Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (38)
Raspunsuri - Pagina 14
aever spune:
Anca(2liniute) puteam sa jur ca te-am vazut ieri la targ! M-am holbat un pic la tine, am vrut sa te iau la intrebari daca te confund sau nu, dar n-am avut curaj, nici n-am insistat foarte mult cu holbatul ca mi s-a parut ca totusi n-ai fi tu ca altfel poate te-ai fi holbat si tu inapoi.
Eu zic ca ar fi tare frumos sa ne vedem, chiar mai multe decat ieri(toate daca se poate) si pentru asta cred ca ar fi bine sa vorbim pentru un weekend. Ma distreaza ca ambele Ioane ar fi trebuit sa stea cumintele in pat si cand colo ele alearga cu treburi si azi. Sper sa va prinda bine atata miscare. Si eu am alergat pana la 1 si ceva, am dat apoi o fuga pe acasa sa imi intind un pic picioarele ca nu mai pot si imediat plec iar. A fost o zi buna si la mine in sensul ca am reusit sa fac ce mi-am propus, desi iar am stat in picioare o buna parte din timp.
Ma gandesc din cand in cand la Elly. Ce-o fi facand de lipseste asa mult de pe net? Ma gandeam ca daca sta acasa, cuminte in pat, are timp si chef sa ne scrie mereu. Eu cred ca as sta numai cu laptopul langa mine in pat, altfel as lua-o razna. Sper ca e bine si ca isi ocupa timpul cu altceva(eventual mai constructiv). Acum mi-am si imaginat-o crosetand ceva pentru BabyBoom. Mai bine as sta si eu pe acasa si sa dorm ca vad ca incep sa debitez ciudatenii.
Va pup pe toate si sa aveti un sfarsit de saptamana vesel si relaxat!
Andreea, 27+ cu BebeLUnu
aever spune:
Vad ca e multa lume online pe forum, cat scriam eu mesajul anterior ati mai scris o gramada de mesaje! Felicitari, Mirina pentru carnet! Sunt convinsa ca te-ai descurcat foarte bine, doar te-a ajutat si bebe, nu?
Andreea, 27+ cu BebeLUnu
2liniute spune:
a fost frunos la targ, am cumparat si hainute si aici pot spune ca da unele magazine au pus preturi mai mare chiar si cu 10 ron :(
dar tot am cumparat o paturica din bumbac organic chiar si mai scumpa, asta e...
i-am mai luat la bebelus 2 costumase, prosop pentru baie, body maiou vro 3, body cu manecuta 2, 2 salopete, manusele, sosetele, pantalonasi o jucarie care cica ar fi din cauciuc natural la 39 ron, un sapun vegetal de la weleda ( nu stiu cat o fi de bun)si mi-am cumparat si mie o camasa pentru alaptat la 35 ron
as mai fi vrut sa-i cumpar niste hainute din lana dar cei de la magazin nu au adus nimica asa ca trebuie sa fac comada de pe net
cam atata am apucat sa iau, ma mai duc maine cu sotul pentru carucior si vedem de o saltea poate si patut ca inca nu m-am hotarat daca o sa iau de la ikea sau nu... si trebuie sa cumpar si aspirator nazal, forfecuta, cadita, scutece si oi mai vedea eu...:)
apropo de poze, mie mi-au facut cei de la clubul gravidelor o fotografie, am ajuns si pe ma clubul parintilor citisem eu pe net ca ar fi lectii pentru alaptare dar am nimerit la " sa gatim cu irinuca" sau ceva de genul hehehe
au venit si cei de la sudocrem-infacol dar nu vindeu nimica, au spus ca doar in farmacii pot cumparat, in schimb am primit o mostra de 15 g de crema pt iritatii sudocrem, am citit pe net ca ar fi fff buna pentru funduletul bebelusului, o sa o caut si la farmacii neaparat
multa lumea la targ, multe mamici si princhideii, stteam la un moment dat pe un scaun si la uitam la toata forfota din targ
Anca 28+ cu
fotografii de la cununie (la 20 de saptamani): http://fotosivideo.blogspot.com/
2liniute spune:
andreea, daca te uitai la un "balonas" cu un carut roz pentru cumparaturi dupa ea, da eu eram , eu nu v-am vazut, ce-i drept e ca nici nu am insistat cu privirea si avand inca multe pe cap nu mi-am dat seama daca erai pe acolo :( eu una nici nu am stiut ca o sa mergeti si in targ, am crezut ca va plimbati prin parc si ca o sa papati o pizza la diamond... poate pana la urma o sa facem si asta cu toatele
blanca daa am cumparat asa multe ( si tot nu mi se par suficiente ) asta pt ca am mari emotii si imi doresc ca sa fie totul cat mai bine pt bebelus... ehh cred ca asa e la primul copil si eu o sa le folosesc si la bebe 2 cand o veni
mirina felicitari pentru carnet,si eu ma gandeam sa fac scoala dar de acuma e prea tarziu, nu cred ca o sa mai am timp de asa ceva odata ce vine bebe
alma ma bucur pentru fetitele tale, chiar vazusem la targ 2 gemene intr-un carucior dublu si m-am gandit la tine ca asa o sa fii si tu
fetelor, virginia stati cuminti ca e mai bine, nu mai e mult si o sa aveti timp cu bebelusii sa obositi hehehe
va pup si ma apuc de lista nr 2 pentru maine
Anca 28+ cu
enona3006 spune:
Buna fetelor,
Se pare ca v-ati distrat ieri la targ cred ca a fost tare frumos, mi-ar placea ca data viitoare sa vin si eu la intalnire. Oricum se vede ca v-ati relaxat si distrat, bravo.
