Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (6)
Raspunsuri - Pagina 18
riloasa spune:
Mai fetelor, nu a zis Oana Badea ca la anul copii pot intra cu evalaurea la ce clasa vrem? Eu sunt sigura ca asa va fi.
anya spune:
Oana Badea astazi e...maine nu mai e in functie si chiar daca mai e o declaratie nu e lege. Citeste legea sau suna la inspectorat si verifica.
grigutza spune:
Din ceea ce a declarat Oana Badea si eu am inteles ca un copil ar putea merge direct in clasa I, sau chiar a II-a de la 5 ani (in urma unei evaluari psihosomatice), dar erau niste exemple date de ea personal.
Am vazut pe aici mame, care fiind increzatoare in capacitatea copiilor lor i-au inscris la 5 ani si ceva la pregatitoare. Aici mai repede se poate vorbi de incurajarea copiilor care psihosomatic fac fata testului cu brio si merg la scoala. Cam despre acest lucru a incercat sa vorbeasca Badea, doar ca a plusat putin.
Iti trebuie confirmarea de la minister/inspectorat, nu te poti baza doar pe un citat dintr-o declaratie de presa.
riloasa spune:
Eu zic ca si la anul se va face pentru ca nu va putea sa bage un copil de 5 ani la pregatitoare fara evaluare. Si la calasa 1 va fi la fel. Sun luni si aflu.
Androix spune:
Citat: |
citat din mesajul lui riloasa Eu zic ca si la anul se va face pentru ca nu va putea sa bage un copil de 5 ani la pregatitoare fara evaluare. Si la calasa 1 va fi la fel. Sun luni si aflu. |
Tu uiti un lucru de fiecare data cand atunci asta in discutie: anul viitor nu se mai formeaza clasa I!
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui riloasa Scrie undeva ca nu se mai fac evaluari la anul? Va avea 6 ani si jumatate. Optez pentru clasa 1. Poate nu am fost eu pe faza, dar stiu ca si la anul se fac. Eu nu as putea spune ca sunt scoli de fite. Sunt scoli unde parintii au multi bani. Si sunt copii numai de directori, senatori etc. Scoala 11 chiar e o scoala cu copii numai de oameni cu functii mari. |
Acum cateva zile ai scris ca ai inscris copilul la scoala:
Ba da l-am inscris, dar nu mai vreau acolo. Te rog, raspunde-mi daca stii pe cineva care a putut sa renunte la inscriere.
Apoi ai vrut sa anulezi inscrierea dar n-ai mers mai departe...
Nu am facut nimic, e complicat, am lasat-o balta.
Acum zici ca-l inscri la anul in clasa I? Eu nu te mai inteleg...
diana_jors spune:
riloasa, in primul rand la gradinita nu va face pregatitoare, ci grupa mare, iar in al doilea rand la anul nu se mai infiinteaza clase 1. Deci chiar daca o evaluare l-ar plasa la nivel de clasa 1, va trebui sa gasesti loc intr-o clasa gata formata, ca alta noua nu se formeaza.
Chiar si faptul ca se pot face 2 ani intr-unul e valabil, din cate stiu eu, doar pentru anii "de mijloc", adica nu se pot comasa anii de inceput, respectiv de sfarsit. Deci variantele posibile ar fi, dupa noua lege, clasele 1+2, 2+3, 6+7, 7+8 (considerand gimnaziul ca fiind clasele 5-9). Intereseaza-te bine.
riloasa spune:
Nu il mai duc la scoala, il las la rpegatitoare la gradi. Acum lamuriti-ma cu ceva. Gradinita lui are si scoala si ei zic ca sunt acreditati si ca vor avea Invatatoare cu dubla specilaizare.Daca statul nu accepta grupa preagatitoare, atunci un copil care termina clasa 1 si vrea sa se transfere la stat in clasa a 2, nu il accepta? Ca este acealsi lucru.Eu vreau sa il transfer la anul in clasa 1. Imi convine mult mai mult ca e mai mare si chiar vreau sa fie clasa formata. Obtin mai multe informatii despre clasa si Invatatoare. Ca acum nu se stie nimic si e un haos total. La anul apele sunt mai linistite. Asa m-am gandit ca e mai bine pentru puiul meu.
riloasa spune:
Am gasit asta acum.
Clasa pregatitoare poate functiona si la gradinitele care au invatamant primar acreditat sau autorizat
de SuntFericita.ro
Tags:unitati scolare, invatamant, scolarizare
Clasa pregatitoare se organizeaza in cadrul unitatilor de invatamant preuniversitar cu personalitate juridica in care exista nivelul de invatamant primar acreditat sau autorizat, dar poate functiona si in cadrul unitatilor de invatamant prescolar - gradinite - care sunt structuri ale unitatilor de invatamant cu personalitate juridica in care exista nivelul de invatamant primar acreditat sau autorizat, potrivit Metodologiei pentru fundamentarea cifrei de scolarizare si stabilirea retelei unitatilor de invatamant preuniversitar de stat pentru anul scolar 2012-2013.
madyrizi spune:
e vorba tot de scoala particulara, gradinita este doar parte a unitatii cu personalitate juridica.
inscrierea se face tot online pentru clasele pregatitoare. cel putin asa ar trebui. eu n-am auzit de clasa pregatitoare facuta altfel. si scolile particulare au obligatia de a folosi aceeasi aplicatie.
intereseaza-te mai bine.