Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (6)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Citat:
citat din mesajul lui riloasa

Nu il mai duc la scoala, il las la rpegatitoare la gradi. Acum lamuriti-ma cu ceva. Gradinita lui are si scoala si ei zic ca sunt acreditati si ca vor avea Invatatoare cu dubla specilaizare.Daca statul nu accepta grupa preagatitoare, atunci un copil care termina clasa 1 si vrea sa se transfere la stat in clasa a 2, nu il accepta? Ca este acealsi lucru.Eu vreau sa il transfer la anul in clasa 1. Imi convine mult mai mult ca e mai mare si chiar vreau sa fie clasa formata. Obtin mai multe informatii despre clasa si Invatatoare. Ca acum nu se stie nimic si e un haos total. La anul apele sunt mai linistite. Asa m-am gandit ca e mai bine pentru puiul meu.

Teoretic, ar trebui sa fie in regula. Pe site-ul inspectoratului e aceasta lista cu scoli particulare acreditate:
http://www.ismb.edu.ro/Subpagini/clasa_preg/Particular_Oferta%20educationala%20cls%20preg%20si%20I_2012-2013.pdf
Dar eu am mai auzit de unele gradi particulare care au si scoala (Olga Gudynn, de ex) si care ar organiza grupa pregatitoare, dar nu se afla printre cele de pe lista

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Noi ne-am inscris in etapa 2. Acum astept rezultatul. Nu stiu insa la ce sa ma astept, in conditiile in care dupa etapa 1 au ramas:
- 1 loc, care va fi ocupat de copilul unei invatatoare din scoala (are prioritate ca si copil de cadru didactic);
- 17 locuri pe care au fost recenzati copii din circumscriptie care nu s-au inscris in etapa 1.
Secretara mi-a spus ca acele 17 locuri au obligatia sa le tina - atunci de ce mi-a facut inscrierea online???
Pe de alta parte, verisoara mea mi-a spus ca a intrebat la ismb daca se mai poate intoarce la scoala de circumscriptie si i s-a spus ca NU, daca nu raman locuri libere dupa etapa 2.
Care e adevarul, ca nu mai inteleg nimic ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

E o neintelegere la mijloc. Daca a fost recenzata la scoala de circumscriptie aceasta este obligata sa tina locul neocupat pana la sfarsitul etapei a III-a. Abia in ultima etapa se elibereaza toate locurile si se inscrie fiecare unde vrea si mai gaseste loc. Pe de alta parte stiu ca s-au primit dosare cu adresa in circumscriptie si in etapa a II-a, ceea ce nu este firesc aceasta etapa fiind rezervata inscrierii copiilor din alte circumscriptii scolare. Numai asa are sens tot acest calendar de inscriere precedat de recensamant.

EDIT: in ideea ca cei care au depus dosar cu adresa din circumscriptie NU au fost recenzati, ca daca au fost ca depun acum si intra pe locurile oricum puse de-o parte sau ca depun in etapa a III-a e tot aia.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Roli, din cate am inteles eu, chiar daca nu sunt locuri acum in etapa a II-a, tu vei avea prioritate in etapa a IV-a, pe locurile neocupate in etapa a III-a de catre copiii din circumscriptie (fiindca probabil s-au inscris in etapa II la alta scoala sau...nu s-au prins ca au inceput inscrierile:D) Asadar, nu e fara rost inscrierea voastra acum, chiar daca nu mai sunt locuri libere pt aceasta etapa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

