Gravidute cu tromobofilie -cap 16-
Raspunsuri - Pagina 7
MeAlex spune:
Pai ce sa zic, Valy...nu vezi? Ele spun ca tin cont ca recoltarea se face la 10-12 ore de la injectie, dar totusi...una e sa fie 9 ore, alta sa fie 13...ca fiecare face cand ii e mai bine...pe mine nu m-a intrebat la ce ora am facut injectia...si apoi, daca peste tot, in studii si la laboratoare, recoltarea se face la 4 ore de la injectie, o fi un motiv pentru care fac asta, poate e mai relevant...Nu cred ca la Fundeni au facut studii si sunt sigure ca o anumita valoare pe care ai avea-o la 4 ore, o ai la jumatate sau mai stiu eu cat la 12 ore...
LE: daca as fi in locul tau, as face antiFXA la Synevo, nu am amana atat. Invata din experienta mea si a lui Musette, ca noi ne tot plangem de experienta cu Fundeniul, ai grija, verifica tot, nu te baza ca daca a zis doctorul, asistenta, gata, e garantat 100%...vezi bine cum e la noi...
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!
andreea204 spune:
Revin si eu dupa o lunga pauza. Am reusit sa ma pun la curent cu ce ati mai povestit. Multe vesti decand nu am mai intrat.
Valy27 ma bucur ca rezultatul la amnio a fost bun si ca te-ai mai linistit putin. Vei vedea ca si la eco va fi la fel de bine.
Toni am citit povestea ta, de fiecare data, cu sufletul la gura. Ma bucur f mult ca in sfarsit ati iesit din spital si ca sunteti acasa. Multa sanatate in continuare va doresc.
Gravidutelor care stati in pat, rabdare multa pt ca cu ajutorul lui
D-zeu totul va fi bine. Eu a fost foarte stresata in ultimul timp din cauza CM care isi face de cap(in luna feb nu venit deloc)si in rest f putin. Cred ca am avut o usoara depresie motiv pentru care nici nu am mai intrat sa va citesc, am vrut sa ma deconectez putin.Acum, datorita rugaciunii spuse in fiecare seara ma simt mult mai linistita si am iar nerabdarea de a ramane insarcinata, si speranta. Veti vedea ca si pe voi va va ajuta D-zeu.
Azi am primit rezultatele la analizele recomandate de dr. Avram si am vb cu ea la telefon si mi-a spus si tratamentul. Cand voi ramane insarcinata si bebe va avea activitate cardiaca o voi suna iar sa imi spuna ce analize sa fac.
Voi modifica si semnatura. Am rugamintea sa fiu trecuta pe prima pagina la aspirante:
Andreea204, 29ani,2 avorturi spontane la 6sapt si 5sapt.Trombofilie depistata dupa aIIa pierdere
MTHFR C677- HOMOZIGOT, PAI 4G/5G - HETEROZIGOT
Viitor tratament: Aspenter 1/zi, Acid folic 1/zi, MagneB6 1/zi, Femibion 1/zi.
28 ani, MTHFR C677T homozigot
2 avorturi spontane la 5sapt si 6sapt
Brigit spune:
Dara, am citit ca dr care iti urmareste sarcina e Ilinca Gussi.
Daca ai facut cu dna dr ecografii de monitorizare altundeva decat la spital imi poti spune si mie unde anume si cum ai procedat? sarumana mult
mai ai un pic si nasti, citeam din urma ce probleme si emotii ai avut si tu si acum uite ca deja esti la termen! felicitari!
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
dara76 spune:
Musette, eu am luat Aspenter pana in 34. Mi-a zis si dr Avram de cazuri de Aspenter pana in 36. Dr gineco mi-a zis de aspenter pana in 34 si apoi zisese chiar 35, dar eu apucasem sa opresc si n-am mai reluat. Danezza tot pana in 32 stiu c-a luat. Eu stiam din contra, ca in caz ca bebe mosteneste trombofilia (la homozigot ar fi sigur) aspenter il ajuta sa nu faca cheaguri. Asa am citit tot pe-aici.
Irina, tre' sa ajungi sa faci anti-fXa la 4 ore de la injectie. Asta e standardul.
Brigit, acum au conditii pt prematuri si la privat, doar ca te poate costa f. mult. Bine, in TM ceva gen 61 eur pe zi, insa in Buc. 1000 lei pe zi incubator, 500 lei pe zi in plus oxigen. Nu stiu exact, posibil sa coste mult si daca e nevoie de surfactant. Dar conditii au. SI mai ofera ambulanta cu 250 lei sa te transfere la stat daca e sa nu poti plati banii astia.
Cert e ca Sanador te primeste sa semnezi din 28-30, iar Regina Maria din saptamana 25 pentru 26, asa ceva.
Eu merg la dr Gussi la clinica Generis, pt ca are mai mult timp ca la spital (la Cantacuzino) si imi raspunde la toate aiurelile, la spital se uita doar daca-i bine, ca-i f. multa lume care asteapta la usa (pacienti ai ei si ai altor dr., ca au un singur ecograf). De asemenea, pt. nasteri colaboreaza si cu Sanador si Regina Maria. Acum ca s-a redus pretul la Regina Maria din 15 martie, cred ca voi naste acolo cu dr. Gussi, daca nu se intampla nimic pana luni cand fac 37.
