enterocolita la 6 luni jumate
Raspunsuri - Pagina 2

aquariusrpro spune:
Pe doamna doctoritza poti sa o trimitzi la reciclare! Adica recuperarea materialelor folosite!
Bubitele pot sa apara si de la infectii vulvare sau intestinale.. Am trecut prin asta si stiu de la pediatra. Meii.. daca o conving sa intre pe site si sa vorbeasca.. ce bine ar fi! Tre' sa-i fac rost de o "calcula" si de conexiune la internet! La cat e de sufletista.. o sa stea pe site si povesteste pentru toata lumea!
Cu analizele ar fi cazul sa te grabesti si sa stai cu un ochi pe "scaunele" bebeului. La primele semne de firicele de sange in mucus o "tai " la doctor. Cere-i si proba de digestie, dar.. nu mai stiu! Era o conditie pentru proba de digestie.. o zi sau doua sa nu manunce niste lucruri!
Sanatate!
Roxana&Ruxandra

July spune:
Proba de digestie:
Timp de3 zile,pacientul tine urmatorul regim la una din mese(pranz sau cina)
-o portie de piure de cartofi in care se amesteca un galbenus de ou fiert si o lingura de smantana sau de unt
-o portie de carne fiata
-un morcov si un mar obligatoriu crude
In restul zilei se poate manca orice.Se aduce la laborator proba de fecale din a patra zi.Se va specifica daca s-a respectat sau nu cu strictete regimul alimentar.
Si eu zic sa te duci din proprie initiativa si sa-i faci ce ti-a zis aquariusrpro.Nu-i de joaca!
Sanatate multa!
July si bb.Teodora-Cristiana

ana-maria spune:
Am fost azi dimineata cu proba pt. coprocultura.
Pe joi seara o sa avem rezultatele.
Vreau sa va mai intreb ceva: Rares trebuie sa faca vaccinul de 6 luni, este indicat sau nu in situatia lui?
Multumesc July pentru dieta de digestie.
O sa-mi listez toate raspunsurile voastre spre a le avea la indemina.
Va pupam si va dorim numai bine.

July spune:
Buna Ana-Maria,
Cand copilul este bolnav este chiar indicat sa se amane vaccinul.Cel mai bine iti intrebi pediatrul.Vaccinul antipolio- administrat pe cale orala nu va face altceva decat sa-i accentueze diareea.
Nu uita sa ne mai spui cum se simte Rares si care este rezultatul coproculturii.
Toate cele bune si sanatate multa!

ana-maria spune:
Avem rezultatele de la coprocultura: noua ne-a gasit campylobacter, si prin urmare ne-a dat eritromicina o saptamina, dupa care repetam analizele.
Acum imi dau seama ca nu mi-a zis nimic de refacerea florei intestinale. Inteleg ca in urma tratamentului cu antibiotic se distruge si mai tare, oare de ce nu mi-a zis de chestia asta?
Si eu zapacita cum sint n-am intrebat, abia am apucat sa plecam repede din spital ...
Oricum, vreau sa va multumesc inca o data pentru sfaturi, si mai ales Denisei ca m-a pus sa scriu subiectul (eu mai putin activa la scris...)
Va pupam,
Ana-Maria si Rares

Raluca spune:
Bine macar ca ai facut analiza...ar trebui sa-l tragi nitel de urechi pe nenea dr.
pentru refacerea florei, Ecoflorina, e cam scumpa dar trebuie. doza trebuie stabilita de dr.
sanatate!
Raluca mama Ilincai
Raluca mama Ilincai

July spune:
Buna Ana-Maria,
Acum macar stii cu ce lupti!...
Nu uita sa-i dai si complexul B de vitamine pe langa Ecoflorina.Ptr.protectia ficatului.Ideal ar fi sa-i dai Ecoflorina tot o saptamana,cat dureaza tratamentul cu antibiotic.Dupa care mai repeti analiza la o saptamana distanta de terminarea tratamentului.
Sa auzim numai de bine!
Sanatate!

antoioana spune:
Salut fetelor.
M-ati pus pe jar bine de tot :-((( Bb-le nostru (4 luni implinite) are niste crampe f. dureroase. Nu sunt mai ales seara cum apar cel mai adesea colicii, sunt omiprezente: adica apar cand vor ele. Inclusiv noaptea. Dupa fiecare masa (il alaptez). Se trezeste de multe ori plangand=racnind din somn, ziua sau noaptea, de sar ca muscata de sarpe. Uneori plange cu ochii inchisi si cand ii trece durerea (il simt ca nu se mai zbate ca pestele pe uscat), adoarme instantaneu. Mucusul in scaun este ceva frecvent. De 3-4 ori a facut scaune NUMAI mucus. Kk nu are un miros urat, este si mai tare si mai moale. I-am spus asta dr., i-am spus ca nu mi se pare normal si ca nu pare a fi numai colici, dar ea nu a parut a se ingrijora. Cum bb este cand mai bine cand mai rau, imi spun ca poate ii va trece. Dr. a spus ca daca ar avea altceva, i-ar aparea sange in scaun. Asa ca spuneti-mi: la enterocolita asta apare sange in kk imediat sau intr-o faza incipienta nu? Sa cer totusi o coprocultura? Voi ce spuneti?
Doamne, astept raspunsul vostru cu sufletul la gura...
anto

antoioana spune:
Salut fetelor.
M-ati pus pe jar bine de tot :-((( Bb-le nostru (4 luni implinite) are niste crampe f. dureroase. Nu sunt mai ales seara cum apar cel mai adesea colicii, sunt omiprezente: adica apar cand vor ele. Inclusiv noaptea. Dupa fiecare masa (il alaptez). Se trezeste de multe ori plangand=racnind din somn, ziua sau noaptea, de sar ca muscata de sarpe. Uneori plange cu ochii inchisi si cand ii trece durerea (il simt ca nu se mai zbate ca pestele pe uscat), adoarme instantaneu. Mucusul in scaun este ceva frecvent. De 3-4 ori a facut scaune NUMAI mucus. Kk nu are un miros urat, este si mai tare si mai moale. I-am spus asta dr., i-am spus ca nu mi se pare normal si ca nu pare a fi numai colici, dar ea nu a parut a se ingrijora. Cum bb este cand mai bine cand mai rau, imi spun ca poate ii va trece. Dr. a spus ca daca ar avea altceva, i-ar aparea sange in scaun. A fost iritat si la funduletz,numai intre fesuletze, niste bubitze rosii care pareau ca vor sa se infecteze. Asta foarte brusc si tare. Acum i-au trecut. Asa ca spuneti-mi: la enterocolita asta apare sange in kk imediat sau intr-o faza incipienta nu? Sa cer totusi o coprocultura? Voi ce spuneti?
Doamne, astept raspunsul vostru cu sufletul la gura...
anto

Rosey spune:
cred ca ar trebui sa faci investigatii. sange poate fi in cantitati minime, si sa nu se vada cu ochiul liber.poate fi si un microb intestinal, care se poate trata cu medicamenet specifice- fetita mea a patit si ea ceva asemanator, cu scaune cu mucus, dar fara dureri si avea un microb-. fa o coprocultura si mergi cu rezultatul la doctor. daca medicul de familie nu te satisface, esti libera sa il schimbi- eu asa am facut.