Strengari 47 - Bravo Tala! Bravo Dana! Bv R.Cata!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

am si eu o problema cu alaptatul... unde la fimiu eram pe stimulente de lactatie non stop, acum nu credeam ca o sa ajung sa zic asta...

am prea mult lapte! fara sa stimulez... gaza papa de rupe si se culca lemn iar eu mor de sani ca imi explodeaza! mi-e teama sa bag pompa sa nu stimulez mai rau!

ce sa fac sa mai temperez treaba asta? ea nu reuseste niciodata sa imi goleasca sanii!

domane ca e o minune asta pt mine si e exact ce mi-am dorit ca stiu cat m-am chinuit la primul, dar e dureros tare pana se regleaza si mi-e sa nu dau in alte nebunii!

aaa si am aflat ca fimiea nu suporta biberonul! chiar daca as vrea sa ii dau nu accepta! aseara m-am muls la pompa ca imi explodau dupa ce a papat ea si la juma de ora cand a cerut din nou am zis sa ii dau lapticul muls ca era pacat de el si nu a vrut sa puna gura pe bibic, dar tzitzi cand i-am dat-o ziceai ca vrea sa o devoreze nu alta! asa ma bucur...

mami deSerban Alexandru 15.07.2009 si Mara Ioana 15.03.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Bubu, uite aici http://www.llli.org/faq/oversupply.html
In romana nu stiu sa-ti spun, doar sa te inscrii si tu pe grupul de alaptare https://www.facebook.com/groups/sprijinpentrualaptareiasi/

36+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui happylica

noi am fost la pediatru azi. pisica mea a luat 130g in 7 zile de stat acasa. dr zice k e ok. eu acum ma apuc sa 'sap' pe net sa vad cat e normal. are acum 3150g
legat de alaptat si colici mi-a zis asa: bebe sta la san 45min. ce a apucat sa manance in primele 45min e bun mancat. ce inghite dupa astea 45min nu e ok.. ca intra in interactiune cu ce e ingerat la incepu(care deja se digera) si asa apar colicii. 1h30min de cand a terminat de mancat, bebe nu mai mananca. acu' nush ce sa zic. ma mai documentez. v-am zis si voua sa va dati cu parerea.
dana, felicitari pt Gaza si poveste. o sa vin si eu cu povestea noastra dupa ce nasteti toate
dara, cum te mai simti?
chito, cum e maseaua?
amy, la noi elena e numele mamei mele.. nu regret ca am ales asta pt pisica mea. nu o vom striga elena. dar asa am simtit. daca voi asa simtiti.. nu va razganditi.
fetele, pe mine ma racaie rau in gat de aseara. cred ca racesc. am bagat tantum verde. alte sfaturi????
am pus pozici noi pe fb. speram sa va placa

Mirela, mami de Alexia

deci ti-a dat informatii despre lapte praf si nu despre alaptare. Tot ce a zis e aberant. Greutatea e ok.
Un bebe alaptat mananca si la intervat de 5 minute. Cand vrea el. Nu mnai spun ca multi bebei mananca cateva guri de sete, fac pauza cateva minute ( 1-10-20-30) apoi mananca de foame.
Colicii sunt greu de explicat. daca num im colici toate durerile de burtica ele pot fi de la lactoza in exces, de la aerul inghitit, de la aerul acumulat de la spumica facuta de lapte si mai rar de la ceva manancat de mama.
In cazul laptelui praf care se digera mult mai greu si incomplet e nevoie de pauza intre mese

Alaptarea se face la cerere. la cerere inseamna la cerere... adica fara amanari, fara intreruperi initiate de altcineva decat bebe. In alaptare bebe face regulile si mama le respecta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buburuza1979

am si eu o problema cu alaptatul... unde la fimiu eram pe stimulente de lactatie non stop, acum nu credeam ca o sa ajung sa zic asta...

am prea mult lapte! fara sa stimulez... gaza papa de rupe si se culca lemn iar eu mor de sani ca imi explodeaza! mi-e teama sa bag pompa sa nu stimulez mai rau!

ce sa fac sa mai temperez treaba asta? ea nu reuseste niciodata sa imi goleasca sanii!

domane ca e o minune asta pt mine si e exact ce mi-am dorit ca stiu cat m-am chinuit la primul, dar e dureros tare pana se regleaza si mi-e sa nu dau in alte nebunii!

aaa si am aflat ca fimiea nu suporta biberonul! chiar daca as vrea sa ii dau nu accepta! aseara m-am muls la pompa ca imi explodau dupa ce a papat ea si la juma de ora cand a cerut din nou am zis sa ii dau lapticul muls ca era pacat de el si nu a vrut sa puna gura pe bibic, dar tzitzi cand i-am dat-o ziceai ca vrea sa o devoreze nu alta! asa ma bucur...

daca sanii sunt tensionati sau/si durerosi atunci detensionezi ( nu golesti) atat cat sa-ti fie comozi. Nu e ok sa doara , nu e necesar sa fie goliti dupa fiecare supt

Mergi la inceput

dap... pe mine ma si dor. fac un fel de noduli pe laterale spre subrat si doare ca naiba!

e cumva de la canale infundate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Citat:
citat din mesajul lui happylica
...
legat de alaptat si colici mi-a zis asa: bebe sta la san 45min. ce a apucat sa manance in primele 45min e bun mancat. ce inghite dupa astea 45min nu e ok.. ca intra in interactiune cu ce e ingerat la incepu(care deja se digera) si asa apar colicii. 1h30min de cand a terminat de mancat, bebe nu mai mananca. acu' nush ce sa zic. ma mai documentez. v-am zis si voua sa va dati cu parerea.