36+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
mada81lina spune:
Fetelor din Banat, voi stiti ceva de preturile de la unguri, referitor la nasteri ?
Stiu ca este f bine sa nasti cu medicul care te urmareste, dar ma intrebam oare acolo au preturi la fel de mari ca si in TM ? Ma refer la spitalizarea suplimentara pt prematuri.
In alta ordine de idei, am facut prima hemoleucograma. Nu cred ca e asa rau. Am cateva lucruri incercuite, dar dif fatza de unitatile de referinta nu sunt mari. De exemplu la hemoleucograma Leucocite 10.44 (5-10) Limfocite% 23 (25-40%) Basofile 0.02 (0.03-0.10) Glicemia e mai mica 64 (74-106). In rest toate valorile ce tin de trombo, gen trombocite etc sunt ok, colesterol, trigliceride, TGP ok, la fel si examenul de urina. Am inteles de pa Paulici ca in sarcina nu ies toate chiar in grafic
Voi ce analize ati mai facut la sarcina asa mica, Ddmerii, antiFXa?
Joi merg la eco, o sa am 9 sapt, din ce retin mi-a zis ca o sa-mi faca eco, ceva teste, chiar nu stiu ce, dar mi-a spus sa studiez site-ul asta ca este f bun http://fetalmedicine.com/ Am citit dar ma cam depasesc unii termeni, sunt atat de full cu info despre infertilitate, si cum a aparut bebe asa din senin, trebuie repede sa ma documentez despre sarcina
Pupici
Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion, acid folic, Magne B6, Euthyrox 25mg
8+
Looana spune:
Buna dimineata,vreau sa va intreb si anume deci Claxane se poate face in parti laterale ca in poza care mi-a dat-o una dintre fete pt instructiuni ,ma refer la portiunea cu roz....eu am crezut ca numai 5 cm zona ombilicului in stinga si- n dreapta.Aseara am facut-o un pic mai spre lateral si nu mai doare asa de tare.....inainte spre mijloc dureau ca naiba.
Eu am singerat acuma 2 seri dar putin fara cheaguri atica un pic maro tulbure urmat de un pic de rosu si 2-3 firicele mici de tot de singe....dupa cit de putin a fost al 2 embrion nu a fost in nici un caz....cauza nu o stim....ieri la eografie se vedea totul bine in uter,fara sange adunat,era vizibil un embrion de 2 mm in evolutie la virsta de 5 saptamini fara o zi ,intrebarea mea este se poate sa fiu sangerat in urma cu 2 zile de la tratamentul pt mutatia mea din semnatura de jo???eu fac clexane 0.4 si ASS 100 mg 1 tabl/ zi ....cind am vazut ca am singerat am oprit ASS dar numai seara aceia....ma speriasem ca e de la trat.de singe si am luat-o dimineata.
MagnB6 este magneziu cu vitamina B6? Eu iau 2 plicuri de magneziu ferverescent in apa pe zi,nu stiu pt mutati in afara de acid folic,femibion 800 metafolin ar mai trebui sa adaug ceva ?
Ma scuza-ti vin cu atitea intrebari....analiza pt controlarea dozei daca e corecta Anti-FXa cind trebuie sa o fac,acuma sau nca nu e tirziu?
Va doresc un sfirsit de sptamana frumos de primavara
Looana
Trombofilie Ereditara MTHF C677-T heterozigot
Imunofenotipare limfocitara (limfocitare T, B, NK)
4 sarcina naturale oprite din evolutie + 1 Fiv (intre sap. 5-7)
SS-Tzuky spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Looana Buna dimineata,vreau sa va intreb si anume deci Claxane se poate face in parti laterale ca in poza care mi-a dat-o una dintre fete pt instructiuni ,ma refer la portiunea cu roz....eu am crezut ca numai 5 cm zona ombilicului in stinga si- n dreapta.Aseara am facut-o un pic mai spre lateral si nu mai doare asa de tare.....inainte spre mijloc dureau ca naiba. Eu am singerat acuma 2 seri dar putin fara cheaguri atica un pic maro tulbure urmat de un pic de rosu si 2-3 firicele mici de tot de singe....dupa cit de putin a fost al 2 embrion nu a fost in nici un caz....cauza nu o stim....ieri la eografie se vedea totul bine in uter,fara sange adunat,era vizibil un embrion de 2 mm in evolutie la virsta de 5 saptamini fara o zi ,intrebarea mea este se poate sa fiu sangerat in urma cu 2 zile de la tratamentul pt mutatia mea din semnatura de jo???eu fac clexane 0.4 si ASS 100 mg 1 tabl/ zi ....cind am vazut ca am singerat am oprit ASS dar numai seara aceia....ma speriasem ca e de la trat.de singe si am luat-o dimineata. MagnB6 este magneziu cu vitamina B6? Eu iau 2 plicuri de magneziu ferverescent in apa pe zi,nu stiu pt mutati in afara de acid folic,femibion 800 metafolin ar mai trebui sa adaug ceva ? Ma scuza-ti vin cu atitea intrebari....analiza pt controlarea dozei daca e corecta Anti-FXa cind trebuie sa o fac,acuma sau nca nu e tirziu? Va doresc un sfirsit de sptamana frumos de primavara Looana Trombofilie Ereditara MTHF C677-T heterozigot Imunofenotipare limfocitara (limfocitare T, B, NK) 4 sarcina naturale oprite din evolutie + 1 Fiv (intre sap. 5-7) |
Neata!
