Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (6)
Raspunsuri - Pagina 15
diana_jors spune:
Ca este diferenta intre varsta de 6 ani si cea de 7 ani - de acord. Dar atata timp cat la clasa pregatitoare (nivelul de 6 ani) se face materia care se facea inainte la pregatitoare in gradinita, in conditii asemanatoare - de ce in situatia noii legi n-ar mai fi capabil sa faca materia pe care in situatia vechii legi ar fi fost capabil sa o parcurga? ca sunt convinsa ca, daca nu s-ar fi schimbat legea, copilul de 6 ani ar fi inceput fara probleme pregatitoarea la gradinita.
Prin simpla modificare legala din grupa pregatitoare in clasa pregatitoare, brusc copiii au devenit incapabili. Asta mie mi-e greu sa inteleg
In rest, oricat de invatatoare e o mama (eu teoretic sunt profesoara, btw), haideti sa nu lasam deoparte factorul subiectivism atunci cand vine vorba de propriul copil eu, cel putin, mi-l asum
riloasa spune:
Am crezut ca pot sa il dau la scoala la pregatitoare, dar nu am putut. Va face la gradi grupa pregatit si la anul il bag in clasa 1. Cand mi-a spus ca el nu vrea sa mearga la scoala, ca vrea sa doarma ca este mic, atunci am realizat ca nu e bine. Si la Aftreschool sa il plimbe pe la nu stiu cate scoli sa ii adune pe toti, nu pot sa il vad chinuit. Si pentru ce? Ca am inteels ca mare lucru nu vor face, dar aici stiu sigur ca se lucreaza mult cu ei, dorm, mananca bine.Si asa se linistesc si la noi apele. Nepoata mea este in clasa a 2. Imi povesteste foarte mult sora mea de copii. Chiar zilele trecute imi spunea ca se vede diferenta intre 7ani si 8ani.Cei de 8 ani au rabdare mai multa la toate temele, stau cuminti in banca si nu sunt atat de obositi psihic ca cei de 7 ani. Parerea mea despre scolile cu fite. Ma uitam la rezultate la la olimpiade pe scolile din Bucuresti. Cei mai buni copii erau de la 11. Si majoritatea de la 11 pleaca la Vianu, Informatica care la fel sunt cei mai multi cu note mari si cele mai bune rezultate. Si eu cunosc caz care a plecat de la scoala buna dar a plecat ca nu facea fata la cat se cere. Din aceasta cauza sunt parinti care isi retrag copii.
RalucaCostiurin spune:
Riloasa, si eu stiu ca la anul nu se va mai incepe cu clasa 1. Scrie clar ca prin exceptie anul acesta se va incepe si cu 0, si cu 1, dar de anul viitor doar cu 0; tare as fi facut si eu miscarea asta (sa il tin la pregatitoare la gradinita si sa intre direct intr-a 1-a)...
matahut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui riloasa Parerea mea despre scolile cu fite. Ma uitam la rezultate la la olimpiade pe scolile din Bucuresti. Cei mai buni copii erau de la 11. Si majoritatea de la 11 pleaca la Vianu, Informatica care la fel sunt cei mai multi cu note mari si cele mai bune rezultate. Si eu cunosc caz care a plecat de la scoala buna dar a plecat ca nu facea fata la cat se cere. Din aceasta cauza sunt parinti care isi retrag copii. |
1. Copiii de la scoala 11 sunt copii cu mari posibilitati, meditati de parinti la greu. E normal sa iaba rezultate, fiindca nu raman doar cu ce li se preda la scoala! Daca toti sau majoritatea fac meditatii, nivelul va fi crescut, iar proful va putea face cu ei la ore lucruri mai complicate.
2. Cu siguranta sunt copii care nu fac fata (sau parinti care nu mai fac fata baneste pt a-si tine copiii la astfel de scoli) si acestia se muta sau raman coada cozii. Dar cazul despre care am vorbit eu este al unei copile efectiv cu 10 pe linie - care, deci, parea ca facea bine fata :D, fapt ce s-a dovedit neadevarat cand a ajuns la noua scoala.
Eu nu sunt nici pro, nici contra scolilor de fitze. Fiecare cantareste avantajele si dezavantajele, aici intrand si factori ca departarea de casa (eu una nu as cara copilul cu masina o ora, doua pe zi, doar pentru a avea colegi ...fitzosi), existenta unui frate la cresa/gradi/in alt ciclu la scoala, serviciul parintilor (ca plasare si ca program) etc etc. E inutil sa vorbim la modul general cand astfel de decizii se iau strict personal.
anya spune:
Riloasa, la anul nu e tot mic? La gradinita nu tot de dimineata il duci? Mi-e teama ca la anul nu vei avea posibilitatea sa-l inscrii in clasa 1.
gabitza2005 spune:
Eu nu cred ca un copil de la Vianu nu face fata la alt liceu sau un copil de la Goethe nu face fata la scoala generala X din cartier.
