Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (6)
Raspunsuri - Pagina 13
gabitza2005 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui matahut Greu de zis ce inseamna o scoala proasta! Si mai greu de zis ce inseamna o scoala buna. Unul, doi profesori mai zelosi, unii (rari) cu har? Sau o scoala buna este acea scoala in care isi inscriu copiii persoane cu posibilitati, care vor pompa apoi meditatii in cei mici inca din clasele primare - asa incat acei copii chiar vor fi la un nivel mai ridicat decat cei care beneficiaza doar de ceea ce se face la ore? Sau o scoala buna este cea la care se masluiesc mai mult sau mai putin evident (grosolan) rezultatele la invatatura, dar si mai grav, concursurile scolare si apoi nu mai e decat un pas pana la masluirea testelor nationale?! Si nu spun asta din nicio invidie. Am analizat mult situatia scolilor "de prestigiu". Mediul este altul, fiindca copiii sunt din familii cu posibilitati sau care sunt dispuse sa investeasca in educatia copiilor. Foarte bine, nimic de zis. Dar acesti parinti ar investi la fel si daca copiii ar invata la scolile de circumscriptie, unde insa, mai ales in cartierele amestecate, raman sa "studieze" pana la urma doar... copiii fara posibilitati, din familii mai dezinteresate de invatatura etc. De asta se creaza discreptante atat de mari intre scoli, nicidecum fiindca profesorii din scolile cautate ar fi Zeii educatiei, iar cei din scolile prost cotate, Zeii prostiei. Ar fi multe de zis la acest subiect si nu tocmai in favoarea scolilor de asa-zis top. Eu una prefer o scoala cinstita, care imi evalueaza copilul corect, chiar daca asta inseamna sa aiba colegi din toate clasele sociale si de toate etniile - pana la urma asa e in viata, nu? Mai ales la noi... |
Daca ai pintre cunostinte un profesor - unul cu experienta, cu rezultate reale in cariera, dedicat meseriei si cinstit sa-ti spuna adevarul iti raspunde f usor la intrebarea legata de diferenta intre o scoala buna si una slaba.
Noi am ales scoala de "fite".
matahut spune:
citat din mesajul lui gabitza2005 |
Daca ai pintre cunostinte un profesor - unul cu experienta, cu rezultate reale in cariera, dedicat meseriei si cinstit sa-ti spuna adevarul iti raspunde f usor la intrebarea legata de diferenta intre o scoala buna si una slaba.
Noi am ales scoala de "fite".
[/quote]
Mult succes! Mai vorbim la absolvire
diana_jors spune:
citat din mesajul lui Androix Si in plus mai vine insperctoratul cu o precizare in mijlocul inscrierilor si dupa ce au ramas de prasila cateva zeci de locuri pe ici pe colo inca si pe alea pot veni sa se inscrie copii si din cuca macaii nu numai din bucuresti. Toata asta e o situatie la care eu nu ma pot adapta oricat m-as stradui. |
Acea cuca macaii era valabila si inainte de precizare... noi stam in Ilfov si n-am calculat nicio secunda sa lasam copilul la scoala din sat. Deci cu sau fara precizare, oricum incercam in etapa 2 la alta scoala decat cea arondata.
diana_jors spune:
Si completare, ca sa fie clar:
1. lucram in Bucuresti, chiar daca stam in Ilfov
2. "precizarea" e valabila pentru toata tara, nu doar pentru Bucurseti, stiu copii din Calarasi pe care parintii vroiau sa ii inscrie in Branesti, de exemplu.
Singura diferenta adusa de precizare e ca inainte de ea, inscrierile la scoala din alt oras/judet se faceau la niste centre speciale, precizarea ne-a dat voie sa ne inscriem si direct la scoala, nu doar la centre.
Edit: adica eu, dintr-un sat din Ilfov, daca vroiam sa inscriu copilul la scoala din otopeni, ar fi trebuit sa merg la centrul dedicat jud Ilfov, care e pe calea 13 sept in Bucuresti. Precizarea mi-a dat voie sa merg la scoala, nu neaparat la centru.
