Scolari de Iulie - August 2004 * (94)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Ema,acum stiu de ce am zis ce am zis. Am verificat inca o data, pe site-ul Mirelei la Produse, si la acidul lactic cu concentratia cea mai mica (adica 20%), pentru peeling superficial, scrie ca pauza intre aplicari trebuie sa fie de minim 6 zile. De aici eu am inteles ca se da o data pe saptamana. Acum chiar ca sunt confuza.

Andries, complicata intrebare. Eu pot sa zic cum e la mine in familie si ce am observat eu. Pana la un punct poti sa-i modelezi, dar uneori exista predispozitii ale lor de a fi/a actiona intr-un anume fel, peste care efectiv nu pot sa trec. Exemple: imi este clar ca Tudor e genul de baiat soft (sensibil, foarte sufletist, imaginativ, orientat spre relatii sociale, interactioneaza mai mult cu fetele, etc.). Atata timp cat ma pastrez in zona asta e foarte maleabil si pot sa-l modelez. Daca ies din zona lui, nu mai am nici o sansa. Taica-su face arte martiale. Am incercat in toate felurile sa-l convingem si pe el sa mearga impreuna cu tati. Nu vrea neam. Nu e genul lui. In schimb de abia asteapta sa mearga la teatru. Mara in schimb e foarte voluntara, din nascare a fost asa (ea mai degraba ar accepta sa mearga la arte martiale ). Asadar eu cred ca ei ”se lasa” educati pana la un punct. Si da, in cazul meu este adevarat, mi se pare mai usor sa-l educ pe Tudor, dar asta pentru ca eu sunt ca el , din multe puncte de vedere. Pe de alta parte, cred ca se vor mai schimba, la varsta asta nu au inca o personalitate complet conturata.

Hai ca m-am intins cu filosofia, da m-am nimerit pe aici si n-am rezistat sa nu raspund... ma duc la munca. va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

Felicitari familiei de doctori!!! Nu deschideti filiale prin tara?

Cu mare intarziere La Multi Ani Patrick! Daca se pune, m-am gandit la voi in weekend :)

Eu sunt in continuare intr-o perioada de maxim stres la job, se prefigureaza o schimbare care ma implica direct, dar pana se clarifica lucrurile eu sunt la mijloc, asa ca sper sa trec cu bine peste inca o luna de presiune extrema.

Felicitari copilasilor pentru rezultatele la Cangur, si Matei a luat excelent. In continuare insa greseste la operatiuni banale (90-30=30) dar rezolva problemele de logica.
Ma repet, dar sunt fericita macar ca il duce capul :)

Ieri a avut foarte mult de scris, tema la romana de facut propozitii pe caiet, de despartit in silabe, de completat o fisa, dar si 3 fise la matematica, fata-verso, pline de tabele cu exercitii gen a-b=x sau a+b-c=y, in care li se dadeau zeci de variante, cunosteau termenii sau doar unul si rezultatul, asa ca a muncit saracul si la after school si acasa. Oare e normal in clasa 1?

Ema, sa stii ca te tot pomenesc, nu mi-am luat inca glycol pentru ca sunt irirtata pe fata de la pneumonia mea si de medicamente, dat uleiul de argan, pe care il dau dupa o pulverizare cu apa termala, este minunat.

Va pup, ma duc sa mai citesc in urma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Buna tare dimineatza....este o vremecald dar parca pica cerul pe nori,este tare innourat
Felicitari tinerilor doctoriun cabinet cu pacienti virtuali nu se poate face????
Legat de teme,invatatoarea mandrei a zis ca temele nu trebuie sa depaseasca 2 ore...daca nu se lungeste mandra le termina intr-o ora....adik la romana au de transcris un text de maxim 2 pagini si de completat foaia din auxiliar corespunzatoare literei la care au ajuns si la mate vreo 2 pagini de exercitii....noi suplimentar nu mai lucram nimic decat seara cand ne bagam in pat ne citeste o poveste
Mitzute mai asteptam pe la noi sa ne povestesti de frumosii tai,ai mare dreptate in legatura cu personalitatea fiecarui copil
Robi .....Matei merge pana la urma la Florica Campan??
hai sa avem o zi faina,parca incepe sa se vada o raza de soare

Mergi la inceput

Azi sunt tare activa,nu stiu ce am patit

La Tudor temele dureaza cam doua ore. La romana are de obicei de facut propozitii in caiet, plus o fisa, la mate fie o fisa cu calcule, fie cate doua pagini din manual/caiet suplimentar. In plus fata de teme avem fie o dictare (d-na a decretat dictare scurta acasa in fiecare zi, dar noi reusim cam o data la doua zile), fie exercitii dintr-o culegere de matematica, pe care am ajuns sa o uram amandoi . Cica nu e obligatoriu sa faca exercitii din ea, dar daca face primeste un FB. In plus, cam toti ceilalti copii fac, asa ca ne conformam. In total, cu suplimentar cu tot, ne ia cam trei ore. Intrebarea ”ce ne-om face in clasa a cincea?” a devenit deja un leitmotiv pentru mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui mitzura

Azi sunt tare activa,nu stiu ce am patit

La Tudor temele dureaza cam doua ore. La romana are de obicei de facut propozitii in caiet, plus o fisa, la mate fie o fisa cu calcule, fie cate doua pagini din manual/caiet suplimentar. In plus fata de teme avem fie o dictare (d-na a decretat dictare scurta acasa in fiecare zi, dar noi reusim cam o data la doua zile), fie exercitii dintr-o culegere de matematica, pe care am ajuns sa o uram amandoi . Cica nu e obligatoriu sa faca exercitii din ea, dar daca face primeste un FB. In plus, cam toti ceilalti copii fac, asa ca ne conformam. In total, cu suplimentar cu tot, ne ia cam trei ore. Intrebarea ”ce ne-om face in clasa a cincea?” a devenit deja un leitmotiv pentru mine.

