebe Alex!La multe lunite senine si frumoase Estelina!madline tu cum esti o mamica dedicata ii dai de cap problemei cu Fe.cin si eu cu o problema.IONELA HELP! Azi m-am trezit cu durere in sanul drept deasupra.ma tine si acum si devine sensibil la atingere.cand am strans de mmelon sa verific daca e infundat de pa canalul din dreptul poetiunii dureroase a iesit laptic galben.sa-i mai dau sa suga la sanul asta.offff!chiar n-aveam nevoie de asta. www.facebook.com/media/set/?set=a.216246255109770.54840.100001731918897&type=1&l=2e8787e5b1" target="_blank">Poze Claudia |
da-i sa suga si incearca sa orientezi barbita spre zona dureroassa