Retete sanatoase pentru copii sanatosi Editia 2-a
Raspunsuri - Pagina 2
Anda08 spune:
razvand - Orez cu legume
www.desprecopii.com/Images/Upload/razv.jpg" border="0">
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
razvand spune:
Ciuperci umplute
Ingrendiente:
- 8 ciuperci champignon mari
- o ceapa
- doua linguri ulei de masline
- doi catei de usturoi
- 250g piept de pui
- 150 g cascaval ras
- sare
- piper
- o legatura patrunjel
Preparare:
Speli pieptul si il pui la fiert in apa cu putina sare, apoi il toci marunt.
Speli ciupercile sub jet de apa rece, indepartezi piciorusele si le toci marunt.
Calesti ceapa tocata marunt in ulei, adaugi piciorusele, usturoiul pisat, carnea de pui, patrunjelul tocat, condimentezi cu sare si piper, dupa gust, si mai lasi pe foc mic cateva minute.
Asezi ciupercile intr-o tava unsa cu ulei, le umpli cu compozitia de pui, presarati cascavalul ras deasupra si le coci in cuptorul incins la foc potrivit circa 30 de min.
cris_09 spune:
"Desert cu fructe"
Fructele sunt foarte sanatoase mai ales daca nu sunt procesate termic,asa ca va recomand un desert foarte rapid,delicios si mai ales,sanatos.
*1 mar
*o banana
*nuci
*o lingura de miere
*scortisoara
Intr-un castronel taiati cubulete un mar,o banana,adaugati nuca,o lingura de miere si putina scortisoara.Amestecati sa lege mierea toata compozitia si serviti puiutilor.
Cris ,mami de pui nazdavan,Sebi,www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010
Anda08 spune:
razvand - Ciuperci umplute
www.desprecopii.com/Images/Upload/razciu.jpg" border="0">
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Anda08 spune:
cris_09 - Desert cu fructe
www.desprecopii.com/Images/Upload/crisd.jpg" border="0">
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
gaga_gaga spune:
Drob de ficat, vinete si ciuperci - 4 portii
Ficat de pui crud - 275 grame
Ciuperci champignon, crude - 250 grame
Ceapa - 130 grame
Ou de gaina - 50 grame
Vinete - 250 grame
Usturoi - 10 grame
Lapte semidegresat 1,5% - 100 ml
Se toaca marunt ingredientele, se adauga laptele si oul batut, sare si piper dupa gust (si verdeata dar am uitat sa pun :)) ) si se da la cuptor cca o ora ( in tava de chec tapetata cu hartie de copt).
Merge bine cu o salata de rosii, castraveti, ceapa.
Si gustos, si dietetic si sanatos, asa poate mai pacalim si copiii sa pape ficatel. Merge taiat felii si luat in manuta la plimbare :) sau pus pe sandwich.
gaga_gaga spune:
Prajitura usoara cu lamaie - 4 portii
- faina - 50 g
- malai - 20 g
- albusuri - 5
- praf de copt - 1/2 lingurita
- sare - un praf
- esenta vanilie - 1/2 fiola
- unt (sau margarina) - 5 g
- coaja lamaie - de la 1 jum de lamaie sau 1/2 pliculet
- zahar - dupa gust
Se amesteca faina cu malaiul si cu praful de copt, esenta de vanilie si zaharul.
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga sarea si se mai bate. Cand este f tare se adauga 1 lingura de apa rece si se mai bate putin.
Se amesteca totul si se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt (sau fara in vas yena, cum am facut eu).
Se da la cuptor la foc mic spre mediu cca 40 min sau pana se desprinde de pe margini.
Se serveste cu iaurt. Dietetic. :))
gaga_gaga spune:
Minitort cu iaurt si fructe - 4 portii
- iaurt 0,1 % - 450 g
- 2 plicuri gelatina - 20 g
- mandarina - 70 g
- banana - 40 g
- prune din compot - 60 g
- zahar - dupa gust
Instructiuni de preparare pentru minitort:
Se dizolva gelatina in jumatate pahar de apa rece si dupa 10 minute se pune putin pe foc pana se dizolva, alaturi de zahar. Cand e calduta se pune peste iaurt si se bate, apoi se incorporeaza fructele taiate cubulete. Se pune intr-un castron (sau forma pt cine are) udat cu apa si se da la frigider cca o ora. Gata! Papa bun!
Inlocuieste cu succes inghetata, iaurtul cu fructe din comert sau chiar acele budinci la plic, vara e racoritor si fff usor de facut. Se pot pune orice fructe, in functie de preferintele celui mic, ba il mai si pacalim, adaugam fructele care nu-i plac maruntite, ascunse intre celelalte.
Anda08 spune:
gaga_gaga - Drob de ficat, vinete si ciuperci
www.desprecopii.com/Images/Upload/gagad.jpg" border="0">
gaga_gaga - Prajitura usoara cu lamaie
www.desprecopii.com/Images/Upload/gagap.jpg" border="0">
gaga_gaga - Minitort cu iaurt si fructe
www.desprecopii.com/Images/Upload/gagam.jpg" border="0">
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
stroevivi spune:
1.Chec cu piersici
Ingrediente:
8 oua
250 grame margarina
8 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 plic praf de copt
3 cani faina
1 praf sare
3 piersici
Mod de preparare:
Margarina se freaca cu zaharul bine pana devine ca o spuma.Ouale se bat pana devin ca o bezea cu un praf de sare si se adauga peste margarina amestecanduse incontinuu.Zaharul vanilat se adauga in compozie adaugand apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt.Faina se adauga treptat ,amestecanduse de jos in sus.Piersicile se spala bine si se taie cubulete.
Intr-o tava se aseaza hartie de copt tapetata cu faina si se toarna compozitia.La final se aseaza piersicile deasupra compozitiei si se da la cuptorul incins pentru circa 50 minute.Dupa 30 minute se poate deschide usa cuptorului si se intoarce tava.Cand a trecut testul scobitorii se scoate din cuptor si se lasa in tava sa se raceasca.
2.Spanac cu ou
Ingrediente:
500 grame spanac
1 ceapa
1 morcov
2 catei usturoi
sare
piper
1 ou
5 linguri lapte
Mod de preparare:
Spanacul se spala bine in apa rece dupa care se tine in apa clocotita pentru 10 minute.
Ceapa se toaca foarte marunt,morcovul se da pe razatoarea mica,iar oul se "prajeste" in apa clocotita.
Se scoate spanacul intr-o cratita si se pune la foc mic cu putina apa.Se adauga si ceapa ,morcovul,se potriveste de sare si piper iar spre final se adauga laptele si usturoiul.Se mai lasa circa 10 minute,se scoate pe o farfurie iar peste spanac se aseaza oul.
Este foarte sanatos pentru ca nu exista prajeala.
3.Bulgarasi de branza
Ingrediente:
500 grame branza sarata
300 grame branza proaspata
150 grame unt
1 legatura marar
pentru ornat ridichi si masline
Mod de preparare:
Branza sarata se da pe razatoarea mica,si se amesteca cu branza dulce si untul(moale).Mararul se toaca marunt si se amesteca cu compozitia de branza foarte bine.Se formeaza bulgarasii si se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.Eu am folosit ridichi pentru urechi si bucati de masline pentru ochi si gura.
Pofta buna!