Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (6)
Da, sunt obligati, eventual mai organizeaza o clasa in curte sub nuc Sunt obligati pana la un punct, ca daca sunt fizic 2 sali de clasa disponibile, unde sa bage 7 daca tot atatia parinti si-au facut vize de flotant? La scoala unde ma duc eu saptamana viitoare se mai suplimenteaza o clasa la nevoie. Stii cu ce pret? Clasa a IV-a va invata dupa amiaza. Acum ce sa spun barbatul meu a fost cat pe ce sa ma bata cand am inceput sa dau marunt din buze ca nu-mi convine asta. Mi-a zis ca scoala special pentru mine si pentru fi-miu nu construieste nimeni.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Raspunsuri
usorlili spune:
Citat: |
citat din mesajul lui grigutza Lorikay, daca ar fi lucrurile asa simple, e vorba aici de cineva care a mers increzator in ziua de inscriere (care a inteles ca si tine, ca si mine, ca daca apartine de o scoala sunt obligati sa ii primeasca copilul) si i s-a raspuns "nu mai apartineti de scoala noastra!". |
Exact asa a patit prietena mea. Si nu s-a lasat. A doua zi isi facea mutatie si a treia zi se inscria la scoala mult-dorita.
Maine dl ministru Baba ne pregateste o conferinta, la ora 11.00, una dintre teme fiind clasa pregatitoare.
grigutza spune:
Nu spune niciodata...niciodata! Cineva ti-ar putea face o scoala special doar pentru copilul tau Androix, sau macar o clasa Depinde cate voturi dai la schimb. Nu ai aflat de facultatea aprobata in limba maghiara?
Scuze pentru offtopic nu m-am putut abtine
Cornelia spune:
Revin si eu cu o intrebare mai "tehnica". Stie cineva (Madi, mai ai timp de noi ?) cum functioneaza programul informatic pentru cei din afara localitatii, care se inscriu la centre speciale? Oare zilnic se actualizeaza baza de date pentru fiecare scoala? Sau dupa incheierea etapei a doua se centralizeaza pe scoli?
Nu inteleg de ce, dar tocmai am fost sfatuita sa imi fac urgent mutatie in oras, nu in circumscriptia scolii, ci oriunde in oras, ca sa nu am surprize. Pai cum ma poate afecta faptul ca sunt din alta localitate? Nu intru in aceeasi oala cu cei care nu sunt in circumscriptia scolii? In metodologie nu scrie nimic si nu pare a fi vreo problema.
Eram destul de relaxata in privinta inscrierii, dar acum ma intreb daca nu sunt eu defecta ca vreau sa urmez calea corecta , fara sa incerc portitele mai mult sau mai putin ortodoxe. Ma bazez pe faptul ca sunt suficiente locuri in scoala, ca am fetita mare acolo, ca sotul are biroul in circumscriptie. Mi se pare de domeniul fantasticului sa nu il pot inscrie in etapa a doua.
Lorikay spune:
citat din mesajul lui grigutza Lorikay, daca ar fi lucrurile asa simple, e vorba aici de cineva care a mers increzator in ziua de inscriere (care a inteles ca si tine, ca si mine, ca daca apartine de o scoala sunt obligati sa ii primeasca copilul) si i s-a raspuns "nu mai apartineti de scoala noastra!". Si atunci chiar daca pentru mine totul e ok, inscrierea a decurs ca la carte, pot sa inteleg punctul de vedere al lui guguluff, daca ea considera ca trebuie sa verifice recenzarea, sa mearga sa o verifice. |
Cred ca am inteles gresit. Deci: initial a aprtinut de scoala respectiva si cand a vrut sa se inscrie nu mai apartinea. Asta, intr-adevar e o alta magarie. Eu ma uit zilnic pe site-ul scolii la care vreau sa imi inscriu fetita si adresa noastra inca este pe lista. Merg diseara si sper sa nu mai am surprize (am fost si joia trecuta si s-a blocat soft-ul in fata mea).
matahut spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lorikay
Cred ca am inteles gresit. Deci: initial a aprtinut de scoala respectiva si cand a vrut sa se inscrie nu mai apartinea. Asta, intr-adevar e o alta magarie. Eu ma uit zilnic pe site-ul scolii la care vreau sa imi inscriu fetita si adresa noastra inca este pe lista. Merg diseara si sper sa nu mai am surprize (am fost si joia trecuta si s-a blocat soft-ul in fata mea). |
Dupa efectuarea recensamantului, inainte de inceperea evaluarilor (asadar in timp UTIL pentru cei care se intereseaza - lista finala a strazilor fiind publicata atat pe siteul inspectoratului, cat si la avizierul scolilor), au mai fost facute mici modificari in circumscriptii - unele scoli nu aveau spatiul necesar inscrierii tuturor copiilor recenzati, altele aveau prea putini. Noi, de ex, ne-am aflat in situatia de a fi recenzati la o scoala, dar a fi apoi mutati la o alta, care era de altfel muuuuuuuult mai aproape de locuinta (se pare ca in urma sesizarilor celor din zona, chiar s-a tinut cont si s-a rearondat strada scolii celei mai apropiate). Asadar, nu stiu daca este chiar vorba de o magarie sau doar s-au normalizat niste situatii (cred ca fiecare caz trebuie analizat in parte). Pentru noi nu a fost o magarie, ci un semn ca parerea "contribuabilior" inca mai conteaza.
anya spune:
Si in fata mea s-a blocat softul martea trecuta dar am asteptat 10 minute si s-a rezolvat.
inbox spune:
citat din mesajul lui grigutza Nu spune niciodata...niciodata! Cineva ti-ar putea face o scoala special doar pentru copilul tau Androix, sau macar o clasa Depinde cate voturi dai la schimb. Nu ai aflat de facultatea aprobata in limba maghiara? Scuze pentru offtopic nu m-am putut abtine |
Da, da, da, acum 16 ani in orasul nostru s-a facut facultate de drept doar pentru niste copii, fix o generatie...fix numai notari si magistrati azi, :)!
