Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (6)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

Daca sunt cereri si locuri mai fac o clasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Deci daca nu e inscris in etapa 2, dau cu banu', daca astept etapa 4 sau ma duc la scoala de circumscriptie. Ce capete seci au putut sa emita asemenea reguli!!!
Dar data fiind situatia, ca e doar un loc liber (si acela de fapt ocupat), sa inteleg ca mi-au facut inscrierea doar ca sa am prioritate in etapa 4? Adica pe 2 aprilie, lista de inscrisi va cuprinde un singur copil, nu?
Oricum, mie mi-au cerut de acum sa indeplinesc unul din criteriile specifice scolii, altfel nu-mi facea inscrierea online.

Eu zic ca depinde de la scoala la scoala si cred ca pot exista 2 variante:
- dac nici dupa etapa 4 copilul nu a prins loc in scoala dorita, cred ca isi va gasi totusi loc in scoala de circumscriptie.
- daca sint destule cereri totusi si pt etapa 4 cred ca se suplimenteaza locurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

F aiurea sistemul asta de inscriere... exact ce zice roli - uite locul, nu e locul (et 2), stai cu sufletul la gura pana in et 4...

Am totusi o alta intrebare:
Sa zicem ca nu prinzi loc in et 2 la o scoala la care nu esti arondat, nu vrei etapa 3 (daca ai o scoala nasoala la care esti arondat) si incerci in et 4 (la alta scoala la care nu esti arondat, sau tot la scoala la care ai incercat in et 2 - ca au tinut locurile in stand-by sau ma rog nu conteaza moeitvul).
Intrebarea mea este: daca nici in et 4 nu prinzi scoala dorita, exista posibilitatea ca sistemul sa te "trimita" la vreo scoala la mama naibii intr-o zona opusa a orasului fata de cea in care stai? Sau totusi mai sunt sanse la suplimentari de locuri?
De obicei incerci sa-ti inscrii copilul la o scoala oarecum in zona de domiciliul (chiar daca nu esti arondat acolo), dar in nici un caz la capatul celalalt de oras? Exista riscul asta? Sau este mare acest risc?

Multumesc,
Noi la anul intram in problema, dar am inceput sa ma informez, mai ales ca nu-s obisnuit cu noul sistem (facut cam "pe genunchi" si in graba dupa parerea mea, probabil sa aibe vreo justificare pt niste bani cheltuiti)

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu, eu sunt ferm convinsa ca aberatii de-astea nu se pot petrece decat in mod exceptional si pot fi remediate inainte de inceperea anului scolar. Pentru etapa a 4-a inscrierea se face pe locurile ramase libere, cu respectarea interesului copilului. Nu spune nicaieri ca se va face o repartizare computerizata pe locurile libere. Se centralizeaza locurile astea si se afiseaza pe site ca asa fac la fiecare final de etapa. Si in functie de locurile ramase libere iti cauti loc. Avand in vedere ca in etapa I 75% din copii s-au inscris inclin sa cred ca in ultima etapa vor ramane extrem de putini temerari cu nervi de otel

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Merci Androix pt raspuns!

Asa ma gandeam si eu, ca nu fac magarii din astea, totusi!

Deci 75% dintre copii sunt deja inscrisi dupa et1? E bine! Ca etapa 2 parca nu s-a terminat inca...
E nasol ca in et 2 nu iti poti incerca norocul decat la o scoala (inainte stiu ca puteai inainta dosarul la cate vroiai, si aveai mai multe sanse), si tb sa te gandesti bine inainte, ca nu ai decat o sansa!!
Ca pe urma daca nu vrei in scoala de circumscriptie, clar ajungi in etapa 4! Si acolo tb sa ai noroc sa mai ramana locuri la scoli mai bunicele...

Voi ce ati facut? V-ati inscris? Sau acum in et 2? Pe cine inscrii acum, pe Filip sau Georgia? Care e de scoala? Georgia parca e in 2007, daca retin bine, cam de o varsta cu cea mare a mea (pt la anul)

Bafta in continuare

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Din cate m-am prins eu se pare ca cei din Minister doresc ca fiecare dintre noi sa mergem la scoala de circumscriptie. Ca ne-au dat aceasta "sansa" cu etapa 2... e un fel de caterinca. Ei mizeaza pe faptul ca odata respinsi de scoala dorita nu ne va lasa sufletul sa ramanem pe dinafara si sa riscam asteptand etapa a 4-a pentru care nici ei nu au dat indicatii precise. Daca te duci acum pe la scolile din Bucuresti o sa auzi n variante.
Eu una am nervi sa astept etapa a 4-a daca ma vor respinge in etapa a 2-a. Avand in vedere ca "ma bat" pe 6 locuri si ca nu indepinesc criteriile afisate de ei...am toate sansele sa ma dirijeze catre scoala de circumscriptie. La scoala de circumscriptie insa nu m-am recenzat nici de buna voie si nici de catre ei.
Defapt... daca stau bine sa ma gandesc e o intreaga nebunie in dosarul meu... eu am o adresa in buletin, sotul alta... in fapt nu locuim la nici una dintre adrese.. iar scoala e cu totul alta.
Daca ma mai gandesc ca doamnele invatatoare existente in acest moment in scoala sunt absolut convinse ca vor lua DOAR clase de-a I-a... iar pentru pregatitoare vor face angajari... mai ca-mi vine sa ma apuc de homeschooling c-o fi mai simplu in conditiile astea.

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

Noi nu am reusit nici acum sa rezolvam problema. Am facut cerere la Inspectorat ca sa ne putem muta la pregatitoare la gradinita. Gradinitele care au scoala sunt acreditate. Tarziu am aflat pentru ca sunasem inainte si mi-au zis ca nu au nici o treaba cu gradintele particulare.Olga Gudynn nu e pe lista pentru ca apartin de Ilfov, nu au cum sa aiba inscrierile online ca doar statul are programul de inscriere si probabil ca ar costa prea mult sa il aiba si gradinitele. Ieri am trimis scisoarea si astazi mi-au trimis raspuns ca metodologia lor nu prevede anularea inscrierii in prima faza. Asa ca o sa il transfer cand incepe scoala, sa vedem daca se poate si asta. Deja la gradi am vorbit si astept raspuns sa vedem cum facem cu transferul.Si la anul il transfer in clasa 1. Cred ca nu mi s-a intamplat niciodata sa nu gasim variante cu pregatitoarea asta. Numai probleme am avut. Sper sa rezolvam pana la urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Noi (cei cu etapa a II-a) ce asteptam? Data de 2 aprilie, sa afiseze admiterile, nu?

Astazi la 12.00 onor-ministrul si O. Badea sustin o conferinta de pressa, unul din cele 3 subiecte fiind clasa pregatitoare. Probabil, la ce nebunie politica este in tara, nimeni n-o sa transmita conferinta de presa. Mai sap, poate gasesc undeva, ceva on-line.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigutza spune:

Multumim ca ne-ai anuntat de conferinta de presa, usorlili .
Da, asa stiu si eu ca pe 2 aprilie se vor afisa listele cu cei admisi in etapa 2.
Succes!

Mergi la inceput

Deci luni se afiseaza...

Ma steseaza si pe mine rau de tot toata mega-schimbarea asta cu pregatitoarea in scoli, cu toata nebunia asta cu inscrierile, cu scolile arondate sau nu etc etc Si nici macar nu suntem pt anul asta... o sa intru in focuri de abia la anul, si peste 2 ani (deci 2 ani la rand o sa ma agit)

Mergi la inceput