FIV in Ungaria 158

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mona19 spune:

Olimp - Acum sunt aici. Vine, vine? Succes la programare!
Goofitza - Nu ma duc deocamdata la nici un alt medic. Am s-o sun pe dr. Militaru. La consultatie mi-a zis clar ca pot sa o sun. Asa ca, asa voi si face. Oricum vad ca nici tie nu ti-a dat altceva inafara de acid folic si aspenter pana la o eventuala sarcina.
Hamza - Succes la consultatie!
ImiMS - Ati ajuns? Succes!
Cris25, Jaguar - Cw mai faceti? Cum stati cu FIV-ul? E bine? Succes in continuare!
In continuare toate fetele si numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

O mona ce bine ca ai aparut , bantuiam singura pe aici , nu vine ! afurisitul ! se lasa asteptat "mai rau ca o fata mare la maritat "!

Sper ca nu ma faca de ras acum, dar sti cum e cad ti-e lumea mai draga se intampla cate ceva .

Apropo am vazut ca discutai cu goofytza de Dr Militaru , pai daca dansa a zis ca o poti suna , suna-o de ce sa nu o faci, macar sa sti daca te poate lamuri la telefon sa nu faci un drum de cluj degeaba.
Iti tin pumnii si cu tupeu !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hamza spune:

Eu am ajuns cu bine nu stiu daca Imi a ajuns..... am sa intreb la receptie. Astept ziua de maine sa vedem ce aduce

Mergi la inceput

hamza ma bucur ca ati ajuns cu bine , sa te odihnesti caci ai batut cale lunga ! si bafta pentru maine ! Sa ne ti la curent !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gretta spune:

hamza: Bafta multa maine! sa ne tii la curent1
imi: Sper ca ai ajuns cu bine. Bafta multa iti doresc!
Va

Mergi la inceput

buna bimineata !
sa aveti o zi minunata , imi - hamza , bafta
greta -tu ce mai faci ?

Eu il astept .....pe d-nul CM ......

va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorenaflore spune:

Buna fetelor,
am revenit dupa cateva luni bune de absenta, insa, as putea spune ca motivata. Am 2 saptamani de cand sunt acasa, dupa 2 luni jumatate de stat in spital. Pentru fetele noi si mai vechi, la 8 saptamani am avut hemoragie puternica si am ajuns de urgenta la Municipal, cauza: 2 hematoame in jurul sacilor embrionali (era sarcina gemelara). M-au pus de urgenta pe Clexane de 0,4 chiar daca nu aveam inca rezultatele de trombofilie. Rezultatul a fost ca unul din hematoame s-a eliminat relativ repede (maxim 1 saptamana), iar celalalt dupa 1 luna de zile, insa acesta a intrerupt din evolutie unul dintre embrioni.
Intre timp, au venit si rezultatele de la trombofilie: Prezenta mutatia heterozigota a MTHFR C677T, Risc genetic de tromboza.
Sfatul meu, toate fetele care vor un bebe, mai ales prin FIV, sa faceti profilul de trombofilie. Eu nu am apucat sa-l fac inainte de Fiv, cu toate ca fetele mai vechi mi-au zis ca ar fi bine sa-l fac, dar am aflat cu 2 zile inainte de plecarea la Budapesta si mi-am zis "Nu o sa mi se intample chiar mie".
Tot raul a trecut, acum avem 19 saptamani si 3 zile, avem in burtica o fetita!

LORI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Goofytza spune:

LORI Slava Domnului ca totul s-a terminat cu bine!Acum sa ai grija de fetita si fiti amandoua sanatoase.
A fost un mare ghinion ce vi s-a intamplat dar asa ti-au spus medicii ca din cauza acestei mutatii? Sau au mai fost si altele? Zic asta pentru ca si eu mi-am facut anlizele de trombo si am 4 modificate dintre care MTHFR C677T homozigot si medici hematologi din Cluj nu mi-au dat ca tratament decat acid folic si aspenter pe perioada sarcinii.Nicidecum Clexane.Si tot de la fetele de aici de pe forum am inteles ca PK nu trateaza cu Clexane decat mutatiile fVLeiden sau ale protrombinei.Deci e posibil sa te fi intors de la Buda tot fara tratament chiar daca ai fi stiut din timp despre problema.

Nu stiu ce sa zic despre subiectul trombofilii,este foarte controversat si inca insuficient demonstrat cata parte din vina au in pierderea unei sarcini.Cica nu inseamna ca daca ai mutatiile vei pierde sarcini dar nici daca esti sanatos nu esti 100% scutit de asta(a fost explicatia unui medic hematolog).Pana la urma inclin sa cred ca e doar cum vrea Dumnezeu

Sa ai o sarcina usoara si o zi senina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorenaflore spune:

Goofytza,
eu sustin ca ar trebui facute aceste analize pentru ca mai ales in cazul fetelor cu tratamente de FIV, se pot accentua efectele trombofiliei.
Eu, personal, nu am facut decat profilul 1 si 2, ar trebui sa mai fac si alte analize legate de trombofilie: factorul XIII, PAI - urile etc.
asa ca nu in cazul meu pot spune ca e singura mutatie.
Mie mi-a ajustat tratamentul in functie de rezultatul ecografic: fluxurile uterine, gradul de dezvoltare a copilului raportat la varsta gestionara.
In cazul meu, parerea echipei de medici a fost una unanima: Trombofilia a fost cauza aparitiei hematoamelor.
Eu am vazut in spital foarte multe cazuri de trombofilie care au dus la complicatii,
- pierderi de sarcina din cauza hematoamelor,
- insuficienta placentara care a dus la retard de crestere a copilului, iar riscul era de deces a copilului
- cazuri in care mutatiile nu necesitau tratament cu Clexane, doar cu aspenter si s-au pierdut sarcini, iar in momentul introducerii Clexanului in schema de tratament a ajutat la ducerea la capat a sarcinii.
Spitalul Municipal din Bucuresti are experienta in acest domeniu trombofiliei fiind un spital de urgenta, unde vin tot felul de cazuri.

LORI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ImiMS spune:

Buna fetelor, am aparut si eu intr-un final!
Am ajuns cu bine aseara pe la ora 21,ora noastra.Ne-am cazat,m-am cunoscut cu Hamza, toate bune si frumoase.Sotul a plecat inapoi de dimineata, iar eu am fost la sange,si apoi la eco.Din ce a dictat dr asitentei, am endometru de 7, au aparut si ovarele, 5 foliculasi pe stangul si 3 pe dreapta.A zis ca a totul ok, mi-a marit pe azi doza de merional la 2.5 si de maine revenim la 2, iar gonapeptylul l-a redus la 1/2 pe zi.Vineri merg din nou la sange + ecograf, sa vedem cum vom continua.
In rest va pup si va multumesc ca v-ati gandit la mine si mi-ati tinut pumnii...Doamne ajuta si pe mai departe!

---------------------------------------------

"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka

AJUTA-MA DOAMNE!!!

Mergi la inceput