Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (6)
Raspunsuri - Pagina 6
Inaf78 spune:
USORLILI:
maine (luni, 19.03) se afiseaza copii inscrisi in prima etapa si implicit numarul de locuri ramase libere ptr etapa a II-a, precum si alte criterii aprobate ptr selectia copiilor in etapa a II-a (pe langa cele care sunt deja in metodologia oficiala).
marti (pe 20.03) incepe inscrierea efectiva (adica inregistrarea datelor in programul informatic) ptr etapa a II-a.
am vazut ca au mai schimbat datele afisate pe site-ul ISMB referitoare la unele scoli, de ex la cel putin 4 scoli pe care le am urmarit eu s-a suplimentat numarul de clase si la pregatitoare si la a 1-a (ieri NU erau modificate in acest sens).
Androix spune:
Ina, mai multe sau mai putin clase?
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Ina, mai multe sau mai putin clase? www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Mai multe!
Aproape toate au suplimentat pentru a avea locuri si pentru etapa a doua.
usorlili spune:
Ina, multumesc de raspuns.
Eu nu-mi revin. La noi au dublat numarul de clase. De la 3 la 6 (ma refer numai la pregatitoare). La cl I au marit de la 4 clase la 7. Acu' eu ma intreb unde-i baga frate? Din pacate cred ca-i va sacrifica pe cei mai mari si-i va trimite la cursuri dupa-amiaza.
Androix spune:
Scoala unde vroiam noi nu mai detine recordul de clase I pe sector. 8 aveau, acum mai e cel putin una tot cu 8 clase. Cu siguranta vor face mai multe schimburi, e consecinta logica pentru ca nu exista spatiu suficient. Nu stiu cat de bine ne va pica sa invete dupa amiaza inca din clasa a IV-a.
Nu stiu daca sa ma bucur sau nu.
Androix Bijoux
and69 spune:
Scoala 186 este in parteneriat cu Gradinita %0 de pe strada N Iorga. Menk va merge pana la utma la Goethe!
Androix spune:
S-au afisat locurile pentru etapa a II-a si critetiile scolii. Cred ca au suplimentat numarul de clase mai degraba ca sa cuprinda toti copiii care s-au inscris in prima etapa care probabil au depasit asteptarile lor nu ca sa aiba locuri in etapa a II-a.
http://ismb.edu.ro/Subpagini/pregatitoare/clasa_preg.php
Androix Bijoux
usorlili spune:
Si in scoala noastra se pare ca tot pentru cei din etapa I au suplimentat locurile. Sansele sa intram la scoala asta sunt mici-mici, din cate imi dau seama.
Voiam sa va intreb: ce se intampla daca nu se va completa numarul de copii intr-o clasa. (De exemplu vor fi 15 sau 18?) Adica unde este limita inferioara la care se formeaza o clasa pregatitoare? D-na educatoare va fi platita in functie de numarul de copii din clasa? Sau doar scoala este platita la numar de copil?
Edit: am sunat la tel verde (bun lucru tel verde asta) si mi-au zis ca daca este o singura clasa si necompletata (doar 12 copii inscrisi pe scoala, la pregatitoare), se va forma clasa, chiart daca sunt sub 25 de copii inscrisi.
Parerea mea
anya spune:
Depinde de numarul de clase in paralel. Exemplu: daca o scoala (ca la mine) are 8 clase de a 3-a: una are 21 de copii si celelalte cate 25. Vor imparti cate 3 copii din cea de 21 la cele de 25 care vor avea 28. Invatatoarea poate prelua clasa 0 si fac rost si de o clasa libera.
Daca exista spatiu suficient sau daca exista doar 1-2 clase in parale si nu au cum sa cumuleze (maxim 30 merg de obicei) vor functiona si clase de 15-18 copii.