Gravidute cu tromobofilie -cap 16-

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carpediem spune:

Paula, Dara felicitari mamicilor!! Multa santatate, bebei mancaciosi, mult laptic si refacere grabnica!

Fetelor, va citesc pe apucate, cum am timp, dar ma bucur ca sunteti ok. Multa sanatate burticilor, aveti grija de voi si de comorile din burtici!

Toni, nu mai tin minte daca ti-am scris (deh pana acum era neuronul de gravida de vina, acum e cel de mama care doarme pe apucate si e mai mereu zombie )cat de mult ma bucur ca ati ajuns acasa si ca sunteti bine, ce faceti voi? Cum v-ati acomodat? Va pup cu drag!

Va pup pe toate!

Mami implinita de bebe Matei Gabriel

"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"

MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonirro spune:

Felicitari Dara! Bebelina sanatoasa si recuperare grabnica iti doresc! Carpediem multumesc . Ma bucur ca sunteti bine, noi ne obisnuim incet incet. Si eu stau prost cu somnul, piscoata mea are colici si vreo doua zile a avut nasul infundat. Stau numai cu ea in brate dar imi si face mare placere (sa stau cu ea in brate, nu sa aibe colici). Uneori am senzatia ca adorm in picioare. Si mai am dureri de oase destul de mari. Chiar sunt curioasa daca sunt singura; am auzit ca tratamentul prelungit cu heparina poate duce la astfel de probleme. Ma duc dupa Paste sa imi fac ceva teste. In rest suntem bine. Tot nu-mi vine sa cred. Nu-mi vine sa cred ca fetita asta perfecta am facut-o eu. Suntem toti topiti dupa ea...Va pe toate!MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Felicitari Dara!!!

Elena 30+ cu Bebster AMR 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicris2005 spune:

Buna fetelor,
As vrea sa-mi impartasiti si mie din experienta voastra vis-a-vis de trombofilie. Sunt in 27 saptamani si de 2 saptamani am inceput tratament cu clexane 0.4. Ati facut acest tratament? Am citit un articol despre recomandarea unei doze gresite la o pacienta! Cat de grava e aceasta boala? Eu pana acum nici n-am auzit de ea.
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Valicris, e bine ca ai inceput tratamentul. Banuiesc ca te temi ca faci o doza prea mare de Clexane. Pentru varsta sarcinii tale, nu cred ca e mare. Poti face o analiza care se numeste anti FXA ce arata daca doza de Clexane e potrivita. Ce mutatii ai descoperit? De ce ti-a dat Clexane? Mai mult nu iti pot scrie acum, incearca sa citesti din urma. E foarte greu de explicat in doua cuvinte trombofilia. Cert este ca injectiile cu Clexane iti vor salva copilul. Asta e tot ce conteaza!

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Smaddy spune:

Nu am optat eu pentru cezariana acest lucru s-a impus, prima cezariana a fost la urgenta am avut sindrom hellp, a doua mi s-a recomandat tocmai pentru a evita puseurile de tensiune si pentru ca asa a considerat medicul ca este bine....cum nu-mi place durerea .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

Merci mult Smaddy.
Valycris, experientele noastre sunt foarte multe si foarte variate. Gasesti niste linkuri catre articole foarte utile pe prima pagina. De vreme ce ai dus sarcina pana in 27s fara tratament, presupun ca ai o trombofilie care nu se manifesta foarte violent. Ce l-a determinat pe medicul tau sa investigheze partea hematologica?
Totusi fii atenta si documenteaza-te. Sunt fete care au inceput tratamentul prea tarziu uneori.
Bafta!

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
in 31+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelafalt spune:

Buna fetelor.
Ma alatur si eu voua, ieri am primit vestea soc ca sunt detinatoarea unei mutati C677T GENOTIP HOMOZIGOT, mi-a cazut cerul in cap, am plans, nu am dormit toata noaptea si acum mi-am facut curaj sa intru la voi.
Am vorbit deja cu Alex la aspirante si m-a indrumat cam ce ar trebui sa fac.
Proteina C si S au iesit marite, trebuie sa mai iasa anti bet 2 glicoproteina si mutatia factorului V leiden dar mai am de asteptat.
Dupa Pasti o sa vad daca mai fac PAIurile si mutatia factorului XIII ca acum nu se mai recolteaza la sinevo.
Astept un raspuns de la doctorita mea si sper pana aine sa imi dea tratament ca eu sunt si dupa o laparascopie si histeroscopie facute luna trecuta asa ca nu am tip de pierdut trebuie sa tratez ce am descoperit si sa imi tin bebele in brate.
Ylari uite ca in loc sa te urmaresc la odisee te-am urmarit aici.

Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

Mihaela, iti urez ca mutatia descoperita sa fie unica. Nu esti gravidutza, nu?

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
in 31+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Mihaela, imi pare rau a ca trebuit sa ni te alaturi, stiu cum e cand primesti o astfel de veste iti trec tot felul de ganduri prin cap. Eu am aceeasi mutatie ca si tine+ un pai, depinde foarte mult de medicul care iti va urmari o viitoare sarcina, daca el spune ca pt mutatia asta va trebui sa faci clexane de la inceput atunci nu are sens sa mai faci si alte analize, ca oricum te vei injecta. Nu este un capat de lume, ai foarte multe exemple de fete care au reusit. Mie mi-a fost greu sa ma obisnuiesc cu idea ca va trebui sa ma injectez in fiecare seara, daca nu le poti face singura atunci este mai greu (mie mi le facea sotul si depindeam de el), dar practic te vei obisnui, vei vedea cand va aparea bebele ca practic totul a fost floare la ureche si ti se va face dor de perioada aceea.

Smaddy, nu te-a influentat cu nimic trombofilia la a doua sarcina avand asa mica diferenta intre cezariene?

Valicris, ce mutatii ai sau de ce ti s-a prscris clexane, ai mai facut alt tratament pana la 28 de saptamani?

Mergi la inceput