Androix spune:
Da, stiu ce zice precizarea nu e nevoie sa-mi aduci mie clarificari sau sa te justifici de ce ai gandit tu sa-ti dai copilul la ce scoala l-ai dat. Dar asta nu face mai corecta, din punctul meu de vedere, nici precizarea in sine si nici momentul cand a fost facuta.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
nicolstoy spune:
”Aici cred ca se diferentiaza doua cazuri. Exista copii care au probleme medicale si carora mi se pare corect ca medicul sa le dea avizul "de gradinita" inca un an. Pe de alta parte exista copii absolut ok (cu acumulari normale pt varsta lor, fara probleme logpedice..) dar pe care parintii ar vrea sa-i mai tina inca un an la gradinita. De ce? Inclin sa cred ca din comoditate si in aceste cazuri mi se pare nedrept fata de copil sa primeasca avizul medical fals de neincepere a scolii.
Anya”
Da-mi voie sa-ti spun ca nu e vorba de nici un fel de comoditate, poate chiar mi-ar fi mai comod sa duc ambii copii in acelsi loc.
Una peste alta, ca si alti parinti , fac ceea ce cred eu ca e mai bine pentru copilul meu.NU VREAU sa fie cobaiul unor incompetenti si basta.Vor sa schimbe legea cu una mai buna, ok n-au decat, dar intai sa faca infrastructura si apoi sa ma oblige sa iau copilul din gradinita unde stiam exact ceea ce va face la clasa pregatitoare.Acum nu-mi garanteaza nimeni nimic.De promisiuni sunt satula.
Crede-ma ca un aviz fals de neincepere a scolii nu-i va marca existenta scoalra copilului meu.
Bafta tuturor sa sa fie asa cum va doriti pentru copiii vostri.
diana_jors spune:
citat din mesajul lui Androix Da, stiu ce zice precizarea nu e nevoie sa-mi aduci mie clarificari sau sa te justifici de ce ai gandit tu sa-ti dai copilul la ce scoala l-ai dat. Dar asta nu face mai corecta, din punctul meu de vedere, nici precizarea in sine si nici momentul cand a fost facuta. www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Nu am justificat nimic, am explicat care era treaba cu precizarea. Eu nu am inteles nicio secunda de ce voua, celor care nu sunteti impactati de ea, vi se pare stupida ORICUM mi-as fi inscris copilul la alta scoala, cu sau fara precizarea aia. Pe cei din Bucuresti chiar nu ii afecteaza cu nimic. E mai degraba un fel de "cainele moare de drum lung..."
Mie personal mi-a prins bine, chiar nu a incurcat pe nimeni din cei afectati de ea - nici ea in sine, nici momentul in care a fost facuta...
Androix spune:
Edit: da, cred ca am inteles eu gresit ce spune precizarea aia. Scuze, nu am vrut sa dau in cap la nimeni.
Dar nici nu mor mai mult de grija altora decat mor ei de-a mea.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
gabitza2005 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui matahut
Daca ai pintre cunostinte un profesor - unul cu experienta, cu rezultate reale in cariera, dedicat meseriei si cinstit sa-ti spuna adevarul iti raspunde f usor la intrebarea legata de diferenta intre o scoala buna si una slaba. Noi am ales scoala de "fite". |
Mult succes! Mai vorbim la absolvire
[/quote]
Nu stiu cum se face ca in anul 2011 promovabilitatea la bac in liceele bune a fost 100%.
Cu ce ma incalzeste faptul ca ani de zile copilul meu a fost evaluat corect la nivelul scolii daca nu intra la liceul dorit sau nu ia bacul.
Intr-o scoala in care se urmareste performanta nu conteaza posibilitatile parintilor copilului bun, deoarece acesta este sustinut de profesori interesati de rezultate -pe cand intr-o scoala slaba o sa ti se spuna copilul tau e bun dar eu nu pot sa lucrez mai mult cu el ca mai am inca 25 de copii in clasa care sunt varza si trebuie sa inteleaga si ei cate ceva asa ca daca vrei mai mult pentru copilul tau mediteaza-l.
diana_jors spune:
gabitza, nici eu nu tin neparat la scolile de fitze, si refuz sa cred ca un copil de care se ocupa si parintii indeaproape, nu ia bacul. Daca ai un minim de interes in scoala, il iei. Daca vrei nota mare - atunci da, trebuie un interes mai mare, dar aici si parintele are un rol important
Plus ca eu nu mai pot avea incredere in raportul cunostinte/notare de cand profesorii se abtin din a da note mici ca sa nu supere parintii, ca vorba aia, conteaza la admitere... si cred ca problema asta e mai acuta la scolile de fitze decat la celelalte...
Dar bineinteles, pot si sa ma insel