intr-adevar, cei respinsi in etapa a II-a au prioritate in etapa a IV-a, in ordinea criteriilor de departajare (daca sunt mai multe cereri decat locuri).
in etapa a III-a se pot inscrie la scoala de circumscriptie cei respinsi in etapa a II-a la celelalte scoli... dar ramaneti inscrisi si nu mai puteti participa la etapa a IV-a. deci trebuie sa va hotarati: va intoarceti la scoala de circumscriptie in etapa a III-a sau ramaneti sa asteptati rezultatul in etapa a IV-a.
calculatorul valideaza automat cererile care se incadreaza in criteriile generale, in ordinea din metodologie, pe locurile declarate libere pentru etapa a II-a. daca mai raman locuri neocupate in urma validarii celor incadrate in criteriile generale (si sunt mai multe dosare depuse decat locuri disponibile) atunci se aplica criteriile specifice ale scolii, in ordinea publicata pe site.
pe data de 2 aprilie se afiseaza lista celor inamtriculati in etapa a II-a si veti vedea atunci care este situatia.
nu uitati ca etapa a III-a are doar cateva zile 23, 24 si 25 aprilie. deci nu va fi mai mult timp la dispozitie.
daca aveti nelamuriri sunati la telverde. e cel mai bine. parerea mea.

Mergi la inceput

Mady, dar ce poti sa ne spui despre etapa a IV-a? Eu sunt hotarata ca daca ne respinge acum stau pana la sfarsit, cu speranta ca pot prinde un loc la alta scoala. Ai idee cum se va face? Ca metodologia e destul de vaga la ultima etapa, e o formulare de genul <pe locurile libere si in interesul copilului> ceea ce poate sa insemne multe.

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Deci daca nu e inscris in etapa 2, dau cu banu', daca astept etapa 4 sau ma duc la scoala de circumscriptie. Ce capete seci au putut sa emita asemenea reguli!!!
Dar data fiind situatia, ca e doar un loc liber (si acela de fapt ocupat), sa inteleg ca mi-au facut inscrierea doar ca sa am prioritate in etapa 4? Adica pe 2 aprilie, lista de inscrisi va cuprinde un singur copil, nu?
Oricum, mie mi-au cerut de acum sa indeplinesc unul din criteriile specifice scolii, altfel nu-mi facea inscrierea online.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

alegerea va apartine: puteti ramane pentru a astepta etapa a IV-a sau va inscrieti la scoala de circumscriptie in etapa a III-a.
etapa a IV-a va poate aduce indeplinirea dorintelor sau poate fi un esec. nu toata lumea poate fi multumita, dar am inteles ca se incearca rezolvarea tuturor situatiilor in favoarea copilului.
eu am sunat la telverde de cate ori am avut nevoie si am primit raspunsuri bune. sa stiti ca chiar am simtit o implicare in rezolvarea fiecarei situatii si nu va spun ca sa fac reclama sau pentru ca sunt din sistem. ne-am intalnit cu diverse situatii si am gasit o rezolvare pentru fiecare pentru ca ne-au ajutat cei din comisia municipala. fara nici o gluma.
nici noi nu le stim pe toate, dar daca cerem ajutor il primim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Directoarea scolii la care am depus noi dosarul in etapa a 2-a a spus ca daca se strange un numar critic de inscrieri peste numarul de locuri libere, e hotarata sa ceara suplimentare de clase intucat are spatiu; doar ca avand putini copii recenzati nu a avut motiv sa ceara de la inceput mai multe clase.

Acum, nu stiu daca chiar poate face asta, dar imi place sa cred

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Deci daca nu e inscris in etapa 2, dau cu banu', daca astept etapa 4 sau ma duc la scoala de circumscriptie. Ce capete seci au putut sa emita asemenea reguli!!!
Dar data fiind situatia, ca e doar un loc liber (si acela de fapt ocupat), sa inteleg ca mi-au facut inscrierea doar ca sa am prioritate in etapa 4? Adica pe 2 aprilie, lista de inscrisi va cuprinde un singur copil, nu?
Oricum, mie mi-au cerut de acum sa indeplinesc unul din criteriile specifice scolii, altfel nu-mi facea inscrierea online.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Nu e neaparat, daca exista spatiu si sunt cereri logic ar fi sa se suplimenteze numarul de locuri. Dar daca nu sunt cereri depuse nu se mai suplimenteaza, logic nu?

EDIT: acum vad ca si Diana tot la fel a auzit, eu cred ca se poate de ce sa nu se poata daca exista spatiu si sunt cereri ar fi si culmea sa nu se aprobe.

Androix Bijoux

Mergi la inceput