Imunitate atat de scazuta????
Raspunsuri - Pagina 2
Picky_toto spune:
Si noi suntem la fel. Din noiembrie de cand a inceput gradinita, sarim din boala in boala..2 saptamana la gradi(cazuri fericite), 2 acasa sau la dadaca(nu-mi permit sa lipsesc prea des de la munca si nici nu am la cine sa apelez, decat la dadaca mezinei cand viroza nu-i "grava").
Am facut otite de vreo cateva ori, forme mai usoare, forme mai grave, o data laringita, o data infectie si cel mai des febra mare fara alte simptome. Mai exact din 2 in 2 saptamani febra.
Luna asta a facut si pneumonie, ne-am tratat cu antibiotic, amoxiclav, de care am scapat acum o saptamana. A fost totul ok pana duminica seara cand iar mi-a facut febra mare. Ieri ne-am petrecut dupa amiaza prin spital (doar ce fusesem si vineri), radiografie, ecografie, analiza la urina, exudat (maine avem rezultatele). E viroza si e un virus care afecteaza si ochii, ca ieri avea unul rosu si ii lacrima (a primit picaturi antibiotic 4 zile). Are si o tuse ff urata, care ne da mare bataie de cap pe noapte...
Si mezina are putin rosu in ureche si multe secretii/mucozitati in ureche, nas, gat, plus tuse...ii administrez sirop...
Ca si tine si noi suntem satui de boli asa ca am inceput sa tratam cu homeopate..din pacate prea putine gasim aici, dar am gasit oscillococcinum care am inteles ca e foarte bun, cea mare ia si fier ptr ca rezultatele de la analiza la sange a aratat unele valori scazute, printre care si fe.
Sanatate multa si sper sa scapati de boli..cica in anul urmator de gradi nu vor mai fi asa multe ..
Bella de Stefania si Anna
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai
lulu77 spune:
si eu cred ca tine de alimentatie, in prImul rand si de stilul de viata.
clar antibioticele, medicamentele in general scad imunitatea.
mikim, schimba ce poti, treptat, poate alimentatia(predominant fructe, legume, nuci, migdale crude, peste) si elimina cat poti de mult mancarea cu aditivi multi, poate stilul de viata-miscare in aer liber mai multa.
si poate este nevoie si de un medic mai bun, pediatru, in care sa ai deplina incredere si care sa nu ii fie greu sa urmareasca evolutia copilului si sa prescrie f usor antibiotice si tot felul de medicamente.
SANATATE!
SOACRA MARE
Doua maini stangi
belleane spune:
Daca vreti sa aveti rezultate bune cu homeopatele sau cu siropuri din plante, organismul trebuie pregatit, detoxifiat, eliminate alimentele grase, cu aditivi, cafeaua, ciocolata, unele ceaiuri.
histamina spune:
belleane, adevar grait-ai!
de 10 ani stau fara mezeluri,nu ca as fi mancat si inainte multe.la fel si pt sucuriel carbogazoase,aditivi,conservanti, coloranti artificiali.
de 22 de ani nu consum zahar.
am analize perfecte si domin o boala destul de urata.
si eu cred ca alimentatia e cheia.
Sara_Maria spune:
mikim, fetele au dreptate.
Eu am avut o gradinita timp de 3 ani si am vazut n cazuri ca al tau.
In momentul integrarii in colectivitate este normal sa ai probleme de sanatate cam 1 an. Deci primul an este dificil. Sistemul imunitar prin intrarea in contact cu foarte multi virusi, dezvoltand sau nu boala respectiva in functie de cat de bine este el pregatit, se intareste, iar in timp spre ultimii ani de gradi vei observa ca nu va mai raci deloc.
Cu cat intrarea in contact cu virusi este mai lenta cu atat sistemul imunitar are timp sa se pregateasca, organismul nu este bombardat si are timp de reactie producand anticorpii necesari.
Asadar, sfatul meu este -retrage fetita de la gradinita din 2 motive:
- e posibil ca si gradinita sa fie de vina si sa primeasca in colectivitate copii bolnaviori si atunci organismul fetitei tale este suprasolicitat - in fiecare gradi ar trebui sa existe medic si sa faca o consultatie zilnica inaintea primirii copiilor.
- incearca o imunizare lenta, detoxifierea organismului apoi un tratament naturist, iar in paralel incearca 1 data sau de 2 ori pe saptamana sa o duci in colectivitati de copii, spre ex cursuri de tot felul, care se desfasora in spatii inchise si sunt mai multi copii, locuri de joaca etc. astfel incat sa schimbe mediul de acasa si sa ia contact cu alti copii ce pot fi purtatori de diversi virusi insa in "doze" mici.
- incepe vara cu legume si fructe multe, in paralel cu ce ti-am spus da-i sa pape cat mai multe fructe si legume, du-o la mare si la munte pentru aerosoli, daca ai acces la o salin este bine sa o duci periodic etc.
Apoi, din Septembrie mai poti incerca!