Din experienta proprie, nu, nu, si nu! Adica la noi n-a mers si am chinuit fata aiurea - am povestit acum cateva zile.
Pe de alta parte asta nu inseamna ca la alti copii n-ar putea sa functioneze...
Eu as zice, daca vrei, sa incerci...dar daca bebe nu vrea si plange si nu e de acord cu un astfeld e program, tine mai bine cont de nevoile fetei decat de indicatii de program impus. (desigur, parere personala, decizia iti apartine!)

Dara, ma bucur ca ai scapat de analize si teste si sunt (relativ) ok. Sper sa nu mai ai parte nici de prea multe dureri si sa fie un sfarsit de sarcina cat mai usor si placut!

Dana, ce povestesti tu acolo?
Greu cu familia... uneori cele mai bune intentii pot avea rezultate tare nepotrivite si deloc binevenite. Un pic comic, in sensul ca tu ai reusit sa dai de un dr. in care sa ai incredre si care sa accepte sa nasti cum vrei tu, ai ajuns si la timp la Constanta, si in ultima clipa, cat pe ce sa nu te lase familia sa nasti cum vrei tu.

Asta e o problema serioasa prin Romania - sunt tare multi convinsi ca ei stiu mai bine decat dr. ce trebuie facut. Nu zic, fara foc nu iese fum, si uneori sunt si dr. cu care trebuie sa vorbesti si/sau sa le dai ceva ca sa isi faca treaba ... dar la tine nu era cazul - era dr. tau, ales de tine, in care ai incredere. si-n astfeld e cazuri e normal sa ai incredre in dr. ca stie mai bine daca e totul ok sau daca e cazul sa intervina in vreun fel. Si daca si dr. si pacientul sunt de parere ca totul e ok...chiar nu inteleg de ce unii simt nevoia sa influenteze dr. si sa incerce sa-i impuna sa faca altceva.

Pe de alta parte cand conceptiile voastre si ale parintilor sunt foarte diferite, conteaza cum incepeti si voi clar ati castigat prima batalie, asa ca sper ca pe viitor asta sa ii descurajeze un pic in incercarile de a va impune parerile lor.
Bine ca n-au stat decat in week-end ...

(totusi in apararea lor, probabil ca-si iubesc mjult nepotul si-si doreau tare mult sa-l cunoasca cat mai repede ...probabil isi faceau griji pentru el sa nu aiba vreo problema in burtica daca lichidul dispare treptat - nu ca asta ar justifica comportamentul, dar sa zicem ca sunt circumstante atenuante...)

Daca te consoleaza cu ceva, nu sunt ai vostri singurii - la prezentarea de la maternitate ne zicea moasa ca au si cazuri in care insotitorii mamicilor alearga dupa ele disperati sa vina repede sa faca epidurala sau sa cheme dr. pe cezariana, ca nu mai rezista mami de dureri...si cand ajung la mami, aceasta e relativ zen, si spune ca e totul ok si nu vrea nici un fel de interventie - acuma nu stiu cum e la noi, dar aici in astfel de cazuri evident ca se ignora cu desavarsire cererile insotitorilor

...chiar, ce a facut doula? ti-a fost de folos ca a fost prezenta?

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Bubu,super ca ai laptic! pacat ca e mai sureros procesul de ajustare si momentan e in exces...
N-am avut astfel de probleme asa ca nu am multe de zis...logic mi s epare foarte ok ce spune Ionela - daca dor sanii poti sa mai mulgi laptic, dar nu cat sa ii golesti ci doar cat sa dispara senzatia de tensiune si de durere.
De canale infundate nu stiu ce sa zic...n-o fi imposibil, dar la cum descrii tu ca suge bebe, n-as crede ca ramane ceva infundat.
Sper sa se regleze totul cat mai rapid!

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput

Citat:

dap... pe mine ma si dor. fac un fel de noduli pe laterale spre subrat si doare ca naiba!

un canal infundat are o zona dureroasa care se si inroseste pe san. Daca e canal infundat pui copilul cu barbita spre zona dureroasa. Asa desfunda mai repede. Comprese calde pe zona afectata inainte de alaptare. Golit bine sanul daca asa nu functioneaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_30 spune:

Dana, e bine cand totul se termina cu bine! Foarte frumoasa povestea nasterii si pare ca pana la urma ai avut o nastere usoara!

Fetelor, Amy, Sovi, Irinaelena multumesc mult de incurajari, azi ma simt mai bine si apoi e bine sa stiu ca nu sunt chiar singura cu probleme din astea. Pata pe ochi e cu mult mai stearsa acum. Aici se recomanda sa te duci la spital daca ai probleme cu ochii, si apoi si proteinele acelea din urina m-au cam speriat! Sper sa fi fost numai un episod trecator.

Lady X, si la mine devine tot mai puternica bebelusa si ma apasa cateodata jos atat de rau, ca ma schimonosesc si ceilalti din jur cred ca am inceput sa am contractii...

pe toate fetele si strengareii!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Citat:

un canal infundat are o zona dureroasa care se si inroseste pe san. Daca e canal infundat pui copilul cu barbita spre zona dureroasa. Asa desfunda mai repede. Comprese calde pe zona afectata inainte de alaptare. Golit bine sanul daca asa nu functioneaza.

Mami fericita de Mihnea si de Tudor

merci

Mergi la inceput