Retete sanatoase pentru copii sanatosi Editia 2-a

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

tzutzubad - Dovlecei umpluti pentru bebelusi

www.desprecopii.com/Images/Upload/tzdov.jpg" border="0">

tzutzubad - Pastrav cu legume la aburi pentru bebelusi

www.desprecopii.com/Images/Upload/tzpas.jpg" border="0">

tzutzubad- Mancarica de ardei copti pentru pitici - curcubeu de legume!


www.desprecopii.com/Images/Upload/tzman.jpg" border="0">




Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurita6 spune:

Dragi mamici, vin si eu cu trei retete simple, la indemana oricui si bineinteles sanatoase pentru copilasii nostri. Sper sa va placa:)
1. Reteta noastra cu mango,eu o numesc MIC DEJUN CU MANGO este foarte simpla:
- jumatate de mango
- o banana coapta
- 2 linguri de iaurt simplu
- biscuiti pentru copii sfaramati (optional)
- putina scortisoara
Se pun in blender mango si banana taiate feliute si apoi iaurtul, daca vreti puteti adauga si biscuiti apoi brrrammm, braammmm, amestecati pana compozitia se transforma intr-o pasta. Se pune in farfurioara, iar deasupra presarati putina scortisoara.
2.CREMA DE AVOCADO:
La crema de avocado folosesc:
un avocado copt
o banana
o lingurita cacao amara,sau roscove
o lingrita miere de albine- eu am folosit miere de flori de tei
Dupa ce taiati felii avocado si banana, le puneti in blender adaugand mierea si lingurita de cacao si apoi amestecati pana iese o crema si...gata!!!!!!

3. OREZ CU FICATEI LA CUPTOR
Pentru o portie, eu am folosit asa:
2 linguri orez
2 ficatei pui
o bucatica de unt
jumatate ardei gras rosu
patrunjel verde pentru ornat
functie de diversificare, puteti adauga si cateva ciupercute care, cu siguranta vor da un gust special mancarii.
Se fierb orezul si ficateii separat, dupa care se taie marunt ardeiul. Se unge un vas de yena cu unt, se adauga orezul, ficateii taiati bucatele si ardeiul. Se lasa la cuptor cam 10 minute, la foc potrivit, pana se intrepatrund aromele. Deasupra ornati cu patrunjel verde, taiat marunt.
POFTA BUNA:)

ps: pozele le-am transmis pe e-mail, cf regulamentului.Sper sa va placa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

laurita6 - MIC DEJUN CU MANGO

www.desprecopii.com/Images/Upload/lmango.jpg" border="0">

laurita6 - CREMA DE AVOCADO

www.desprecopii.com/Images/Upload/lcrema.jpg" border="0">


laurita6 - OREZ CU FICATEI LA CUPTOR


www.desprecopii.com/Images/Upload/lorez.jpg" border="0">





Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madlene_87 spune:

Buna ziua, cand incepe votarea pozelor d ela concursul Iarna 2012 si noi? Si cum se poate vota? Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Citat:
madlene_87 Publicat la - 26/03/2012 : 13:57:24
--------------------------------------------------------------------------------
Buna ziua, cand incepe votarea pozelor d ela concursul Iarna 2012 si noi? Si cum se poate vota? Multumesc


Va rog cititi cu atentie topicul de concurs iar daca nu aflati raspunsul dorit nici din regulament, indicat este sa puneti intrebarea la topicul respectiv http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=170234&whichpage=6



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dedicut spune:

Linte cu spanac

- 150g linte (eu pun si fasole)
- 10-15 cuburi de spanac congelat sau o mâna de spanac proaspat
- 5 rosii proaspete (de preferat) sau din conserva sau 3 sferturi de cana de suc de rosii
- 1 ceapa mare sau 2 mai mici, taiate cubulete
- 4 catei de usturoi, taiati marunt
- 1 1/2 lingurita de sare

Mod de preparare:
Spalati bine lintea în câteva ape, pâna când apa pe care o veti folosi la fiert ramâne curata.
Veti fierbe lintea separat, pentru aproximativ 30 de minute sau pâna este foarte bine fiarta, în suficient de multa apa, ca mâncarea sa nu se prinda de vas.(puteti scurta timpul de fierbere daca înmuiati lintea pentru câteva ore înainte de fierbere, chiar si peste noapte). Scurgeti lintea de apa, pastrând cam o cana de lichid.
Înabusiti ceapa si usturoiul în putina apa. Adaugati lintea fiarta si lichidul pastrat. Adaugati rosiile taiate cubulete sau sucul de rosii. Daca rosiile sunt proaspete, lasati-le la fiert împreuna cu mâncarea pentru 5-10 minute. Daca sunt din conserva, puteti adauga imediat spanacul congelat (asa cum îl scoateti din pachet) sau pe cel proaspat (opariti-l înainte în apa clocotita, pentru 1 minut), maruntit. Amestecati. Mai fierbeti 2 minute.

