Gradinita-piatra de hotar

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

quote:
Originally posted by cl

Ancuta a crescut mare! Bravo! Vilma, fii foarte atenta la comportamentul ei. Si Alex imi povestea ce s-a intamplat cu cateva zile inainte, ca si cum s-ar fi intamplat in ziua respectiva. La varsta ei nu percepe, inca, timpul cum trebuie. Stai linistita, o sa mai creasca si o sa-ti povesteasca ce s-a intamplat chiar in ziua respectiva. Si cand iti mai spune ca a certat-o educatoarea, cauta s-o tragi de limba, pune-o sa-ti povesteasca mereu ce se intampla si niciodata sa n-o contrazici, chiar daca n-o crezi, pentru ca se va inchide in ea si nu-ti va mai spune nimic. Studiaz-o cu mare atentie, de multe ori cand va spune ca s-a intamplat ceva, poate sa fie ceva care nu i-a placut sau ceva care i-ar fi placut sa se intample. Cu timpul, o sa descoperi adevarul din semnalele pe care ti le va transmite. Nu stiu cat de explicita am fost. Va dorim toate cele bune!
Claudia si Alex

Clau, Jackie, Anca, multumesc pentru sfaturi.
O sa incerc.
Azi dimineata n-a vrut sub nici o forma sa mearga. Numai ca sunt convinsa ca face fitze si ca pana la urma o sa iasa bine.
Inca incerc sa-mi dau si eu seama ce se intampla in capul ei, promit sa va povestesc.
Cu drag,
Vilma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_frick spune:

Vilma,
sebi al meu are 15 luni si nu l-am dus inca la cresa ce sa vorbim de gradi, deci nu prea stiu ce sfaturi sa-ti dau...dar te-as ruga sa imi spui si mie daca gradi la care merge Anca este si cresa si daca da spune-mi si mie te rog cum se numeste si unde este...
Iti multumesc

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ca sa mai aflu ce face Marcu la gradinitza am adoptat o strategie. Dupa ce il intreb cum a fost si primesc invariabilul: bine, incep sa-i creez spatiul sau timpul ca sa-i vin in ajutor. De exemplu si astazi cind v-ati asezat in cerc Miss Sue v-a zis povestea cu... si-l las pe el sa continue. Sau cine te-a mingiiat pe spate cind ai adormit? Azi ai mincat fructele (si aici imi povesteste si ce a mincat si cum)? Apoi mai sun la educatoare sa-mi povesteasca cite vreun eveniment si ma leg iarasi de el de genul: azi ai pus intrebari despre continente? (asta ca sa stie el ca eu aflu tot si nu ma poate minti).
Abia in ultimul timp (Marcu are 3 ani si e deja de un an la gradintza) am inceput sa observ ca povestirile lui incep sa fie cit-de-cit profilate pe realitate.
Si mie imi venea la inceput cu fantezii, tocmai pentru ca vedea ca fac ochii mari cind spunea ca Spencer l-a batut, etc.
Sor-mea mi-a spus sa aplic metodele astea si atunci cind vreau sa discut numai cu el, sa vad ce-i trece prin cap: sa incep povestea si sa-l las pe el sa continue. Ideea e ca la virsta asta mica ei nu pot contura o intreaga scena cu cadru, timp etc, si trebuie ajutati in "reconstituire".

Succes si tie Vilma si micutzei Anca la "scoala"
va pup,
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

quote:
te-as ruga sa imi spui si mie daca gradi la care merge Anca este si cresa

Laura, nu este si cresa, este numai gradinita si se afla in Galati.

quote:
cine te-a mingiiat pe spate cind ai adormit?

Andrada, phiii, ma faci sa rad, nici la particulara a' mai smechera nu-i bibileste nimeni asa
In schimb, daca intreb: ce fructe ati mancat azi?
Pauza.
Eu: mere?
Daaaaaa...
Sau mar cu biscuiti?
Daaaaaaaaa....
Sau banana?
Daaaaaa.......
Pai cum asa, si mar si banana?
Daaa....hi hihihihiiiiii.....te-am pacaliiiittt.....

Sau
Ati colorat azi la gradinita?
Daaaaaa..
Cu ce, cu creioane colorate sau cu acuarele?
Pauza.
Ati cantat azi?
Daaaaaa...
(N-au avut ora de muzica....uuuufff)

..si tot asa, nimic din ce spune nu e de baza, asta e.

Cateva zile a avut cearcane si o expresie pe fata de parca era batuta.
Si totusi spune ca ii place la gradi, dar ar vrea sa stau si eu cu ea!!

Mergi la inceput