Virgi iti oferim o portie de ZEN.
Alma, pupam pustioacele micute dar fortoase.
Mie astazi mi-a trecut energia de ieri, am revenit la oboseala mea obisnuita. Oricum am o neplacere noua: de vre-o doua zile ma incing in pantofi, adidasi sau ce o fi, iar aseara am observat ca mi s-au umflat labutele de la picioare pana la glezne (in rest nu sunt umflata nici la picioare nici la maini) asa ca astazi am trecut la sandalute fara ciorapi si mai bag niste lichide in plus . E adevarat ca ma pot considera printre norocoasele care nu au retinut apa pana acuma, dar sper sa fie ceva temporar si in cateva zile sa-mi revin (cred ca sunt prea optimista :)) ). Voi aveti ceva remedii pentru asa ceva?
In alta ordine de idei, incepem si noi sa ne pregatim pentru bebe (pana acum avem infim de putine achizitii: scoica de masina, wrapul, doua bodyuri cu maneca scurta, un sac de dormit, termometru de baita, un biberon si niste jucarele de baie). Restul de acuma vin. Ma gandeam la capitolul hainute. Nu as vrea sa cumpar o tona de hainute, mai ales d-astea micute. Oricat ar fi de dragute, sunt constienta ca prea mult n-o sa le poarte, iar pentru cand o fi mai marisor, vom vedea si ce vom primi dupa nastere, la botez etc. Avand in vedere ca e mai mititel decat media, nu ma astept sa iasa un monstru, chiar daca se va naste la termen, sau dupa. Asa ca cred ca ma pot orienta spre hainute de 0-3 luni. Intrebarea mea ar fi cate trebuie sa iau si de care, care ar fi cele mai practice. Cam de cate ori pe zi trebuie schimbat de hainute un nou nascut? In plus, avand in vedere ca o sa fie luna mai, sa iau cu maneca scurta, lunga, cu picior, fara picior, din mai multe piese sau salopete, etc? . Lamuriti-ma si pe mine.
Cu bebe de 33+ in burtica
2liniute spune:
enona eu m-am orientat dupa lista aceasta:
http://forum.anticonceptionale.ro/t15252-lista-lucruri-bebe-acasa.html#
iar despre hainute scrie asa:
Hainute:
- doar din bumbac
- nu se recomanda pt primele 2-3 luni hainute care se inchid la spate, sunt greu de schimbat
- pijamalutele intregi, combinezoanele, body-urile sunt mai utile in primele luni decat costumasele bluzita cu pantalon, deoarece bebeii se foiesc mult si le aluneca pantalonasii
- de preferabil, combinezoanele, body-urile sa fie cu capse in fata, suprapuse parte peste parte, cele care se baga pe cap sunt mai greu de folosit la bebe mic
- aveti in vedere faptul ca bebeii cresc foarte repede si nu apuca se le poarte pe toate de prea multe ori
- luati in considerare succesiunea anotimpurilor, e inutil sa luati hainute de vara pentru bebe 3 luni daca pana atunci deja va fi toamna-iarna
- e de preferat sa cumparati hainutele mai aproape de DPN, ca sa puteti lua in calcul si ce mai primiti (second-hand sau nou noute de la musafiri)
1. Body (se inchid intre picioare ) maneca lunga (iarna) sau tip maiou sau maneca scurta (vara) (4)
2. Combinezoane (body cu maneca si picior) (4)
3. Pulovere (iarna) sau bluzite (vara) pentru iesit afara sau mers in vizita (1-2)
4. Pantaloni sau pantaloni-salopeta pentru iesit afara sau mers in vizita (1-2)
5. Perechi manusi de interior, antizgariere cu unghiile (2)
6. Perechi sosete interior (4 perechi)
7. Caciulite interior (2-3)
- daca e cald in camera, doar dupa ce face baie
8. Pereche manusi fas (iarna) (1)
9. Pereche ghetute-botosi exterior (iarna) (1)
10. Costum fas exterior (iarna) (1)
11. Caciula fas exterior (iarna) (1)
12. Bavete (2)
- cele mai practice sunt cele cu o parte din plastic sau musama care se leaga la spate.
dar cel mai bine te-ar lamurii o burtica care e deja mamica
Anca 28+ cu
Mmamita spune:
Salutare cu muuuuult soareee..la noi s-a terminat cu vremea de vara, acum avem 15 grade, e soare, frumos, e primavaraaaaaaaaa..
Ce fain ca v-ati intalnit, fetelor, tare mi-ar fi placut sa ma ''burticesc'' si eu cu voi pe acolo!
