Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (6)
Raspunsuri - Pagina 17
catrinik spune:
Ce fel de medii calculeaza acolo? Media de sfirsit de cls a 8? si implicit de adimitere in liceu?
fran spune:
Grigutza- eu cred ca in final vei avea aceleasi scoli pe ambele liste
Lidsta- ideea cu masinile straine de la poarta scolii era ca sa se inteleaga ca parintii au bani. Avand bani, platesc meditatii si deci nivelul scolii creste (si) din cauza asta, nu e neaparat meritul profesorilor din scoala. Eu asta inteleg din ce spune matahut, si sunt de acord cu ea. Pe mine personal nu m-a deranjat ce li se reproseaza in general scolilor de fitze, asa ca fetitza mea va merge la una "de fitze". Punand in balanta si cele bune si cele rele eu am ales sa mearga copilul intr-o clasa in care toti parintii se intereseaza de educatia copiilor iar scoala e super dotata si curata. Sunt si parti negative- stiu ca fondul scolii e mai mare ( ca altfel de unde dotare), ca uniformele sunt mai scumpe, ca se cer mai multe culegeri, excursii scumpe ( la care unii merg iar altii nu), haine de firma- aici nu sunt asa sigura din cate am vazut prin scoala ( clasele 1-4 au uniforme, la clasele 5-8 toti ( dar toti ! :)) erau in blugi si bluze/ camasi decente....
Pe de alta parte...e si mult folclor vis-a-vis de scolile de "fitze". Putini parinti vin sa spuna EU am patit asta la o scoala de "fitze", copilul MEU a patit asa si pe dincolo. Cam toate povestile vin pe filiera unor cunoscuti, prieteni, vecini etc
Androix spune:
Citat: |
citat din mesajul lui catrinik Ce fel de medii calculeaza acolo? Media de sfirsit de cls a 8? si implicit de adimitere in liceu? |
Media notelor obtinute de absolvenii unei scoli la admitere in liceu, care note sunt media intre testarile nationale si media V-VIII. Asa dupa mine. Eu calculam altfel: cat la suta din absolventii unei scoli au obtinut media peste 9 la admiterea in liceu. Iar mediile la cautam pe http://admitere.edu.ro/2011/
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
gabitza2005 spune:
citat din mesajul lui grigutza Lista nu este inchisa . M-am gandit sa va povestesc ceva off topic, dar oarecum tangential (dupa ce am analizat povestea lui matahut de mai sus cu mamica si recunostinta). In urma cu mai bine de 4 ani am inscris copilul la o gradi particulara, dupa aproape 2 ani am analizat posibilitatea de a-l muta la o gradinita de stat. Mi s-au spus povestiri despre plicuri, cunostinte, cadouri consistente, refuzare de dosar etc. Eu am mers in perioada inscrierii cu dosarul si atat(desigur incercam marea cu degetul pentru ca daca mi-l refuzau mergeam la gradi particulara unde era deja de aproape 2 ani si nu aveam nici o nemultumire). Copilul a fost inscris, au trecut aproape 2 ani, in care a dus martisoare de 1 martie si flori de 8 martie si am pus si noi bani ori de cate ori se strangeau pentru un cadou colectiv. Copilul nu a fost tratat altfel, noi parintii nu avem ce sa reprosam Doamnelor, ba din contra le multumim si ne bucuram ca am avut inspiratia de a alege aceasta gradinita. Poate cazul meu este o exceptie, dar eu pot sa afirm ca gradinita a trecut fara spaga si cadouri si poate in acelasi timp o mamica ce are copilul coleg cu al meu iti va spune o lista de cate a dus in acest timp (plus plicul de la inceput). Stiu ca la scoala nu e ca la gradinita...sper doar sa fim la fel de norocosi si sa intalnim in scoala unde vom merge oameni care isi fac meseria din pasiune, nu motivati de cadouri, sa intalnim parinti ca si noi, care nu doresc sa "cumpere" rezultate pentru copii lor, ci ii indruma si ii ajuta sa le dobandeasca. |
Nici eu nu am dat spagi sau cadouri la gradinita.
Ne-am inscris fara interventii oricum indeplineam toate criteriile si pe parcursul celor 4 ani nu am considerat necesar sa ofer cadouri cu interes, am cotizat la fondul comun cu grupa, flori si martisoare pe care le-a dus baiatul doamnei.
gabitza2005 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Androix
Media notelor obtinute de absolvenii unei scoli la admitere in liceu, care note sunt media intre testarile nationale si media V-VIII. Asa dupa mine. Eu calculam altfel: cat la suta din absolventii unei scoli au obtinut media peste 9 la admiterea in liceu. Iar mediile la cautam pe http://admitere.edu.ro/2011/ www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Asa am calculat si eu.
Poate asta m-a facut sa ma decit mult mai usor in ceea ce priveste scoala aleasa : scoala de circumscriptie-12%, scoala de "fite" peste 50%.
riloasa spune:
Scrie undeva ca nu se mai fac evaluari la anul? Va avea 6 ani si jumatate. Optez pentru clasa 1. Poate nu am fost eu pe faza, dar stiu ca si la anul se fac. Eu nu as putea spune ca sunt scoli de fite. Sunt scoli unde parintii au multi bani. Si sunt copii numai de directori, senatori etc. Scoala 11 chiar e o scoala cu copii numai de oameni cu functii mari.
catrinik spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Androix
Media notelor obtinute de absolvenii unei scoli la admitere in liceu, care note sunt media intre testarile nationale si media V-VIII. Asa dupa mine. Eu calculam altfel: cat la suta din absolventii unei scoli au obtinut media peste 9 la admiterea in liceu. Iar mediile la cautam pe http://admitere.edu.ro/2011/ www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
e .... asta am facut si eu.
dar nu imi era foarte clar ce fel de medii calculeaza aia pe site.
catrinik spune:
citat din mesajul lui riloasa Eu nu as putea spune ca sunt scoli de fite. Sunt scoli unde parintii au multi bani. Si sunt copii numai de directori, senatori etc. Scoala 11 chiar e o scoala cu copii numai de oameni cu functii mari. |
pai cam asta inseamna scoli de fitze.
Cornelia spune:
riloasa, la anul va incepe o singura generatie care va fi clasa pregatitoare. Se vehiculeaza ideea ca e posibil sa intre direct in clasa I, idee care nu se bazeaza pe vreo reglementare, poate doar pe prevederea potrivit careia copiii supradotati pot face doi ani intr-unul.
Ca pana la anul e posibil sa le vina alte idei, este alta discutie .
Eu nu as risca totusi, nu as vrea sa am copilul cu un an mai mare decat colegii lui si nici sa ajunga sa termine scoala la 20 de ani .
lidsta spune:
Scoala 11: 84% au luat la testele nationale peste 9 (deci nu media anilor), 9% intre 8 si 9, 4% intre 7 si 8, 3% intre 6 si 7.
Scoala la care o sa mergem noi (adica nu de fite): 2% nota 10, 19% peste 9, 24% intre 8 si 9, 12% intre 7 si 8, 19% intre 6 si 7, 15% intre 5 si 6, 9% sub 5.
Asa ca bravo fitosilor