Ioana Tufaru Calugareanu

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

http://www.click.ro/vedete/romanesti/Ioana-Tufaru-Tata-internat-nebuni_0_1063093780.html

Sa- l vad eu pe ala perfect OK dupa ce treci prin chestii din astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Mathilda, ma intreb si eu cate femei cu facultati chiar fac curatenie in occident si cate si le echivaleaza sau studiaza altceva tot la universitate numai si numai pentru ca vor sa-si mentina nivelul? Munca la matura nu este o rusine dar este o irosire de potential daca stii sa faci mult mai mult, daca locul tau este, pur si simplu, in alta parte.
Nu stiu daca Ioana a terminat liceul, facultate sigur nu a facut, deci zero calificare, un start destul de post pentru o eventuala angajare. Decat s-o duca la gradinarit, mai degraba o trimiteau la niste cursuri sa obtina un atestat de cunoastere a limbii germane, de exemplu si ar fi avut un punct bun de plecare.
Dar asa, e de toata jena ce i-au facut la Happy Hour...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

cristina, nu te mai intreba iti spun eu ca sunt o gramada de femei cu studii care fac curatenie in "occident".
munca nu este niciodata o rusine, in schimb este o irosire de potential sa nu faci nimic pentru ca simti ca locul tau e in alta parte, dar inca nu l-ai gasit.

dupa destanuirea Ioanei chiar sunt curioasa daca se gandeste cineva sa afle daca ce spune e adevarat sau nu.
adica iti poti interna copilul daca doar tu ca parinte consideri ca e necesar, sau si doctorii si-au pus o stampila pe vreo hartie? si de ce?Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

da .probabil ca e o idee m buna in loc sa o trimita la munca bruta, m bine o trimitea la un curs ceva sa faca ceva cu germana .dar ma gandesc ca daca ai ambitie nu vine cineva sa te trimita ci o faci tu, tu faci ceva cu viata ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

a_alinta, cunosc mult mai multe persoane care nu au renuntat, nici temporar, la statutul lor academic, parte importanta din identitatea lor. Si din cealalta categorie cunosc, dar cu studii medii in tara. Persoanele de care vorbesti cred ca au ales calea cea mai usoara. Pentru curatenie nu ti se cere nici o pregatire, locurile de munca in domeniu sunt accesibile oricui. Este mult mai simplu sa te duci direct acolo decat sa te lupti sa iti recunosti diploma sau sa dai niste diferente, sa inveti in plus, daca de asta este nevoie ca sa iti continui drumul inceput in tara. Un astfel de regres nu-l pot considera reorientare profesionala.

Protv-ul si-a batut joc de Ioana in cel mai mizerabil mod.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

regres?
eu am studii superioare in tara , am recunoscuta diploma aici si nu mi se pare nici un regres ca in loc de a ma "lupta" pur si simplu ma "bucur" de viata mea.

dar bineinteles ca depinde din ce unghi privesti . unora le place lupta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

La urma urmei fiecare isi organizeaza viata dupa bunul plac, satisfactiile pot veni de oriunde, nu trebuie sa fie neaparat profesionale si nici nu trebuie neaparat sa ai un titlu in fata numelui ca sa fii fericita. Dar, din punctul meu de vedere inseamna un pas inapoi sa fi fost intelectual in Ro si sa ajung muncitor necalificat in strainatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

cristina , ai dreptate din punctul tau de vedere.
insa eu consider ca indentitatea mea nu are nici o legatura cu statutul meu. academic sau mai putin academic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Corect. Dar pentru unii poate conta.
Imi pare rau de Ioana, as vrea sa apara cineva bine intentionat care sa o indrume intr-o directie pe care si mama ei, daca ar fi trait, si-ar fi dorit-o pentru ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

protv-ul e cunoscut ca incearca sa propage cat mai des ideea ca romanii sunt lenesi. la stiri aproape in fiecare zi e cate un reportaj despre cat de lenesi sunt romanii. mai au si dreptate in unele cazuri, insa parca prea denigreaza lumea...

Mergi la inceput