Enona, ai dreptate cu hainutele de bebe - piticii cresc asa de repede incat nu merita sa te arunci la cumparaturi masive..desi e cam greu cand vezi ce dulci sunt toate hainutele alea mici-mici.
Mie de maaare folos mi-au fost onesies-urile, avand in vedere ca e vara poti cumpara cu maneca scurta si de preferinta cu capse in fata si pe picior pana jos si rochite cat cuprinde.. Ilinca mea s-a nascut iarna si a fost un pic mai complicat cu hainele...adica eu m-am incapatanat s-o indes in tot felul de bluzite si pantalonasi si rochite cu maneca lunga...cu inimioare si pisicute si de toate desi ar fi fost mult mai comod cu salopetele clasice cu capse, bebe e mult mai usor de imbracat in asa ceva, mai ales ca la nastere sunt micuti si fragili. De data asta, vara fiind, va fi muuuuuuuuult mai usor - poc un onesie, poc o rochita, abia astept! Cat despre schimburi...depinde f mult si de bebe - a mea vomita non-stop de ex, deci iti inchipui ca schimbam garderoba la fiecare alaptat - in cazurile mai fericite insa, cu bebei nevomitaciosi, cred ca o data pe zi e suficient (bine asta daca nu vrei tu neaparat sa faci parada modei). Nu uita de sosetute si de palariutele esentiale pe timp de vara.
V-am pupacit pe toate!
Cori, mami de Bubulina 1+ si acum Dalia Maya ... in luna a 7a (28+) :)
onutza83 spune:
Buna fetelor!!!
Raportez ca Elishor a noastra e bine:) a plecat la dr are de la 5 programare:).bebeloiu nu prea ii da pace si o necajeste in sensul bun adik ii muta toate organele din ea:)))O sa intre si o sa ne zica ce a facut la tanti doctoreasa.
Eu ca niciodata ca niciodata nu m-am plans nu mai pottttttttttttt.Ma dor toateeeee .Oasele bazinului,soldurile,coloana,osul pubian.Maine ma duc sa ma plang la tanti doctoreasa :)) o sa ajung sa dorm in fund:)))
In rest am terminat cumparaturile,i-am facut si lenjeria ca doar is croitoreasa:))) Mai am de cump din farmacie si pampers.Si gata astept nascarea:)))
Oana cu Bebe Tudor 33 +AMR UN PICCCCC
alina04and spune:
Buna fetelor,
Alma ma bucur pentru vestile bune.
Mirela eu zic sa mai luati o pauza nu de alta dar aveti nevoie de multa energie din mai si Doamne ajuta!
Mirina felicitari pentru proaspata noastra soferita!!!!
Anca - 2linitute – cred ca ai cumparat tot targul ieri.
Sa va povestesc ca astazi de dimineata am fost si noi la targ si am mai luat cate ceva pentru pitica. I-am luat si doua rochite (pentru ca nu m-am putut abtine), cadita, termometru de baie si din acela cu cap flexibil, cordon pentru suzeta, recipiente de la avent, foarfecuta, patura din bumbac, scutete de finet, o geanta termoizolanta pentru biberon, perie de curatat biberoane, o perie pentru par, o jucarie de atarnat la carucior si cam atat cred. Si m-am luat si eu garmastan, femibion 2 (care era cu 20 de lei mai ieftin decat in farmacie) si chiloti de unica folosinta. Deci 3 lulele care ne-au costat 800 de lei. Nici nu imi venea sa cred cand am terminat ca am dat o caruta de bani pe 3 plasute si o cadita. Si sa nu va imaginati ca am luat o cadita scumpa, am luat una de la primii pasi de 29 de lei pentru ca am gasit o gama variata si cu niste preturi de te durea sufletul. Oricum sa fie pitica sanatoasa si noi pe langa ea sa ii cumparam tot ce are nevoie. Nu cred ca am facut prea mare afacere cu targul asta decat ca nu am alergat de bezmetica pentru ca erau toate la un loc. Cea mai mare suparare a mea a fost ca nu erau si cei de la mustela prezenti pentru ca la targurile anterioare ei chiar aveau reduceri la produsele lor.
Ce am mai aflat la targ este ca putem folosi garmastan din luna a 8 si mi se pare minunat ca ne putem pregati sanii pentru alaptat.
Va pup si va doresc o zi minuntata.
[28+] In curand mamica si am o minune in burtica Natalia Gabriela
albinuta83 spune:
pot sa ma plang si eu? [bang
al meu bebe sta cu capul jooos..si cred ca imi apasa pe col sau vezica..astfel incat simt niste intepaturi, fie la mers, fie daca stau in fund..
a mai patit cineva?
tocmai m-a scos sotul o tura in parc si stand pe banca..k eu cu mersul am cam rarit-o, am vazut o burtica un pic mai mare decat a mea..care mergea intr-un ritm alert..si arata destul de bine..fara surplus de kg, cu niste blugi evazati prinsi cu o curea sub burtica..
si eu abia ma misc, ma dor toate cand ma dau jos din pat ..si mai nou si muschii si ligamentele de sub burta..si mai avem inca 8 saptamani..
30+ cu Rares-Iustin
Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.