enterocolita la 6 luni jumate

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns July spune:

Draga anto,
Tot respectul ptr.medici si munca lor,dar uneori este bine sa luam singuri decizii.
Ptr.linistea ta,fa-i o coprocultura.Ex:experienta lui Rares.
Asteptam vesti!
Sanatate multa!
July si bb.Teodora-Cristiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinag spune:

Buna fetelor,

Din experienta noastra (a mea si a Ilincai), nu va jucati cu enterocolitele.
Ilinca afacut la 2 lini, dupa administrarea antipolio pe cale orala o enterocolita urata: avea scaun moale, apos, cu zgomot, uneori cu mucus si cu micic scame de sange. Ulterior avea crempe foarte puternice, plangea imediat ce laptele ajungea in stomacel. Mi-am sunat medicul de famile caremi-a zis sa-i dau calciu carbonic. Am uitata sa spun: fetita mea era alaptata exclusiv.
M-am dus apoi la dr Stanciu la Budumex, care mi-a facut coprocitograma si aceasta a relevat o infectie puternica. Timp de o saptamana mititica mea a facut ceftriaxona intravenos 0 data la 12 ore. Cateva zile a avut dureri mari, plangea tot timpul, dupa care sirtuatia s-a remediat.
La o saptamana dupa terminarea tratamentului a facut recadere: in sensul ca au inceput iar durerile, scaunul a devenit verde, numai mucus si mai mult sange. Am mers iar la doctor, i-au administrat 2 antibiotice concomitent: cefozon si gentamicina o data la 12 ore, iar dupa terminarea antibioticului ecoflorina ptr refacerea florei intestinale timp de 10 zile. Nu veau sa povestesc prin ce am trecut , cat plangeam eu in timp ce pe ea o intepau intravenos (branulele se spargeau, ea era durdulie si nu prea ii gaseau venele). Indicatia medicului a fost sa se mentina laptele meu cat de mult posibil. Am mai fost si la alti medici cu renume, toti profesori: sceeasi concluzie sa mentin tratamentul timp de 10 zile si laptele meu.
La 10 zile de la terminarea tratamentului i-am facut coporocultura in 3 locuri, iar la Sanepid a iesit Klepsiella.
Am ajuns la dr Capraru (cel mai bun dr pediatru din cati am cunoscut
), care mi-a indicat Bactrim si calciu carbonic.
In tot acest timp, mititica mea a luat foarte bine in greutate.
Dupa aceea timp de o luna, aleator a tot avut scame de sange in scaun, Klepsiella nu a cedat la nici un tratament,dar ii dadeam numai calciu carbonic si zeama de orez cand apareu simptomele.
Acum are 9 luni si nu a mai avut nici un fel de probleme in ultimul timp.
Deci sfatul meu este: faceti tuturor bb-ilor care au probleme cu scaunele o coprocultura inainte de a-i baga pe antibiotic. Dupa aceea trebuie sa asteptati 10 zile.Nu negijati crampelel sau asa ziisii coloci: uneori pot masca o suferinta de acest gen, mai ales daca scaunul contine mucus.

Sanatate multa!

Cat sunt mici ,imediat situatia poate deveni grava daca ajung sa se deshidrateze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Salut fetelor.
In sfarsit am reusit sa fac rost de recipientul in care sa recoltez kk bb-ului. Asta inseamna ca a fost 1-0 pentru mine in discutia in care dr. incerca sa ma linisteasca,in continuare, ca nu pare a fi ceva grav atata timp cat scaunul e doar frecvent, apos, cu zgomot si mucus. Plus crampele.
Aici e cumplit pana ajungi la un dr. si de acolo la un laborator. In fine...sunt si parti bune, dar probabil ca atunci cand e vorba de copiii nostri, nimic nu este destul.
Am o intrebare (generata de ceea ce mi-a spus dr., dar mie, de toanta ce-am fost, nu mi-a picat fisa sa intreb atunci: ca o sa-mi faca analiza la kk, dar la ei nu se face si la mucus): care este diferenta? Am inteles ca aceasta analiza (la kk)va "cauta" eventuale bacterii. Analiza mucusului din scaun are alt rol? Daca da, care?
Mersi mult. Poate ma luminati si pe mine.
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Antoioana,

Cand recoltezi kk de la bebe ia in special din zonele cu mucozitati. Restul fac ei in laborator.

