Temperatura care nu cedeaza la tratament!!

Temperatura care nu cedeaza la tratament!! | Autor: deea772

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata,
Baiatul meu de 6 ani are de trei zile febra care alterneaza intre 39 si 38.Am ajuns duminica la UPU la spital,cu 39 cu 3,i-au pus un novocalmin-efect zero,i-au facut impachetari-efect 0,i-au facut pe branula perfalgan-a scazut de la 39,3 la 38,6.I-au facut hemoleucograma care indica viroza,i-au facut testul rapid in git de streptococ,a iesit negativ,la antitermice nu raspunde,nici macar la schema aceea de antitermic administrat la 4 ore alternativ.

Diagnosticul lor a fost traheobronsita acuta,faringoamigdalita ,adenopatie.

Astazi este de garda doctora noastra si vom mai face o tura la spital.
Ati patit asa ceva?Ce sa fac?
Mi se rupe sufletul cind il vad ba pleostit ba vesel.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Tocmai am scapat si noi de un episod din asta. Sper sa fi scapat de tot.
Andrei a facut febra 39-40 si chiar peste un pic de sambata seara. Aseara a fost ultimul episod, un pic peste 38. Nu a raspuns la paracetamol deloc, foloseam doar Nurofen si impachetari si in extremis Novocalmin supozitor.
E crunt intr-adevar, dar e o viroza tare pacatoasa. Daca zici ca e deja de trei zile, probabil o inceapa sa scada.
Multa sanatate baietelului!

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007 si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Vineri hemoleucograma si radiografia aratau viroza fara complicatii pulmonare iar marti avea pneumonie (de sambata pana marti febra 38-39.5). Eu zic sa refaceti astazi hemoleucograma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Din cate am inteles, circula acum o viroza absolut tembela care da astfel de manifestari.
Noi am scapat - cel putin pana acum -, dar am o prietena care a tras cu ambii copii, unul de 7 ani si unul de 1 an. Cel mic a fost mai putin grav, dar cel mare a tinut-o numai in 38-39-40 de joi pana duminica. N-a cedat la nurofen, paracetamol, algocalmin, impachetari, sosete cu otet, nimic. Sau scadea un pic, dar crestea din nou intr-o ora.
Abia duminica a fost copilul ceva mai binisor, adica a scazut sub 38, dar nu s-a oprit. Ieri (marti) facuse 37.8.
I-a prescris medicul si antibiotice ca sa evite complicatiile de la supra-infectii.
Vestea proasta e ca poate tine si 3 saptamani .

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Si noi avem astfel de probleme. Febra tine cate o saptamana si nu cedeaza la nici un antitermic, nurofen, perdolan..scade dar nu mai jos de 38,6. De duminica suntem iar cu febra..spun iar pentru ca acum 2 saptamani am avut din nou febra si a facut pneumonie...asa o tinem din 2 in 2 saptamani de cand a inceput gradinita..se face bine, merge la gradi si dupa o sapt iar avem febra. Pentru gat ii mai pun cartof ras si otet diluat cu apa...ca sa-i mai reduca pe noapte temperatura si sa o poata linisti. E si cu inceput de rosu in gat, acum.. Am inceput sa luam oscillococcinum..Azi dimineata febra era de 39,6..Se vede pe ea ca se simte ff rau, e palida la fata, in jurul ochiilor e vanata, nu-mi mananca, si ne chinuim sa-i dam siropuri..deocamdata nu avem antibiotic(sper sa nu fie cazul, ca acum 10 zile am scapat de el).
Si cea mica e virusata, dar o face o forma mai usoara, asta poate si ptr ca inca o alaptez...

Sanatate multa si rabdare, ca va trece si febra!

Bella de Stefania si Anna
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Si noi zicem ca am depasit viroza asta pacatoasa. La noi unul din copii, spun ca-i bine daca scade cateva unitati febra. Adica raspunde cat de cat la tratament. SI inca ceva. Daca tu la 39 cu 3 aveai copilul deja bine burdusit de antitermice, n-ai de unde sa stii ca nu ar fi ajuns febra la 40, deci la 39 cu 3 febra era relativ tzinuta sub control cu medicamente, asa ca asta poate fi motivul pentru care febra nu a scazut. Stiu asta, fiindca in decembrie fugisem cu el la spital, avea 40 cu 3, la spital eu eram deja mai linistita cand i-au luat febra si avea 39 cu 3. Ei, la spital i-au dat si novocalmin si unde sa mai scada febra? N-a mai scazut, a crescut insa dupa 2 ore.
Acum, ultima viroza, l-am tinut sub control pana-n 40. Dar la fel, 39 cu 8, scadea putin (adica scadea lent 3-4 unitati si crestea rapid), apoi iar 39 cu 8 in maxim 3 ore de la antitermic. Ne-am chinuit mult. Cred ca 3-4 zile am mers pe schema cu alternat antitermicele (si la 3 ore nu 4, ca nu reuseam sa le spatiez), apoi a facut febra mare inca 3 zile. Si la noi a fost pneumonie.......La ceilalti 2 copii a trecut fara complicatii, desi tot cu febra mare a mers viroza.
Sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Si Luca a avut o viroza, inainte de Craciun. Febra mare care nu scadea la antitermice, crestea brusc.
a durat febra 4 zile, cu frisoane, si tot tacamul.
a doua seara am ajuns si noi la o clinica unde i-au pus branula cu antitermice, ptr ca dupa un cockteil de antitermice el tot avea 40. a scazut febra ptr 6 ore apoi a luat-o din loc iar.
am scapat rapid de toata viroza cu aerosoli cu dexa si ventolin - primele 2 zile apoi 4 doar 0.4 ml ventolin.
si frectie de 2 ori/zi cu Carmol ptr copii.

SOACRA MARE
Doua maini stangi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Doar ce am ajuns acasa cu branula.diagnostic:pneumonie interstitiala.facem axetine la 12 ore si perfalgan pe branula.acum este extrem de somnolent.sper sa il vad vioi curind ca am imbatrinit zilele astea cu 10 ani.

Mergi la inceput

A papat binisor si a adormit dezamagit ca I-am pus branula.nu a adormit la 6 de cind era bebe.are 37,5 si sper sa ne odihnim ca suntem

zombie.perfalgan actioneaza maxim 5-6 ore dupa care e posibil sa creasca iarasi temp.
Eimotto, bee, ce ati primit la pneumonie?in cit timp scapam de febra?

Mergi la inceput

A papat binisor si a adormit dezamagit ca I-am pus branula.nu a adormit la 6 de cind era bebe.are 37,5 si sper sa ne odihnim ca suntem

zombie.perfalgan actioneaza maxim 5-6 ore dupa care e posibil sa creasca iarasi temp.
Eimotto, bee, ce ati primit la pneumonie?in cit timp scapam de febra?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

deea, si fetita mea a facut pneumonie in luna noiembrie.
pana la administrarea antibioticului, a avut episoade de febra peste 40, care nu scadea decat f putin si revenea f repde.
febra a inceput sa-i scada dupa un coctail de antitermice, desitin si o data cu inceperea antibioticului.(nu cred ca intamplator)
tratamentul a durat 7 zile, la 12 ore i se administra axetine si gentamicina, pe branula.

Eu sunt mirata de faptul ca v-au lasat acasa cu branula.
La noi nici nu s-a pus problema, cica nu au voie.(au chemat politia intr-un caz, cand mama cu copilul au plecat din spital, fara externare si cu branula nescoasa)

Mergi la inceput