Poate fata a avut un soc si nu a suportat mutarea.
In ceea ce priveste meditatiile, sunt prost intelese de parinti: nu faci meditatii cu copilul ca sa treaca clasa sau sa repete manualul faci meditatii cu un copil dotat pentru a depasi limita manualului si programei scolare, pentru a depasi limita teoriei (ca asta e in manualele noastre) si a intelege aplicatiile materiei.
grigutza spune:
Am observat ca se tot aduc in discutie "scolile de fitze". La ultima postare eu am editat si am explicat ca ma refeream la scoli mai cautate, lucru usor de observat prin numarul de dosare primit de anumite scoli in anii trecuti...probabil si in acest an.
Fiecare si-a obtinut informatiile cum a putut(cunostinte, internet, direct la scoala) si si-a format o parere despre scoli pentru a putea alege cat mai bine pentru copilul sau. Poate trebuia sa va cer parerea in urma cu o luna, inainte de a incepe incrierile. Deci care sunt dupa parerea voastra scolile cautate din Bucuresti? Voi considerati ca daca e o scoala mai cautata, este automat "de fitze"?
Desigur iata si opinia mea:
Eu stiu de exemplu despre scoala 11 ca i se spune de "fitze" pentru ca a devenit un obicei ca VIP-urile sa isi inscrie acolo copii.
Dar despre o scoala ca 150, de exemplu eu nu as spune ca e de "fitze", ci doar cautata.
Scolile despre care eu stiu ca sunt cautate in Bucuresti ar fi: 5, 11, 56, 79, 88, 97, 117, 146, 150, 172, 174, 186, 190, 195, Goethe, Jean Monnet, Scoala Centrala etc. (ordine crescatoare a numerelor, chiar nu as putea sa le pun in ordinea ..."cautarii")
Sigur nu sunt toate, chiar rog pe cineva din sectorul 6, sa completeze lista pentru ca eu de acolo nu am colectat informatii.
Edit: Am adaugat si scolile recomandate de Lorikay din sector 6.
Daca scoala la care cineva si-a inscris copilul nu apare intr-un top, nu e renumita pentru rezultate sau "fitze" sau scandaluri(J.M.), nu inseamna ca acolo nu se face carte, ca nu are copilul aceleasi sanse de a reusi in viata cu cei inscrisi la scolile enumerate.
Lorikay spune:
Citat: |
citat din mesajul lui grigutza Am observat ca se tot aduc in discutie "scolile de fitze". La ultima postare eu am editat si am explicat ca ma refeream la scoli mai cautate, lucru usor de observat prin numarul de dosare primit de anumite scoli in anii trecuti...probabil si in acest an. Fiecare si-a obtinut informatiile cum a putut(cunostinte, internet, direct la scoala) si si-a format o parere despre scoli pentru a putea alege cat mai bine pentru copilul sau. Poate trebuia sa va cer parerea in urma cu o luna, inainte de a incepe incrierile. Deci care sunt dupa parerea voastra scolile cautate din Bucuresti? Voi considerati ca daca e o scoala mai cautata, este automat "de fitze"? Desigur iata si opinia mea: Eu stiu de exemplu despre scoala 11 ca i se spune de "fitze" pentru ca a devenit un obicei ca VIP-urile sa isi inscrie acolo copii. Dar despre o scoala ca 150, de exemplu eu nu as spune ca e de "fitze", ci doar cautata. Scolile despre care eu stiu ca sunt cautate in Bucuresti ar fi: 5, 11, 56, 79, 88, 97, 146, 150, 186, 190, 195, Goethe, Jean Monnet, Scoala Centrala etc. (ordine crescatoare a numerelor, chiar nu as putea sa le pun in ordinea ..."cautarii") Sigur nu sunt toate, chiar rog pe cineva din sectorul 6, sa completeze lista pentru ca eu de acolo nu am colectat informatii.Daca scoala la care cineva si-a inscris copilul nu apare intr-un top, nu e renumita pentru rezultate sau "fitze" sau scandaluri(J.M.), nu inseamna ca acolo nu se face carte, ca nu are copilul aceleasi sanse de a reusi in viata cu cei inscrisi la scolile enumerate. |
In sectorul 6 cele mai cautate sunt: 117, 174, Sf Andrei (172 parca).
grigutza spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lorikay
In sectorul 6 cele mai cautate sunt: 117, 174, Sf Andrei (172 parca). |
Multumesc, Lorikay. Si parerea ta, sunt aceste scoli "de fitze"?