Serviti mâncarea cu orez, carnita sau ou. Pofta buna!




"... cel mai interesant, in a avea un copil, este ca nu-ti poti imagina cum l-ai putea iubi vreodata mai mult decat il iubesti deja, pentru ca emani iubire, iubesti cat poti, din toate puterile tale; si apoi revelatia: IL IUBESTI TOT MAI MULT!" (Anne Lamott)

Alexandru Stefan 18.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Dedicut – Linte cu spanac

www.desprecopii.com/Images/Upload/dedlen.jpg" border="0">



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_marga spune:

Budinca cu branza de vaci si nuca

Ingrediente:

500 g branza de vaci
300 ml lapte
2 oua
100 g zahar
50 g unt
50 g nuca
4 linguri faina
2 plicuri zahar vanilinat
o esenta de rom
zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare:

Untul se freaca cu zaharul, se adauga faina si apoi laptele. Peste amestecul rezultat se pun galbenusurile, zaharul vanilinat si esenta de rom.
Se adauga branza pana la omogenizare, dupa care se incorporeaza albusurile batute spuma.
Se unge o tava rotunda cu unt si se toarna in tava compozitia rezultata. Timpul de coacere este de 60 de minute, la foc potrivit.
Dupa coacere, se scoate tava din cuptor si se orneaza budinca cu nuci.
Inainte de servire se presara pe deasupra zaharul pudra.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alirin99 spune:

PASTRAVI LA GRATAR
6 buc. PASTRAVI
50 gr CONDIMENT PT PESTE
50 gr ulei de floarea soarelui
Pentru ornat: 1 lamaie si 1 rosie

Mujdei: 2 catei usturoi si 300 gr. iaurt

Mamaliguta: 500 gr malai grisat, sare si margarina

Se eviscereaza pastravii, se spala foarte bine, se condimenteaza cu sare, piper si condiment special pentru peste, se ung cu ulei. Se pregateste din timp gratarul si cand e incins se aseaza pastravii! Se lasa cam 30 minute la fript! Se orneaza cu bucati de lamaie si rosie, taiate felii! Se servesc cu mamaliga calda si mujdei cu smantana!
Pofta buna!



PASTE CU PORTOCALE SI NUCI

INGREDIENTE:
• 4 buc. oua
• 1 varf sare
• 250 gr zahar
• 100 gr ulei de floarea soarelui
• 200 gr nuci
• 250 gr apa
• 500 gr PASTE FAINOASE
• 300 gr BRANZA DULCE
• 1 buc. PORTOCALA
• 2 lingurita COAJA RASA DE PORTOCALA
PREPARARE:
Se fierb pastele pentru 10 minute in apa clocotita cu sare, Se scurg apoi de apa. Se unge un vas termorezistent cu ulei, se adauga pastele! Separat se bat ouale, se adauga branza si zaharul, apoi se amesteca cu pastele. Se orneaza compozitia din vas cu nuci din abundenta, si felii de portocala. Se presara coaja rasa de portocale si putin zahar. Se lasa la cuptor pentru 30 de minute. Se servesc ca desert, cu dulceata sau ca atare. POFTA BUNA!!!

PIZZA CU OU

INGREDIENTE:
• 1 varf piper negru
• 2 buc. oua
• 1 varf sare
• 2 buc. rosii
• 1 legatura ceapa verde
• 2 buc. carnati picanti
• 3 felii salam
• 1 ceasca sos de rosii
• 1 legatura patrunjel
PREPARARE:
Ceapa tocata se caleste foarte putin in tigaie, se adauga feliile de salam si rondelele de carnat, se parjolesc putin, se adauga ouale ( atentie sa le pastram intacte, ele se vor aseza in mijlocul blatului), apoi rosiile si sosul de rosii. Se condimenteaza dupa gust! Blatul il preparam din: 300 gr apa, 1 varf de sare si 350 gr faina, il intindem cat forma unei farfurii mari rotunde si il rumenim in cuptorul incins. Pe blatul rumenit se pune cu atentie oul facut tare, se pozitioneaza in mijloc si apoi se incarca blatul cu compozitia fierbinte, se orneaza cu patrunjel verde!
POFTA BUNA!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

cami_marga - Budinca cu branza de vaci si nuca

www.desprecopii.com/Images/Upload/cambud.jpg" border="0">




Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput