Clubul "babelor" FIV-oase 20
Raspunsuri - Pagina 15
aadina spune:
Fetelor sa va intreb ceva: Care ar putea fi cauza ca beta hcg sa creasca, in afara de sarcina? O colega de-a mea a pierdut o sarcina la 8 sapt in ianuarie, de atunci nu a mai avut menstruatie, iar luni beta era 44 si azi 143?
adrianaady spune:
Adina eu nu cunosc alt motiv decit sarcina. A refacut analiza la acelasi laborator? de ce e sigura ca nu e gravida?
Sami daa 10.000 de minute am naspa vis sa stii; si eu cand visez porcarii ma trezesc suparata pe sot
anaasta spune:
Aadina, eu mai stiam ca beta HCG mai apare si in cancere, dar probabil nu este cazul. Merita insa investigat un pic. Uite:
"Beta-hCG (BETA-HUMAN CHORIONIC GONADOTROPHIN) - este produs īn mod normal de placenta īn timpul sarcinii, fiind folosit uneori ca test de sarcina;, deoarece valorile hCG cresc devreme īn timpul primului trimestru. Beta-hCG este folosit ca marker tumoral pentru afectiunile trofoblastice gestationale (mola hidatiforma si coriocarcinomul)si tumori cu celule germinale de ovar sau testicul. Ca si īn cazul AFP, este deosebit de utila determinarea preterapeutica a nivelului Beta-hCG. Utilizarea majora īn practica medicala a acestui marker este reprezentata de monitorizarea raspunsului terapeutic a pacientilor cu tumori testiculare. Valori mari ale Beta-hCG se pot īntālni si īn alte cancere (cancerul de sān, cancerul pulmonar, cancerul pancreatic, cancerul gastric, cancerul renal si cerebral), dar si īn afectiuni benigne (afectiuni osoase, ulcer duodenal, ciroza, sarcina). Opioidele (marijuana) pot determina cresterea valorilor beta-hCG."
Mai exista posibiliattea sa nu fi avut menstruatie, dar sa fi avut ovulatie si sa fie iarasi insarcinata. Trebuie sa mearga neaparat la medic.
aadina spune:
Medicul zice ca nu poate fi gravida, ca nu a avut menstruatie dupa avort. Si maine ii face histeroscopie. Si daca totusi e gravida? Poate avea incredere asa mare in medic? Eu nu as avea
alina_alba spune:
Aadina, nu mi se pare ok ce a spus doectorul acela, ca nu se poate sa fie gravida, fiindca nu a avut menstruatie. In ce secol traieste????
Se stie ca ovulatia precede menstruatia si nu invers. Adica menstruatia elimina un ovul nefecundat. Se poate ca prietena ta sa fi avut ovulatie dupa pierderea de sarcina, sa fi fost fecundat iar menstruatia sa nu fi avut motive sa vina. Acuma, eu nu zic ca e neaparat insarcinata, dar sa spui, ca medic asemenea chestii, mi se pare cel putin aberant....
samira33 spune:
adina,draga mea...daca nu a facut chiuretaj si sarcina s-a eliminat singura e posibil sa nu se fi eliminat in totalitate...poate a ramas ceva parte din placenta in uter si organismul inca secreta HCG percepand starea de gravidie.
asa se poate explica cresterea Beta dupa orpire din evolutie a unei sarcini,oprire confirmata.
dar e posibila si o noua sarcina.
personal nu m-as grabi cu histeroscopia...mai intai o eco doppler eventual.
n-am facut baie...n-am dormit...m-am plimbat o ora si jumatate.
am fost sa-mi cumpar medicamente si a mers si Samiroiu cu mine si m-am rugat de el sa ne plimbam putin.
dupa lungi proteste din partea lui ca cica sunt bolnava si dupa multe insistente din partea mea...a cedat si ne-am facut traseul nostru obisnuit de plimbare la ceas de seara pe timp de vara...treseu pe care-l parcurgem in 90 de minute.
abia acum ma duc sa ma doftoricesc,oparesc in baie si la pat....ca asa i-am promis.
5ab1na spune:
aadina ma bag sa spun ca eu nu cred ca e sarcina. n-a avut colega ta nici o menstruatie dupa ce a pierdut sarcina? nu cred ca e sarcina. stii teoria aia cu corpul galben care se dezintegreaza si endometrul se prabuseste pt ca nu mai este sustinut cu prog si estrogen? vine ciclul. hipofiza face up la FSH, se selecteaza urmatorii foliculi si e de fapt deja ciclul 2. acum teoria ca teoria...practic nu cunosc nici un caz. nici cu menstruatie si nici fara. lume mica.
anaasta te mai sicanez si eu ca-mi esti draga.
sami bun ce-ai papat tu acolo.
balanta ce mai fac baietii?
lara scot bata sau o floricica?
Cris_25 spune:
Samira dear, am "vizionat" si eu pe Tayfunul minunat! E simpatic, dar nu vreau sa ajung pe mana lui ... sper sa-mi iasa de data asta cu PK ... si de stiu ca tre sa-mi botez una dintre gemene Petrina
Roxa, Doamne ajuta sa se prinda bebeii minunati (sau macar unul dintre ei, pe care sa-l iau de ginere la una dintre gemenele mele, daca tot am ramas pe dinafara in scenariul de acu cateva capitole )
Fetelor, am o mica-mare dilema ... cu Menopurul... nu stiu cat sa-mi iau La FIV 1 am folosit 19 fiole, la FIV 2 doar 12 ... Stiu ca nu e o avere, dar n-as da 5 mil degeaba. Oare la Buda gasesc? Pot sa-mi iau de aici doar o parte si restul pe rand de acolo?
Pupici
Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota
FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit