enterocolita la 6 luni jumate

Buna dragi mamici,
Baietelul meu de 6 luni jumatate, a fost diagnosticat cu enterocolita (virala).
Ceea ce mi-a atras atentia in prima faza au fost bubitele de pe fund care nu mai treceau desi folosisem cutaden si apoi praf saprosan. Mai erau si scaunele moi pe care eu le pusesem pe seama dintilor care se tot chinue sa iasa, si care am zis ca ar fi cauza aparitiei lor. Cind am ajuns cu el la doctor, ne-a pus diagnostic de enterocolita, ne-a dat unguent de Flocinolon, lapte praf Nan fara lactoza, si pliculete de Smecta.
Intrebarea mea este: ce stiti despre enterocolita asta, ati avut de-a face cu ea, si la ce tratament a cedat.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre.
Ana-Maria si Rares
Raspunsuri

gabrianah spune:
Draga Ana-maria,
si noi sintem din cluj:)
noi am avut prima diaree la 2 luni, cind bea numai lapte de mama.Virusurile astea circula in aer, si cind organismul e un pic mai slabit, prin ocazia si se "fixeaza " pe mucoase : la nas, sau intestin .De aia cind le ies dintii fac raceli si diaree, ca din punct de vedere imunologic organismul este mai slabut si "descoperit" ( cel putin asa stiu eu).
Daca mai ai lapte la sin, da-i cit de mult poti, ii va face mare mare bine. (Chiar daca vezi da scaunele diareice nu se intaresc repede) nu se recomanda sa intrerupi alaptatul.
Smecta este foarte bun, curata intestinul de bacterii si leaga foarte bine.
Cind a avut diaree, noi am mai primit de la medic "Ecoflorina", este mai scump,dar faorte bun, sint lactobacili naturali care refac flora intestinala.
Pe noi ne-au ajutat faorte mult afinele, compot sau gem, extrordinar!la farmacie este si medicament din afine, natural, fara contraindicatii. acum nu imi amintesc cum se numeste, dar intreaba.
Ceai de musetel, apa minerala, zeama de orez, cartofi fierti fara lapte, fara unt.,mar ras cu banane, mar banane, br. vaci.supa d elegume cu orez.
In general , regula de aur ( cind are diaree mare ): fara lapte, fara unt sau ulei, fara ou, fara zahar cristal( face fermentatie si mai mare), fara sucuri de fructe!! daca poti , indulceste cu glucoza de la farmacie.sau fierbe zaharul cu apa sa fie sirop.
sa nu te ingrijorezi, ca o sa ii treaca in citeva zile. cind introduci laptele, sa o faci gradat.
cu drag, ana

aquariusrpro spune:
Ana-Maria,
Ideal ar fi sa -i faci bebeului o coprocultura. Sa stii pe ce picior stai.
Apoi trebuie sa urmaresti sa nu apara mucilagii in scaun. Smecta si toate celelalte sunt bune, iar Ecoflorina de care spune Ganianah este foarte buna. Cu cateva seminte dintr-un flacon de ecoflorina poti "insamanta" laptele si se face iaurt viu ( ca tratament permanent dupa ce trece enterocolita ). Iaurtul poti sa-l amesteci cu iaurtul care-i place. In timp reface aproape complet flora intestinala si imunitatea aferenta.
Sanatate si pupici la pitici!
Roxana&Ruxandra

ana-maria spune:
Fetelor va multumesc mult pentru raspunsuri.
Azi e mai bine, in sensul ca nu mai are scaune moi, in schimb pe fundulet i-a aparut o pata destul de mare, rosie. Bubitele sint mai mici.
Ce o fi insemnind? E spre vindecare sau avem o problema noua?/?
Ana-Maria

janib spune:
Ana -Maria, cel mai bine ar fi sa-i faci totusi o coprocultura. Gaza mea pe la 6 luni a facut o enterocolota virala foarte urata in sensul ca a trebuit internata in spital. Asa ca cel mai bine ar fi totusi sa ii faci o coprocultura ca sa iti dea niste tratamente ff bune. Pentru bubite mie mi-au recomandat sa ii dau cu un unguent cu antibiotic ca apoi sa o las putin si cu poponeata fara pampers.
Oricum ar trebui sa renunti la lapte atunci cand are diaree mare si sa treci pe morcovi fierti si pasati. Oricum succes si asteptam vesti bune.

gio spune:
Si bb a avut enterocolita acum 2 luni si inca mai tragem si acum. Fa-i coprocultura, cum au zis si fetele, ca aparent poate trece si cand treci la regimul alimentar obisnuit sa apara diareea din nou (daca nu s-a vindecat infectia). Pt diaree cea mai buna e supa de morcovi si in nici un caz cartofi (au efect laxativ). Si dupa ce trece diareea - tratament pt refacerea florei intestinal - noi am folosit Enterol, dar nu prea se gaseste.
Eu stiu ca Nan fara lactoza se da timp de 6 sapt (noi nici dupa 2 luni n-am scapat de el) si laptele obisnuit se introduce gradat - chiar si cate 10 ml la o masa. Bb a mea nu prea il accepta bine, asa ca ii pun faina de orez (vezi sa nu aiba zahar - noi folosim Bebelac)in fiecare biberon - in loc de mucilagiu de orez.
Sanatate multa,
Gio si bb Taisia

Flower spune:
Draga Ana-Maria ,
Si Vladutz a avut probleme de astea - de fapt , cred ca asta e punctul lui slab. A avut 2 episoade mai grave , pe la vreo 2 luni jumate , dupa vaccin si tot pe la 6 luni.
A fost chin mare , ca vreo cateva zile a fost regim si a cam facut foamaea mititelu' de el : mucilagiu de orez , morcov , ceai de menta neindulcit..cam atat.
Medicamentatie : pentru bubite o tinctura antialergenica preparat in farmacii , Smecta , Colistin si , parca , si Amoxicilina suspensie la 8 ore.
Ceaiul de menta neindulcit il folosesc in continuare.
Vladutz avea cate 8-9 scaune pe zi , unele la o ora , foarte moi , de culoare si de consistenta mustarului cu boabe , dar foarte 'subtire' , facute cu zgomot si foarte urat mirositoare ( a ou stricat ) si febra mare ( chiar si 39.6 'tratata' cu Amoxicilina si sosete cu otet/spirt , ba chiar si cu o jumatate de Fenobarbital , doza mica ).
Am tras-o si noi
, da' am banuit ca a fost de la Danonino sau Tedi sau vaccin , insa doctorita a zis tot ceva de un virus.
Sanatate multa !

ana-maria spune:
Pacatoasa enterocolita asta!
Simbata as fi zis ca am scapat de probleme. Dar se pare ca nu e chiar asa, dupa cum mi-ati scri si voi. Totul parea ca e spre bine, cind duminica seara iar mi-a facut un scaun moale cu mucilagiu prin el.
Intradevar, i-am introdus 30 ml. de lapte praf obisnuit, si la amiazi a mincat pireul obisnuit in care era si cartof si carnita de pui. Azi dimineata i-am dat 60 ml. lapte praf obisnuit (din 230 ml. total).
Am fost la doctor, dar nici noi nici el nu a zis de coprocultura.
Sa vedem ce ne mai asteapta.
Va multumesc inca o data pentru raspunsuri.
Va tinem la curent cu experienta noastra.
Ana-Maria si Rares

Raluca spune:
Din experienta, nu te grabi cu introducerea laptelui normal. Noi am baut Nan fara lactoza 3 luni dupa un astfel de incident. Copilul poate ramane cu intolerantza la lactoza...Si apropo, ce dr aveti, sunteti din cj, nu?
E ciudat ca nu va indicat o coprocultura.
Raluca si Ilinca (1 an si 9 luni)

aquariusrpro spune:
quote:
Originally posted by ana-maria
Pacatoasa enterocolita asta!
Simbata as fi zis ca am scapat de probleme. Dar se pare ca nu e chiar asa, dupa cum mi-ati scri si voi. Totul parea ca e spre bine, cind duminica seara iar mi-a facut un scaun moale cu mucilagiu prin el.
Intradevar, i-am introdus 30 ml. de lapte praf obisnuit, si la amiazi a mincat pireul obisnuit in care era si cartof si carnita de pui. Azi dimineata i-am dat 60 ml. lapte praf obisnuit (din 230 ml. total).
Am fost la doctor, dar nici noi nici el nu a zis de coprocultura.
Sa vedem ce ne mai asteapta.
Va multumesc inca o data pentru raspunsuri.
Va tinem la curent cu experienta noastra.
Ana-Maria si Rares
Ana Maria,
Ia un flacon pentru coprocultura, recolteaza ( mai ales din zonele cu mucozitati ) si du-te la primul laborator si plateste analiza daca pediatrul nu a recomandat.
Medicii au plafoane de cheltuieli! Sunt multi medici, din nefericire, care merg pe tratamente generice si, daca nu merge, iti da altceva si apoi altceva a.s.o.
Mucilagiile in scaun inseamna ca se desprinde din mucoasa intestinului ( infectia este prezenta si a avansat ) si nu este bine. Urmatorul pas este sa vezi mucozitati cu firicele de sange! In mod normal pediatrul ar fi trebuit sa-ti dea trimitere pentru coprocultura si proba de digestie ( cel putin! ).
Sa-ti spun ce urmeaza dupa scaune cu mucozitati cu firicele de sange ??!! Sau cate luni de tratament si ani de grija iti trebuie sa repari intestinele ?!
Te rooog, du-te si fa-i analizele!
Roxana&Ruxandra

ana-maria spune:
Da, sintem din Cluj, Raluca.
Doctorita de la circa de cartier, mi-a zis ca problema cu bubitele (ca de aici a inceput)e de la scutece ... sa nu-mi fac probleme. In fine.... no comment.
Doctorul pe care noi il cautam in cazuri de genul asta este dl. dr. Farcau Dorin. Am incredere in el si colaboram bine, pina acum nici nu au fost probleme, e drept!...
Chiar m-ati pus pe ginduri negre fetelor.
Am sa i-au legatura cu doctorul si o sa-i cer coprocultura.
Ana-Maria si Rares