Antibiotice, spitale, cortizon nu fac altceva decat sa slabeasca organismul, de aceea nici nu rezista si se imbolnaveste imediat ce o duci iar.
mcoca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sara_Maria mikim, fetele au dreptate. Asadar, sfatul meu este -retrage fetita de la gradinita din 2 motive: - e posibil ca si gradinita sa fie de vina si sa primeasca in colectivitate copii bolnaviori si atunci organismul fetitei tale este suprasolicitat - in fiecare gradi ar trebui sa existe medic si sa faca o consultatie zilnica inaintea primirii copiilor. |
HAi sa nu exageram totusi. La gradinita fetitei mele nici asistenta nu au. Mi se pare tare ciudat ca in loc de bonjour, sa te puna sa deschizi gura!
Vicky si Printzesone
Sara_Maria spune:
mcoca, in Romania este o practica uzitata la 90% din gradinite, mai ales la cele particulare, iar asistent sau medic pediatru permanent iti impune Sanepidul sa ai
pisi-pis spune:
citat din mesajul lui ralcat Cred ca toate mamele de pui intrati in colectiv iti vor confirma regula ca la inceput copilul sta mai mult bolnav acasa, cu mici "excursii" pe la gradi de unde aduce noi virusi. Eu recunosc ca baiatul meu are un sistem imunitar puternic, pentru ca el ia virusii (si nu pot sa-ti spun ce frumuseti exotice aduce el p-acasa de la colegi cand vin din vacante, care de pe alt colt de lume si ce gripe porcine si alte alea alea testaram noi in timp ). Dar orice virus respirator mi-a luat, in maxim 3 zile e ca nou, doar rotavirusii il pun jos mai mult. Si in alea 3 zile ... e cu febra dar tot activ si jucaus si plin de energie, iti dai seama doar cand pui mana pe el si-l simti cum arde ca e de fapt bolnav. Dar pentru a-i tine imunitatea sus de cum incepe toamna si pana se termina primavara ii dau tinctura de echinaceea (15-20 picaturi intr-un pahar cu apa, de 3 ori pe zi pe stomacul gol), si dupa iaurtul de seara frec miere cu scortisoara praf si lamaie si o papa si pe aia. Eu sincer cred ca il ajuta, asa cum il ajuta si faptul ca micul dejun la el e compus doar din fructe si ca se joaca pe afara cel putin 3 ore pe zi. |
Eu cred totusi ca sistemul imunitar mai puternic se datoreaza si faptului ca in Europa de vest medicii sunt mai relaxati, si in primele 2 zile de febra, foarte rar se prescriu medicamente. De fapt noi suntem incurajati ac in primele 48 de ore sa nu mergem la control, se pleaca de la ideea ca e virus si tb lasat organismul sa lupte. Chiar si dupa 48 de ore, daca febra nu e mare si copilul nu are nimic la plamani si urechi, se mai asteapta. Eu inca ma mai ciondanesc cu mama, pt ca nu intelege cum sa tuseasca copilul sau sa aiba nasul infundat si sa nu ii se prescrie nimic.
Mesajul asta nu e despre fetitza lui mikim, totusi, cu pneumonia nu e de joaca, si trebuie tratata, asta daca intr-adevar a fost diagnosticata corect.
Spun asta pt ca la prima viroza pe care a prins-o laura la cresa am fost la doctorita de familie care ne-a trimis repede la spital, cica cu pneumonie. La spital au ascultat-o si n-avea nimic, ne-au trimis acasa sa papam supa de pui si multe fructe si sa asteptam sa treaca virusul. Deci exista medici si medici.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
ary_v spune:
citat din mesajul lui asteryaro Buna. Imi pare rau de problemele pe care le aveti. Da, fiul meu a fost un caz similar. La 1,8 ani l-am dus la cresa si din momentul acela a inceput "distractia": laringite oribile una dupa alta, antibiotic, dexa, hidrocortizon... branula era ceva obisnuit la noi . A fost chinuitor si a durat mult, pana cand am luat hotararea de a-l trata altfel decat protocolul spitalului, anul trecut in vara. In fine, intrarea in colectivitate lasa amprente urate asupra unor copii, pe de alta parte nu prea ai cum sa eviti. Nu stiu ce sfat sa-ti dau, poate sa intrerupi o perioada gradinita, sa incerci niste "scheme" de imunizare la sfatul medicului (gen Septilin, Bronchovaxom si altele, Vit. C, propolis etc). Eu am aflat (destul de tarziu) ca Dexa si cortizonul scad imunitatea drastic . Sanatate si numai bine va doresc. Cristina si Razvan (31.01.2006) |
Cel mic a scapat de laringite prin terapia bowen. Stiu f bine cum e sa stai mereu cu dexa pregatita. A facut in august anul trecut bowen si in toamana a inceput gradinita (primul an de colectivitate). Tot anul a lipsit de 2 ori cate 2 zile si a avut doar raceli usoare, nu a mai facut nici o laringita. (ultima data a facut imediat dupa primele sedinte de bowen, am inteles ca e o reactie normala)
Stiu ca multi nu dau credit acestor terapii (nici eu nu am dat multa vreme) dar la noi a mers f bine.