Gravidute cu tromobofilie -cap 16-

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mihaelafalt spune:

Nu fetelor nu sunt graviduta, am pierdut o sarcina la 6 saptamani in 2004 si anul trecut am avut o extrauterina tratata cu metotrexat.
Am primit raspuns de la doctorita si a zis sa iau aspenter si femibion 1.
Eu am luat si acifol in plus, acum astept sa merg la monitorizare peste vreo 10 zile si vorbesc atunci mai pe larg de analize si tratament.
Va pup pe toate si nu va suparati pe mine ca intru la voi nu?
E mult prea proaspata vestea pentru mine si vreau sa aflu mai multe, iar la trombofilie vad ca nu se scrie asa mult ca la voi.
Va pup, va doresc sarcini la termen gravidutelor si noapte buna.

Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimi32 spune:

Buna Mihaela. Voiam sa-ti spun (dar deja cred ca o faci) sa citesti toate capitolele din urma de la Trombofilia, o cauza a infertilitatii si cele de aici de la Gravidute cu trombofilie, asta pana te mai sfatuiesc fetele cu aceasi mutatie ca a ta sau pana ajungi la doctor. Eu le-am citit si m-a ajutat experienta fetelor, situatiile prin care au trecut.
Cel putin la Trombofilie intr-o perioada era mult mai activ forumul. Dar unele fete au ramas insarcinate si s-au mutat aici la Gravidute ...(unde scriu fetele mai des si le multumesc), altele sunt deja mamici, altele intra mai rar, sau doar citesc asa cum fac si eu de multe ori nestiind sa dau prea multe sfaturi sau chiar o parere ca nu-s asa de informata.
Alex e foarte activa si aici si in alte parti si o apreciez pentru efort.
Seara buna!

MTHFR A1298C homozigot, PAI-1 675 4G/5G heterozigot
1 sarcina oprita in evolutie in 2009, 6 saptamani (inainte de a afla de mutatii)
Tratament: Femibion 1/zi, Aspenter 1/zi, Magne B6 2/zi

Mergi la inceput

Multumesc mimi da am inceput sa citesc din urma.
E greu ca sa pot intelege tot ce se intampla in corpul meu acum dintr-o data.
Fetelor am citit acum pe net ca analizele de trombofilie nu trebuie facut daca ai facut un tratament anticoagulant, decat la o luna dupa aceea, eu nu am stiut acest lucru, pe 9 martie am fost operata si pana pe 11 inclusiv am facut clexan iar eu pe 21 am recoltat pentru analize.
Credeti ca sunt influentate rezultatele de cele 3 doze de clexane facute atunci?

Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

buna fetelor!
ne-am intors de la viena, morfofetala a iesit bine, colul e bine, dar trebuie sa raman la pat pt restul sarcinii. am o burta imensa pt 22 de sapt si dr a zis ca burta asta plimbata pe un col cerclat, nu e deloc o idee fericita, asa ca am revenit la camasa de noapte ca tinuta de baza .
va pup.

dara, felicitari din inima . sa fie santoasa bebelina, si tu la fel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Mihaela, nu cred ca mutatiile pot fi influentate de clexane, eu stiu ca sunt mostenite, dar nu sunt un as al trombofiliei asa ca poate nu am dreptate.

Balanta, foarte bune vestile, felicitari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Balanta, bine ai revenit! Important e ca morfofetala e ok, in rest... o sa duci dorul statului in pat dupa ce s-or naste BB-ii.
Mihaela, depinde la ce analize te referi: cele genetice, care sa identifice diferitele mutatii nu sunt influentate de tratamentul anticoagulant.
Inca o veste de la Dara, de la odiseea strengarilor: a avut ceva probleme de circulatie si cea mica a stat la oxigen primele ore, dar acum sunt bine. I-o dau la san din ora in ora sa ii stimuleze, iar tati a schimbat primul scutec :)
Minunea Darei: http://family.webshots.com/photo/2881827180102206853pwQRrI
inca nu are colostru, o pune pe Miruna des la san, sa stimuleze.Cica inca nu realizeaza ca e mama :)
(sper sa nu se supere cineva ca 'duc vorba' de colo-colo)

25+
MTHFR - A1298C heterozigot (Metafolin, DHA-250, Prenatal Caps, utrogestan, probiotce)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Mihaela, tu te referi la MTHFR care este o mutatie mostenita si nu e influentata de nimic, o ai toata viata. Sunt influentati timpii sa zic asa: INR, APTT, Timp Quick si care or mai fi.
Balanta, ma bucur pentru vestile bune! E greu sa stai doar intinsa, dar gandeste-te doar ca me-ri-ta!
Mimi, multumesc, nu e asa un efort tocmai pentru ca nu-s gravida si nu am preocupari specifice.
Niccostea, nu se supara nimeni, multumim pentru vestile de la Dara&Miruna!
Dara, Suzie!

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.c spune:

Felicitari Dara , recuperare grabnica, asteptam vesti.
Ma bucur mult Balanta pt rezultatul de la morfofetala, deja te apropii cu pasi repezi de final, cred ca o sa simti nevoia de a sta la pat cand vei avea cele 2 minuni prin preajma.
Valy tu ai facut morfofetala sau urmeaza?
Eu am fost ieri la Fundeni, analize ok, mai putin Fe f f mic, dar e normal, o sa incep sa iau suplimente, ma bucur ca nu s-au format anticorpi anti Rh.
Pt noile fete, bine au venit pe forum, eu consider ca dozele de 0.4 (clexane) sau 0.35 (innohep), sunt destul de mici astfel nu cred ca afecteaza organismul f tare, oricum prefer sa ma injectez si preventiv decat sa am trauma pierderii de sarcina, mai ales cand stii ca nu ai prea multe sanse la mine RH negativ, rezerva ovariana spre sfarsite (menopauza precoce), deja 2 pierderi la activ.

29+ cu fetita

Mergi la inceput

Neata fetelor.
Multumesc fetelor, mutatiile da nu pot fi influentate dar proteina C si S ca au iesit marite ar putea sa fie influentate?
Va doresc o zi buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali79 spune:

Dara, felicitari!!!

Balanta, multa bafta in continuare si rabdare, e greu cu rapaosul la pat, dar cand or veni bebeii, crede-ma ca o sa-ti vina sa dormi si stand in picioare...!

Mergi la inceput