Bafta si sanatate. Sa ne spui ce se mai intampla! Si daca la analize iese ceva .. ce pateste nenea doctoru'????

Fetele, dragutzele.. nu va luati dupa atitudinea mea! Nu sunt violenta de loc dar.. de cand am copil am devenit foarte hmm.. cum sa spun.. dura. Un medic poate gresi pe mine dar daca a gresit pe un copil ( mai ales al meu! ) simt ca as fi in stare sa-i iau gatul intr-o secunda.

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

In Romania abunda de diaree la copii. Ai mei n-au avut in viata lor diaree de cind s-au nascut (in SUA) si la o saptamina dupa ce i-am dus la bunici la Bucuresti au facut diaree dar aveau deja peste 2 ani asa ca nu a fost o mare problema. Nu vreau sa trag concluzii dar ma intreb de ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

quote:
Originally posted by amuleta

In Romania abunda de diaree la copii. Ai mei n-au avut in viata lor diaree de cind s-au nascut (in SUA) si la o saptamina dupa ce i-am dus la bunici la Bucuresti au facut diaree dar aveau deja peste 2 ani asa ca nu a fost o mare problema. Nu vreau sa trag concluzii dar ma intreb de ce.

Nu neaparat ca-i murdara Romania.. Pur si simplu sistemul lor era obisnuit cu alt mediu , inclusiv cu alte microorganisme. E o chestie de adaptare.

Daca eu beau apa din Dunare bolesc o saptamana! Daca bea un lipovean n-are nimic. Pur si simplu organismul lui "stie" deja toate microorganismele. Al meu nu..

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-maria spune:

Salut fetelor!
Azi asteptam rezultatul dupa o saptamina de tratament cu Eritromicina.
Nici nu stiu ce sa zic! Scaun moale mai are, in medie unul pe zi. Mi se face pielea de gaina numai la gindul ca se face ora 13 si trebuie sa-l sun pe doctor pentru rezultat.
Abia am tratat eritemul fesier pe care l-am dobindit cu aceasta ocazie, dupa ce am schimbat nu mai putin de 4 unguente.
Partea nasola a fost si administrarea antibioticului, pentru ca nu vroia sa-l bea, cum ii simtea gustul cum inchidea gura si gata. Acum nici sucul de fructe nu il mai vrea de groaza antibioticului....
Asadar, dragi fete, fuga cu copii la analize la cel mai mic semn de diaree.

Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Vad ca nu m-a sunat dr., asta inseamna ca bb este ok cu analizele. Mi-am dat seama ca are intoleranta la alergenii comuni: lapte de vaca, oua, peste. Probabil de aici crampele si alergia.
Tu ce mai faci Ana-maria? Sunteti bine?
Sanatate la toti parintii de pitici si piticii lor.
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaide spune:

Fetelor, sunt ingrozita!
Bebe al meu are 3 luni si jumatate. Din prima zi de cand am venit acasa are scaun moale , grunjos , cu mucus, cu zgomot, cate unul pe zi. Are momente cand simt ca plange de durere. Mentionez ca il alaptez la san, dar ca desi am lapte suficient nu prea vrea sa manance.De le 2 la 3 luni nu a luat decat 400 grame in greutate.Pediatra mi-a recomandat un sirop cu vitamine Vidaylin si Calciu Pharco. In ultimele 2 saptamani a mai luat 400 grame, dar scaunul e la fel.Sa fie ceva gen enterocolita?
Adelaide si bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-maria spune:

Adelaide, sfatul si pentru tine e acelasi pe care l-am primit si eu: fuga la analize. Doar asa poti sa stii ce se intimpla. Mie, doctorul pediatru nu mi-a recomandat vitaminele in aceasta perioada doearece zice el, " doar ingrasam crocodilul din burtica bebeului".

Rares a stagnat si el in ultima perioada, nici nu avea cum sa se ingrase la cit de putin a mincat in perioada asta. El are 7 luni si o saptamina, si are 7,350 Kg. ceea ce nu e foarte multumitor.

Am fost ieri sa facem vaccinul, dar pentru ca miercuri a mai avut un scaun moale, l-am aminat din nou, pentru a nu face si alte complicatii.
Sanatate tuturor.
Va pupam,
Ana-Maria si Rares

Mergi la inceput