Ai putea incerca sa iei Utrogestan vaginal, ajuta in cazuri ca al tau. Eu am avut o singerare naspa in sapt. a 11a, tot asa nu se vedea nimic la eco. Cu Utro n-ai ce sa faci rau, este progesteron natural, nu sintetic, iar surplusul se elimina. Ajuta la fixarea buna a placentei. Este adevarat, uneori apar singerari de la ASS, dar sfatul meu ar fi sa pui Utrogestan, macar acum in week end pina ajungi sa ceri parerea medicului.
si sa auzim vesti bune!
PS: Poate ajuta sa mai povestesc ca eu iau Ass de 75mg, am luat de capul meu una pe zi toata sarcina, desi analizele de trombo mi-au iesit negative (desi nu cred, fiindca aici ti se spune ca e in regula, nu se dau rezultatele, deci nu stiu ce valori mi-au iesit si n-am mai apucat sa repet analizele). Intreaba medicul daca nu cumva 100mg e prea mult ?
Femibionul este excelent, acest metafolat pe care il contin se asimileaza mult mai usor decit acidul folic (care se asimileaza cu consum de vitB.
Magne B6 este magneziu cu vit B6. Ajuta mult la eventuale contractii (contractii pot aparea si la sarcina cu virste mici si pot dauna implantarii sau dezvoltarii placentei).
Imi mai permit sa mai fac o recomandare: fara sex. Indiferent ce se spune, sexul, mai ales intr-o sarcina cu problemute nu are ce cauta.
De asemenea, fara cofeina, fara miere (mierea este antibiotic natural si foarte sanatoasa in genenral, dar in sarcina ii dauneaza lui bebica).
Imi pare rau ca nu cunosc raspuns la intrebarile despre Clexane sau antiFXA, pentru ca nu am facut. Incearca sa citesti mai multe pr internet, pe mine m-a ajutat foarte mult.
Sarcina usoara!
Dana, 33+ cu Stefan
Doamne ajuta!
norma36 spune:
Buna fetelor,
va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea problema: dupa cum se vede din semnatura sunt posesoarea a doua mutatii heterozigote. Fac Clexane de 0.4 din ziua punctiei, si ma monitorizeaza atat d-na Militaru (genetician) cat si d-na Avram Simona. Ambele imi spun ca nu are nici o relevanta analiza Anti FxA si ma pun sa fac doar D-dimerii. In saptamana 12 au fost in limite, si urmeaza sa ii refac doar in saptamana 24. Din ce citesc voi spuneti ca este f important sa iti monitorizezi Anti FXA si totusi au ramas insensibile ambele si ferme pe pozitii ca nu isi are rost aceasta analiza la mine cu toate insistentele mele. Imi sugetrati sa o fac totusi?
Multumesc
_
3 FIV-uri si un FET in Debrecen cu dl doctor Bodnar nereusite, FIV 4 tot la Debrecen, cu dl Bodnar ianuarie 2012 - betaHCG 246 in ziua 14, 1285 in ziua 18, acum pregnant in 12 saptamani - Doamne ajuta in continuare !
MTHFR C677T in forma heterozigota, mutatia factor XIII Val34Leu heterozigot, tiroidita hashimoto
dara76 spune:
Looana, Clexane se injecteaza NU mai aproape de 5 cm de buric, adica DUPA 5 cm de la buric cel putin, spre laterale, vezi ca scrie si retin ca e desenat si in prospect.
Norma, nu stiu ce sa zic daca trebuie sa faci anti-fXa sau nu, este intr-adevar analiza standard cand ai deja cheaguri si trebuie dizolvate sau pentru cei care fac cheaguri de felul lor (adica au mai facut) si trebuie verificat nivelul profilactic. De stricat n-are ce sa strice s-o faci, ca sa stii tu si sa stai linistita. Eu n-am facut-o, Danezza n-a facut-o, dr mea a zis ca cel mai important e daca n-are bebe IUGR- retard de crestere.
36+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
balanta_tm spune:
eu am facut antiFXa doar o data pana acum: prin sapt 12. ar mai trebui sa il fac in sapt 22 si apoi prin 30-32, dar avand in vedere problemele mele cu colul si imobilizarea la pat, nu cred ca ma incumet sa ies din casa pt antiFXa; nici pt tsh nu cred ca mai ies...
daca bb-ii vor fi in continuare ok dpdv crestere, voi sta linistita.