Sa ne zica Carmen cum este in clasa a cincea!!!!!!!!
La noi doamna a cam renuntat la dictarile da evaluare plecand de la un text,din care le pune intrebari,sa desparta in silabe cuvintele subliniate si alte nebunii....si autodictari.....io din week-eend vreau sa trec la antrenament de scris pe caiet tip II sa nu am vreun shoc in mai cand trec ei....azi avem sedinta cu parintii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

neata
la noi a mers bine faza cu dictarea in fiecare zi pentru ca Patrick era cam ultimul intotdeauna in clasa. si dupa doua biletele in caiet de la doamna zau ca nu e in regula. asa ca dictam propozitii haioase despre urmatoarea vacanta sau ce am mai construit din Lego si trec si mai usor si le scrie si mai repede. la mate nu facem suplimentar - desi probabil la un moment dat ar trebui, poate mai scapam de uituceala.... om vedea. oful acum e cititul, iar ma oftica asta... de mor. incerc sa il mobilizez cu faptul ca vor merge dupa Pastele ortodox la Bucuresti si acolo le poate face o surpriza citindu-le el seara o povestioara. sper sa mearga....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corianai spune:

Io ma ingrozesc cand citesc despre 2-3 ore de lectii Eva are trei lulele acolo max de doua ori pe saptamana si nici pe alea nu vrea sa le faca... am impresia ca trebuie sa schimbam placa si sa o pun la lectii zilnic, macar juma de ora sa se concentreze si ea. Numai ca eu abia am timp sa o ajut pe Mara inainte de teste, nu prea vad cand sa fac si cu Eva... hmmm trebe sa-l implicam pe taso se pare
Kim felicitari

ref la personalitatea copilului chiar ieri discutam cu doi colegi, unul suedez si celalalt chinez despre asta. Au zis ca in ambele limbi exista cate un proverb care zice ca personalitatea copilului o poti influenta pana la trei ani!! Daca doi spun ca esti beat trebuie sa te duci sa te culci, asa ca ii cred si nu am decat sa fiu incantata cu odraslele mele asa cum sunt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

felicitari Kim si Sorin !
v am mai citit dar sunt un car de nervi, merg azi sa mi fac ci ca mi va scade si nu mi gasesc certif de nastere nicaieri, dar nicaieri. asa ca prevad un mare rahat.
giulik la evaluari a luat fb la mate, culmea culmilor, a fost atenta si a facut tot ! si -fb la romana pt o propozitie ce o avea de alcatuit cu cuv. stejar :D "Din stejar cresc ginde" :D
acum s a apucat de colectia Junior la citit, a la Tom Sawyer, asa ca si le bifeaza in maculator cu mare arta.
merg sa ma dau cu capu` de pereti pt pierderea actelor, sunt o catastrofa.

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.

Mergi la inceput

Rox, si la noi merg bine dictarile, pentru motivul ca la romana ii place intotdeauna sa faca exercitii, plus ca si noi dam dictari amuzante. Ii place sa-si dea autodictare, intr-o zi l-am lasat sa scrie ce vrea si a umplut o pagina cu exercitii de dictie (stiute de la teatru) gen ”Sase sasi in sase saci” . In schimb cu cititul am aceeasi frustrare. Nu pot sa inteleg cum dintr-un om care traieste pentru carti (cum sunt eu) a putut iesi un copil care face atata tam tam cand e pus sa citeasca. In plus am facut, cred, tot ce trebuia, i se citeste de pe la varsta de doi ani in fiecare seara, e inconjurat de carti (avem o mare biblioteca acasa), ne vede pe noi citind adesea, etc. Eu totusi cred ca e temporara treaba asta, pentru ca inca nu stapaneste inca bine cititul si este inca un mare efort. De aia facem exercitii si sper sa inceapa sa-i placa. Interesant e ca ii plac cartile foarte mult, are propria lui biblioteca (cu carti cu monstri, troli, gnomi ) se uita adesea in ele, dar sa nu cumva sa il pui sa citeasca.

Cori, eu invidiez sistemul vostru, mi se pare foarte mult doua ore la clasa I.

Daria, poate il gasesti totusi. Numai sa nu apara cand nu mai ai nevoie de el... Mie asa mi se intampla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Mitzu, same her la noi fiind problema mai mare la romana decat la mate... chiar erau necesare dictarile!
Daria, auch! intoarce paharul cu gura in jos, poate-poate. si da un telefon la serviciul de evidenta a populatiei, poate ai sanse sa ti-l re-innoiasca mai repede (la certificatul de nastere ma refer)

Mergi la inceput