Dar eu sper ca mergem spre mai bine, totusi e an electoral, sa nu uitam!
Noi asteptam etapa a II-a!
Lumea mea
grigutza spune:
matahut pai chiar tu spui: "ne-am aflat in situatia de a fi recenzati la o scoala, dar a fi apoi mutati la o alta, care era de altfel muuuuuuuult mai aproape de locuinta" ...este clara magaria , doar ca a fost facuta la inceput si pentru ca cei ce locuiau pe acea strada au luat atitudine (sau au dat cui trebuie), s-a facut "mica modificare" si ati ajuns la scoala de langa casa, intr-un final fericit .
Edit: Matahut, voi nu ati fost nemultumiti initial, cand ati fost recenzati de o scoala asa departe, cand langa voi aveati o alta de care nu apartineati?
matahut spune:
citat din mesajul lui grigutza matahut pai chiar tu spui: "ne-am aflat in situatia de a fi recenzati la o scoala, dar a fi apoi mutati la o alta, care era de altfel muuuuuuuult mai aproape de locuinta" ...este clara magaria , doar ca a fost facuta la inceput si pentru ca cei ce locuiau pe acea strada au luat atitudine (sau au dat cui trebuie), s-a facut "mica modificare" si ati ajuns la scoala de langa casa, intr-un final fericit . Edit: Matahut, voi nu ati fost nemultumiti initial, cand ati fost recenzati de o scoala asa departe, cand langa voi aveati o alta de care nu apartineati? |
Da, fiindca suntem la granita de sectoare si am fost recenzati la cea mai apropiata scoala din sectorul nostru, in vreme ce in celalalt sector (sectorul de granita) exista o scoala mult mai apropiata decat cea de sector. Eu persoanl am dat cateva telefoane la inspectorate - ca SIMPLU cetatean - am explicat anomalia si... s-a tinut cont de sesizarea mea. Incredibil, dar adevarat. Cu siguranta nu s-a mai sesizat niciun parinte de pe strada (pentru a interveni prin alte mijloace) fiindca ii cunosc pe toti :D - nu e o strada mare! Intr-un fel am inteles rationamentul lor. Trebuie sa existe o anume ordonare, iar ei au inteles cazurile particulare si, cred eu, le-au rezolvat in interesul copilului (asa cum mi s-a spus). Chiar daca ne place sa ii balacarim pe toti impreuna cu tot sistemul ticalosit, situatia nu este chiar asa de neagra.
Guguluff spune:
E vorba de scoala Jean Monnet. Pe 23.02 era pe listele liceului strada noastra si pe 6.03 nu mai era. Ne-au replicat ca li s-au tot scos si adaugat strazi, inclusiv luni 5.03, prima zi de inscrieri. Nu e oare ciudat ca tocmai cand vine vorba de scoala asta sa faca asa? Cel mai probabil nu era distanta sau vreo sesizare a vreunui simplu cetatean. Cred ca baiatul lui Arcu' de Triumf a vrut sa ii apartina plodul fix de Jean si sa nu mai umble el. A sunat la minister si s-a recomandat, in secunda doi dorinta i-a fost implinita. Strada noastra e oarecum la jumatatea distantei (10-15min. de mers pe jos), deci distanta nu conta.
Nu ma intelegeti gresit nu am vrut la o scoala de fite, m-am temut ca v-a fi greu de tinut pasul cu pretentiile de acolo si ar fi schimbat comportamentul fetitei, din pricina anturajului. Spre exemplu eu nu sunt de acord sa-i dau mobil la 5-6 ani. Sunt mai de moda veche, asa... Dar printre colegii de gradinita (de stat) aud cazuri.
Multumesc de sfaturi. Neaparat ne vom interesa pana vineri despre situatia arondarii. La Pia nu ne-au lasat sa vedem clasele, desi e scoala in santier de 4 ani. Incep sa cred ca am eu ceva la mansarda, dar m-am saturat deja de secretari si directori cu nasul in tavan, care se uita la tine ca la felul 14, cand incerci sa le ceri o informatie.
Imi par si atat de multe necunoscute in ceea ce priveste pregatitoarea, ca nu stiu ce sa cred. La o terta scoala ni s-a zis ca nu prea ar fi loc de cei mici (clasa 0) la after. Concluziile mele sunt: nu se stie inca in ce sali vor invata, cu ce invatatoare (cel mai probabil din afara scolilor, tinere eventual), programa e incerta (exista riscul de a desena si de a se juca un an intreg, mai ceva ca la gradi), la after nu au paturi (la scoala de care apartinem)si unii chiar vor sa atipeasca la pranz, eventual nu au locuri pentru cei mici la after si la 12 trebuie luati acasa. Asta am auzit pe la cele 3 scoli la care ne-am interesat in persoana. Nu prea ma iau dupa ce scrie pe site-ul ministerului pentru ca pot schimba multe pana in toamna si mai ales pentru ca la anumite scoli directorii fac legea, nu legiuitorul. Va asigur ca daca merg luni la prima ora, la Jean sa o inscriu in faza II, nu prind nici un loc pentru ca vezi Doamne s-au ocupat inainte. De parinti care sunt in stare sa scoata certificat de handicap, pentru copilul lor sanatos... ce sa mai zic, e o isterie generala.